03-01-2020, 02:25 AM
در دهه 60 یکی از پیشکسوت های ورزش باستانی وقتی گستردگی حرکات رزمی را در دنیا دید، تصمیم گرفت ورزشی را ابداع کند که مخصوص کشور خودمان باشد و به وسیله آن رزم باستانی ایران زنده شود. به خاطر همین با کمک شش پسرش که آنها هم هرکدام در ورزش های رزمی و کشتی پهلوانی حرفی برای گفتن داشتند، دور هم جمع شدند و مدت ها اسناد تاریخی و کتیبه ها را بررسی کردند. کارشان آن قدر دقیق پیش رفت که حتی به نقش هایی که به اشیاء به جا مانده از 6 هزار سال پیش بود هم توجه کردند تا با الهام از آن طرح ها بتوانند ایده شان را کامل کنند.
بالاخره بعد از مدت ها از دل این تحقیقات و بررسی ها ورزش پرثوآ بیرون آمد. پرثوآ شباهت اسمی زیاید با پرتوآ که یکی از زیرشاخه های کونگفو است، دارد، اما برخلاف شباهت ظاهری تفاوتشان از زمین تا آسمان است. (Parthowa) پرثوآ یک واژه باستانی ایرانی است که به مرور زمان در تلفظ تبدیل به پهلو و بعد پهلوانی شده.
این ورزش بومی در واقع همان کشتی است که فنون رزم و ضربات دست و پا هم به آن اضافه شده. به علاوه با الهام از سماع پهلوانی که در زورخانه ها انجام می شود، برای آن یک رقص پای خاص هم درنظر گرفته اند. درست مثل بوکس، کاراته و بسیاری از رشته های دیگر که هر کدام رقص پای مخصوص به خودشان را دارند. هم خانواده بودن این ورزش با کشتی باعث شده بین مردم محبوب شود و بیشتر استان های کشور را درگیر خودش کند.
پرثوآ چند سالی است که زیر نظر فدراسیون جهانی ورزش های زورخانه ای هم قرار گرفته و پارسال تیم ملی به اولین دوره المپیک هنرهای رزمی کانادا هم دعوت شد که طبقه معمول به خاطر مشکلات داخلی نتوانست برود. خود انجمن هم تا الان مسابقات داخلی و بین المللی زیادی برای آن برگزار کرده و قرار است که مسابقات آسیایی آن هم در ایران کلید بخورد.
نکته جالب اینجاست که برخلاف تصور اولیه، حتی تیم های بانوان این رشته هم وجود دراند و فعالیت می کنند. هزینه پایین این رشته هم یکی از محسناتش است که برای هر ترم حدود 50 هزار تومان بیشتر خرج روی دست تان نمی گذارد.