01-05-2022, 06:13 PM
بهترین زمان مصرف چای بعد از غذا
چای نوشیدن یکی از عادات محبوب ما ایرانیان به خصوص در هنگام شب می باشد که مانند هر نوشیدنی دیگری فواید و مضرات خاص خود را دارد، اما برای این که از شدت ضرر و زیانهای آن کاسته شود و فواید آن بیشتر نمود پیدا کند، باید به اندازه و در زمان مناسب نوشیده شود.
زمان مفید برای نوشیدن چای دم کرده
چای ایرانی به ۱۵ تا ۳۰ دقیقه زمان برای دم کشیدن نیاز دارد؛ بنابراین بهترین زمان برای نوشیدن چای حداکثر تا نیم ساعت پس از دم کشیدن آن و به شکل رقیق و کمرنگ شده و با فاصله یک تا دو ساعته بعد از غذا و با همچنین با فاصله از زمان خواب است.
نکات جالب در خصوص چای سبز، سفید و سیاه
منشاء انواع چای که در بازار موجود است؛ از چای سیاه گرفته تا چای سبز و اور لانگ (نوعی چای تایلندی) همگی برگ گیاه چای است و همگی با طبع گرم و خشک هستند (اما در برخی خشکی بیشتر است) و بسته به اینکه درجات تخمیر تا چه حد باشد، چای به انواع متفاوتی تقسیم میشود…
تغییر رنگ، مزه، بو، خواص چای، رنگ، طعم و بوی چای به مراحل تخمیر و عمل آوردن آن بستگی دارد.
بیشترین درجه تخمیر را چای سیاه و کمترین درجه تخمیر را چای سبز دارد.
چای سیاه، حاصل اکسیدهشدن برگهای گیاه چای در اثر تخمیر است.
در چای سبز، برگها تخمیر نشده و برگ چای بلافاصله پس از چیدن،خشک میگردد، طبع این چای گرم و خشک با خشکی بیشتر است. برخی افراد نیز از این خاصیت خشکی چای سبز برای کاهش وزن، سود میبرند، پس افرادی که بدن آن ها رطوبت دارد، می تواند گهگاهی و در حد یک یا فنجان کوچک در روز مصرف کنند نه بیشتر. افرادی نیز با مصرف این چای، دچار افت فشار میشوند و از عوارض مصرف افراطی این چای، آسیبهای کبدی است.
چای سفید نیز جوانههای پرزدار و نقرهای رنگ گیاه است که در اوایل بهار چیده میشود، فرآوری کمتری بر روی آن رخ داده است، در نتیجه خواص خود را بیشتر حفظ میکند، کافئین و تئین آن کمتر است و مانند چای سیاه اعتیادآور نیست و ترکیبات ضد سرطانی آن چند برابر بیشتر است.
نکات و توصیههای مفید در خصوص نوشیدن چای
1. دقت کنید که چای نیز جزء گیاهان دارویی به حساب میآید و افراط در مصرف هر نوع آن میتواند در افراد، به خصوص افراد دارای مزاج گرم و خشک، عوارض خشکی مانند اختلالات خواب و افزایش اضطراب و یبوست مزاج را در پی داشته باشد.
2. چای سیاه نیز نوشیدنی مفیدی است اما باید توجه کنید که در آن از رنگ مصنوعی و طعم دهندههای مصنوعی استفاده نشده باشد.
هنگام مصرف چای سیاه باید چای ایرانی و به صورت کمرنگ میل شود.
3. مصرف چای کمرنگ مفید بوده اما به دلیل اینکه مولد سودا است، مصرف زیاد آن توصیه نمیگردد.
4. از مصرف چای در زمان وعده های غذایی اجتناب کنید، موجب کمبود شدید آهن و کم خونی میشود.
5. چای را صبح خیلی زود و با معدهی خالی مصرف نکنید. کافئین آن منجر به کم آبی بدن، تحریک ترشح اسید معده و در نهایت منجر به ناراحتیهای معده یا زخم معده میشود.
6. مصرف چای همراه با صبحانه مشکلی ایجاد نمیکند بلکه تا حدودی به هوشیاری صبحگاهی هم کمک مینماید، اما بهتر است ناشتا نباشد.
7. از نوشیدن چای جوشیده و کهنه بپرهیزید چون حاوی اگزالات میگردد.
8. طبق تحقیقات دانشمندان، نوشیدن مایعات داغ به ویژه چای داغ موجب تخریب بافت پوششی گلو و در نتیجه ابتلا به سرطان مری می شود.
9. مصرف چای در افرادی که معده حساس دارند، میتواند اثرات ناشی از اسید معده و تانن را ایجاد کند.
چای نوشیدن یکی از عادات محبوب ما ایرانیان به خصوص در هنگام شب می باشد که مانند هر نوشیدنی دیگری فواید و مضرات خاص خود را دارد، اما برای این که از شدت ضرر و زیانهای آن کاسته شود و فواید آن بیشتر نمود پیدا کند، باید به اندازه و در زمان مناسب نوشیده شود.
زمان مفید برای نوشیدن چای دم کرده
چای ایرانی به ۱۵ تا ۳۰ دقیقه زمان برای دم کشیدن نیاز دارد؛ بنابراین بهترین زمان برای نوشیدن چای حداکثر تا نیم ساعت پس از دم کشیدن آن و به شکل رقیق و کمرنگ شده و با فاصله یک تا دو ساعته بعد از غذا و با همچنین با فاصله از زمان خواب است.
نکات جالب در خصوص چای سبز، سفید و سیاه
منشاء انواع چای که در بازار موجود است؛ از چای سیاه گرفته تا چای سبز و اور لانگ (نوعی چای تایلندی) همگی برگ گیاه چای است و همگی با طبع گرم و خشک هستند (اما در برخی خشکی بیشتر است) و بسته به اینکه درجات تخمیر تا چه حد باشد، چای به انواع متفاوتی تقسیم میشود…
تغییر رنگ، مزه، بو، خواص چای، رنگ، طعم و بوی چای به مراحل تخمیر و عمل آوردن آن بستگی دارد.
بیشترین درجه تخمیر را چای سیاه و کمترین درجه تخمیر را چای سبز دارد.
چای سیاه، حاصل اکسیدهشدن برگهای گیاه چای در اثر تخمیر است.
در چای سبز، برگها تخمیر نشده و برگ چای بلافاصله پس از چیدن،خشک میگردد، طبع این چای گرم و خشک با خشکی بیشتر است. برخی افراد نیز از این خاصیت خشکی چای سبز برای کاهش وزن، سود میبرند، پس افرادی که بدن آن ها رطوبت دارد، می تواند گهگاهی و در حد یک یا فنجان کوچک در روز مصرف کنند نه بیشتر. افرادی نیز با مصرف این چای، دچار افت فشار میشوند و از عوارض مصرف افراطی این چای، آسیبهای کبدی است.
چای سفید نیز جوانههای پرزدار و نقرهای رنگ گیاه است که در اوایل بهار چیده میشود، فرآوری کمتری بر روی آن رخ داده است، در نتیجه خواص خود را بیشتر حفظ میکند، کافئین و تئین آن کمتر است و مانند چای سیاه اعتیادآور نیست و ترکیبات ضد سرطانی آن چند برابر بیشتر است.
نکات و توصیههای مفید در خصوص نوشیدن چای
1. دقت کنید که چای نیز جزء گیاهان دارویی به حساب میآید و افراط در مصرف هر نوع آن میتواند در افراد، به خصوص افراد دارای مزاج گرم و خشک، عوارض خشکی مانند اختلالات خواب و افزایش اضطراب و یبوست مزاج را در پی داشته باشد.
2. چای سیاه نیز نوشیدنی مفیدی است اما باید توجه کنید که در آن از رنگ مصنوعی و طعم دهندههای مصنوعی استفاده نشده باشد.
هنگام مصرف چای سیاه باید چای ایرانی و به صورت کمرنگ میل شود.
3. مصرف چای کمرنگ مفید بوده اما به دلیل اینکه مولد سودا است، مصرف زیاد آن توصیه نمیگردد.
4. از مصرف چای در زمان وعده های غذایی اجتناب کنید، موجب کمبود شدید آهن و کم خونی میشود.
5. چای را صبح خیلی زود و با معدهی خالی مصرف نکنید. کافئین آن منجر به کم آبی بدن، تحریک ترشح اسید معده و در نهایت منجر به ناراحتیهای معده یا زخم معده میشود.
6. مصرف چای همراه با صبحانه مشکلی ایجاد نمیکند بلکه تا حدودی به هوشیاری صبحگاهی هم کمک مینماید، اما بهتر است ناشتا نباشد.
7. از نوشیدن چای جوشیده و کهنه بپرهیزید چون حاوی اگزالات میگردد.
8. طبق تحقیقات دانشمندان، نوشیدن مایعات داغ به ویژه چای داغ موجب تخریب بافت پوششی گلو و در نتیجه ابتلا به سرطان مری می شود.
9. مصرف چای در افرادی که معده حساس دارند، میتواند اثرات ناشی از اسید معده و تانن را ایجاد کند.
نقلقول: منبع: مریخ کالا (فروشگاه اینترنتی)