بیماری آلزایمر یک اختلال برگشت ناپذیر و پیشرونده مغز است که به آرامی، حافظه و مهارت تفکر را نابود می کند و در نهایت توانایی انجام ساده ترین کارها را از فرد می گیرد. در بیشتر افراد مبتلا به آلزایمر علائم ابتدا در اواسط دهه ۶۰ ظاهر می شوند، اما در برخی افراد ممکن است در سنین کمتر رخ دهد. بدون شک برای پیشگیری از آلزایمر، تغذیه خوب به شما کمک می کند اما هیچ ویتامین یا مکمل هایی برای متوقف کردن آلزایمر وجود ندارد. غذاهایی که می خورید برای سلامت مغزتان مهم است و بهترین راه برای دریافت مواد مغذی بشمار می روند. اگر میخواهید مکملها را امتحان کنید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که آنها احتمالا عوارض جانبی نداشته و یا مشکلی با سایر داروهای مصرفی شما ندارند. ادامه متن را بخوانید تا با مکملهای طبیعی برای کاهش خطر آلزایمر آشنا شوید.
فوائد سلامتی اسید چرب امگا ۳
اسید چرب امگا ۳ به شکلهای مختلفی یافت می شوند، اما مهم ترین آنها EPA و DHA نامیده می شوند. این اسیدهای چرب می توانند به روش های مختلفی به سلامتی افراد کمک کنند و دارای فوائد بیشماری می باشند.
در مطالعات بیشماری دیده شده مصرف دوزهای مشخصی از اسید چرب امگا ۳ می توانند تأثیر خوش بینانه ای بر پیشگیری از زوال حافظه داشته باشند. در مطالعات اولیه مشاهده شد که این نوع از اسیدها در مغز یافت می شوند و با عملکرد بهتر حافظه و امید به زندگی طولانی تر، در ارتباط می باشند.
۱-افزایش غذاهای دریایی برای ذهن سالم تر
ماهی های خال مخالی (نوعی ماهی سوف)، سالمون، ساردین، تن و برخی از انواع قزل آلا انتخاب هایی هستند که افراد باید آنها را در رژیم غذایی خود در نظر بگیرند. البته سالمون و تن محبوب ترین می باشند. سالمون غنی از امگا ۳، حدود ۵۵% مصرف روزانه این اسیدچرب را دارا می باشد. افرادی که به دنبال ویتامین B12، بیوتن، پتاسیم و پروتئین می باشند، از فوائد سلامتی این ماهی ها شگفت زده خواهند شد.
می توان سالمون را به روش های بسیاری آماده نمود و حتی می شود دستورپخت در مایکروفر برای این نوع ماهی را در اینترنت پیدا کرد. ماهی سالمون های کنسروی دارای مقدار یکسانی از اسید چرب امگا ۳ می باشند، هرچند از آنجا که در فرآیند کنسروی کردن مقداری از اسید چرب امگا ۳ از بین می رود، مصرف ماهی تازه پیشنهاد میشود. نوع دیگری از اسید چرب امگا ۳ در ماهی تن یافت میشود. درحالیکه ماهی تازه یا منجمد مفیدتر می باشند، برای افرادی که دسترسی به ماهی تازه ندارند، ماهی تن کنسروی نیز می تواند جایگزین مناسبی باشد. ماهی تن کنسروی یک غذای سریع است که با ۲۸ گرم اسید چرب امگا ۳ در هر ۵ گرم، می تواند انتخاب مناسبی باشد.
۲- شیر و فواید احتمالی گلوتاتیون
گلوتاتیون آنتی اکسیدانی است شامل آمینو اسید و آنتی اکسیدان های قوی که توسط روده بزرگ تجزیه می شود. مشاهده شده که آنتی اکسیدان های طبیعی یافت شده در شیر باعث بهبود حافظه و سلامت عمومی مغز میگردند. مشاهده شده که نوشیدن یک الی سه لیوان شیر، خطر زوال حافظه را کاهش داده و مانع استرس اکسیداتیو میگردد.
در مطالعه ای توسط محققین مرکز پزشکی KU، بزرگسالان مسن تری که سه سهم لبنیات دریافت کردند؛ سطح گلوتاتیون افزایش یافته و سیستم دفاعی بدن آنها تقویت گردید. با وجود اینکه تحقیقات بیشتری مورد نیاز میباشد، مطالعات نشان داده اند در افراد مسن که مصرف روزانه لبنیات خود را حفظ می کنند؛ احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر کمتر می باشد.
۳- انواع توت ها به عنوان “ابر غذا “
برای مدت طولانی مشاهده شده توت ها که به عنوان ” ابر میوه ” شناخته شده اند، به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان، تقویت سیستم ایمنی و آلزایمر؛ کمک می کنند. رد بری (دفن قرمز) و بلوبری مثل هم سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغزی هستند که خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهند. برای افرادی که به دنبال گزینه محافظتی مناسب در کنار یک رژیم تغدیه ای سالم هستند، می تواند مفید باشد. خوردن یک کاسه بلوبری، ردبری، توت فرنگی و کرن بری می تواند به کندکردن روند زوال حافظه کمک کند. ارتقا سلامت حافظه و کاهش کلسترول بد می تواند باعث پیشگیری از بیماری آلزایمر گردد.
۴- غذاهایی با آنتی اکسیدان و قدرت مغز
مشاهد شده فقط یک نمونه کوچک از بسیاری از غذاهای آنتی اکسیدان دار مانند گردو، اسفناج، لوبیا قرمز، گوجه فرنگی، آرتیشو و جو دارای آنتی اکسیدانی می باشند که بدن برای مبارزه با آلزایمر به آنها نیاز دارد. زمانیکه اکسیدان های بیشماری در بدن وجود دارند، می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان را افزایش دهند. تولید آنتی اکسیدان کافی برای سلامت عمومی بسیار حائز اهمیت می باشد. غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان باعث فعالیت بهتر مغز و کارکرد سیستم گوارشی می گردند. مشاهده شده مصرف کمی شکلات تلخ نیز که دارای آنتی اکسیدان و فلاونوئید می باشد، باعث تقویت سلامت قلب می شود.
مشاهده شده ویتامین “ای” خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد. گزینه های بسیاری برای غذاهای سرشار از ویتامین “ای” وجود دارند. بادام زمینی، آووکادو، فلفل شیرین، برگ های سبز، لابستر، دانه کدو حلوایی، بروکلی و بادام، تنها تعدای از نمونه های این غذاها می باشند. ویتامین “ای” در اکثر غذاها یافت میشود، اما نمونه های فوق دارای مقادیر بیشتری از این ویتامین می باشند. پخت و پز در روغن آفتابگردان نیز نسبت به روغن های معمولی که در بسیاری از فروشگاه ها یافت می شوند، گزینه بهتری می باشد که به حفظ بیشتر ویتامین ای موقع پختن غذاها کمک می کند.
۶- نوشیدن چای سبز بیشتر
نوشیدن چای سبز به دلیل داشتن آنتی اکسیدان قوی و فلاونوئیدها، موضوع تحقیق بسیاری از محققین درباره بیماری آلزایمر بوده است. مشاهده شده که چای سبز باعث بهبود عملکرد شناختی در بیماران مبتلا به آلزایمر و جنون می باشد. همچنین مطالعات به چای سبز به عنوان گزینه ای برای درمان آینده نگاه می کنند. مطالعات بیشتری جهت درمان های آینده مورد نیاز می باشد، اما تحقیقات اخیر نشان داده اند که ماده فعال اصلی در چای سبز ECGC است که مانع تشکیل پروتئین بد که منجر به بیماری آلزایمر می گردد، می شود. نوشیدن روزانه یک لیوان چای سبز یکی از بهترین مراقبت های پیشگیرانه مناسب تمامی رژیم های غذایی میباشد. براساس تحقیقات نوشیدن یک لیوان چای روزانه، نه تنها خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد، بلکه مانع ابتلا به بیماری سرطان شده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید.
[list]
[*]تمام درمان های خانگی و روغن های کاملا موثر سلولیت که باید بشناسید (قطعی)
[*]تخم بلدرچین، خواص، مضرات، موارد منع مصرف و نکات بسیار مهم
[*]برنج سفید: خواص، مضرات، میزان مصرف استاندارد و مقایسه با برنج قهوه ای
[*]اثرات تمر هندی بر لاغری، فشار خون، کبد، پوست و مو +نحوه مصرف
[*]مضرات و فواید نعناع فلفلی + نکات مهمی که باید بدانید (تحقیقات جدید)
[/list]
۷- حقایق بیشتر و تغییرات رژیمی سالم تر
درحالیکه تحقیقات مختلفی راجب آلزایمر در حال انجام است، یک رژیم تغدیه ای سالم غنی از غذاهای مفید، انجام تمرینات ورزشی، حضور در جمع های دوستانه مثبت و حفظ روابط خانوادگی صمیمی و هر مشکلی که می توانست سبب بروز آلزایمر گردد، برای پیشگیری بسیار مفیدند. مراقبت های پیشگیرانه یکی از بهترین معیارها برای کمک به ممانعت از بروز این بیماری و عوارض آن می باشد که می توان بر میلیون ها انسان در سراسر جهان تأثیر بگذارد.
فوائد سلامتی اسید چرب امگا ۳
اسید چرب امگا ۳ به شکلهای مختلفی یافت می شوند، اما مهم ترین آنها EPA و DHA نامیده می شوند. این اسیدهای چرب می توانند به روش های مختلفی به سلامتی افراد کمک کنند و دارای فوائد بیشماری می باشند.
در مطالعات بیشماری دیده شده مصرف دوزهای مشخصی از اسید چرب امگا ۳ می توانند تأثیر خوش بینانه ای بر پیشگیری از زوال حافظه داشته باشند. در مطالعات اولیه مشاهده شد که این نوع از اسیدها در مغز یافت می شوند و با عملکرد بهتر حافظه و امید به زندگی طولانی تر، در ارتباط می باشند.
نقلقول: همچنین بخوانید: ۵ تا از بهترین دمنوش ها برای افزایش هوش و حافظه کدامند؟ (جدیدترین تحقیقات)بدن خود به تنهایی قادر به ساختن این اسیدها نمیباشد و به دریافت آنها از منابع خوراکی مختلف وابسته است. امگا ۳ همچنین برای افراد مبتلا به کلسترول بالاتر، اضطراب یا افسردگی، دیابت و مشکلات پوستی بسیار مفید است. این اسیدهای چرب فرآورده های ضد التهابی هستند که برای مراقبت پیشگیرانه مفید می باشند.
۱-افزایش غذاهای دریایی برای ذهن سالم تر
ماهی های خال مخالی (نوعی ماهی سوف)، سالمون، ساردین، تن و برخی از انواع قزل آلا انتخاب هایی هستند که افراد باید آنها را در رژیم غذایی خود در نظر بگیرند. البته سالمون و تن محبوب ترین می باشند. سالمون غنی از امگا ۳، حدود ۵۵% مصرف روزانه این اسیدچرب را دارا می باشد. افرادی که به دنبال ویتامین B12، بیوتن، پتاسیم و پروتئین می باشند، از فوائد سلامتی این ماهی ها شگفت زده خواهند شد.
می توان سالمون را به روش های بسیاری آماده نمود و حتی می شود دستورپخت در مایکروفر برای این نوع ماهی را در اینترنت پیدا کرد. ماهی سالمون های کنسروی دارای مقدار یکسانی از اسید چرب امگا ۳ می باشند، هرچند از آنجا که در فرآیند کنسروی کردن مقداری از اسید چرب امگا ۳ از بین می رود، مصرف ماهی تازه پیشنهاد میشود. نوع دیگری از اسید چرب امگا ۳ در ماهی تن یافت میشود. درحالیکه ماهی تازه یا منجمد مفیدتر می باشند، برای افرادی که دسترسی به ماهی تازه ندارند، ماهی تن کنسروی نیز می تواند جایگزین مناسبی باشد. ماهی تن کنسروی یک غذای سریع است که با ۲۸ گرم اسید چرب امگا ۳ در هر ۵ گرم، می تواند انتخاب مناسبی باشد.
نقلقول: حتما بخوانید: آلزایمر چیست؟ علایم، روشهای جدید درمان، تشخیص و نکات مهمماهی تن کنسرو شده در آب بهترین انتخاب از بین ماهی های کنسروی می باشد. ماهی تن کنسروی آلباکور را به عنوان بهترین گزنه انتخاب کنید. برای برخی افراد در انتخاب ماهی کنسروی و غذاهای دریایی ناشناخته، متیل کربن یک نگرانی محسوب می شود. براساس اکثر تحقیقات، ماهی تن کنسروی شامل بیشترین مقدار این سم است در حالیکه سالمون کنسروی شامل مقدار جزئی این سم می باشد.
۲- شیر و فواید احتمالی گلوتاتیون
گلوتاتیون آنتی اکسیدانی است شامل آمینو اسید و آنتی اکسیدان های قوی که توسط روده بزرگ تجزیه می شود. مشاهده شده که آنتی اکسیدان های طبیعی یافت شده در شیر باعث بهبود حافظه و سلامت عمومی مغز میگردند. مشاهده شده که نوشیدن یک الی سه لیوان شیر، خطر زوال حافظه را کاهش داده و مانع استرس اکسیداتیو میگردد.
در مطالعه ای توسط محققین مرکز پزشکی KU، بزرگسالان مسن تری که سه سهم لبنیات دریافت کردند؛ سطح گلوتاتیون افزایش یافته و سیستم دفاعی بدن آنها تقویت گردید. با وجود اینکه تحقیقات بیشتری مورد نیاز میباشد، مطالعات نشان داده اند در افراد مسن که مصرف روزانه لبنیات خود را حفظ می کنند؛ احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر کمتر می باشد.
۳- انواع توت ها به عنوان “ابر غذا “
برای مدت طولانی مشاهده شده توت ها که به عنوان ” ابر میوه ” شناخته شده اند، به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان، تقویت سیستم ایمنی و آلزایمر؛ کمک می کنند. رد بری (دفن قرمز) و بلوبری مثل هم سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغزی هستند که خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهند. برای افرادی که به دنبال گزینه محافظتی مناسب در کنار یک رژیم تغدیه ای سالم هستند، می تواند مفید باشد. خوردن یک کاسه بلوبری، ردبری، توت فرنگی و کرن بری می تواند به کندکردن روند زوال حافظه کمک کند. ارتقا سلامت حافظه و کاهش کلسترول بد می تواند باعث پیشگیری از بیماری آلزایمر گردد.
۴- غذاهایی با آنتی اکسیدان و قدرت مغز
مشاهد شده فقط یک نمونه کوچک از بسیاری از غذاهای آنتی اکسیدان دار مانند گردو، اسفناج، لوبیا قرمز، گوجه فرنگی، آرتیشو و جو دارای آنتی اکسیدانی می باشند که بدن برای مبارزه با آلزایمر به آنها نیاز دارد. زمانیکه اکسیدان های بیشماری در بدن وجود دارند، می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان را افزایش دهند. تولید آنتی اکسیدان کافی برای سلامت عمومی بسیار حائز اهمیت می باشد. غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان باعث فعالیت بهتر مغز و کارکرد سیستم گوارشی می گردند. مشاهده شده مصرف کمی شکلات تلخ نیز که دارای آنتی اکسیدان و فلاونوئید می باشد، باعث تقویت سلامت قلب می شود.
نقلقول: حتماٌ بخوانید: نورولوژی (عصب شناسی) چیست؟ همه نکات مهمی که باید بدانید۵- بهترین غذاهای دارای ویتامین E
مشاهده شده ویتامین “ای” خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد. گزینه های بسیاری برای غذاهای سرشار از ویتامین “ای” وجود دارند. بادام زمینی، آووکادو، فلفل شیرین، برگ های سبز، لابستر، دانه کدو حلوایی، بروکلی و بادام، تنها تعدای از نمونه های این غذاها می باشند. ویتامین “ای” در اکثر غذاها یافت میشود، اما نمونه های فوق دارای مقادیر بیشتری از این ویتامین می باشند. پخت و پز در روغن آفتابگردان نیز نسبت به روغن های معمولی که در بسیاری از فروشگاه ها یافت می شوند، گزینه بهتری می باشد که به حفظ بیشتر ویتامین ای موقع پختن غذاها کمک می کند.
۶- نوشیدن چای سبز بیشتر
نوشیدن چای سبز به دلیل داشتن آنتی اکسیدان قوی و فلاونوئیدها، موضوع تحقیق بسیاری از محققین درباره بیماری آلزایمر بوده است. مشاهده شده که چای سبز باعث بهبود عملکرد شناختی در بیماران مبتلا به آلزایمر و جنون می باشد. همچنین مطالعات به چای سبز به عنوان گزینه ای برای درمان آینده نگاه می کنند. مطالعات بیشتری جهت درمان های آینده مورد نیاز می باشد، اما تحقیقات اخیر نشان داده اند که ماده فعال اصلی در چای سبز ECGC است که مانع تشکیل پروتئین بد که منجر به بیماری آلزایمر می گردد، می شود. نوشیدن روزانه یک لیوان چای سبز یکی از بهترین مراقبت های پیشگیرانه مناسب تمامی رژیم های غذایی میباشد. براساس تحقیقات نوشیدن یک لیوان چای روزانه، نه تنها خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد، بلکه مانع ابتلا به بیماری سرطان شده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید.
[list]
[*]تمام درمان های خانگی و روغن های کاملا موثر سلولیت که باید بشناسید (قطعی)
[*]تخم بلدرچین، خواص، مضرات، موارد منع مصرف و نکات بسیار مهم
[*]برنج سفید: خواص، مضرات، میزان مصرف استاندارد و مقایسه با برنج قهوه ای
[*]اثرات تمر هندی بر لاغری، فشار خون، کبد، پوست و مو +نحوه مصرف
[*]مضرات و فواید نعناع فلفلی + نکات مهمی که باید بدانید (تحقیقات جدید)
[/list]
۷- حقایق بیشتر و تغییرات رژیمی سالم تر
درحالیکه تحقیقات مختلفی راجب آلزایمر در حال انجام است، یک رژیم تغدیه ای سالم غنی از غذاهای مفید، انجام تمرینات ورزشی، حضور در جمع های دوستانه مثبت و حفظ روابط خانوادگی صمیمی و هر مشکلی که می توانست سبب بروز آلزایمر گردد، برای پیشگیری بسیار مفیدند. مراقبت های پیشگیرانه یکی از بهترین معیارها برای کمک به ممانعت از بروز این بیماری و عوارض آن می باشد که می توان بر میلیون ها انسان در سراسر جهان تأثیر بگذارد.