21-07-2022, 08:51 AM
در دنیای امروز، مسئله آرامش درون بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است. زندگی شهری با تمام پیچیدگیهایی که دارد، فضای رسانههای اجتماعی که هر روز ما را با اطلاعات و دادهها بمباران میکنند، پیشرفت تکنولوژی و مشکلات اقتصادی مثل تورم عجیب و غریب باعث شده است که زندگی بشر با مشکلات متنوعی روبرو شود و از این رو پدیده آرامش در زمینههای مختلف فردی، اجتماعی، اقتصادی و غیره از دنیای زیبای ما پر کشیده است.
کمبود آرامش درون در بسیاری از انسانها باعث شده است که مفاهیمی مثل مراقبه یا مدیتیشن بیش از هر زمان دیگری مطرح شود. در این مقاله تصمیم داریم با مفهوم آرامش درون آشنا شویم، مزایای آن را مورد بررسی قرار دهیم و در نهایت تکنیکهای مختلفی را برای رسیدن به آرامش یاد بگیریم. در صورتی که شما هم به این مفهوم بینظیر و ارزشمند علاقمند هستید، پیشنهاد میشود که تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.
مطالب جالب: جملات انگیزشی
کلمه آرامش درون، اصطلاحی است از ترجمه «Inner Peace» یا «Peace of Mind» خلق شده است. بسیاری از افراد، این اصطلاح را با یوگا و مراقبه مرتبط میدانند ولی واقعیت این است که لازم نیست انسان حتماً کار خاصی انجام دهد تا از نظر درونی به آرامش برسد. ما در حین یک فعالیت کاملاً معمولی و روزمره مثل حضور در محل کار تا بودن در کنار خانواده هم طعم شیرین آرامش درونی را تجربه کنیم. در ادامه چند تعریف از آرامش درون ارائه خواهیم داد:
آرامش درون، نوعی حالت یا وضعیت ذهنی و احساسی است که وقتی فرد به آن برسد میتواند خیلی خوب از پس مدیریت خودش بربیاید و در موقعیتهای دشوار و پر از تنش، احساس شادمانی و آرامش خود را حفظ کند.
مطالب جالب: کلمات انگیزشی
کسی که آرامش درونی دارد، درک و دانش کافی برای قوی ماندن در برابر هرگونه تنش و استرس را دارد. وقتی کلمه آرامش (Peace) مطرح میشود، بسیاری از متخصصان آن را مخالف مضطرب بودن یا استرس داشتن میدانند.
وقتی میگوییم کسی آرامش ذهنی و درونی دارد، به این معنا است که بیش از حد به مسائل فکر نمیکند و هر وضعیتی را بیش از حد تجزیه و تحلیل نمیکند. برخی از تصمیمهای انسان به فکر و آنالیز زیادی نیاز دارد ولی باید بپذیریم که در بیشتر مواقع، اصلاً لازم نیست که خودمان را در مسائل مختلف غرق کنیم.
آرامش درون وقتی معنا پیدا میکند که پیرامون فرد، تنش و اضطراب وجود داشته باشد ولی او بتواند عوامل تنشزا را شناسایی کند و آنها را به بهترین شکل مدیریت کند. نتیجه چنین اقدامی آن است که شخص میتواند بر هر موقعیت یا شرایطی پیروز شود.
کسی که آرامش درونی دارد و از نظر ذهنی و احساسی در حالت آرامش است،
طعم آسایش خاطر، ثبات، خویشتنداری، متانت، وقار، سکون و سکوت را چشیده و از چنین خصوصیاتی برخوردار است.
طعم آسایش خاطر، ثبات، خویشتنداری، متانت، وقار، سکون و سکوت را چشیده و از چنین خصوصیاتی برخوردار است.
تا به اینجای کار در مورد تعریف آرامش درون صحبت کردیم. اکنون وقت آن است که بدانیم اصلاً چرا باید به آرامش درون برسیم؟ مگر این نوع از آرامش جه اهمیتی دارد و چه تأثیری روی زندگی انسانها میگذارد که در دنیای امروز، تا این حد به آن توجه میشود؟
در پاسخ به این سوال، بد نیست که سراغ جیمز آلن، شاعر و نویسنده بریتانیایی برویم. او کتابی تحت عنوان «تو همانی که میاندیشی» دارد و در آن رمز و رازهای بسیاری را مورد موفقیت بیان کرده است. یکی از مفاهیمی که در این کتاب اهمیت دارد، آرامش درون است. در ادامه بخشهایی از این کتاب را که در مورد مزایای آرامش درون است، در کنار هم میخوانیم:
انسان آرام که چگونگی تسلط بر خود را آموخته است، میداند که چگونه خود را با دیگران تطبیق دهد و دیگران نیز در مقابل به نیروی معنوی او احترام میگذارند و احساس میکنند که میتوانند از او بیاموزند و به او تکیه کنند. حتی یک بازرگان عادی هم که خویشتنداری و توازن بیشتری داشته باشد، درمییابد که ثروت و توان مالی کسب و کارش را افزایش مییابد. چون مردم همواره ترجیح میدهند با کسی معامله کنند که رفتارش به شدت ملایم است. انسان نیرومند و آرام همیشه محترم شمرده میشود. چنین فردی مانند درختی سایهدار در سرزمینی خشک یا صخرهای پناه دهنده در طوفان است. چه کسی دلِ آرام و زندگی شیرین و متعادل را دوست ندارد؟ باران ببارد یا آفتابی باشد و یا هر دگرگونی دیگری به سراغ آنها بیاید فرقی نمیکند؛ زیرا آنها پیوسته شیرین، باوقار و آرام هستند.
مطالب مرتبط: قانون جذب پول
همین سخنان آقای جیمز آلن به خوبی نشان میدهد که افراد دارای آرامش درون هم برای خودشان مفید هستند و هم در صحنه اجتماع، نقش خود را به بهترین شکل ممکن ایفا میکنند. بنابراین اگر خواهان یک زندگی شخصی عالی و دستیبابی به ثروت و حُسن شهرت هستید، لازم است که از نظر ذهنی و احساسی به آرامش برسید. در ادامه به چند مورد از مهمترین مزایای آرامش درون اشاره شده است: