مزایای اف شارپ (#F)
مزایای #F برای توسعه عبارتند از:
سازگاری
#F کاملاً با بستر .NET یکپارچه شده است و کاملاً مؤثر از ویژوال استودیو و استودیوی زامارین است. می توانید همچنان از کتابخانه های مورد علاقه #C خود استفاده کرده و فرآیندهای توسعه موجود خود را حفظ کنید.
زمان توسعه سریعتر
کد #F به طور کلی سه برابر کوتاهتر از کد #C است. و #F امکانات بسیار کمی دارد که باعث صرفه جویی در زمان برنامه نویسی، مانند تعاریف نوع بسیار موجز، با تغییر ناپذیری و برابری بصورت پیش فرض می شود.
دسترسی آسان به داده ها
#F شامل "ارائه دهنده های نوع" می باشد که دسترسی بی خطر از انواع داده ها (SQL، CSV، JSON، XML) را فراهم می کند. خطاهای کمتر، نگهداری کمتر - بسیاری از خطاهای رایج مانند تهی یا مجموعه های خالی به راحتی در #F جلوگیری می شود. کلاس های #F قابل تهی نیستند، تطبیق الگوی جامع به این معنی است که موارد حاشیه ای مورد غفلت واقع نمی شوند و می توان از واحدهای اندازه گیری برای جلوگیری از اختلاط تصادفی اعداد ناسازگار استفاده کرد.
کد #F برای تست مهندسی شده است.
برنامه نویسی تابعی از حالت استفاده نمی کند و منطق به صورت خطی گرایش پیدا می کند، بنابراین تست زیر سیستم ها به راحتی در ایزوله (با استفاده از NUnit یا فریمورک تست مورد علاقه شما) بسیار آسان است و هیچ شبکه ای از وابستگی درهم نیست. بعلاوه، #F از تست مبتنی بر ویژگی با FsCheck پشتیبانی می کند.
مدل سازی دامنه بهتر
#F دارای سیستم قدرتمند نوع است که می تواند برای مدل سازی دقیق دامنه ها مورد استفاده قرار گیرد. انواع "انتخاب" می توانند موارد بیزینس را راحت تر از وراثت الگوبرداری کنند، و قوانین تجاری را می توان در سیستم نوع طراحی کرد تا بتوانید "تست واحد زمان کامپایل" را بدست آورید، نیاز بسیاری از تست هایی که در غیر این صورت باید با دست نوشته شود را از بین می برد.
به طور خلاصه، هر کاری! این زبان، یک زبان کاملا عام منظورست و برای هر کاری میتونید ازش استفاده کنید، همچنین برای هر کیس خاص هم کتاب خونه ها و موتور های خاصی توسعه داده شده که احساس کمبود نمیکنید.
نمونه هایی از کاربرد های افشارپ:
بازی سازی: این زبان کاملا سازگار با موتور بازی سازی معروف Unity هست. موتور های دیگه ای مثل Godot و یا کتاب خونه های بازی سازی مثل مونوگیم (Mono Game) هم با افشارپ تمیز کار میکنن. افشارپ موتور بازی سازی اختصاصی خودش به اسم Nu رو هم داره که با خود افشارپ نوشته شده. اشاره به موتور های دیگه ای مثل Xenko یا Wave هم خالی از لطف نیست.
برنامه نویسی وب: افشارپ برای وب فوق العادست. این زبان خیلی راحت میتونه از طریق پروژه Fable با اکوسیستم جاوا اسکریپت ارتباط برقرار کنه و خیلی راحت میتونید توابع جاوا اسکریپت رو صدا بزنید. با پروژه Elmish میتونید فرانت اند خودتون رو به افشارپ (که خیلی خلاصه تر از HTML هست) بنویسید و یا یه برنامه React رو با افشارپ درست کنید. همچنین در کنار همه این موارد افشارپ به WebAssembly هم اومده و میتونید برنامه افشارپ خودتون رو بدون نیاز به کامپایل به جاوا اسکریپت روی مرورگر اجرا کنید. این پروژه Bolero نام داره و برای همه این موارد هم نمونه و مستندات آموزشی به اندازه کافی پیدا میشه. در انتها، اگه فکر میکنید که ممکنه این موارد سردرگم تون کنه، پروژه ای هست به نام SAFE-Stack که براتون یه قالب آماده از یه پروژه افشارپ رو میسازه که از برنامه نویسی سمت سرور و API تا کلاینت و طراحی رابط کاربری رو داخل خودش داره که باهاش شروع کنید به ساخت ایده هاتون. برای ساخت یه وبسایت، به چیزی جز افشارپ و دانش معمولی از وب نیاز پیدا نمیکنید.
توسعه برنامه های موبایل: با افشارپ و زامارین (Xamarin) میتونید خیلی راحت برای گوشی های اندرویدی یا آیفونتون بازی یا برنامه درست کنید و بفروشیدشون. همچنین با استفاده از Xamarin Forms میتونید یه برنامه واحد بنویسید و خروجیش رو هم برای اندروید و هم iOS بگیرید.
برنامه نویسی دسکتاپ: با افشارپ میتونید برنامه های دسکتاپ بسازید. این زبان از WinForms و WPF و همچنین Avalonia که برای ساخت برنامه های کراسپلتفرم استفاده میشه به طور رایگان و بدون محدودیت استفاده کنید.
هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و علوم داده: اگر به کارکردن تو این حوزه ها علاقه دارید، افشارپ میتونه خیلی تجربه خوبی براتون به ارمغان بیاره، چرا که خوراک افشارپ دادهست، مخصوصا با قابلیت Type Provider که مخصوص افشارپ هست (این رو هم جلوتر توضیح میدم). میتونید از ML.NET و Tensorflow توی افشارپ استفاده کنید؛ فرقی نمیکنه که تخمینگر قیمت میسازید، میخواید کلاه برداری رو شناسایی کنید، چهره رو توی عکس تشخیص بدید، احساسات نویسنده رو توی کامنت ها و نوشته ها تشخیص بدید و خیلی چیزای دیگه... افشارپ برای همه این موارد قابل استفادست. همچنین Apache Spark و FsLab که یه پکیج کامل برای کار با پروژه های علوم دادست مخصوص برنامه نویس های افشارپ وجود داره.
اینترنت اشیا: افشارپ برای توسعه اینترنت اشیا هم در کنار شماست. خیلی راحت میتونید افشارپ رو روی رزبری پای خودتون راه بندازید و روی دستگاه های مختلفی ازش استفاده کنید.
محاسبات ابری: از افشارپ به شکل بومی و رسمی توی Azure که یک ارائه دهنده خدمات ابری هست پشتیبانی میشه و برای بقیه هم ازونجایی که افشارپ روی داتنت کار میکنه میتونید استفاده کنید مثل GCP و AWS و ...
و ...: همون طور که میبینید، افشارپ برای هر کاری میتونه مورد استفاده قرار بگیره، و همچنین خیلی از موارد دیگه که میتونید تو صفحه پروژه های افشارپ پیدا کنید.