09-08-2020, 04:20 PM
معایب گیاهخواری در بارداری چیست؟
https://gahvare.net/articles/YIa6a/%DA%A...8%B1%DB%8C
در حالی که گیاهخواری در بارداری اگر کاملا اصولی و متعادل باشد، قابل قبول است، یک رژیم غذایی نادرست میتواند به مادر و جنین صدمه بزند. رژیم گیاه خواری در دوران بارداری اکثر مواد مغذی موجود در محصولات حیوانی را تامین میکند، اما سطح برخی از مواد مغذی در آن کم است؛ از جمله:
کمبود ویتامین B12
ویتامین B12 همراه با اسید فولیک، به رشد مناسب مغز جنین کمک میکند. همچنین برای تشکیل گلبول های قرمز خون و ساخت مواد ژنتیکی لازم است. کمبود این ویتامین ممکن است خطر سقط جنین، دیابت حاملگی، زایمان زودرس و ناهنجاری های جنینی را افزایش دهد. رژیمهای غذایی وگان یا گیاهخواری به طور طبیعی فاقد این ویتامین هستند زیرا این ماده فقط در غذاهای حیوانی وجود دارد.
کمبود ویتامین D
این ویتامین حیاتی در ساخت و حفظ دندانها و استخوانها نقش دارد. کمبود شدید آن با عوارضی مانند نرمی استخوان در کودکان ارتباط دارد. پایین بودن سطح ویتامین D بدن در دوران بارداری ممکن است خطر ابتلا به پره اکلامپسی، تولد نوزادان کم و زن و سقط جنین را در مادران باردار افزایش دهد. بسیاری از زنان باردار، صرف نظر از نوع رژیم غذایی شان با کمبود ویتامین D در دوران بارداری مواجه میشوند؛ اما از آنجا که بهترین منابع غذایی ویتامین D شیر و ماهی هستند، گیاهخوران بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
کمبود آهن
حجم خون شما در طول بارداری تقریباً 50 درصد افزایش مییابد تا از شما و کودک در حال رشدتان حمایت کند. آهن برای تولید گلبولهای قرمز خون لازم است. کمبود آهن ممکن است منجر به کم خونی شود که اگر درمان نشود میتواند به زایمان زودرس و تولد نوزادان کم وزن منجر شود. البته تنها گیاهخواران نیستند که در معرض کمبود آهن در بارداری قرار دارند؛ با اینکه جذب آهن از محصولات حیوانی راحتتر از محصولات گیاهی است، حتی کسانی که از گوشت قرمز استفاده میکنند نیز، معمولا در دوران بارداری نیاز به مصرف مکمل آهن دارند.
کمبود ید
رژیم های غذایی گیاهخواری معمولا ید کمیدارند؛ مصرف ناکافی ید میتواند رشد و تکامل جنین را مختل کند و همچنین باعث اختلال در عملکرد تیروئید و رشد ذهنی کودکان شود.https://gahvare.net/articles/YIa6a/%DA%A...8%B1%DB%8C