11-06-2019, 12:09 PM
خرما عسلی که به رطب زرد هم شهرت دارد یکی از محصولات خرما خاص منطقه شهرخشت از توابع شهرستان کازرون است. این خرما در بازار ایران به خوبی شناخته شده است و بسیاری از مردم به دلیل شهد فراوان و مزه فوق العاده ای که دارد این نوع خرما را در سفره خود جای داده اند.خرما عسلی دارای انواع ویتامین های A ,B ،C ,E می باشد که برای تنظیم تمامی ارگان های بدن از ضروریات محسوب می شوند. همین موضوع باعث شده است که خرما عسلی به عنوان یکی از منابع غنی ویتامین شناخته شود که برای بسیار از مشکلات استخوانی، عفونی و سرما خوردگی مناسب شناخته شود. ضمن اینکه ویتامین B موجود در خرما عسلی یکی از بهترین مکمل ها برای تقویت اعصاب است.فسفر و پتاسیم و آهن موجود در خرما عسلی نیز بسیار فراوان است و از این رو برای مشکلات عصبی و کم خونی مناسب است. در نظر داشته باشید که قند این خرما بسیار زیاد است و هر چند نوع قند آن با قند مصنوعی متفاوت است ولی بهتر است در خوردن آن افراد دیابتی احتیاط کنند.هر چند از گوشت خرما عسلی برای تهیه انواع کیک و حلوا و لواشک و یا مواد غذایی دیگر نیز استفاده می شود و می توانید در صورت عدم استفاده از خرما در مدت مشخصی با جدا کردن هسته و کلاهک میوه از آن به عنوان یک قند طبیعی و سالم برای پخت بسیاری از این مواد غذایی استفاده کنید و یا آن را جوشانده و از شیره و جوشانده آن برای تهیه انواع شربت و نوشیدنی استفاده کنید.برترین شرکت صادراتی داخلی که جایگاه ویژه ای در امر صادرات خرما عسلی را دارد، شرکت کریستال است. خرمای زرد عسلی کریستال جزو مرغوب ترین خرماهای صادراتی است که طرفداران آن بخاطر طعم و قیمت مناسب آن را برگزیدند.
این نکته قابل ذکر است که دمای نگهداری مناسب برای خرما زرد عسلی برای مدت طولانی و نگهداری بهتر، دمای بین 15- تا 20- سانتی گراد می باشد.
همچنین می توان اشاره داشت که سالانه به میزان 50 هزار تن خرمای زرد عسلی در کشور کشت و تولید و درنهایت عرضه و صادر می گردد.
این نکته قابل ذکر است که دمای نگهداری مناسب برای خرما زرد عسلی برای مدت طولانی و نگهداری بهتر، دمای بین 15- تا 20- سانتی گراد می باشد.
همچنین می توان اشاره داشت که سالانه به میزان 50 هزار تن خرمای زرد عسلی در کشور کشت و تولید و درنهایت عرضه و صادر می گردد.