15-05-2019, 05:01 PM
انتخاب رم جدید
[*]نسخههای 32 بیتی ویندوز: نسخه 32 بیتی ویندوز 10 میتواند تا 4 گیگابایت رم را مدیریت کند و در این مورد فرقی بین ویرایشهای ویندوز خانگی، حرفهای یا شرکتی وجود ندارد.
[*]نسخههای 64 بیتی ویندوز: نسخههای 64 بیتی ویندوز در ویرایش خانگی تا 128 گیگابایت و در ویرایشهای ویندوز 10 آموزشی، حرفهای یا شرکتی تا 2 ترابایت رم را پشتیبانی میکنند. بر روی ویندوز 7 مسائل کمی فرق میکند. ویرایش خانگی پایه از این ویندوز میتواند تا 8 گیگابایت، ویرایش خانگی پرمیوم تا 16 گیگابایت و ویرایش حرفهای تا 192 گیگابایت رم را مدیریت میکند.
[/list]
با گوگل کردن نوع مادربورد میتوانید میزان رمی که پشتیبانی میکند را بدانید.
مانند هر قطعه رایانهای دیگر، به دلیل وجود انواع بسیار مختلف در بازار، سختترین قسمت ارتقای رایانه انجام مقایسه و یافتن بهترین مورد برای رفع نیاز است. پس از آن نصب فیزیکی رم جدید کار آسانی محسوب میشود. در ادامه چند نکته که هنگام تصمیمگیری برای خرید رم جدید باید در نظر بگیرید را ارائه کردهایم.
به چه مقدار رم نیاز دارید؟
مشخص است که هر قدر رم بیشتر باشد بهتراست. اما در این مورد نیز یک حد بهینه وجود دارد. افزایش رم از 4 به 8 گیگابایت تفاوت زیادی در عملکرد رایانه ایجاد میکند؛ اما افزایش میزان رم از 8 به 16 گیگابایت با این که باعث بهبود عملکرد رایانه میشود؛ ولی نه به اندازه افزایش 4 گیگ قبلی. همچنین باید اشاره کنیم که افزایش رم به هر مقداری بالاتر از 16 گیگابایت تفاوت ناچیزی در عملکرد رایانه خواهد داشت. البته همه اینها به اینکه از رایانه خود چه استفادهای میکنید نیز بستگی دارند. اما به طور کلی اعداد و ارقام فوق در مورد اکثر استفادههای معمولی صدق میکند.
در حال حاضر برای اکثر استفادههای معمولی از رایانه 8 گیگابایت رم توصیه میشود. این مقدار رم برای استفادهای که اکثر افراد از رایانه خود دارند، مقدار بهینهای محسوب میشود. اگر اهل بازیهای رایانهای باشید یا غالباً از برنامههای چندوظیفهای استفاده میکنید، احتمالاً در صورتی که با بودجه شما همخوانی دارد، باید رم رایانهتان را بین 12 تا 16 گیگابایت انتخاب کنید.
در صورتی که با فایلهای رسانهای حجیم مانند پروژههای فوتوشاپ یا لایتروم کار میکنید، از سیستم مجازی بر روی رایانه خود استفاده می کنید و یا نیازهای تخصصی مشخصی دارید، میبایست رم خود را به هر میزان که در تواناییتان هست و رایانهتان به طور فیزیکی پشتیبانی میکند، افزایش دهید.
اینک چه مقدار رم و با چه پیکربندی دارید؟
برای دانستن پاسخ این پرسش کافی است صفحه تنظیمات رایانه را باز کنید، به بخش «About This PC» بروید و مقدار رم رایانه را ببینید.
[img=0x0]https://blog.faradars.org/wp-content/uploads/2018/05/xram_1.png.pagespeed.gpjpjwpjwsjsrjrprwricpmd.ic_.XkMXrGQLq_.png[/img]
البته این عدد تنها به بخشی از ماجرا اشاره دارد. عدد 32 گیگابایت که در تصویر فوق مشاهده میشود، عدد بزرگی محسوب میشود و احتمالاً در 4 ماژول 8 گیگابایتی قرار دارد. شاید هم در دو ماژول 16 گیگابایتی است. زمانی که بخواهید رم رایانه خود را ارتقا بدهید، این مسئله اهمیت خود را نشان میدهد. چون حافظهها معمولاً به صورت جفتی روی رایانه نصب میشوند و در سیستمهای مختلف امکان نصب تعداد متفاوتی ماژولهای حافظه رم وجود دارد.
برای مثال فرض کنید میخواهیم به سیستم فوق رم بیشتری اضافه کنیم. اینک نیاز داریم اطلاعات بیشتری داشته باشیم. رایانه فوق چه تعداد شکاف برای نصب رم دارد؟ چند عدد ماژول رم اینک روی سیستم نصب است؟ و آیا شکاف خالی وجود دارد یا نه؟
به این منظور باید کیس رایانه را باز کرده و تعداد ماژولها و شکافهای داخل آن را ببینیم. البته میتوان از ابزار دیگری نیز استفاده کرد. چند نرمافزار برای آگاهی از اطلاعات سختافزاری رایانه وجود دارند که یکی از محبوبترین آنها Speccy است.
پس از نصب و اجرای این نرمافزار به بخش RAM در سمت چپ میرویم و در پنل سمت راست اطلاعاتی که میخواهیم نشان داده شده است.
[img=0x0]https://blog.faradars.org/wp-content/uploads/2018/05/ram_2.png[/img]
متأسفانه چنانکه در تصویر فوق مشاهده میشود ما از هر 4 شکاف رم رایانه خود استفاده کردهایم. از آنجا که در کل 32 گیگابایت رم وجود دارد، میتوان حدس زد که این مقدار در میان 4 ماژول 8 گیگابایتی تقسیم شده است. این بدان معنی است که برای دسترسی به رم بیشتر روی این رایانه باید برخی از ماژولها جایگزین شوند.
اگر در این سیستم تنها از دو ماژول 16 گیگابایتی استفاده شده بود، در نتیجه دو شکاف آزاد وجود داشت که میتوانستیم یک جفت 8 گیگابایتی دیگر نیز به سیستم اضافه کنیم و به مجموع 48 گیگابایت برسیم و یا با افزودن یک جفت رم 16 گیگابایتی، در مجموع 64 گیگابایت رم داشته باشیم.
رایانه چه مقدار رم را میتواند مدیریت کند؟
اطلاعات دیگری که هنگام ارتقا با تغییر رم نیاز داریم این است که بدانیم یک رایانه چه مقدار رم را میتواند مدیریت کند. در اینجا دو عامل وجود دارند. یکی بیشینه رم که نسخه ویندوز پشتیبانی میکند و دیگری بیشینه مقداری که مادربورد سیستم میتواند پذیرا باشد. در اکثر موارد این مادربورد است که مقدار رم سیستم را محدود میکند.
در بخش ویندوز عوامل محدود کننده به صورت زیر هستند:
[list][*]نسخههای 32 بیتی ویندوز: نسخه 32 بیتی ویندوز 10 میتواند تا 4 گیگابایت رم را مدیریت کند و در این مورد فرقی بین ویرایشهای ویندوز خانگی، حرفهای یا شرکتی وجود ندارد.
[*]نسخههای 64 بیتی ویندوز: نسخههای 64 بیتی ویندوز در ویرایش خانگی تا 128 گیگابایت و در ویرایشهای ویندوز 10 آموزشی، حرفهای یا شرکتی تا 2 ترابایت رم را پشتیبانی میکنند. بر روی ویندوز 7 مسائل کمی فرق میکند. ویرایش خانگی پایه از این ویندوز میتواند تا 8 گیگابایت، ویرایش خانگی پرمیوم تا 16 گیگابایت و ویرایش حرفهای تا 192 گیگابایت رم را مدیریت میکند.
[/list]
در مورد این که مادربورد تا چه میزان رم را پشتیبانی میکند، کاملاً به سازنده آن بستگی دارد؛ اما اغلب رایانههای مدرن دستکم 8 گیگابایت و به احتمال بیشتر 16 گیگابایت رم را پشتیبانی میکنند.
برای دانستن این موضوع باید مستندات مادربورد یا رایانه را مطالعه کنید. اگر نمیدانید نوع مادربورد رایانهتان چیست میتوانید در این مورد هم از Speccy استفاده کنید. در این نرمافزار به بخش motherboard مراجعه کنید تا اطلاعاتی که به دنبالش هستید را ببینید.با گوگل کردن نوع مادربورد میتوانید میزان رمی که پشتیبانی میکند را بدانید.