05-04-2022, 04:14 PM
تأثیر دی سدیم فسفات بر سلامتی
دی سدیم فسفات جهت تنظیم pH و جذب آب در محصولات غذایی از جمله انواع پنیرها، تغلیظ شیر و در تولید انواع ماکارونی کاربرد دارد. از دی سدیم فسفات برای مصارف دارویی جهت تنظیم غلظت سرمی کلسیم، اثر بافری در تعادل اسید–باز، افزایش ترشح کلیوی یون H+ دفع انگل ها و داروهای ضد کرم سمی، قبل یا بعد از درمان با برخی از داروهای ضد کرم، تسهیل و جمع آوری مدفوع جهت آزمایش های انگلی استفاده می شود. در صنایع غذایی به عنوان ماده افزودنی خوراکی برای نگهدارنده رطوبت بعنوان ماده شوینده، در خمیردندان ها و برای گرفتن سختی آب، استفاده می شود.
دی سدیم فسفات و سلامتی:
نمک های فسفات هم گاهی به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گیرند با این حال، افراد با توجه به شرایط سلامتی خاصی که دارند نیاز به دریافت فسفر پایینی هستند و ممکن است مستلزم کاهش مقدار فسفات در رژیم غذایی خود باشند.
مقدار زیادی دی سدیم فسفات یا سایر نمک های فسفات ممکن است موجب ناراحتی معده، یبوست و یا اسهال شوند. افراد مبتلاً به نارسایی قلبی، سیروز و یا هر شرایط دیگری که می تواند باعث ایجاد اختلال شود باید از خوردن دی سدیم فسفات اجتناب کنند چون ممکن است علائم این شرایط را بدتر کند.
مطالعاتی که انجام شده است این نگرانی را مطرح می کند که افزودنی های دی سدیم فسفات در غذا می تواند مشکل برای افرادی باشد که دارای شرایط خاصی هستند که نیازمند محدود کردن سطوح فسفر دریافتی هستند نوع فسفری که در دی سدیم فسفات و دیگر افزودنی ها یافت می شود راحت تر از آن چیزی است که به طور طبیعی در غذاها یافت می شود، بنابراین باعث افزایش بیش از حد جذب فسفر در افرادی که غذاهای فرآوری شده به مقدار زیاد مصرف می کنند شود و شرایط نگران کننده ای برای افرادی با بیماریهای کلیوی، قلبی –ریوی ، مشکلات تیروئیدی، بیماری کبدی و بیماری ادیسون ایجاد می کند.
سدیم فسفات توسط سازمان غذا و دارو به طور کلی به عنوان ماده ایمن شناخته میشود اما دریافت بیش از حد فسفات از رژیم غذایی میتواند باعث برهم زدن تعادل بین فسفر و کلسیم در بدن شود و ریسک خود را برای پوکی استخوان افزایش دهد.
اگر فشار خون بالایی داشته باشید، ممکن است بخواهید مقدار غذاهایی که حاوی دی سدیم فسفات است را محدود کنید. این افزودنی یک منبع سدیم است و مصرف بالای سدیم ریسک را برای فشار خون بالا و بیماریهای قلبی افزایش میدهد.
اگر شما مقدار زیادی فسفات در رژیم غذایی خود بگیرید، میتواند باعث شود که جذب آهن، کلسیم و منیزیم کمتر شود. هم چنین میتواند باعث جذب کمتر مواد مغذی دیگر شود.
دی سدیم هیدروژن فسفات سطح آب را در بدن کنترل می کند همچنین PH خون را مناسب نگه می دارد و خون را کمی قلیایی می کند. افرادی که مشکلات کلیوی دارند ممکن است بخواهند از غذاهای حاوی فسفات مانند سدیم فسفات اجتناب کنند در حالی که فسفات طبیعی موجود در مواد غذایی به خوبی جذب نمی شود اما فسفات غیر ارگانیک موجود در افزودنی ها جذب بدن می شوند و میزان آن در افراد مبتلا به بیماری های کلیوی را افزایش می دهد.
برخی تحقیقات نشان می دهد که خوردن دی سدیم فسفات می تواند باعث افزایش و بهبود عملکرد های ورزشی در ورزشکاران شود.
دی سدیم فسفات جهت تنظیم pH و جذب آب در محصولات غذایی از جمله انواع پنیرها، تغلیظ شیر و در تولید انواع ماکارونی کاربرد دارد. از دی سدیم فسفات برای مصارف دارویی جهت تنظیم غلظت سرمی کلسیم، اثر بافری در تعادل اسید–باز، افزایش ترشح کلیوی یون H+ دفع انگل ها و داروهای ضد کرم سمی، قبل یا بعد از درمان با برخی از داروهای ضد کرم، تسهیل و جمع آوری مدفوع جهت آزمایش های انگلی استفاده می شود. در صنایع غذایی به عنوان ماده افزودنی خوراکی برای نگهدارنده رطوبت بعنوان ماده شوینده، در خمیردندان ها و برای گرفتن سختی آب، استفاده می شود.
دی سدیم فسفات و سلامتی:
نمک های فسفات هم گاهی به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گیرند با این حال، افراد با توجه به شرایط سلامتی خاصی که دارند نیاز به دریافت فسفر پایینی هستند و ممکن است مستلزم کاهش مقدار فسفات در رژیم غذایی خود باشند.
مقدار زیادی دی سدیم فسفات یا سایر نمک های فسفات ممکن است موجب ناراحتی معده، یبوست و یا اسهال شوند. افراد مبتلاً به نارسایی قلبی، سیروز و یا هر شرایط دیگری که می تواند باعث ایجاد اختلال شود باید از خوردن دی سدیم فسفات اجتناب کنند چون ممکن است علائم این شرایط را بدتر کند.
مطالعاتی که انجام شده است این نگرانی را مطرح می کند که افزودنی های دی سدیم فسفات در غذا می تواند مشکل برای افرادی باشد که دارای شرایط خاصی هستند که نیازمند محدود کردن سطوح فسفر دریافتی هستند نوع فسفری که در دی سدیم فسفات و دیگر افزودنی ها یافت می شود راحت تر از آن چیزی است که به طور طبیعی در غذاها یافت می شود، بنابراین باعث افزایش بیش از حد جذب فسفر در افرادی که غذاهای فرآوری شده به مقدار زیاد مصرف می کنند شود و شرایط نگران کننده ای برای افرادی با بیماریهای کلیوی، قلبی –ریوی ، مشکلات تیروئیدی، بیماری کبدی و بیماری ادیسون ایجاد می کند.
سدیم فسفات توسط سازمان غذا و دارو به طور کلی به عنوان ماده ایمن شناخته میشود اما دریافت بیش از حد فسفات از رژیم غذایی میتواند باعث برهم زدن تعادل بین فسفر و کلسیم در بدن شود و ریسک خود را برای پوکی استخوان افزایش دهد.
اگر فشار خون بالایی داشته باشید، ممکن است بخواهید مقدار غذاهایی که حاوی دی سدیم فسفات است را محدود کنید. این افزودنی یک منبع سدیم است و مصرف بالای سدیم ریسک را برای فشار خون بالا و بیماریهای قلبی افزایش میدهد.
اگر شما مقدار زیادی فسفات در رژیم غذایی خود بگیرید، میتواند باعث شود که جذب آهن، کلسیم و منیزیم کمتر شود. هم چنین میتواند باعث جذب کمتر مواد مغذی دیگر شود.
دی سدیم هیدروژن فسفات سطح آب را در بدن کنترل می کند همچنین PH خون را مناسب نگه می دارد و خون را کمی قلیایی می کند. افرادی که مشکلات کلیوی دارند ممکن است بخواهند از غذاهای حاوی فسفات مانند سدیم فسفات اجتناب کنند در حالی که فسفات طبیعی موجود در مواد غذایی به خوبی جذب نمی شود اما فسفات غیر ارگانیک موجود در افزودنی ها جذب بدن می شوند و میزان آن در افراد مبتلا به بیماری های کلیوی را افزایش می دهد.
برخی تحقیقات نشان می دهد که خوردن دی سدیم فسفات می تواند باعث افزایش و بهبود عملکرد های ورزشی در ورزشکاران شود.
نقلقول: منبع: زحل شیمی (تولید کننده مواد شیمیایی و معدنی)