12-06-2021, 10:52 AM
در حال حاضر سامانه ای اختصاصی تحت عنوان سایت انحصار وراثت اینترنتی که بتوان تمامی مراحل انحصار وراثت را به شکل اینترنتی و غیر حضوری از طریق آن انجام داد، وجود نداشته؛ اما وراث می توانند از طریق سامانه ثنا، سامانه اینترنتی درخواست گواهی فوت و سامانه عدل ایران، مدارک و هزینه لازم برای ورود به سامانه غیر حضوری تقسیم ارث را ارائه نموده و برخی مراحل انحصار وراثت را به شکل غیر حضوری انجام دهند.
از زمانی که بیماری کرونا در کشور ما مانند بقیه بخش های جهان شایع شده است، تمایل عمومی برای محدود کردن موارد خروج از منزل و کاهش مراجعه های حضوری نیز افزایش یافته و بیشتر افراد ترجیح می دهند که خدمات مورد نیاز خود را به صورت اینترنتی پیگیری نمایند.
یکی از خدماتی که اتفاقا با توجه به شیوع بیماری کرونا و افزایش آمار فوت، درخواست برای انجام غیر حضوری و اینترنتی آن افزایش یافته، انحصار وراثت اینترنتی بوده، به نحوی که بسیاری از افراد جامعه به دنبال پیدا کردن سایت انحصار وراثت بوده و در تلاش می باشند تا مراحل انحصار وراثت خود را به شکل اینترنتی پیگیری نمایند.
با توجه به اهمیت وجود یک سامانه اینترنتی در جهت کاهش مراجعه های حضوری متقاضیان انحصار وراثت و همچنین، وجود سوال های بسیار در رابطه با چنین سامانه ای، در این مقاله به توضیح سایت انحصار وراثت اینترنتی و ورود به سامانه غیر حضوری تقسیم ارث پرداخته، پس از صحبت در مورد مدارک و هزینه های لازم، زمان و مراحل انحصار وراثت اینترنتی را توضیح خواهیم داد.
منظور از سایت انحصار وراثت چیست؟
با گسترش بیماری کرونا در کشور ما، همزمان با دولت که سعی کرده است تا خدمات خود را حتی الامکان به شکل اینترنتی و غیر حضوری به افراد جامعه ارائه نماید، تمایل به دریافت غیر حضوری خدمات در میان اقشار مختلف مردم نیز افزایش یافته است.
با توجه به شرایط ویژه کرونا و افزایش چشمگیر تعداد افراد فوت شده، شاید به جرات بتوان گفت که یکی از مهم ترین خدمات اینترنتی که با درخواست روزافزون افراد جامعه مواجه بوده، درخواست انحصار وراثت اینترنتی می باشد. بر این اساس، این روزها این سوال بسیار مطرح می گردد که آدرس سایت انحصار وراثت چیست؟ یا اینکه چگونه می توان مراحل انحصار وراثت را از طریق سامانه مربوط به آن انجام داد؟
در پاسخ به این سوالات می توان گفت بر خلاف تصور عامه مردم، در حال حاضر سامانه ای اختصاصی تحت عنوان سامانه انحصار وراثت که بتوان تمامی مراحل انحصار وراثت را به شکل اینترنتی و غیر حضوری از طریق آن انجام داده و پیگیری نمود، وجود نداشته و وراث متقاضی گواهی انحصار وراثت برای اخذ این گواهی باید برخی مراحل را به شکل حضوری پیگیری نمایند.
با این وجود نباید این طور تصور کرد که انجام تمام مراحل انحصار وراثت مستلزم مراجعه حضوری بوده و انحصار وراثت اینترنتی مفهومی کاملا بی معنا است. در توضیح این مساله می توان گفت، در حال حاضر سه سایت اینترنتی در کشور ما وجود داشته که انجام غیر حضوری و اینترنتی برخی از مراحل اخذ گواهی انحصار وراثت و پیگیری آن را برای متقاضیان این گواهی امکان پذیر ساخته اند که عبارتند از :
۱سامانه ثنا
سامانه ثنا عنوان یکی از سامانه های قوه قضاییه به نشانی sana.adliran.ir می باشد. متقاضیان انحصار وراثت همانند سایر افرادی که قصد اقامه دعوا را داشته، باید پیش از ثبت دادخواست در سامانه ثنا ثبت نام نمایند. در گذشته افرادی که قصد ثبت نام در سامانه ثنا را داشتند، باید برای ثبت نام به دفاتر خدمات قضایی مراجعه می کردند، اما با تکمیل امکانات این سامانه از سال 99 متقاضیان انحصار وراثت می توانند به جای مراجعه حضوری، از طریق این سایت، مراحل ثبت نام و احراز هویت ثنا را به صورت اینترنتی انجام دهند.
۲سامانه اینترنتی درخواست گواهی فوت
یکی دیگر از سایت هایی که انجام قسمتی از انحصار وراثت را به شکل اینترنتی امکان پذیر ساخته، سامانه اینترنتی درخواست گواهی فوت به نشانی death.sabteahval.ir می باشد. یکی از مدارکی که برای صدور گواهی انحصار وراثت مورد نیاز می باشد، گواهی فوت متوفی بوده که با استفاده از این سامانه می توان بدون نیاز به مراجعه حضوری به ثبت احوال، اقدام به اخذ گواهی فوت اینترنتی نمود.
۳سامانه عدل ایران
پس از اینکه درخواست گواهی انحصار وراثت به ثبت رسید، درخواست کنندگان این گواهی مانند همه افرادی که دادخواست یا شکواییه ای را به دادگاه می دهند، خواستار این مساله هستند که روند درخواست خود را پیگیری نمایند و از تاریخ صدور گواهی فوت مطلع شوند. سایت عدل ایران، این امکان را برای متقاضیان انحصار وراثت فراهم کرده که از طریق سامانه پیگیری پرونده، روند درخواست انحصار وراثت اینترنتی خود را استعلام نموده و همچنین، از طریق سامانه ابلاغ الکترونیکی، انتشار آگهی فوت را در روزنامه پیگیری نمایند.
حتما بخوانید : گواهی انحصار وراثت چیست؟
مدارک انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت
شورای حل اختلاف، مرجعی است که طبق قانون صلاحیت صدور گواهی انحصار وراثت را دارد. برای صدور گواهی انحصار وراثت از سوی شورای حل اختلاف، لازم است که به همراه درخواست انحصار وراثت، مدارکی نیز به این شورا ارائه گردد. یکی از مهم ترین این مدارک، گواهی فوت بوده که همانطور که گفتیم از طریق سامانه اینترنتی درخواست گواهی فوت death.sabteahval.ir قابل دریافت می باشد.
هنگامی که گواهی فوت دریافت گردید، این گواهی باید از طریق دفاتر خدمات قضایی به همراه درخواست انحصار وراثت و سایر مدارک لازم برای شورای حل اختلاف مربوطه ارسال شود. بنابراین در این بخش، مدارک انحصار وراثت اینترنتی را در دو قسمت جداگانه مطالعه می کنیم: مدارک انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت گواهی فوت و مدارک انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت شورا.
مدارک انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت گواهی فوت
برای اینکه سایت درخواست گواهی فوت به درخواست وراث متوفی مبنی بر صدور گواهی فوت اینترنتی ترتیب اثر دهد، لازم است تا مدارکی به این سایت ارائه شود. این مدارک عبارتند از:
۱شناسنامه متوفی
۲کارت ملی متوفی
۳گواهی فوت صادره از سوی پزشک
مدارک انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت شورا
پس از اینکه گواهی فوت متوفی صادر شد، وراث باید درخواست انحصار وراثت خود را به همراه مدارک لازم به یکی از دفاتر خدمات قضایی داده تا توسط این دفتر به شورای حل اختلاف مربوطه ارسال شود. مدارک انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت شورای حل اختلاف، شامل این مدارک می باشد:
۱گواهی فوت
۲شناسنامه متوفی
۳کارت ملی متوفی
۴شناسنامه وراث
۶کارت ملی وراث
۷استشهادیه ( تنظیم شده در دفترخانه اسناد رسمی به اضافه گواهی امضا توسط سردفتر )
۸سند ازدواج
۹وصیت نامه ( در صورت وجود )
تا سال 95 برای ارائه درخواست انحصار وراثت به شورا، علاوه بر مدارک فوق باید گواهی مالیاتی مربوطه نیز از اداره مالیات اخذ و به مدارک گفته شده اضافه می گردید، اما از سال 95 به بعد با توجه به اصلاح قانون مالیات های مستقیم، دیگر ارائه این گواهی ضروری نمی باشد
بیشتر بخوانید : استشهادیه انحصار وراثت
هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت
هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت را باید به دو بخش تقسیم نمود: هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت گواهی فوت و هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت شورا.
هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت گواهی فوت
بنابر اعلام سامانه اینترنتی درخواست گواهی فوت، در حال حاضر هزینه انحصار وراثت اینترنتی در این سامانه در حدود 14000 تومان می باشد. با این توضیح که، هزینه صدور هر گواهی فوت اینترنتی، 10000 تومان بوده و هزینه پست مرسوله نیز مبلغ 3938 تومان می باشد.
هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت شورا
هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت شورای حل اختلاف و به عبارت دیگر، هزینه دادخواست انحصار وراثت، در سال 99 حدود 200000 ( دویست هزار ) تومان بوده که با توجه به عدم تغییر هزینه دادرسی و تعرفه خدمات قضایی سال 1400 نسبت به سال گذشته، می توان گفت که هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت شورا در سال 1400 نیز در حدود دویست هزار تومان خواهد بود.
زمان لازم برای انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت
برای صدور گواهی انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت ، وراث ابتدا باید گواهی فوت متوفی را دریافت نموده و سپس دادخواست انحصار وراثت را به همراه مدارکی که در بخش قبل گفتیم، از طریق دفاتر خدمات قضایی برای شورای حل اختلاف ارسال نمایند.
با توجه به لزوم انجام این مراحل، یکی از سوالات مهمی که در رابطه با انحصار وراثت اینترنتی مطرح می شود، آن است که زمان لازم برای انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت چند وقت می باشد؟
در پاسخ به این سوال باید این مراحل در نظر گرفته شود: ارجاع دادخواست از طریق دفاتر خدمات قضایی به شورا چند روز طول کشیده و پس از ارجاع دادخواست گواهی انحصار وراثت، لازم است که درخواست متقاضی یک نوبت آگهی شده و یک ماه نیز از تاریخ انتشار آگهی بگذرد و سپس، شورای حل اختلاف اقدام به صدور گواهی انحصار وراثت نماید.
با توجه به زمان لازم برای انجام کلیه امور فوق باید گفت که زمان لازم برای انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت حدود 2 تا 3 ماه خواهد بود.
بیشتر بخوانید : ثبت دادخواست شورای حل اختلاف در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
مراحل انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت
پس از توضیح سایت انحصار وراثت، هزینه انحصار وراثت اینترنتی، مدارک و زمان لازم برای انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت، در این بخش به توضیح مراحل انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت می پردازیم:
۱در مرحله اول، وراث یا یکی از آنها باید با مراجعه به سامانه اینترنتی درخواست گواهی فوت به نشانی death.sabteahval.ir ، درخواست گواهی فوت را ثبت نموده تا این گواهی را از طریق پست دریافت نماید.
۲دادخواست انحصار وراثت باید به همراه مدارک لازم به دفتر خدمات قضایی داده شود. برای ارائه دادخواست انحصار وراثت و صدور گواهی انحصار وراثت، نیازی نیست که همه وراث با هم درخواست انحصار وراثت داده، بلکه چنانچه یکی از ورثه نیز درخواست انحصار وراثت را امضا و به دفتر خدمات قضایی ارائه نماید، کافی خواهد بود.
۳پس از ارجاع درخواست انحصار وراثت به شعبه شورای حل اختلاف، این درخواست یک نوبت در روزنامه آگهی می شود تا چنانچه شخصی نسبت به ورثه تعیینی اعتراض داشته، ظرف یک ماه از انتشار آگهی اعتراض خود را به شعبه ارائه نماید.
۴چنانچه بعد از گذشت یک ماه از تاریخ انتشار آگهی ، اعتراضی به شعبه داده نشود، شورای حل اختلاف گواهی انحصار وراثت را صادر خواهد نمود
در ادامه بخوانید : دادخواست گواهی انحصار وراثت
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سایت انحصار وراثت در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سایت انحصار وراثت پاسخ دهند.
سوالات متداول
1- آدرس سایت انحصار وراثت چیست؟
در حال حاضر سامانه ای اختصاصی تحت عنوان سایت انحصار وراثت که بتوان تمامی مراحل انحصار وراثت را به شکل اینترنتی و غیر حضوری از طریق آن انجام داده وجود نداشته و برای مطالعه جزییات متن مقاله را مطالعه نمایید.
2- مدارک انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت شامل چه مواردی است؟
مدارک انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت عبارت است از گواهی فوت شناسنامه و کارت ملی متوفی شناسنامه و کارت ملی وراث و استشهادیه که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
3- هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت چه میزان می باشد؟
هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت شورای حل اختلاف و به عبارت دیگر هزینه دادخواست انحصار وراثت حدود 200000 تومان بوده و در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
منبع : سایت انحصار وراثت اینترنتی
از زمانی که بیماری کرونا در کشور ما مانند بقیه بخش های جهان شایع شده است، تمایل عمومی برای محدود کردن موارد خروج از منزل و کاهش مراجعه های حضوری نیز افزایش یافته و بیشتر افراد ترجیح می دهند که خدمات مورد نیاز خود را به صورت اینترنتی پیگیری نمایند.
یکی از خدماتی که اتفاقا با توجه به شیوع بیماری کرونا و افزایش آمار فوت، درخواست برای انجام غیر حضوری و اینترنتی آن افزایش یافته، انحصار وراثت اینترنتی بوده، به نحوی که بسیاری از افراد جامعه به دنبال پیدا کردن سایت انحصار وراثت بوده و در تلاش می باشند تا مراحل انحصار وراثت خود را به شکل اینترنتی پیگیری نمایند.
با توجه به اهمیت وجود یک سامانه اینترنتی در جهت کاهش مراجعه های حضوری متقاضیان انحصار وراثت و همچنین، وجود سوال های بسیار در رابطه با چنین سامانه ای، در این مقاله به توضیح سایت انحصار وراثت اینترنتی و ورود به سامانه غیر حضوری تقسیم ارث پرداخته، پس از صحبت در مورد مدارک و هزینه های لازم، زمان و مراحل انحصار وراثت اینترنتی را توضیح خواهیم داد.
منظور از سایت انحصار وراثت چیست؟
با گسترش بیماری کرونا در کشور ما، همزمان با دولت که سعی کرده است تا خدمات خود را حتی الامکان به شکل اینترنتی و غیر حضوری به افراد جامعه ارائه نماید، تمایل به دریافت غیر حضوری خدمات در میان اقشار مختلف مردم نیز افزایش یافته است.
با توجه به شرایط ویژه کرونا و افزایش چشمگیر تعداد افراد فوت شده، شاید به جرات بتوان گفت که یکی از مهم ترین خدمات اینترنتی که با درخواست روزافزون افراد جامعه مواجه بوده، درخواست انحصار وراثت اینترنتی می باشد. بر این اساس، این روزها این سوال بسیار مطرح می گردد که آدرس سایت انحصار وراثت چیست؟ یا اینکه چگونه می توان مراحل انحصار وراثت را از طریق سامانه مربوط به آن انجام داد؟
در پاسخ به این سوالات می توان گفت بر خلاف تصور عامه مردم، در حال حاضر سامانه ای اختصاصی تحت عنوان سامانه انحصار وراثت که بتوان تمامی مراحل انحصار وراثت را به شکل اینترنتی و غیر حضوری از طریق آن انجام داده و پیگیری نمود، وجود نداشته و وراث متقاضی گواهی انحصار وراثت برای اخذ این گواهی باید برخی مراحل را به شکل حضوری پیگیری نمایند.
با این وجود نباید این طور تصور کرد که انجام تمام مراحل انحصار وراثت مستلزم مراجعه حضوری بوده و انحصار وراثت اینترنتی مفهومی کاملا بی معنا است. در توضیح این مساله می توان گفت، در حال حاضر سه سایت اینترنتی در کشور ما وجود داشته که انجام غیر حضوری و اینترنتی برخی از مراحل اخذ گواهی انحصار وراثت و پیگیری آن را برای متقاضیان این گواهی امکان پذیر ساخته اند که عبارتند از :
۱سامانه ثنا
سامانه ثنا عنوان یکی از سامانه های قوه قضاییه به نشانی sana.adliran.ir می باشد. متقاضیان انحصار وراثت همانند سایر افرادی که قصد اقامه دعوا را داشته، باید پیش از ثبت دادخواست در سامانه ثنا ثبت نام نمایند. در گذشته افرادی که قصد ثبت نام در سامانه ثنا را داشتند، باید برای ثبت نام به دفاتر خدمات قضایی مراجعه می کردند، اما با تکمیل امکانات این سامانه از سال 99 متقاضیان انحصار وراثت می توانند به جای مراجعه حضوری، از طریق این سایت، مراحل ثبت نام و احراز هویت ثنا را به صورت اینترنتی انجام دهند.
۲سامانه اینترنتی درخواست گواهی فوت
یکی دیگر از سایت هایی که انجام قسمتی از انحصار وراثت را به شکل اینترنتی امکان پذیر ساخته، سامانه اینترنتی درخواست گواهی فوت به نشانی death.sabteahval.ir می باشد. یکی از مدارکی که برای صدور گواهی انحصار وراثت مورد نیاز می باشد، گواهی فوت متوفی بوده که با استفاده از این سامانه می توان بدون نیاز به مراجعه حضوری به ثبت احوال، اقدام به اخذ گواهی فوت اینترنتی نمود.
۳سامانه عدل ایران
پس از اینکه درخواست گواهی انحصار وراثت به ثبت رسید، درخواست کنندگان این گواهی مانند همه افرادی که دادخواست یا شکواییه ای را به دادگاه می دهند، خواستار این مساله هستند که روند درخواست خود را پیگیری نمایند و از تاریخ صدور گواهی فوت مطلع شوند. سایت عدل ایران، این امکان را برای متقاضیان انحصار وراثت فراهم کرده که از طریق سامانه پیگیری پرونده، روند درخواست انحصار وراثت اینترنتی خود را استعلام نموده و همچنین، از طریق سامانه ابلاغ الکترونیکی، انتشار آگهی فوت را در روزنامه پیگیری نمایند.
حتما بخوانید : گواهی انحصار وراثت چیست؟
مدارک انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت
شورای حل اختلاف، مرجعی است که طبق قانون صلاحیت صدور گواهی انحصار وراثت را دارد. برای صدور گواهی انحصار وراثت از سوی شورای حل اختلاف، لازم است که به همراه درخواست انحصار وراثت، مدارکی نیز به این شورا ارائه گردد. یکی از مهم ترین این مدارک، گواهی فوت بوده که همانطور که گفتیم از طریق سامانه اینترنتی درخواست گواهی فوت death.sabteahval.ir قابل دریافت می باشد.
هنگامی که گواهی فوت دریافت گردید، این گواهی باید از طریق دفاتر خدمات قضایی به همراه درخواست انحصار وراثت و سایر مدارک لازم برای شورای حل اختلاف مربوطه ارسال شود. بنابراین در این بخش، مدارک انحصار وراثت اینترنتی را در دو قسمت جداگانه مطالعه می کنیم: مدارک انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت گواهی فوت و مدارک انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت شورا.
مدارک انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت گواهی فوت
برای اینکه سایت درخواست گواهی فوت به درخواست وراث متوفی مبنی بر صدور گواهی فوت اینترنتی ترتیب اثر دهد، لازم است تا مدارکی به این سایت ارائه شود. این مدارک عبارتند از:
۱شناسنامه متوفی
۲کارت ملی متوفی
۳گواهی فوت صادره از سوی پزشک
مدارک انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت شورا
پس از اینکه گواهی فوت متوفی صادر شد، وراث باید درخواست انحصار وراثت خود را به همراه مدارک لازم به یکی از دفاتر خدمات قضایی داده تا توسط این دفتر به شورای حل اختلاف مربوطه ارسال شود. مدارک انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت شورای حل اختلاف، شامل این مدارک می باشد:
۱گواهی فوت
۲شناسنامه متوفی
۳کارت ملی متوفی
۴شناسنامه وراث
۶کارت ملی وراث
۷استشهادیه ( تنظیم شده در دفترخانه اسناد رسمی به اضافه گواهی امضا توسط سردفتر )
۸سند ازدواج
۹وصیت نامه ( در صورت وجود )
تا سال 95 برای ارائه درخواست انحصار وراثت به شورا، علاوه بر مدارک فوق باید گواهی مالیاتی مربوطه نیز از اداره مالیات اخذ و به مدارک گفته شده اضافه می گردید، اما از سال 95 به بعد با توجه به اصلاح قانون مالیات های مستقیم، دیگر ارائه این گواهی ضروری نمی باشد
بیشتر بخوانید : استشهادیه انحصار وراثت
هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت
هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت را باید به دو بخش تقسیم نمود: هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت گواهی فوت و هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت شورا.
هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت گواهی فوت
بنابر اعلام سامانه اینترنتی درخواست گواهی فوت، در حال حاضر هزینه انحصار وراثت اینترنتی در این سامانه در حدود 14000 تومان می باشد. با این توضیح که، هزینه صدور هر گواهی فوت اینترنتی، 10000 تومان بوده و هزینه پست مرسوله نیز مبلغ 3938 تومان می باشد.
هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت شورا
هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت شورای حل اختلاف و به عبارت دیگر، هزینه دادخواست انحصار وراثت، در سال 99 حدود 200000 ( دویست هزار ) تومان بوده که با توجه به عدم تغییر هزینه دادرسی و تعرفه خدمات قضایی سال 1400 نسبت به سال گذشته، می توان گفت که هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت شورا در سال 1400 نیز در حدود دویست هزار تومان خواهد بود.
زمان لازم برای انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت
برای صدور گواهی انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت ، وراث ابتدا باید گواهی فوت متوفی را دریافت نموده و سپس دادخواست انحصار وراثت را به همراه مدارکی که در بخش قبل گفتیم، از طریق دفاتر خدمات قضایی برای شورای حل اختلاف ارسال نمایند.
با توجه به لزوم انجام این مراحل، یکی از سوالات مهمی که در رابطه با انحصار وراثت اینترنتی مطرح می شود، آن است که زمان لازم برای انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت چند وقت می باشد؟
در پاسخ به این سوال باید این مراحل در نظر گرفته شود: ارجاع دادخواست از طریق دفاتر خدمات قضایی به شورا چند روز طول کشیده و پس از ارجاع دادخواست گواهی انحصار وراثت، لازم است که درخواست متقاضی یک نوبت آگهی شده و یک ماه نیز از تاریخ انتشار آگهی بگذرد و سپس، شورای حل اختلاف اقدام به صدور گواهی انحصار وراثت نماید.
با توجه به زمان لازم برای انجام کلیه امور فوق باید گفت که زمان لازم برای انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت حدود 2 تا 3 ماه خواهد بود.
بیشتر بخوانید : ثبت دادخواست شورای حل اختلاف در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
مراحل انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت
پس از توضیح سایت انحصار وراثت، هزینه انحصار وراثت اینترنتی، مدارک و زمان لازم برای انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت، در این بخش به توضیح مراحل انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت می پردازیم:
۱در مرحله اول، وراث یا یکی از آنها باید با مراجعه به سامانه اینترنتی درخواست گواهی فوت به نشانی death.sabteahval.ir ، درخواست گواهی فوت را ثبت نموده تا این گواهی را از طریق پست دریافت نماید.
۲دادخواست انحصار وراثت باید به همراه مدارک لازم به دفتر خدمات قضایی داده شود. برای ارائه دادخواست انحصار وراثت و صدور گواهی انحصار وراثت، نیازی نیست که همه وراث با هم درخواست انحصار وراثت داده، بلکه چنانچه یکی از ورثه نیز درخواست انحصار وراثت را امضا و به دفتر خدمات قضایی ارائه نماید، کافی خواهد بود.
۳پس از ارجاع درخواست انحصار وراثت به شعبه شورای حل اختلاف، این درخواست یک نوبت در روزنامه آگهی می شود تا چنانچه شخصی نسبت به ورثه تعیینی اعتراض داشته، ظرف یک ماه از انتشار آگهی اعتراض خود را به شعبه ارائه نماید.
۴چنانچه بعد از گذشت یک ماه از تاریخ انتشار آگهی ، اعتراضی به شعبه داده نشود، شورای حل اختلاف گواهی انحصار وراثت را صادر خواهد نمود
در ادامه بخوانید : دادخواست گواهی انحصار وراثت
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سایت انحصار وراثت در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سایت انحصار وراثت پاسخ دهند.
سوالات متداول
1- آدرس سایت انحصار وراثت چیست؟
در حال حاضر سامانه ای اختصاصی تحت عنوان سایت انحصار وراثت که بتوان تمامی مراحل انحصار وراثت را به شکل اینترنتی و غیر حضوری از طریق آن انجام داده وجود نداشته و برای مطالعه جزییات متن مقاله را مطالعه نمایید.
2- مدارک انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت شامل چه مواردی است؟
مدارک انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت عبارت است از گواهی فوت شناسنامه و کارت ملی متوفی شناسنامه و کارت ملی وراث و استشهادیه که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
3- هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت چه میزان می باشد؟
هزینه انحصار وراثت اینترنتی در سایت انحصار وراثت شورای حل اختلاف و به عبارت دیگر هزینه دادخواست انحصار وراثت حدود 200000 تومان بوده و در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
منبع : سایت انحصار وراثت اینترنتی