19-05-2021, 04:46 PM
داوطلبان متقاضی شرکت در آزمون وکالت که فارغ التحصیل مقطع کارشناسی و بالاتر در رشته حقوق هستند، می توانند با توجه به شرایط موجود در یکی از آزمون های وکالت کانون وکلای دادگستری و یا آزمون وکالت قوه قضاییه سال 1400 و یا هر دو شرکت کنند. ثبت نام و برگزاری آزمون وکالت دو مرکز وکلای دادگستری و وکلای قوه قضاییه به صورت مجزا از هم انجام می شود.
طبق روال هر ساله ، آزمون وکالت به منظور تربیت نیروی کارآزموده برای ورود به جامعه وکلای کشور، توسط کانون وکلای دادگستری و قوه قضاییه برگزار می شود. آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری به دلیل سابقه زیاد و ظرفیت پایین آن همواره متقاضی بیشتری نسبت به آزمون وکالت کانون مشاوران قوه قضاییه داشته و همین موضوع هم باعث سخت بودن کسب قبولی در این آزمون شده است.
طبق روال سال های گذشته سازمان سنجش و آموزش کشور مجری فرآیند ثبت نام و برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۰ کانون وکلای دادگستری و آزمون وکالت قوه قضاییه بوده اما آزمون وکالت دادگستری زیر نظر اسکودا و آزمون مشاوران حقوقی قوه قضاییه زیر نظر مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه برگزار می شود.
لذا به منظور آشنایی داوطلبان با جزئیات هر یک از این آزمون ها و تفاوت های موجود در آزمون هر مرکز، در ادامه این مقاله جزئیات زمان، نحوه و شرایط ثبت نام آزمون وکالت کانون و کلای دادگستری و مرکز وکلای قوه فضاییه در سال 1400 را ارائه داده ایم.
زمان ثبت نام آزمون وکالت 1400
همانطور که پیش از این نیز اشاره شده است، داوطلبان متقاضی اخذ پروانه وکالت در سال 1400 می توانند از طریق آزمون وکالت دادگستری و یا آزمون وکالت قوه قضاییه برای رسیدن به هدف خود اقدام کرده و از طریق یکی از این آزمون ها برای دریافت پروانه خود اقدام کنند. ثبت نام این دو آزمون در بازه های زمانی مختلف و مجزای از هم انجام می شود.
زمان ثبت نام آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۰
آزمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه، زمان ثبت نام این دو آزمون نیز با هم متفاوت است. مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه زمان ثبت نام آزمون را مشخص کرده و از طریق سازمان سنجش به داوطلبان اطلاع رسانی می کند.
با توجه به عدم انتشار اطلاعیه ای دقیق در خصوص زمان ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه سال 1400، با استناد به رویه سال های اخیر مخصوصا سال گذشته که نام نویسی آزمون از اوایل مرداد ماه آغاز شده پیش بینی می شود که ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلای قوه قضاییه سال ۱۴۰۰ نیز در محدوده زمانی مرداد ماه آغاز شود.
ثبت نام آزمون وکالت دادگستری 1400 احتمالا از مرداد ماه آغاز می شود
لازم به ذکر است به محض اعلام شدن زمان دقیق ثبت نام آزمون وکالت دادگستری ۱۴۰۰ و یا تمدید شدن زمان تعیین شده علاوه بر این مقاله بروزرسانی، در کانال تلگرامی آزمون های استخدامی هیوا اطلاع رسانی خواهد شد.
بیشتر بخوانید: ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه
زمان ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری ۱۴۰۰
با توجه به تعویق چند باره آزمون وکالت دادگستری سال گذشته ، مرکز وکلای دادگستری و اسکودا با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرده اند که آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری سال 1400 و سال گذشته به صورت مجزا برگزار خواهد شد و امکان ادغام این دو آزمون وجود ندارد.
هر ساله اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران با تدوین شیوه نامه ای جزئیات زمان و نحوه ثبت نام و برگزاری آزمون وکالت دادگستری را مشخص می کند و این جزئیات از طریق مجری این آزمون یعنی سازمان سنجش و آموزش کشور به داوطلبان متقاضی اطلاع رسانی می شود.
با توجه به عدم انتشار اطلاعیه ای در خصوص ثبت نام آزمون وکالت دادگستری سال ۱۴۰۰، با استناد به رویه سال های اخیر علی الخصوص سال گذشته که فرآیند ثبت نام از نیمه اول مهر ماه آغاز شده پیش بینی می شود که ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری 1400 نیز از مهر ماه آغاز شود.
ثبت نام آزمون وکالت دادگستری 1400 احتمالا از مهر ماه آغاز می شود
لازم به ذکر است به محض اعلام شدن زمان دقیق ثبت نام آزمون وکالت دادگستری ۱۴۰۰ و یا تمدید شدن زمان تعیین شده علاوه بر این مقاله بروزرسانی، در کانال تلگرامی آزمون های استخدامی هیوا اطلاع رسانی خواهد شد.
حتما بخوانید: ثبت نام آزمون وکالت دادگستری
نحوه ثبت نام آزمون وکالت 1400
همانطور که پیش از این اشاره شد آزمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه مجزای از هم برگزار می شود و سازمان ناظر این دو آزمون متفاوت است. برگزاری و انتشار دفترچه ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه و دادگستری هر دو زیر نظر سازمان سنجش برگزار می شود لازم به ذکر است که ثبت نام سال 1400 هر یک از این آزمون ها به صورت اینترنتی و از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org انجام می شود.
نحوه ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه ۱۴۰۰
1 - ورود به سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org
2 - انتخاب گزینه سایر آزمون های استخدامی از لیست سمت راست صفحه
3 - انتخاب گزینه " ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلا - قوه قضاییه 1400 "
4 - پرداخت هزینه ثبت نام آزمون و تهیه سریال ثبت نام
5 - ورود به صفحه ثبت نام و تکمیل فرم نام نویسی و بارگذاری مدارک ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه
به محض آغاز ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه ۱۴۰۰ لینک ورود به سامانه نام نویسی در این قسمت فعال می شود.
نحوه ثبت نام آزمون وکالت دادگستری ۱۴۰۰
1 - ورود به سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org
2 - انتخاب گزینه سایر آزمون های استخدامی از لیست سمت راست صفحه
3 - انتخاب گزینه " ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری 1400 "
4 - پرداخت هزینه تعیین شده و خرید کارت اعتباری ثبت نام
5 - ورود به صفحه ثبت نام و تکمیل فرم اطلاعات و تایید نهایی
به محض آغاز ثبت نام آزمون وکالت دادگستری ۱۴۰۰ لینک ورود به سامانه نام نویسی در این قسمت فعال می شود.
متقاضیان ثبت نام آزمون وکالت دادگستری ۱۴۰۰ می توانند پیش از ثبت نام نخست دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون وکالت دادگستری سال جاری را مطالعه کرده و سپس برای نام نویسی خود اقدام کنند.
حتما بخوانید: دفترچه ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری
شرایط ثبت نام آزمون وکالت 1400
شرایط شرکت در آزمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه مشابه هم بوده و در برخی موارد متفاوت هستند . کلیه شرکت کنندگان در آزمون وکالت قوه قضاییه و دادگستری ۱۴۰۰ باید واجد تمامی شرایط عمومی و اختصاصی تعیین شده باشند تا در نهایت بتوانند پروانه وکالت خود را دریافت کنند. در ادامه مهم ترین شرایط ثبت نام آزمون وکالت 1400 قوه قضاییه و دادگستری را ارائه داده ایم.
داشتن تابعیت ایرانی
حداقل مدرک لیسانس در رشته حقوق یا مبانی فقه و حقوق اسلامی و یا معادل آن از کلیه دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم و یا حوزه علمیه
رعایت شرط سنی : آزمون وکالت دادگستری : طبق اطلاعیه سازمان سنجش و بنا به خواسته کانون وکلای دادگستری ، برای داوطلبان استان تهران حداکثر سن هنگام ثبت نام 40 سال تمام و در سایر استان ها شرط سنی داشتن حداکثر 50 سال تمام می باشد .
رعایت شرط سنی : آزمون وکالت قوه قضاییه : داوطلبان باید در موقع ثبت نام آزمون دارای حداقل 22 سال و حداکثر 63 سال سن باشند.
نداشتن سوء سابقه کیفری و یا سوء شهرت
در ادامه بخوانید: شرایط شرکت در آزمون وکالت قوه قضاییه
مواد امتحانی و منابع آزمون وکالت 1400
منابع و مواد امتحانی آزمون وکالت مرکز قوه قضاییه و کانون وکلای دادگستری در برخی موارد مشابه و در برخی موارد متفاوت هستند. بودجه بندی آزمون وکالت سال ۱۴۰۰ ، با استناد به اطلاعیه آزمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه سال گذشته به شرح زیر می باشد که در صورت تغییر منابع یا اعلام منابع آزمون های سال جاری این مقاله بروزرسانی می شود.
منابع آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری 1400
منابع آزمون وکالت دادگستری 1400
نام درس
ضریب
تعداد سوالات
حقوق مدنی
3
20
آیین دادرسی مدنی
3
20
حقوق تجارت
2
20
حقوق جزا
2
20
آیین دادرسی کیفری
2
20
اصول فقه
1
20
زمان آزمون : 135 دقیقه
منابع آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه 1400
منابع آزمون وکالت قوه قضاییه 1400
نام درس
ضریب
تعداد سوالات
حقوق مدنی و امور حسبی
2
20
آیین دادرسی مدنی
2
20
حقوق تجارت
2
20
حقوق جزا عمومی و اختصاصی
2
20
آیین دادرسی کیفری
2
20
متون فقه
2
10
حقوق ثبت
1
10
حقوق اساسی
اعلام نشده
اعلام نشده
زمان آزمون : 140 دقیقه
خاطر نشان می شود با وجود اینکه منابع آزمون وکالت ۱۴۰۰ در اطلاعیه ذکر نشده است اما به جرئت می توان گفت منابع دانشگاهی رشته حقوق و فقه و مبانی حقوق اسلامی بهترین منبع برای موفقیت در آزمون وکالت 1400 هستند.
بیشتر بخوانید: منابع آزمون قضاوت
مشاوره ثبت نام آزمون وکالت 1400
داوطلبانی که متقاضی شرکت در آزمون وکالت هستند و هنوز برای انتخاب مرکز ( قوه قضاییه و دادگستری ) مورد نظر خود مردد هستند باید توجه داشته باشند که حیطه کاری وکلای هر دو مرکز یکسان بوده و تفاوت آزمون این دو مرکز در برخی از شرایط ( سن و وضعیت نظام وظیفه آقایان و ... ) ، منابع آزمون ، دوره کارآموزی و تعرفه های حقوقی می باشد.
به داوطلبان توصیه می شود برای انتخاب کانون و مرکز مورد نظر خود شرایط ، منابع و آزمون هر مرکز و در مرحله بعد تسهیلات شغلی هر دو مرکز را بررسی کرده و نهایتا آزمون مورد نظر خود را انتخاب کنند. زمان ، نحوه ، شرایط و منابع آزمون وکالت دو مرکز دادگستری و قوه قضاییه در این مقاله برررسی سد در ادامه تفاوت شغلی دو کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه ارائه شده است.
تفاوت وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلای دادگستری
سابقه دو مرکز :
سابقه تاسیس و فعالیت کانون وکلای دادگستری بسیار بیشتر از سابقه فعالیت کانون وکلای قوه قضاییه می باشد و معمولا شناخت داوطلبان از مرکز وکلای دادگستری بیشتر از مرکز قوه قضاییه است. هم چنین مرکز وکلای دادگستری با تعداد 12 کانون مستقل به نسبت مرکز وکلای قوه قضاییه که 4 کانون تازه تاسیس دارد ، ظرفیت کمتر اما متقاضیان بیشتری را دارد. 12 کانون وکلای دادگستری زیر نظر اتحادیه وکلای دادگستری که تحت عنوان " اسکودا " مطرح می شود ، فعالیت می کنند.
تسهیلات و امتیازات دو مرکز :
تسهیلات و امتیازات ارائه شده به وکلای دادگستری کمی بیشتر از تسهیلات کانون وکلای قوه قضاییه می باشد. وکلای مرکز دادگستری از صندوق بیمه تعاون بازنشستگی ، کمیسیون های رفاهی و یا علمی و ورزشی بهره مند هستند ، این در حالی است که وکلای قوه قضاییه فقط از بیمه تکمیلی ( کمیسیون آموزش ) بهره مند هستند.
در خصوص حق الوکاله نیز معمولا مبلغ دریافتی وکلای مرکز قوه قضاییه کمتر از وکلای دادگستری می باشد. طبق آیین نامه معمولا حق الوکاله مرکز وکلای قوه قضاییه حداکثر تا 60% از تعرفه تعیین شده برای وکلای پایه یک دادگستری می باشد.
پذیرش دو مرکز :
داوطلبان متقاضی آزمون وکالت مرکز وکلای دادگستری پس از قبولی در آزمون کتبی و طی کردن مراحا تایید مدارک وارد دوره کارآموزی می شوند و زیر نظر وکیل سرپرست تعیین شده به مدت 18 ماه دوره کارآموزی خود را سپری می کنند. این دسته از داوطلبان پس از اتمام دوره کارآموزی در صورت پذیرش در آزمون شفاهی اختبار موفق به اخذ پروانه وکالت می شوند.
داوطلبان متقاضی آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه پس از قبولی در آزمون کتبی ، وارد مرحله مصابه و بررسی صلاحیت می شوند و در صورت قبولی در این مرحله وارد مرحله کارآموزی می شوند و پس از 18 ماه دوره کارآموزی زیر نظر وکیل سرپرست ، می توانند پروانه وکالت خود را دریافت کنند.
کارآموزی دو مرکز :
کار آموزان مرکز وکلای دادگستری باید در دوره کارآموزی خود وظایف تعیین شده را به درستی انجام دهند. مهم ترین وظایف کارآموزان کانون وکلای دادگستری عبارتند از : شرکت در جلسات دادرسی مدنی و یا کیفری به تعداد حداقل چهار مرتبه در ماه ، تهیه گزارش از چند پرونده ، فعالیت در کانون اعم از دادگاه یا دادسرا و انجام امور معاضدت قضایی محول شده از سوی کانون.
کارآموزان مرکز وکلای قوه قضاییه نیز برخی وظایف معین را باید در دوره کارآموزی خود انجام دهند. مهم ترین وظایف کارآموزان کانون وکلای قوه قضائیه عبارتند از : تهیه 20 گزارش از پرونده های حقوقی و یا کیفری ، حضور در دوره های آموزشی به مدت دو ماه ، شرکت در جلسات دادگاه های کیفری و حقوقی تعیین شده به تعداد چهار جلسه در هر ماه
در ادامه بخوانید: تخمین رتبه آزمون وکالت
اگر پس از مطالعه مقاله ثبت نام آزمون وکالت 1400 ، سوالی درباره ثبت نام این آزمون دارید ، جواب آن را از طریق مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا جویا شوید. همچنین خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا پل ارتباطی مشاوران تحصیلی هیوا با شماست .
سوالات متداول
1- ✔️ ثبت نام آزمون وکالت دادگستری چه زمانی آغاز می شود ؟
✔️ ثبت نام این آزمون معمولا مهر ماه انجام می شود که به محض اعلام شدن تاریخ دقیق ثبت نام سال جاری در این مقاله نیز اطلاع رسانی خواهد شد .
2- ✔️ ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه از چه طریقی انجام می شود ؟
✔️ ثبت نام این آزمون بصورت اینترنتی انجام می شود که لینک و نحوه ثبت نام بصورت کامل در این مقاله توضیح داده شده است .
3- ✔️ آیا برای ثبت نام در این آزمون سن نیز ملاک قرار داده می شود ؟
✔️ بله . همانطور که در این مقاله اشاره شده است داوطلبان باید شرط سنی تعیین شده را رعایت کنند .
منبع : آزمون وکالت 1400
طبق روال هر ساله ، آزمون وکالت به منظور تربیت نیروی کارآزموده برای ورود به جامعه وکلای کشور، توسط کانون وکلای دادگستری و قوه قضاییه برگزار می شود. آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری به دلیل سابقه زیاد و ظرفیت پایین آن همواره متقاضی بیشتری نسبت به آزمون وکالت کانون مشاوران قوه قضاییه داشته و همین موضوع هم باعث سخت بودن کسب قبولی در این آزمون شده است.
طبق روال سال های گذشته سازمان سنجش و آموزش کشور مجری فرآیند ثبت نام و برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۰ کانون وکلای دادگستری و آزمون وکالت قوه قضاییه بوده اما آزمون وکالت دادگستری زیر نظر اسکودا و آزمون مشاوران حقوقی قوه قضاییه زیر نظر مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه برگزار می شود.
لذا به منظور آشنایی داوطلبان با جزئیات هر یک از این آزمون ها و تفاوت های موجود در آزمون هر مرکز، در ادامه این مقاله جزئیات زمان، نحوه و شرایط ثبت نام آزمون وکالت کانون و کلای دادگستری و مرکز وکلای قوه فضاییه در سال 1400 را ارائه داده ایم.
زمان ثبت نام آزمون وکالت 1400
همانطور که پیش از این نیز اشاره شده است، داوطلبان متقاضی اخذ پروانه وکالت در سال 1400 می توانند از طریق آزمون وکالت دادگستری و یا آزمون وکالت قوه قضاییه برای رسیدن به هدف خود اقدام کرده و از طریق یکی از این آزمون ها برای دریافت پروانه خود اقدام کنند. ثبت نام این دو آزمون در بازه های زمانی مختلف و مجزای از هم انجام می شود.
زمان ثبت نام آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۰
آزمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه، زمان ثبت نام این دو آزمون نیز با هم متفاوت است. مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه زمان ثبت نام آزمون را مشخص کرده و از طریق سازمان سنجش به داوطلبان اطلاع رسانی می کند.
با توجه به عدم انتشار اطلاعیه ای دقیق در خصوص زمان ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه سال 1400، با استناد به رویه سال های اخیر مخصوصا سال گذشته که نام نویسی آزمون از اوایل مرداد ماه آغاز شده پیش بینی می شود که ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلای قوه قضاییه سال ۱۴۰۰ نیز در محدوده زمانی مرداد ماه آغاز شود.
ثبت نام آزمون وکالت دادگستری 1400 احتمالا از مرداد ماه آغاز می شود
لازم به ذکر است به محض اعلام شدن زمان دقیق ثبت نام آزمون وکالت دادگستری ۱۴۰۰ و یا تمدید شدن زمان تعیین شده علاوه بر این مقاله بروزرسانی، در کانال تلگرامی آزمون های استخدامی هیوا اطلاع رسانی خواهد شد.
بیشتر بخوانید: ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه
زمان ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری ۱۴۰۰
با توجه به تعویق چند باره آزمون وکالت دادگستری سال گذشته ، مرکز وکلای دادگستری و اسکودا با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرده اند که آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری سال 1400 و سال گذشته به صورت مجزا برگزار خواهد شد و امکان ادغام این دو آزمون وجود ندارد.
هر ساله اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران با تدوین شیوه نامه ای جزئیات زمان و نحوه ثبت نام و برگزاری آزمون وکالت دادگستری را مشخص می کند و این جزئیات از طریق مجری این آزمون یعنی سازمان سنجش و آموزش کشور به داوطلبان متقاضی اطلاع رسانی می شود.
با توجه به عدم انتشار اطلاعیه ای در خصوص ثبت نام آزمون وکالت دادگستری سال ۱۴۰۰، با استناد به رویه سال های اخیر علی الخصوص سال گذشته که فرآیند ثبت نام از نیمه اول مهر ماه آغاز شده پیش بینی می شود که ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری 1400 نیز از مهر ماه آغاز شود.
ثبت نام آزمون وکالت دادگستری 1400 احتمالا از مهر ماه آغاز می شود
لازم به ذکر است به محض اعلام شدن زمان دقیق ثبت نام آزمون وکالت دادگستری ۱۴۰۰ و یا تمدید شدن زمان تعیین شده علاوه بر این مقاله بروزرسانی، در کانال تلگرامی آزمون های استخدامی هیوا اطلاع رسانی خواهد شد.
حتما بخوانید: ثبت نام آزمون وکالت دادگستری
نحوه ثبت نام آزمون وکالت 1400
همانطور که پیش از این اشاره شد آزمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه مجزای از هم برگزار می شود و سازمان ناظر این دو آزمون متفاوت است. برگزاری و انتشار دفترچه ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه و دادگستری هر دو زیر نظر سازمان سنجش برگزار می شود لازم به ذکر است که ثبت نام سال 1400 هر یک از این آزمون ها به صورت اینترنتی و از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org انجام می شود.
نحوه ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه ۱۴۰۰
1 - ورود به سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org
2 - انتخاب گزینه سایر آزمون های استخدامی از لیست سمت راست صفحه
3 - انتخاب گزینه " ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلا - قوه قضاییه 1400 "
4 - پرداخت هزینه ثبت نام آزمون و تهیه سریال ثبت نام
5 - ورود به صفحه ثبت نام و تکمیل فرم نام نویسی و بارگذاری مدارک ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه
به محض آغاز ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه ۱۴۰۰ لینک ورود به سامانه نام نویسی در این قسمت فعال می شود.
نحوه ثبت نام آزمون وکالت دادگستری ۱۴۰۰
1 - ورود به سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org
2 - انتخاب گزینه سایر آزمون های استخدامی از لیست سمت راست صفحه
3 - انتخاب گزینه " ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری 1400 "
4 - پرداخت هزینه تعیین شده و خرید کارت اعتباری ثبت نام
5 - ورود به صفحه ثبت نام و تکمیل فرم اطلاعات و تایید نهایی
به محض آغاز ثبت نام آزمون وکالت دادگستری ۱۴۰۰ لینک ورود به سامانه نام نویسی در این قسمت فعال می شود.
متقاضیان ثبت نام آزمون وکالت دادگستری ۱۴۰۰ می توانند پیش از ثبت نام نخست دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون وکالت دادگستری سال جاری را مطالعه کرده و سپس برای نام نویسی خود اقدام کنند.
حتما بخوانید: دفترچه ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری
شرایط ثبت نام آزمون وکالت 1400
شرایط شرکت در آزمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه مشابه هم بوده و در برخی موارد متفاوت هستند . کلیه شرکت کنندگان در آزمون وکالت قوه قضاییه و دادگستری ۱۴۰۰ باید واجد تمامی شرایط عمومی و اختصاصی تعیین شده باشند تا در نهایت بتوانند پروانه وکالت خود را دریافت کنند. در ادامه مهم ترین شرایط ثبت نام آزمون وکالت 1400 قوه قضاییه و دادگستری را ارائه داده ایم.
داشتن تابعیت ایرانی
حداقل مدرک لیسانس در رشته حقوق یا مبانی فقه و حقوق اسلامی و یا معادل آن از کلیه دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم و یا حوزه علمیه
رعایت شرط سنی : آزمون وکالت دادگستری : طبق اطلاعیه سازمان سنجش و بنا به خواسته کانون وکلای دادگستری ، برای داوطلبان استان تهران حداکثر سن هنگام ثبت نام 40 سال تمام و در سایر استان ها شرط سنی داشتن حداکثر 50 سال تمام می باشد .
رعایت شرط سنی : آزمون وکالت قوه قضاییه : داوطلبان باید در موقع ثبت نام آزمون دارای حداقل 22 سال و حداکثر 63 سال سن باشند.
نداشتن سوء سابقه کیفری و یا سوء شهرت
در ادامه بخوانید: شرایط شرکت در آزمون وکالت قوه قضاییه
مواد امتحانی و منابع آزمون وکالت 1400
منابع و مواد امتحانی آزمون وکالت مرکز قوه قضاییه و کانون وکلای دادگستری در برخی موارد مشابه و در برخی موارد متفاوت هستند. بودجه بندی آزمون وکالت سال ۱۴۰۰ ، با استناد به اطلاعیه آزمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه سال گذشته به شرح زیر می باشد که در صورت تغییر منابع یا اعلام منابع آزمون های سال جاری این مقاله بروزرسانی می شود.
منابع آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری 1400
منابع آزمون وکالت دادگستری 1400
نام درس
ضریب
تعداد سوالات
حقوق مدنی
3
20
آیین دادرسی مدنی
3
20
حقوق تجارت
2
20
حقوق جزا
2
20
آیین دادرسی کیفری
2
20
اصول فقه
1
20
زمان آزمون : 135 دقیقه
منابع آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه 1400
منابع آزمون وکالت قوه قضاییه 1400
نام درس
ضریب
تعداد سوالات
حقوق مدنی و امور حسبی
2
20
آیین دادرسی مدنی
2
20
حقوق تجارت
2
20
حقوق جزا عمومی و اختصاصی
2
20
آیین دادرسی کیفری
2
20
متون فقه
2
10
حقوق ثبت
1
10
حقوق اساسی
اعلام نشده
اعلام نشده
زمان آزمون : 140 دقیقه
خاطر نشان می شود با وجود اینکه منابع آزمون وکالت ۱۴۰۰ در اطلاعیه ذکر نشده است اما به جرئت می توان گفت منابع دانشگاهی رشته حقوق و فقه و مبانی حقوق اسلامی بهترین منبع برای موفقیت در آزمون وکالت 1400 هستند.
بیشتر بخوانید: منابع آزمون قضاوت
مشاوره ثبت نام آزمون وکالت 1400
داوطلبانی که متقاضی شرکت در آزمون وکالت هستند و هنوز برای انتخاب مرکز ( قوه قضاییه و دادگستری ) مورد نظر خود مردد هستند باید توجه داشته باشند که حیطه کاری وکلای هر دو مرکز یکسان بوده و تفاوت آزمون این دو مرکز در برخی از شرایط ( سن و وضعیت نظام وظیفه آقایان و ... ) ، منابع آزمون ، دوره کارآموزی و تعرفه های حقوقی می باشد.
به داوطلبان توصیه می شود برای انتخاب کانون و مرکز مورد نظر خود شرایط ، منابع و آزمون هر مرکز و در مرحله بعد تسهیلات شغلی هر دو مرکز را بررسی کرده و نهایتا آزمون مورد نظر خود را انتخاب کنند. زمان ، نحوه ، شرایط و منابع آزمون وکالت دو مرکز دادگستری و قوه قضاییه در این مقاله برررسی سد در ادامه تفاوت شغلی دو کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه ارائه شده است.
تفاوت وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلای دادگستری
سابقه دو مرکز :
سابقه تاسیس و فعالیت کانون وکلای دادگستری بسیار بیشتر از سابقه فعالیت کانون وکلای قوه قضاییه می باشد و معمولا شناخت داوطلبان از مرکز وکلای دادگستری بیشتر از مرکز قوه قضاییه است. هم چنین مرکز وکلای دادگستری با تعداد 12 کانون مستقل به نسبت مرکز وکلای قوه قضاییه که 4 کانون تازه تاسیس دارد ، ظرفیت کمتر اما متقاضیان بیشتری را دارد. 12 کانون وکلای دادگستری زیر نظر اتحادیه وکلای دادگستری که تحت عنوان " اسکودا " مطرح می شود ، فعالیت می کنند.
تسهیلات و امتیازات دو مرکز :
تسهیلات و امتیازات ارائه شده به وکلای دادگستری کمی بیشتر از تسهیلات کانون وکلای قوه قضاییه می باشد. وکلای مرکز دادگستری از صندوق بیمه تعاون بازنشستگی ، کمیسیون های رفاهی و یا علمی و ورزشی بهره مند هستند ، این در حالی است که وکلای قوه قضاییه فقط از بیمه تکمیلی ( کمیسیون آموزش ) بهره مند هستند.
در خصوص حق الوکاله نیز معمولا مبلغ دریافتی وکلای مرکز قوه قضاییه کمتر از وکلای دادگستری می باشد. طبق آیین نامه معمولا حق الوکاله مرکز وکلای قوه قضاییه حداکثر تا 60% از تعرفه تعیین شده برای وکلای پایه یک دادگستری می باشد.
پذیرش دو مرکز :
داوطلبان متقاضی آزمون وکالت مرکز وکلای دادگستری پس از قبولی در آزمون کتبی و طی کردن مراحا تایید مدارک وارد دوره کارآموزی می شوند و زیر نظر وکیل سرپرست تعیین شده به مدت 18 ماه دوره کارآموزی خود را سپری می کنند. این دسته از داوطلبان پس از اتمام دوره کارآموزی در صورت پذیرش در آزمون شفاهی اختبار موفق به اخذ پروانه وکالت می شوند.
داوطلبان متقاضی آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه پس از قبولی در آزمون کتبی ، وارد مرحله مصابه و بررسی صلاحیت می شوند و در صورت قبولی در این مرحله وارد مرحله کارآموزی می شوند و پس از 18 ماه دوره کارآموزی زیر نظر وکیل سرپرست ، می توانند پروانه وکالت خود را دریافت کنند.
کارآموزی دو مرکز :
کار آموزان مرکز وکلای دادگستری باید در دوره کارآموزی خود وظایف تعیین شده را به درستی انجام دهند. مهم ترین وظایف کارآموزان کانون وکلای دادگستری عبارتند از : شرکت در جلسات دادرسی مدنی و یا کیفری به تعداد حداقل چهار مرتبه در ماه ، تهیه گزارش از چند پرونده ، فعالیت در کانون اعم از دادگاه یا دادسرا و انجام امور معاضدت قضایی محول شده از سوی کانون.
کارآموزان مرکز وکلای قوه قضاییه نیز برخی وظایف معین را باید در دوره کارآموزی خود انجام دهند. مهم ترین وظایف کارآموزان کانون وکلای قوه قضائیه عبارتند از : تهیه 20 گزارش از پرونده های حقوقی و یا کیفری ، حضور در دوره های آموزشی به مدت دو ماه ، شرکت در جلسات دادگاه های کیفری و حقوقی تعیین شده به تعداد چهار جلسه در هر ماه
در ادامه بخوانید: تخمین رتبه آزمون وکالت
اگر پس از مطالعه مقاله ثبت نام آزمون وکالت 1400 ، سوالی درباره ثبت نام این آزمون دارید ، جواب آن را از طریق مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا جویا شوید. همچنین خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا پل ارتباطی مشاوران تحصیلی هیوا با شماست .
سوالات متداول
1- ✔️ ثبت نام آزمون وکالت دادگستری چه زمانی آغاز می شود ؟
✔️ ثبت نام این آزمون معمولا مهر ماه انجام می شود که به محض اعلام شدن تاریخ دقیق ثبت نام سال جاری در این مقاله نیز اطلاع رسانی خواهد شد .
2- ✔️ ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه از چه طریقی انجام می شود ؟
✔️ ثبت نام این آزمون بصورت اینترنتی انجام می شود که لینک و نحوه ثبت نام بصورت کامل در این مقاله توضیح داده شده است .
3- ✔️ آیا برای ثبت نام در این آزمون سن نیز ملاک قرار داده می شود ؟
✔️ بله . همانطور که در این مقاله اشاره شده است داوطلبان باید شرط سنی تعیین شده را رعایت کنند .
منبع : آزمون وکالت 1400