درمان بیماری عروق کرونر معمولا شامل تغییر سبک زندگی ، داروها و بعضاً در موارد لزوم اقدمات تهاجمی از قبیل آنژیوپلاستی یا عمل باز قلب می باشد.
تغییر سبک زندگی
پیروی از یک شیوه ی زندگی سالم می تواند اثرات بسیار چشمگیری داشته باشد. از جمله اقدامات موثر می توان به موارد زیر اشاره نمود:
ترک سیگار
داشتن رژیم غذایی سالم
ورزش منظم
کاهش وزن
کاهش استرس
در صورتی که به فشار خون ، چربی خون و یا دیابت مبتلا هستید، کنترل و درمان مناسب آنها تاثیر بسزایی در کاهش بروز حوادث قلبی و عرقی خواهد داشت.
درمان دارویی
داروهای متنوعی در درمان بیماری عروق کرونر استفاده می شوند، از جمله :
داروهای کاهنده کلسترول : این داروها با کاهش میزان کلسترول خون، خصوصاً LDL (کلسترول بد) منجر به کاهش ماده اولیه ای که در دیواره قلب تجمع پیدا می کند، می شود. همچنین این داروها میزان التهاب در عروق را نیز کاهش می دهند.
آسپرین: پزشک شما ممکن است آسپرین یا سایر داروها رقیق کننده ی خون را برای شما تجویز کند. که این امر منجر به کاهش احتمال تشکیل لخته در عروق قلب شما می شود. همچنین در صورتی که شما قبلا حمله ی قلبی را تجربه کرده اید، آسپرین می تواند از بروز حملات بعدی در آینده تا حدی جلوگیری کند.
مواردی وجود دارد که ممکن است آسپرین توصیه نشود. برای مثال: در افرادی که دچار اختلالات خونی هستند یا زخم های گوارشی فعال دارند، یا بیمارانی که از سایر داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند، ممکن است آسپرین توصیه نشده و در این موارد حتما از پزشک خود سئوال نمائید.
داروهایی که منجر به کاهش بروز درد در بیمار می شود:
چندین رده ی دارویی را می توان به این منظور به بیمار تجویز کرد. از جمله این داروها می توان به بتا بلاکرها ، داروهای مهار کننده کانال کلسیم، رانو لازین، داروهای گشاد کننده عروق، مثل نیتروگلیسیرین، اشاره کرد.
همچنین با در نظر گرفتن سایر بیماری های همراه از جمله دیابت ، فشار خون و غیره ممکن است داروهای دیگری نیز به بیمار تجویز شود.منبع...