27-10-2021, 01:11 PM
در این مقاله به بررسی تعیین وصی توسط پدر و جد پدری و اختیارات وصی تعیین شده توسط ولی قهری خواهیم پرداخت .
تعیین وصی توسط پدر و جد پدری
اختیارات وصی تعیین شده توسط ولی قهری
لزوم تعیین وصی برای شخص محجور که تحت ولایت قهری پدر و پدر بزرگ خود قرار دارد و یکی از آنها فوت می کند ، بر کسی پوشیده نیست . بر اساس قانون مدنی ، اختیار تعیین وصی مخصوص پدر و جد پدری است و هر یک از آنان می تواند در صورتی که ولی قهری دیگری وجود نداشته باشد ، برای اداره امور اولاد تحت ولایت خود وصی معین کند . در این مقاله قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که تعیین وصی توسط ولی قهری چیست و در چه صورتی ولی قهری می تواند وصی معین کند . به همین دلیل به بررسی تعیین وصی توسط پدر و جد پدری و اختیارات وصی تعیین شده توسط ولی قهری خواهیم پرداخت .
تعیین وصی توسط پدر و جد پدری
یکی از اختیارات ولی قهری این است که می تواند برای محجور تحت ولایت خود ، وصی تعیین کند ، تا پس از فوت او ، امور محجور را اداره نماید . ماده 1188قانون مدنی در این خصوص مقرر می دارد : هر یک از پدر و جد پدری ، بعد از وفات دیگری می تواند برای اولاد خود که تحت ولایت قهری او می باشد ، وصی معین کند تا بعد از فوت خود در نگاهداری و تربیت آنها مواظبت کرده و اموال آنها را اداره نماید . علاوه بر این ، طبق ماده 1189 قانون مدنی ، هیچ یک از پدر و جد پدری نمی تواند با حیات دیگری برای مولی علیه خود وصی معین کند . بنابراین ، ولی قهری در صورتی می تواند برای سرپرستی محجور تحت ولایت خود وصی تعیین کند که ولی قهری دیگری وجود نداشته باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط تعیین وصی کلیک کنید .
اختیارات وصی تعیین شده توسط ولی قهری
در قسمت قبل از تعیین وصی توسط ولی قهری صحبت کردیم ؛ اما سوالی که ممکن است در این خصوص مطرح شود آن است که وصی تعیین شده توسط ولی قهری چه اختیاراتی دارد ؟ در پاسخ به این سوال ، باید گفت که بر اساس قانون ، اختیارات وصی تعیین شده توسط ولی قهری ، تابع اداره موصی ( شخص وصیت کننده ) و مندرجات وصیت نامه است و ولی قهری می تواند کلیه اختیاراتی را که خود داشته است ، به موجب وصایت به شخص دیگری واگذار کند ؛ حتی برابر ماده 1190 قانون مدنی ، ممکن است پدر یا جد پدری به کسی که به سمت وصایت معین کرده ، اختیار تعیین وصی بعد از فوت خود برای مولی علیه بدهد . البته وصی باید دارای اهلیت و شایستگی برای اداره امور محجور باشد و ولی قهری نمی تواند شخص محجور یا ناشایسته ای را به عنوان وصی تعیین کند . همچنین ماده 1192 نیز اختیار ولی قهری را از جهت دیگر محدود کرده است و مقرر داشته است که ولی مسلمان نمی تواند برای مولی علیه خود وصی غیر مسلمان تعیین کند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اختیارات وصی و اختیارات ولی قهری کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تعیین وصی توسط پدر و جد پدری در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تعیین وصی توسط پدر و جد پدری پاسخ دهند .
منبع : تعیین وصی به وسیله ولی قهری