08-09-2023, 07:17 PM
با پیشرفت تکنولوژی و تجهیزات ساخت شیشه و تقویت آن، استفاده گسترده از شیشه در سبک ها و نماهای مدرن افزایش یافت. طراحی نمای شیشه ای در واقع نوعی دیوار شیشه ای است که بیرون و داخل ساختمان را جدا می کند که بیشتر برای ساختمان های لوکس و تجاری و اداری استفاده می شود.
در ادامه به تعریف نمای شیشه ای و مزایا و معایب استفاده از آن می پردازیم. انواع نماهای شیشه ای چیست؟ مواد و مدل های پیاده سازی هر مدل چیست؟
تعریف نمای شیشه ای
زمانی که حداکثر پوشش نمای ساختمان تا 60 درصد شیشه باشد، نما شیشه ای است. نمای شیشه ای ترکیبی از شیشه، پروفیل و یراق آلات است که به صورت یکپارچه و پیوسته اجرا می شود. نمای شیشه ای این امکان را به ساختمان می دهد که در طول روز از نور طبیعی و دید محیط اطراف بهره مند شود.
مزایای نمای شیشه ای
1. سرعت در اجرای نمای شیشه ای
2. کاهش بار مرده ساختمان
3. ارائه دید بصری از مناظر بیرون برای ساکنان داخل
4. ایجاد حس سبکی و شفافیت در ساختمان از دید ناظر شهری
5. یک نمای پیوسته ایجاد کنید
6. بهره گیری از نور طبیعی در طول روز
7. کاهش آلودگی صوتی در نماهای دوجداره
8. جلوگیری از ورود اشعه های مضر نور خورشید
معایب نمای شیشه ای
1. آلودگی صوتی داخل ساختمان به دلیل انعکاس صدا
2. مقاومت ناکافی در برابر زلزله
3. مقاومت حرارتی ناکافی
4. افزایش دمای داخلی محیط به دلیل افزایش دمای داخلی محیط
.
انواع نماهای شیشه ای
نماهای شیشه ای انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع پروژه و بودجه و شرایط کارفرما قابل اجرا هستند:
1. نمای شیشه ای کرتین وال یا نمای شیشه ای لایه ای
نمای کرتین وال یا شیشه لاملار یکی از پرطرفدارترین نماهای شیشه ای است که به کرتین وال نیز معروف است. در ساخت این نوع نما از شیشه و آلومینیوم به عنوان دو متریال سبک استفاده می شود که بار مرده ساختمان را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
نحوه اجرای این نما به این صورت است که شیشه به صورت سازه بر روی پروفیل های آلومینیومی نصب می شود. پروفیل های آلومینیومی افقی و عمودی شبکه و ساختار دیوار پرده را تشکیل می دهند. این پروفیل ها به دو صورت لاملاهای افقی یا Transom و لاملاهای عمودی یا Mullion اجرا می شوند. اندازه این پروفیل ها یا لامل ها پس از تعیین سایز فریم ها و نیروهای وارده به شیشه در نرم افزار مربوطه محاسبه می شود. انواع لاملا بر اساس مواد شامل سه مدل آلومینیوم، استیل و چوب می باشد. در این سیستم می توانید از انواع شیشه دو یا سه جداره، رنگی، سکوریت، لمینت، سند بلاست و مات استفاده کنید و ضخامت آن بین 18 تا 40 میلی متر می باشد. انواع بازشوهای لولایی، مخفی و دو طرفه در این مدل قابل اجرا می باشد.
اگر نمای کرتین وال به درستی نصب شود از بار مرده ساختمان می کاهد و انرژی ناشی از طوفان و باران به جای ساختمان وارد نما می شود. به دلیل استفاده از آلومینیوم در برابر نیروهای زلزله مقاومت بالایی از خود نشان می دهد.
مدل های اجرای نمای کرتین وال
• کلاهک صورت یا قاب شده، جایی که قاب دور شیشه نمایان است و شیشه به صورت کاشی های جداگانه دیده می شود.
• بدون فریم یا بدون فریم، شیشه ها با چسب های سیلیکونی در فاصله کم مهر و موم می شوند و عینک ها به طور مداوم دیده می شوند.
• نمای کرتین وال با سیستم Unitai که پنل های شیشه ای به صورت پیش ساخته در کنار هم قرار می گیرند و قیمت بالاتری نسبت به سایر مدل ها دارد.
به طور کلی قیمت نمای شیشه کرتین وال بستگی به اندازه اجرا، ارتفاع اجرا، ضخامت شیشه و رنگ شیشه دارد.
2. نمای شیشه ای فریم لس
نمای شیشه ای فریم لس یکی از شاخه های نمای کرتین وال می باشد. در این نما در ظاهر از قاب استفاده نشده است بلکه کاشی های شیشه ای در قاب های آلومینیومی قرار می گیرند و سپس توسط لاستیک های مخصوص آب بندی می شوند. برای این نوع نماها از چسب های بی رنگ، سفید و مشکی سیلیکونی و پلی اورتان مقاوم در برابر آب و نور خورشید استفاده می شود. به این ترتیب از بیرون فقط شیشه دیده می شود و شبکه آلومینیومی وجود ندارد.
نصب آن آسان است و به طور مداوم اجرا می شود. عایق بسیار خوبی در برابر صدا، حرارت و لرزش است. سرعت اجرای بالایی دارد و عینک به راحتی قابل تعویض است. می توان از انواع شیشه های سکوریت شده، رنگی و لمینت استفاده کرد.
3. نمای شیشه ای اسپایدار
نمای شیشه ای اسپایدر در ساختمان های بزرگ مانند مراکز تجاری و فروشگاه ها کاربرد دارد و شیشه در این نوع نما تداوم زیادی دارد. در این نوع به دلیل جهت گیری متفاوت یراق آلات، بار اضافی مهار شده و از ایمنی بالایی برخوردار است. در ساخت نمای اسپایدر از هیچ فریمی استفاده نشده است و شیشه ها با اتصالاتی مانند چنگک فولادی به یکدیگر متصل می شوند. برخلاف کرتین وال و نمای فریم لس، هیچ سازه عمودی یا افقی در ساختمان دیده نمی شود. این نما در برابر زلزله، باد و طوفان نیز مقاومت بالایی دارد.
انواع نماهای عنکبوتی از نظر نوع اتصالات
• نمای لوله ای اسپایدر که در آن از سازه های لوله ای ساخته شده از فولاد و فولاد به عنوان تکیه گاه و سازه در اندازه های مختلف استفاده می شود.
• نمای شیشه ای اسپایدری باله ای که از ستون های شیشه ای به جای لوله استفاده می شود. مزیت این مدل کاهش نیروی باد و لرزش و همچنین دید بهتر کاربر است.
• نمای اسپایدری یا خرپایی کابل، در این روش کابل های افقی و عمودی در کنار هم قرار گرفته و شبکه ایجاد می کنند. در این مدل باید توجه داشت که مدل قرارگیری کابل ها مانع دید کاربر نمی شود. در انواع نماهای مسطح و منحنی کاربرد دارد.
• نمای اسپیس فریم که بیشتر در نماهای قوسی و کروی و سقف های شیشه ای کاربرد دارد.
4. نمای شیشه ای هندریل
از نرده های شیشه ای می توان برای بالکن ها و تراس ها، پناهگاه های پشت بام، راه پله ها و راه پله های تزئینی استفاده کرد. این نما رنگ های مختلفی دارد و در نمای بیرونی و داخلی موثر است. انواع آن شامل نرده های دفنی (توکار)، نرده های شیشه ای اکسپوز، نرده های اسپیگوت، نرده های مفصلی ثابت، نرده های بدون قاب و نرده های مارپیچی (خم شده) می باشد.
نقلقول: منبع: طراحی نما شیشه ای[url=https://plankade.ir/%d8%b7%d8%b1%d8%a7%d8%ad%db%8c-%d9%86%d9%85%d8%a7%db%8c-%d8%b4%db%8c%d8%b4%d9%87-%d8%a7%db%8c/][/url]
instagramsina_kiaaan