احساساتی که ما در درون خود داریم می تواند برآنچه ما در ظاهر به نظر می رسیم اثر داشته باشد. تمام وقایعی که از نظر عاطفی بر احساس آرامش و خوب بودن ما اثر بگذارد. افسردگی، اضطراب و استرس یا عوارض داروهای خواب آور برای آرامش اعصاب می تواند با مشکلات مو و ناخن و پوست انسان مرتبط باشد.کلیه متخصصین پوست و روانپزشکان بر ارتباطی که بین ظاهر ما و احساسات درونی ما وجود دارد واقفند.
اگر استرس به دلیل مجموعه ای از احساسات منفی بروز کند، باعث بروز علائم جسمی قابل مشاهده و حتی غیرقابل جبران می شود. به دلیل افزایش هورمون هایی مانند کورتیزول و آدرنالین بدن برخی تغییرات را ایجاد می کند که در سلامتی و زیبایی ظاهر احساس می شوند. در این میان پوست بیشترین آسیب را می بیند و زیبایی فرد دستخوش مشکلات جدی می شود.تأثیر استرس بر پوست
علی رغم اینکه استرس مشکلی روحی و روانی است، اما همانطور که گفتیم منجر به بروز علائم جسمی می شود. پوست یکی از قسمت هایی است که استرس بر آن تأثیر می گذارد. در ادامه، اثرات مختلف استرس بر پوست را بررسی میکنیم.
سیاهی و گودی زیر چشم
استرس و بیخوابی های مکرر ارتباط زیادی با به خطر افتادن زیبایی صورت دارند. نگرانی ها، مشکلات زناشویی، پرکاری و تشویش های دائمی باعث کاهش کیفیت خواب شده و باعث ایجاد هاله ای نازیبا در اطراف چشم ها می شود. این مسئله نیز باعث می شود پوست و چشم ها ظاهری خسته و پیر داشته باشند.
با خواص رزماری روی پوست و مو آشنا شوید.
راش پوستی ناشی از استرس
استرس زیاد میتواند باعث بروز کهیر شود. کهیر نوعی حساسیت پوستی است که شامل راش های پوستی یا دانه های برآمده و قرمز رنگ میشود. اندازهی این راش ها متغیر است و امکان ایجاد آنها در هر قسمتی از بدن وجود دارد. کهیر ممکن است با خارش همراه باشد. در بعضی موارد هم ممکن است هنگام لمس کردن قسمتی از پوست که دچار کهیر شده، احساس مورمور شدن یا سوزش کنید.
استرس با چه مکانیسمی بر پوست انسان اثر می کند؟
۱- استرس بر ظاهر فرد از جنبه های مختلف اثر می کند. در قدم اول پوست را حساستر و دارای واکنش پذیری بیشتر می کند. استرس باعث ایجاد جوشهای مقاوم تر و التهابی تر می شود. ناخن ها را شکننده و نامنظم میکند. باعث ریزش مو، بدتر شدن کهیر و تعریف بیش از حد است.
۲- بیماران دچار استرس به پوست خود بیتوجهی می کنند و گاهی پوست خود را مورد آزاد قرار میدهند. در بهداشت و مراقبت موها کوتاهی میکنند و با خراش دادن یا مالش بیش از حد و خاراندن پوست آن را تخریب و زخمی میکند. در واقع استرس میتواند باعث ایجاد سیکل معیوب تشدید خارش و خاراندن و خراشیدن مکرر پوست انسان شود.
۳- در اثر استرس هورمونهایی مانند کورتیزول در بدن ترشح می شود که باعث افزایش ترشح چربی یا عود جوشهای صورت و بدن میشود.
۴- پوست انسان اولین سد دفاعی بدن است و به عنوان یک سد فیزیکی و نیز به عنوان اولین محل حضور سلولهای دفاعیبرای مبارزه با باکتریها و ویروسها و عوامل عفونت زا عمل میکند. استرس میتواند باعث افزایش تعداد سلولهای دفاعی و نیز فعال شدن نابجای آنها در پوست شده و در نتیجه باعث وقوع واکنش های خود ایمنی مثل حساسیت سرشتی پوست و بیماری پسوریازیس(صدف) گردد و بیماریهای التهابی پوست را عود دهد. لاغری یا چاقی نیز میتواند بر پوست و زیبایی اثر بگذارد و شما با شناخت بهترین مارک قرص ال کارنیتین برای لاغری اطلاعات خوبی به دست می آورید.
استرس می تواند در وقوع لک و پس و طاسی سکه ای یا منطقه ای که بیماریهای خود ایمنی هستند موثر باشد. استرس می تواند باتخریب سد دفاعی پوست باعث کاهش مقاومت پوست نسبت به عفونتها شود. به علاوه با تخریب لایه محافظ پوست باعث تشدید از دست رفتن آب از پوست و افزایش نفوذ عوامل محرک و حساسیت زا به پوست شود.
۵-استرس می تواند رشد، تقسیم و تمایز سلولهای جدید را در پوست کاهش دهد به علاوه مانع خونرسانی مناسب به پوست شود. در نتیجه بازسازی سلولها و پاکسازی رادیکارهای آزاد از سطح آنها دچار اختلال شده و باعث تسریع فرآیند پیری و رنگ پریدگی پوست ما گردد.
۶- هرگاه بدن؛ تحت استرس است با تولید هورمونهای خاص باعث تولید چربی بیش از حد در سطح پوست و ایجاد اختلال در سیستم لنفاوی و جریان خون می شود در نتیجه بیماریهای پوستی مانند آکنه (جوش صورت) را عود می دهد و حلقه های تیره اطراف چشم و پف آلودگی اطراف چشم ایجاد می کند.
دانشمندان مشاهده کرده اند که سرکوب برخی هورمونهایی که در جریان استرس ترشح می شود باعث ایجاد کیفیت بهتر پوست افراد است.
[font=Arial]با غذاهای مفید و مضر برای پروستات را مطالعه بفرمایید.[/font]