07-05-2017, 04:35 PM
تعریف حواله ارزی و سوئیفت : در سال 1973 میلادی و با حضور 239 کشور متفاوت از اروپا و امریکای شمالی یک انجمن تعاونی غیر انتفاعی راه اندازی شد که هدف آنها ابداع روش های ارتباطی استاندارد جهانی در سطح بین المللی و جایگزین نمودن این روش برای حواله ارزی به شکل پیشین بود . سوئیفت اختصار عبارت society for worldwide interbank financial telecommunication و به معنی جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی می باشد . امروزه 197 کشور و با حضور 7000 موسسه در این انجمن عضو می باشند .
مرکز سوئیفت :
مرکز سوئیفت در بلژیک واقع می باشد و تمامی عملکرد آن مطابق با قوانین این کشور بوده و نیز کشورهایی به عنوان پشتیبان این مرکز دارای فعالیت می باشند که می توان به کشورهای آمریکا ، هلند ، انگلیس و نیز هنگ کنگ اشاره نمود . در هر کشور عضو سوئیفت یک SAP به عنوان نقطه دسترسی به سوئیفت قرار دارد که توسط مرکز اصلی کنترل می شود ، در ایران SAP در بانک مرکزی می باشد . در راستای صادرات و واردات کالا این نوع حواله ارزی بسیار کارآمد می باشد .
سیستم سوئیفت :
این سیستم به جهت ایجاد ارتباط از طریق ارسال و دریافت پیام های ارزی در بین واحدها و سیستم های ارزی بانک های داخلی و نیز بانک های خارجی هر کشور می باشد . در ایران بانک ها از طریق سیستم ماهواره ای و نیز از طریق خطوط Leased به مرکز SAP موجود در بانک مرکزی متصل گردیده و پیام ها را ارسال میکنند . این سیستم از طریق یک نرم افزار استاندارد و به انجام تمام معاملات و عملیات بانکی و حواله ارزی می پردازد که با داشتن سرعت و دقت بسیار مورد توجه همگان می باشد .
ویژگی های سوئیفت :
[list=1]
[*]شناسایی سریع پیام .
[*]جلوگیری از نوشتن متون به صورت سلیقه ای و نیز جلوگیری از اتلاف وقت در نگارش پیام متن توسط افراد .
[*]عدم خطا در نگارش و ارسال پیام ها از ابتدای تشکیل سوئیفت تا کنون .
[*]امنیت بالا در رمز گذاری متون از ارسال تا دریافت پیام توسط مرکز دیگر .
[*]سرعت بسیار بالا در انتقال پیام .
[*]هزینه های بسیار پایین در انتقال و دریافت پیام های سوئیفت در حواله ارزی .
[*]فعالیت سیستم به صورت شبانه روزی و قابلیت دستیابی همیشگی این سیستم .
[/list]
حواله ارزی