با بررسی موانع ازدواج به این اصل مهم می رسیم که زوج جوان توقع برگزاری مراسم عروسی در مجلل ترین تالار عروسی، خرید با کیفیت ترین لوازم منزل، اجاره بهترین آپارتمان و .... را دارند و اصول اخلاقی و ساده زیستی را به کلی فراموش نموده اند.
متاسفانه گاه شنیده می شود که جواهرات به میزان وزن دختر یا قلب شوهر به عنوان مهریه تعیین شده است یا صحبت از چندصد چند هزارسکه به میان می آید وگاهی به جوانانی برمی خوریم که تا آستانه ازدواج پیش آمده اند اما به خاطر اختلاف بر سر مهریه، پرونده ازدواجشان بی نتیجه مختومه اعلام شده است. آیا شایسته است که جامعه دینی که شماری از جوانان درآغاز راه زندگی مشترک با مشاهده کوچک ترین چالش، مهریه سنگین خود را به اجرا بگذارند.
گاه دیده می شود که رقابت های بی جا و چشم وهم چشمی جاهلانه، خانواده ها را وا می دارد که با تحمل قرض، مراسمی با تشریفات اضافی برگزارنمایند. برای مثال اگر می تواان مراسم ازداواج را به صورت سنتی در خانه برگزار کرد، چه ضرورت دارد که هزینه سنگین برگزاری این جشن در تالارهای گران قیمت بر خانواده ها تحمیل گردد.
به راستی چه اتفاقی درفرهنگ ما افتاده است که خانواده ها به مهریه به عنوان ابزار بازدارنده مردان استفاده می کنند. از نظر اسلام بنیاد ازدواج بر اصل مودت ومحبت استوار است و زن ومرد بر اساس احترام دوطرفه و تحت تاثیر آموزه های دینی و اخلاقی و پس از مطالعه و تحقق معیار های شایستگی، یکدیگر را می پسندند وبه ازدواج تن می دهند و درسایه همین آموزه ها به حقوق هم احترام می گذراند و زندگی مشترک خود را با رضایت آغاز می کنند و هر گاه صادقانه می فهمند که استمرار زندگی مشترک امکان ندارد، و پس از آزمودن راه حل های مختلف ( همچون گفتگوی متقابل ویاری گرفتن از داور خانوادگی ) و یقین به عدم امکان استمرار زندگی مشترک از هم جدا می شوند بی آنکه به مشاجرات طولانی و رفت وآمد مستمر به دادگاه های خانواده نیازی باشد، از سویی دیگر زن بی آنکه در معرض آسیب اجتماعی قرار گیرد، مجددا می تواند ازدواج کند؛ چنان که این امر برای مردان نیز فراهم است.
آداب دینی برگزاری مراسم جشن عروسی
از آنجا که اسلام به ازدواج به عنوان امری مبارک می نگرد وبدان تشویق می کند برای برگزاری جشن عروسی نیز آدابی را بیان نموده است:
1- اعلام عروسی و دادن ولیمه
کلینی در کتاب الکافی در " باب الولائم " روایاتی دراین زمینه آورده است: مردی به امام صادق عرض کرد: ما درغذای عروسی رایحه ای می یابیم که در سایر غذاها نیست. امام فرمودند: هیچ عروسی نیست که درآن شتر، گاو یا گوسفندی ذبح کنند؛ مگر آنکه خداوند فرشته ای را برمی انگیزد که با او قیراطی از مشک بهشتی است واو مامور است غذای عروسی را معطرسازد، این همان رایحه ای است که تو استشمام کردی.
امام صادق (ع) در روایتی دیگری تاکید می کند که چون غذای عروسی غذایی برای امر حلال است، رایحه ای از بهشت بر آن می وزد.
در برخی از روایات آمده ا ست که سور دادن عروسی، یک یا دو روز مستحب است. از سوی دیگر در روایات سفارش شده است که مراسم عروسی را به مردم اعلام کنید وآن رامخفی برگزار نکنید. از مومنان نیز خواسته شده دعوت برای شرکت در مراسم عروسی را بپذیرند.
تالار عروسی باغ عروسی سالن عروسی[url=http://www.parsaya.com][/url]