09-08-2020, 02:09 PM
مضرات مصرف فست فود در دوران بارداری
[*]کودک را به غذاهای چرب علاقهمند میکند: برخی از مطالعات نشان میدهند که چگونه رژیم مادر میتواند بر ترجیحات غذایی کودک اثر بگذارد. این مطالعات نشان میدهد مادرانی که غذاهای پرچرب مصرف میکنند بچه های چاقتری به دنیا میآورند که به غذاهای چرب علاقهمندند. مدار مغزی آنها به گونهای تغییر خواهد کرد که در بزرگسالی در مورد غذاهای چرب سست میشوند و کنترلی روی خود ندارند. در هر حال با یک رژیم متعادل میتوانید از این اتفاق جلوگیری کنید.
[*]خطر ابتلا به آلرژی را افزایش میدهد: وجود مقدار زیادی قند در رژیم غذایی میتواند منجر به آلرژی و آسم شود. قند آزاد یه معنای غذاهایی است که قند به آنها اضافه شده است حال چه به صورت ساکارز و چه شربت فروکتوز، عسل و ...
[/list]
[*]احتمال بروز ناهنجاریهای ژنتیکی را افزایش میدهد: مطالعات انجام شده نشان میدهد که مصرف غذاهای با چربی و قند بالا توسط مادر، منجر به اختلال در سیگنال دهی انسولین محیطی در عملکرد میتوکندری نوزاد میشود و این موضوع تا سه نسل بعدی نیز منتقل مییابد.
[*]منجر به افزایش مصرف آکریلامید میشود: آکریلامید یک مادهی شیمیایی است که ممکن است در اثر سرخ کردن مواد غذایی در دماهای بسیار بالا ( مثل سیب زمینی سرخ کرده) ایجاد شود. مطالعات نشان میدهد سطح بالای این ماده میتواند منجر به کوچکتر شدن دور سر و وزن کم هنگام تولد در نوزادان شود.
[/list]https://gahvare.net/articles/Ov8Dm/%D9%8...8%B1%DB%8C
سوال اصلی این است چرا باید مصرف فست فودها جز پرهیز غذایی دوران بارداری هستند؟ شما و کودکتان برای افزایش وزن سالم و رشد مناسب مغز، استخوانها، اندامها و سیستم ایمنی در کودک به مقدار کافی مواد مغذی نیاز دارید. غذاهای فست فودی از نظر ارزش غذایی بسیار پایین هستند بنابراین آنها کمکی به شما نمیکنند و در عوض مشکلات زیادی به همراه خواهند داشت. اگر شما معدهی خود را با غذاهای فست فود در بارداری پر کنید دیگر فضایی برای دریافت مواد مغذی باقی نخواهد ماند.
خوردن فست فود در بارداری مضرات زیادی برای مادر و نوزاد دارد که در ادامه به توضیح برخی از آنها میپردازیم:
مضرات مصرف غذاهای فست فودی برای نوزاد
[list][*]کودک را به غذاهای چرب علاقهمند میکند: برخی از مطالعات نشان میدهند که چگونه رژیم مادر میتواند بر ترجیحات غذایی کودک اثر بگذارد. این مطالعات نشان میدهد مادرانی که غذاهای پرچرب مصرف میکنند بچه های چاقتری به دنیا میآورند که به غذاهای چرب علاقهمندند. مدار مغزی آنها به گونهای تغییر خواهد کرد که در بزرگسالی در مورد غذاهای چرب سست میشوند و کنترلی روی خود ندارند. در هر حال با یک رژیم متعادل میتوانید از این اتفاق جلوگیری کنید.
[*]خطر ابتلا به آلرژی را افزایش میدهد: وجود مقدار زیادی قند در رژیم غذایی میتواند منجر به آلرژی و آسم شود. قند آزاد یه معنای غذاهایی است که قند به آنها اضافه شده است حال چه به صورت ساکارز و چه شربت فروکتوز، عسل و ...
[/list]
طبق تحقیقات انجام شده در نوزاد زنانی که در دوران بارداری میزان غیرقابل کنترلی قند آزاد مصرف میکنند، خطر ابتلا به آسم بین سن 7 تا 9 سالگی افزایش مییابد.
[list][*]احتمال بروز ناهنجاریهای ژنتیکی را افزایش میدهد: مطالعات انجام شده نشان میدهد که مصرف غذاهای با چربی و قند بالا توسط مادر، منجر به اختلال در سیگنال دهی انسولین محیطی در عملکرد میتوکندری نوزاد میشود و این موضوع تا سه نسل بعدی نیز منتقل مییابد.
[*]منجر به افزایش مصرف آکریلامید میشود: آکریلامید یک مادهی شیمیایی است که ممکن است در اثر سرخ کردن مواد غذایی در دماهای بسیار بالا ( مثل سیب زمینی سرخ کرده) ایجاد شود. مطالعات نشان میدهد سطح بالای این ماده میتواند منجر به کوچکتر شدن دور سر و وزن کم هنگام تولد در نوزادان شود.
[/list]https://gahvare.net/articles/Ov8Dm/%D9%8...8%B1%DB%8C