14-08-2018, 03:53 PM
اظهارنامه عملکرد چیست؟
درآمدهای مالیاتی هر ساله بخش بزرگی از درآمد دولت ها را تشکیل می دهند. در ایران نیز با توجه به سیاستهای جدید سازمان امور مالیاتی و همچنین نگاه تازه دولت به درآمدهای مالیاتی در سالهای گذشته، شرکتها و اشخاص بیشتری مشمول پرداخت مالیات گردیده اند.
اظهارنامه عملکرد همانگونه که از اسمش بر می آید شرح خلاصه ای از عملکرد مالی شرکت در طی یک سال مالی می باشد. این گزارش که دربرگیرنده فعالیت های مالی اشخاص حقیقی و یا حقوقی می باشد شامل اطلاعاتی از قبیل میزان درآمد، هزینه ها، سرمایه و معافیت ها مالیاتی می باشد.
تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی موظف به تنظیم وارائه اظهارنامه مالیاتی هستند. به این ترتیب مودیان مالیاتی به دو دسته تقسیم می شوند:
مودیان حقیقی :
ارائه اظهارنامه عملکرد الکترونیکی برای این دسته از اشخاص فقط در صورت تکمیل ثبت نام الکترونیکی امکان پذیر می باشد. همچنین در واحدهای مشارکتی، برای اظهارنامه عملکرد سال جاری خود تنظیم یک اظهارنامه مالیاتی برایشان کافی است و نیازی به تسلیم اظهارنامه انفرادی برای تمامی شرکاء نمی باشد.
مودیان حقوقی :
ارائه اظهارنامه الکترونیکی برای این دسته از اشخاص تنها با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور و کد رهگیری پیش ثبت نام و در صورت تکمیل اطلاعات ثبت نام امکان پذیر می باشد.
حوزه مالیاتی موظف است پس از تسلیم اظهار نامه عملکرد طی مدت یکسال برگ تشخیص را صادر کند و قبل از آن نیز یک اعلامیه به نام بند ۲ ماده ۹۷ تحویل دهد. در این اعلامیه اطلاعات لازم ( برای اثبات میزان مالیات) از مودی خواسته می شود که بعد از برگ تشخیص به مودی ابلاغ شده و مودی ظرف مدت یک ماه حق اعتراض دارد.
مشمولین
بر اساس ماده یک قانون مالیاتهای مستقیم افراد زیر مشمول پرداخت مالیات می باشند.
کلیه مالکین اعم از حقیقی و حقوقی ، نسبت به املاک خود در ایران طبق مقررات باب دوم . اشخاص حقیقی ایرانی ساکن در ایران نسب به درآمدهای کسب شده خارج از ایران و اشخاص ایرانی مقیم خارج از ایران نسبت به درآمد خود در ایران، اشخاص حقوقی ایرانی نسبت به درآمد های خود در ایران و خارج از کشور و اشخاص غیر ایرانی حقیقی و حقوقی نسبت به درآمد های خود درایران مثل فیلم سازی و آموزش و و اگذاری امتیاز مشمول مالیات هستند.
چرا مشاورین تهران و شرکا
از آنجا که ارائه اظهارنامه عملکرد امری مهم همراه با ریسک های گوناگونی از جمله ریسک جریمه مالیاتی می باشد، داشتن مشاوره و برنامه ریزی مالیاتی به امری ضروری جهت مدیریت هزینه و پیشگیری از جرائم مالیاتی تبدیل شده است. اکثر کسب و کارها به دلیل اینکه ماهیت و زمینه کسب و کارشان امور مالی و مالیاتی نمی باشد، از تخصص بالایی در زمینه برنامه ریزی مالیاتی برخوردار نمی باشند.
ما در مشاورین تهران و شرکا هم اکنون با شرکت های تولیدی، پیمانکاری، بازرگانی و خدماتی در زمینه مالیاتی همکاری می کنیم. افتخار می کنیم که تیم مجرب مالیاتی ما با مشاوره های تخصصی مالیاتی و برنامه ریزی مدون از بروز جرائم مالیاتی جلوگیری کرده و همواره از منافع مشتریان خود دفاع کرده است.
دلایل همکاری با ما
[list][*]عدم نیاز به استخدام متخصص امور مالیاتی و در نتیجه صرفه جویی در هزینه استخدام و نداشتن مشکلات بیمه و مالیات
[*]اطمینان از بروز بودن علم و تصمیمات مالیاتی شرکت
[*]اطمینان از داشتن تخصصی ترین برنامه ریزی مالیاتی در راستای اهداف شرکت و مدیریت هزینه
[*]حضور در هیئت ها و انجام دفاع مالیاتی در صورت نیاز
[*]ارائه صورت وضعیت ماهانه مستقیما به مدیریت سازمان
[*]شفاف سازی حسابها و بودجه بندی مناسب و صحیح جهت کمک به تصمیمات مدیریتی
[*]عدم نیاز به پرداخت هزینه های سنگین کادر مالی و حذف اشتباهات مالی و مالیاتی
[*]کاهش استرس و آرامش خاطر و به حداقل رساندن ریسک مالیاتی
[/list]
جرائم ناشی از عدم تسلیم اظهارنامهها و دفاتر مالیاتی
طبق ماده 192مالياتهاي مستقيم سازمان امور مالياتي در خصوص تسليم اظهارنامه موديان اشخاص حقوقي و صاحبان مشاغل بندهاي (الف) و (ب) چنانچه اظهارنامه مالیاتی را ارسال ننمایند مشمول ۴۰ درصد جريمه غيرقابل بخشودگي و ساير اشخاص مشمول ۱۰ درصد جريمه قابل بخشودگي می شوند.
در خصوص جرايم ناشي از کتمان درآمد در اظهارنامه مالیاتی اگر موديان اظهارنامه مالیاتی ارائه کنند که در آن درآمدشان را کتمان کنند ويا هزينهها را نادرست اعلام کنند، مشمول ۳۰ درصد جريمه نسبت به ماليات کتمان شده خواهند بود.
چنانچه فردی اقدام به ارائه اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر نکند علاوه بر اينکه صلاحیت بهره گیری از معافيتها و تسهيلاتي که در قانون پيشبيني شده را ندارد، به هر ميزان درآمدي که کسب ميکند، مشمول ماليات خواهد شد و همچنین مشمول جريمه عدم تسليم اظهارنامه عملکرد نيز ميشود.
در صورت ارائه اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر پاداش یک درصدی و در صورت تاخیر جریمه ۲.۵درصدی لحاظ می گردد.
درصورتیکه مودیان حساب سود و زیان و یا ترازنامه مالیاتی خود را در زمان تعیین شده ارائه ندهند، این دسته از افراد مشمول پرداخت جریمهای ۲۰ درصدی خواهند شد.
در صورت عدم تسلیم دفاتر قانونی مودیان، جریمه ای 20 درصدی برای مودیان در نظر گرفته خواهد شد.
و همچنین در صورت مردود اعلام شدن دفاتر قانونی از سوی ادارات مالیاتی، اشخاص موظف به پرداخت جریمهای ۱۰ درصدی خواهند بود.
در صورت ارائه اظهارنامه الکترونیکی مودیان می توانند ۳۰ درصد از مالیات خود را به صورت نقدی پرداخت کرده و مابقی ۷۰درصد مالیات خود را ظرف مدت ۷ ماه در هفت قسط مساوی پرداخت کنند. و چنانچه مودیان که اظهارنامه عملکرد را دستی و کاغذی ارائه کنند میتوانند ۵۰درصد مالیات را نقدی و ۵۰ درصد مابقی را در ۵ قسط مساوی پرداخت نمایند.