نقلقول:
با توجه برسی های جدید امروزه افراد زیادی جذب ایمپلنت و کاشت دندان شده اند و همین طور عرصه پزشکی در این زمینه پیشترفت چشمگیری داشته.
چه افرادی اصلا دندان نکارند؟!
کاشت دندان علاوه بر داشتن مزیت های زیاد،* معایب های برای برخی از افراد دارد و برای همه افراد مفید نیست و همراه با اما و اگرهایی است. در ادامه این مقاله به این اما و اگر ها میپردازیم با ما همراه باشید.
دندانی با پایه تیتانیوم، دندان می*شود؟
ایمپلنت درواقع از یک بخش که مربوط به تکیه*گاه است تشکیل شده که این پایه از جنس فلز تیتانیوم است و اندازه اش کوچک است که جایگاه اش در استخوان دهان است و به جای ریشه از دست رفته مینشیند. این فلز، بالاترین توانایی تطبیق را با بافت*های بدن انسان دارد. بعد از گذر زمان کوتاهی که استخوان*های پیرامون آن به ایمپلنت متصل شده، می*توان بخش تاج آن را به صورت یک دندان طبیعی به وجود آورد یا روکش کرد. این دندان که ایمپلنت شده از جهت زیبایی و کارایی آن همانند دندان طبیعی رفتار می*کند.
دندان بکارید
کلمه ی کاشت دندان، برگیزده ترین واژه به منظور بیان کردن فواید به کار گرفتن از ایمپلنت در عوض دندان طبیعی از بین رفته است، زیرا که تنها ایمپلنت امکان این را دارد که در جهت رعایت موارد بهداشتی و نگهداری از آن حدودا 15 الی 20 سال نقش دندان طبیعی را بازی کند. همه ی افرادی که دندانشان از بین رفته است، اگر استخوان سالم و به اندازه و بافت نرم، داشته باشند وتجد شرایط کاشت ایمپلنت هستند. اگر هم این شرایط را فرد دارا نبود می توان با روش جراحی اصلاحی فرد را به آن شرایط مطلوب رساند و کاشت ایمپلنت را انجام داد.
سازگار با دندان*های طبیعی مجاور
بیشتر افراد استرسشان این است که ایمپلنت*های جایگذاری شده در اطراف دندان*های طبیعی، ظاهری مصنوعی داشته باشند، پس از گذر زمان باعث ایجاد خرابی دندان*های کناری آن ها شود در حالیکه که کاشت ایمپلنت در منطقه دندان از بین رفته خرابی ای برای دندان*های اطراف آن ایجاد نمی*کند. نه تنها خرابی وارد نمی کند بلکه جایگذاری دندان در قسمت بی*دندانی از تحلیل استخوان فک و دهان جلوگیری می کند. در اکثر ایمپلنت ها توسط پزشک ماهر زیبایی منحصر به فردی ایجاد می کند. علاوه بر شکل ظاهری نیروی جویدن راحت تر و مطلوب تر را در اختیار فرد قرار می دهد.
همه نمی*توانند دندان بکارند
افرادی که دچار بیماری های سیستمیک اتوایمیون (سیستم ایمنی) هستند و افرادی که در حال شیمی درمانی و پرتودرمانی هستند، اگر شیمی درمانی آن ها به پایان رسیده باشد می توانند این کار را انجام دهند. افرادی که دیابت دارند اگر کنترل کنند و قند خود را پایین نگه دارند مشکلی ندارد ولی اگر دیابت آن ها فعال باشد نمی توانند انجام دهند.
اشخاصی که از سیگار های سنگین به صورت پی در پی استفاده می کنند و همچنین اشخاصی که به بهداشت دهان خود اهمیتی نمی دهند نمی توانند ایمپلنت کنند. به شکل کلی مصرف سیگار، پیپ و قلیان، از عواملی است که مانع ایمپلنت دندان می شود.
چگونه عمر ایمپلنت کوتاه می*شود
زمان ماندگاری درمان با ایمپلنت کاملا به رعایت موارد بهداشت و چگونگی نگهداری از آن بستگی دارد. عواملی مثل اندازه صحیح ایمپلنت و جایگذاری درست در طول عمر ایمپلنت تاثیر مستقیم دارد.
دقت کنید، اساسی ترین امر برای مراقبت از ایمپلنت و حفظ طول عمر آن، رعایت نکاتی بهداشت دهان و دندان به گونه ای صحیح که نکات بهداشتی همان مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به طور مرتب است.
سیگاری*ها ایمپلنت نکنید
همه ی مواد مخدر ها اعم از سیگار، قلیان و تنباکو در ترمیم آن مشکل ایجاد می*کنند.اگر فرد از این مواد مخدر استفاده کند جوش خوردن پایه تیتانیومی ایمپلنت با لثه ی دهان به تعویق می افتد و موجب می شود استخوان های پیرامون ایمپلنت که وظیفه اشان نگه داشتن ریشه ایمپلنت است، خراب شود. به همین خاطر سیگار مراحل التیام زخم و ترمیم آن مشکل ایجاد می کند.منبع: ایمپلنت
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان