05-02-2022, 04:15 PM
مالیات عملکرد، مالیاتی است که شامل درصد مشخصی، از درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی می باشد. برای ثبت نام اظهارنامه این نوع از مالیات، باید از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی کشور و قسمت اظهارنامه الکترونیک، اقدام نمود. میزان مالیات عملکرد، از 15 تا 25 درصد درآمد بوده و پرداخت آن، از طریق بخش پرداخت الکترونیک مالیات، در سامانه مزبور انجام می گیرد.
به طور کلی، مالیات، مبلغی است که اشخاص حقیقی و حقوقی، موظف بوده، به طور مستقیم یا غیر مستقیم و برای تامین هزینههای عمومی کشور، به دولت بپردازند. به عبارتی، مالیات، یکی از راه های کسب درآمد برای دولت ها، محسوب می شود که میزان و شیوه دریافت آن، بر طبق قوانین مالیاتی، تعیین می شود.
یکی از انواع مالیات، مالیات عملکرد می باشد. از آنجا که عدم ثبت اظهارنامه و پرداخت مالیات عواقبی همچون پرداخت جریمه 30 درصدی برای اشخاص حقوقی و 10 درصد جریمه اشخاص حقیقی و همچنین، محرومیت از معافیت های مالیاتی را در پی دارد، لازم است با این نوع از مالیات و نحوه پرداخت آن، آشنا شد.
در همین راستا، قصد داریم در این مقاله، مالیات عملکرد را تعریف نموده و سپس، به بررسی و توضیح سامانه پرداخت این نوع از مالیات، نحوه ثبت نام اظهارنامه مالیات عملکرد، میزان و نحوه محاسبه و همچنین، نحوه پرداخت این نوع از مالیات، بپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، با ما همراه باشید.
مالیات عملکرد چیست
بر اساس قانون مالیات های مستقیم، درآمد اشخاص حقیقی که از طریق اشتغال یا به عناوین دیگر در ایران، تحصیل شود، درآمد شرکت های مدنی، اعم از قهری یا اختیاری، درآمد شرکت های تجاری، درآمد ناشی از فعالیت های انتفاعی سایر اشخاص حقوقی، درآمدهای ناشی از مضاربه اشخاص حقیقی، درآمد نقدی و یا غیر نقدی که اشخاص به صورت بلاعوض و یا از طریق معاملات محاباتی یا به عنوان جایزه یا مواردی از این قبیل، تحصیل نمایند، پس از برداشت معافیت های در نظر گرفته شده، مشمول مالیات عملکرد یا مالیات بر درآمد خواهد شد.
بر اساس مواد بعدی این قانون، درآمد اشخاص حقیقی، تمام حاصل فروش کالا و خدمات، به اضافه سایر درآمدهای آنان که مشمول انواع دیگر مالیات نشده باشد را شامل شده که پس از کسر هزینهها و استهلاکات، محاسبه می گردد. صاحبان مشاغل، موظف هستند دفاتر یا اسناد و مدارک لازم برای تشخیص درآمد مشمول مالیات را نگه داری، نموده و اظهارنامه مالیاتی خود را بر اساس آنها تنظیم، نمایند.
مشمولین مالیات عملکرد، مکلف هستند اظهارنامه های مالیاتی مربوط به مشاغل خود را در یک سال مالیاتی، به صورت مستقل برای هر یک از مشاغل خود، تنظیم نموده و قبض مالیاتی را تا آخر خرداد ماه سال بعد، از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی کشور، به آدرس tax.gov.ir، پرداخت نمایند.
اشخاص حقوقی نیز باید، اظهارنامه، ترازنامه و حساب سود و زیان بیان شده در دفاتر و اسناد و مدارک خود، به علاوه اطلاعات هویتی شرکا و سهامداران، را حداکثر چهار ماه پس از سال مالیاتی، به سامانه سازمان امور مالیاتی کشور، به آدرس tax.gov.ir، تسلیم و مالیات متعلق را پرداخت نمایند. اداره امور مالیاتی نیز، می بایست به اظهارنامه مربوط به آخرین دوره عملیات اشخاص حقوقی، خارج از نوبت، رسیدگی نماید.
درصورتی که مشمولین این نوع از مالیات، از ارائه اظهارنامه مالیاتی خود در موعد مقرر، استنکاف نمایند، علاوه بر اینکه جریمه های مالیاتی، در مورد آن ها اعمال خواهد شد، سازمان امور مالیاتی کشور، براساس فعالیت و اطلاعات اقتصادی کسب شده مودیان، از طرح جامع مالیاتی اظهارنامه مالیاتی برآوردی تهیه نموده و نسب به مطالبه مالیات محاسبه شده به موجب برگ تشخیص مالیات، اقدام می نماید.
حتما بخوانید: مالیات چیست
سامانه مالیات عملکرد
در بخش قبل، راجع به مالیات عملکرد اشخاص حقوقی و حقیقی و نحوه رسیدگی سازمان امور مالیاتی کشور به اظهارنامه هر یک صحبت نمودیم. از آنجا که در حال حاضر، ارسال اظهارنامه مالیاتی و پرداخت این نوع از مالیات، به شکل الکترونیکی و از طریق سامانه مالیات عملکرد، انجام می گیرد، در این بخش به معرفی سامانه مالیات عملکرد، خواهیم پرداخت.
سازمان امور مالیاتی کشور، در سال 1381 و زیر نظر وزیر امور اقتصادی و دارایی، در جهت اجرای ماده 59 قانون برنامه سوم توسعه و با هدف بهبود وضعیت سیستم مالیاتی، رفع مشکلات مربوط به حوزه مالیات و همچنین تمرکز کلیه امور مربوط به اخذ مالیات در یک سازمان واحد، ایجاد گردید.
مطالعه و شناخت موانع نظام مالیاتی کشور و برنامه ریزی در جهت رفع آنها، ارائه آموزش به مودیان مالیاتی برای آشناسازی آنها با تکالیف مربوطه، در جهت پرداخت مالیات و تهیه آیین نامه های مورد نیاز برای قوانین و مقررات موضوعه، در جهت تصویب آنها در مراجع صاحب صلاح، برخی از وظایف سازمان امور مالیاتی کشور می باشد.
سامانه مالیات عملکرد، بخشی از سایت سازمان امور مالیاتی کشور، به آدرس tax.gov.ir، بوده که در جهت ساماندهی به امور مالیاتی و هوشمندسازی اظهارنامه های مالیاتی کشور ایجاد گردیده است. دریافت اظهارنامه الکترونیک، درخواست ابلاغ الکترونیک، صدور صورتحساب الکترونیکی، استعلام بلوک و ردیف ارزش معاملاتی و استعلام بدهی مالیاتی، برخی از خدمات این سامانه می باشند.
بیشتر بخوانید: درگاه ملی خدمات مالیات
ثبت نام اظهارنامه مالیات عملکرد
در بخش های قبل، به این سوال پاسخ داده شده که مالیات عملکرد چیست؟ سپس نحوه رسیدگی سازمان امور مالیاتی کشور به اظهارنامه مالیاتی، سازمان امور مالیاتی کشور و سامانه پرداخت این نوع از مالیات را بررسی نمودیم. در این بخش، نحوه ثبت نام در این سامانه برای ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد را توضیح خواهیم داد.
مراحل این بخش، شامل مراجعه به سامانه اظهارنامه مالیاتی، ورود اطلاعات خواسته شده در سامانه اظهارنامه، ثبت اطلاعات هویتی مودی در سامانه ثبت نام الکترونیکی، تکمیل اطلاعات و جداول خواسته شده توسط مودیان، بررسی و چاپ نسخه های پیش نویس، دریافت کد رهگیری مالیاتی، صدور الکترونیکی قبوض مالیاتی و پرداخت الکترونیکی آنها می باشد.
برای ثبت نام اظهارنامه مالیات عملکرد، وارد صفحه اصلی سامانه سازمان امور مالیاتی کشور، به آدرس tax.gov.ir، شده و گزینه پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک را کلیک نمایید.
در صفحه نمایش داده شده، مقررات مربوط به ثبت نام در سامانه مالیاتی کشور را مطالعه نموده و در پایین صفحه، روی گزینه ورود به ثبت نام، کلیک نمایید.
در این مرحله، مشخص نمایید، مودی، شخص حقیقی یا حقوقی بوده و پس از وارد کردن شماره شناسه ملی یا فراگیر و عبارت امنیتی، دکمه ورود به ثبت نام را بزنید.
در این مرحله می بایست، روی پیش ثبت نام جدید، کلیک نمایید.
بعد از ورود به صفحه پیش ثبت نام جدید ، در کادر سمت چپ، کد پستی و شماره همراه و کلمه امنیتی را وارد نموده، روی پیش ثبت نام جدید کلیک نمایید.
پس از تکمیل پیش ثبت نام، ثبت نام الکترونیکی، راستی آزمایی اطلاعات و مرحله نهایی را تکمیل نمایید و در پایان، مانند تصویر زیر از پایین صفحه، روی ورود به سامانه اظهارنامه، کلیک نمایید.
در این بخش، پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور دریافت شده، برای ثبت اظهارنامه مالیاتی خود، اقدام نمایید.
پس از ورود به سامانه مالیات عملکرد، مراحل تکمیل جداول اطلاعاتی و مالی توسط مودیان، چاپ و بررسی نسخه پیش نویس، ارسال اطلاعات به سازمان امورمالیاتی کشور، دریافت کد رهگیری و صدور الکترونیکی قبض مالیاتی و پرداخت الکترونیکی قبض مالیاتی را انجام دهید.
بیشتر بخوانید: سامانه اظهار نامه مالیاتی
میزان و نحوه محاسبه مالیات عملکرد
در قسمت های قبل، به این سوال پاسخ داده شده که مالیات عملکرد چیست؟ سامانه پرداخت این نوع از مالیات و شیوه ثبت اظهارنامه، در این سامانه چگونه است. در این بخش، به بیان میزان و نحوه محاسبه مالیات بر عملکرد، بر طبق مقادیر مصرح در قانون، خواهیم پرداخت.
بر اساس ماده 131 قانون مالیات های مستقیم، نرخ مالیات عملکرد اشخاص حقیقی و در آمد های اتفاقی، شامل درآمد نقدی و غیر نقدی اشخاص حقیقی و حقوقی که به صورت بلاعوض، از طریق معاملات محاباتی، به عنوان جایزه یا مواردی از این قبیل، تحصیل نمایند، به شرح زیر می باشد:
درآمد خالص تا مبلغ دویست و هشتاد و هشت میلیون ریال، معاف از مالیات عملکرد خواهد بود.
تا مبلغ پانصد میلیون ریال درآمد، مشمول مالیات سالانه پانزده درصد می باشد.
نسبت به مازاد پانصد میلیون ریال، تا میزان یک میلیارد ریال درآمد، مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست درصد می باشد.
مازاد بر یک میلیارد ریال درآمد، مشمول مالیات سالانه بیست و پنج درصد، تعیین شده است.
نرخ مالیات عملکرد اشخاص حقوقی نیز، به استناد ماده 105 این قانون، بیست و پنج درصد از جمع درآمد اشخاص حقوقی، به جز موسسات غیر انتفاعی می باشد که در داخل یا خارج از ایران، تحصیل نمایند، که پس از وضع زیان های حاصل از منابع غیر معاف و کسر معافیت های مقرر، مشمول مالیات عملکرد، خواهد شد. لازم به ذکر است، درآمدهای حاصل از سود سهام یا سهم الشرکه دریافتی، مشمول مالیات نخواهند بود.
بیشتر بخوانید: چگونه مالیات کمتری بدهیم
نحوه پرداخت مالیات عملکرد
در بخش های پیش، به این سوال پاسخ داده شده که مالیات عملکرد چیست؟ سپس سامانه آن، ثبت اظهارنامه مالیاتی در این سامانه، رسیدگی سازمان امور مالیاتی به این اظهارنامه و نحوه محاسبه مالیات عملکرد را بیان نمودیم. در این بخش، به نحوه پرداخت مالیات عملکرد خواهیم پرداخت.
برای پرداخت مالیات عملکرد، نیز همانند مالیات حقوق، ابتدا از صفحه اصلی سامانه سازمان امور مالیاتی، به آدرس tax.gov.ir، روی پرداخت الکترونیک مالیات، کلیک نمایید.
در این بخش، شناسه قبض و کد امنیتی را وارد نموده و دکمه بررسی شناسه قبض نسیم را بزنید.
پس از وارد کردن اطلاعات خواسته شده، صفحه زیر، نمایش داده می شود. اکنون، گزینه پرداخت را انتخاب نموده و از طریق درگاه پرداخت، اقدام به پرداخت قبض مالیاتی خود نمایید.
چنانچه افراد، تمایل به پرداخت حضوری قبض مالیات داشته باشند، می توانند به اداره مالیات، مراجعه نموده و پس از اسکن بارکد قبض، اقدام به پرداخت قبض مالیات خود نمایند.
در ادامه بخوانید: پرداخت قبض مالیات
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره مالیات عملکرد در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مالیات عملکرد پاسخ دهند .
سوالات متداول
1- مالیات عملکرد چیست؟
مالیات عملکرد مالیاتی است که شامل درصد مشخصی از درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی می باشد که در متن مقاله جزئیات بیشتری بیان شده است.
2- سامانه پرداخت مالیات عملکرد چیست؟
مالیات بر عملکرد را می توان در سامانه الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور به آدرس tax.gov.ir پرداخت نمود برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.
3- میزان مالیات عملکرد چقدر است؟
میزان مالیات عملکرد درصد مشخصی از درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی می باشد که در قانون مالیات های مستقیم مقرر شده است برای اطلاع از این میزان به متن مقاله مراجعه نمایید.
منبع : مالیات عملکرد
به طور کلی، مالیات، مبلغی است که اشخاص حقیقی و حقوقی، موظف بوده، به طور مستقیم یا غیر مستقیم و برای تامین هزینههای عمومی کشور، به دولت بپردازند. به عبارتی، مالیات، یکی از راه های کسب درآمد برای دولت ها، محسوب می شود که میزان و شیوه دریافت آن، بر طبق قوانین مالیاتی، تعیین می شود.
یکی از انواع مالیات، مالیات عملکرد می باشد. از آنجا که عدم ثبت اظهارنامه و پرداخت مالیات عواقبی همچون پرداخت جریمه 30 درصدی برای اشخاص حقوقی و 10 درصد جریمه اشخاص حقیقی و همچنین، محرومیت از معافیت های مالیاتی را در پی دارد، لازم است با این نوع از مالیات و نحوه پرداخت آن، آشنا شد.
در همین راستا، قصد داریم در این مقاله، مالیات عملکرد را تعریف نموده و سپس، به بررسی و توضیح سامانه پرداخت این نوع از مالیات، نحوه ثبت نام اظهارنامه مالیات عملکرد، میزان و نحوه محاسبه و همچنین، نحوه پرداخت این نوع از مالیات، بپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، با ما همراه باشید.
مالیات عملکرد چیست
بر اساس قانون مالیات های مستقیم، درآمد اشخاص حقیقی که از طریق اشتغال یا به عناوین دیگر در ایران، تحصیل شود، درآمد شرکت های مدنی، اعم از قهری یا اختیاری، درآمد شرکت های تجاری، درآمد ناشی از فعالیت های انتفاعی سایر اشخاص حقوقی، درآمدهای ناشی از مضاربه اشخاص حقیقی، درآمد نقدی و یا غیر نقدی که اشخاص به صورت بلاعوض و یا از طریق معاملات محاباتی یا به عنوان جایزه یا مواردی از این قبیل، تحصیل نمایند، پس از برداشت معافیت های در نظر گرفته شده، مشمول مالیات عملکرد یا مالیات بر درآمد خواهد شد.
بر اساس مواد بعدی این قانون، درآمد اشخاص حقیقی، تمام حاصل فروش کالا و خدمات، به اضافه سایر درآمدهای آنان که مشمول انواع دیگر مالیات نشده باشد را شامل شده که پس از کسر هزینهها و استهلاکات، محاسبه می گردد. صاحبان مشاغل، موظف هستند دفاتر یا اسناد و مدارک لازم برای تشخیص درآمد مشمول مالیات را نگه داری، نموده و اظهارنامه مالیاتی خود را بر اساس آنها تنظیم، نمایند.
مشمولین مالیات عملکرد، مکلف هستند اظهارنامه های مالیاتی مربوط به مشاغل خود را در یک سال مالیاتی، به صورت مستقل برای هر یک از مشاغل خود، تنظیم نموده و قبض مالیاتی را تا آخر خرداد ماه سال بعد، از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی کشور، به آدرس tax.gov.ir، پرداخت نمایند.
اشخاص حقوقی نیز باید، اظهارنامه، ترازنامه و حساب سود و زیان بیان شده در دفاتر و اسناد و مدارک خود، به علاوه اطلاعات هویتی شرکا و سهامداران، را حداکثر چهار ماه پس از سال مالیاتی، به سامانه سازمان امور مالیاتی کشور، به آدرس tax.gov.ir، تسلیم و مالیات متعلق را پرداخت نمایند. اداره امور مالیاتی نیز، می بایست به اظهارنامه مربوط به آخرین دوره عملیات اشخاص حقوقی، خارج از نوبت، رسیدگی نماید.
درصورتی که مشمولین این نوع از مالیات، از ارائه اظهارنامه مالیاتی خود در موعد مقرر، استنکاف نمایند، علاوه بر اینکه جریمه های مالیاتی، در مورد آن ها اعمال خواهد شد، سازمان امور مالیاتی کشور، براساس فعالیت و اطلاعات اقتصادی کسب شده مودیان، از طرح جامع مالیاتی اظهارنامه مالیاتی برآوردی تهیه نموده و نسب به مطالبه مالیات محاسبه شده به موجب برگ تشخیص مالیات، اقدام می نماید.
حتما بخوانید: مالیات چیست
سامانه مالیات عملکرد
در بخش قبل، راجع به مالیات عملکرد اشخاص حقوقی و حقیقی و نحوه رسیدگی سازمان امور مالیاتی کشور به اظهارنامه هر یک صحبت نمودیم. از آنجا که در حال حاضر، ارسال اظهارنامه مالیاتی و پرداخت این نوع از مالیات، به شکل الکترونیکی و از طریق سامانه مالیات عملکرد، انجام می گیرد، در این بخش به معرفی سامانه مالیات عملکرد، خواهیم پرداخت.
سازمان امور مالیاتی کشور، در سال 1381 و زیر نظر وزیر امور اقتصادی و دارایی، در جهت اجرای ماده 59 قانون برنامه سوم توسعه و با هدف بهبود وضعیت سیستم مالیاتی، رفع مشکلات مربوط به حوزه مالیات و همچنین تمرکز کلیه امور مربوط به اخذ مالیات در یک سازمان واحد، ایجاد گردید.
مطالعه و شناخت موانع نظام مالیاتی کشور و برنامه ریزی در جهت رفع آنها، ارائه آموزش به مودیان مالیاتی برای آشناسازی آنها با تکالیف مربوطه، در جهت پرداخت مالیات و تهیه آیین نامه های مورد نیاز برای قوانین و مقررات موضوعه، در جهت تصویب آنها در مراجع صاحب صلاح، برخی از وظایف سازمان امور مالیاتی کشور می باشد.
سامانه مالیات عملکرد، بخشی از سایت سازمان امور مالیاتی کشور، به آدرس tax.gov.ir، بوده که در جهت ساماندهی به امور مالیاتی و هوشمندسازی اظهارنامه های مالیاتی کشور ایجاد گردیده است. دریافت اظهارنامه الکترونیک، درخواست ابلاغ الکترونیک، صدور صورتحساب الکترونیکی، استعلام بلوک و ردیف ارزش معاملاتی و استعلام بدهی مالیاتی، برخی از خدمات این سامانه می باشند.
بیشتر بخوانید: درگاه ملی خدمات مالیات
ثبت نام اظهارنامه مالیات عملکرد
در بخش های قبل، به این سوال پاسخ داده شده که مالیات عملکرد چیست؟ سپس نحوه رسیدگی سازمان امور مالیاتی کشور به اظهارنامه مالیاتی، سازمان امور مالیاتی کشور و سامانه پرداخت این نوع از مالیات را بررسی نمودیم. در این بخش، نحوه ثبت نام در این سامانه برای ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد را توضیح خواهیم داد.
مراحل این بخش، شامل مراجعه به سامانه اظهارنامه مالیاتی، ورود اطلاعات خواسته شده در سامانه اظهارنامه، ثبت اطلاعات هویتی مودی در سامانه ثبت نام الکترونیکی، تکمیل اطلاعات و جداول خواسته شده توسط مودیان، بررسی و چاپ نسخه های پیش نویس، دریافت کد رهگیری مالیاتی، صدور الکترونیکی قبوض مالیاتی و پرداخت الکترونیکی آنها می باشد.
برای ثبت نام اظهارنامه مالیات عملکرد، وارد صفحه اصلی سامانه سازمان امور مالیاتی کشور، به آدرس tax.gov.ir، شده و گزینه پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک را کلیک نمایید.
در صفحه نمایش داده شده، مقررات مربوط به ثبت نام در سامانه مالیاتی کشور را مطالعه نموده و در پایین صفحه، روی گزینه ورود به ثبت نام، کلیک نمایید.
در این مرحله، مشخص نمایید، مودی، شخص حقیقی یا حقوقی بوده و پس از وارد کردن شماره شناسه ملی یا فراگیر و عبارت امنیتی، دکمه ورود به ثبت نام را بزنید.
در این مرحله می بایست، روی پیش ثبت نام جدید، کلیک نمایید.
بعد از ورود به صفحه پیش ثبت نام جدید ، در کادر سمت چپ، کد پستی و شماره همراه و کلمه امنیتی را وارد نموده، روی پیش ثبت نام جدید کلیک نمایید.
پس از تکمیل پیش ثبت نام، ثبت نام الکترونیکی، راستی آزمایی اطلاعات و مرحله نهایی را تکمیل نمایید و در پایان، مانند تصویر زیر از پایین صفحه، روی ورود به سامانه اظهارنامه، کلیک نمایید.
در این بخش، پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور دریافت شده، برای ثبت اظهارنامه مالیاتی خود، اقدام نمایید.
پس از ورود به سامانه مالیات عملکرد، مراحل تکمیل جداول اطلاعاتی و مالی توسط مودیان، چاپ و بررسی نسخه پیش نویس، ارسال اطلاعات به سازمان امورمالیاتی کشور، دریافت کد رهگیری و صدور الکترونیکی قبض مالیاتی و پرداخت الکترونیکی قبض مالیاتی را انجام دهید.
بیشتر بخوانید: سامانه اظهار نامه مالیاتی
میزان و نحوه محاسبه مالیات عملکرد
در قسمت های قبل، به این سوال پاسخ داده شده که مالیات عملکرد چیست؟ سامانه پرداخت این نوع از مالیات و شیوه ثبت اظهارنامه، در این سامانه چگونه است. در این بخش، به بیان میزان و نحوه محاسبه مالیات بر عملکرد، بر طبق مقادیر مصرح در قانون، خواهیم پرداخت.
بر اساس ماده 131 قانون مالیات های مستقیم، نرخ مالیات عملکرد اشخاص حقیقی و در آمد های اتفاقی، شامل درآمد نقدی و غیر نقدی اشخاص حقیقی و حقوقی که به صورت بلاعوض، از طریق معاملات محاباتی، به عنوان جایزه یا مواردی از این قبیل، تحصیل نمایند، به شرح زیر می باشد:
درآمد خالص تا مبلغ دویست و هشتاد و هشت میلیون ریال، معاف از مالیات عملکرد خواهد بود.
تا مبلغ پانصد میلیون ریال درآمد، مشمول مالیات سالانه پانزده درصد می باشد.
نسبت به مازاد پانصد میلیون ریال، تا میزان یک میلیارد ریال درآمد، مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست درصد می باشد.
مازاد بر یک میلیارد ریال درآمد، مشمول مالیات سالانه بیست و پنج درصد، تعیین شده است.
نرخ مالیات عملکرد اشخاص حقوقی نیز، به استناد ماده 105 این قانون، بیست و پنج درصد از جمع درآمد اشخاص حقوقی، به جز موسسات غیر انتفاعی می باشد که در داخل یا خارج از ایران، تحصیل نمایند، که پس از وضع زیان های حاصل از منابع غیر معاف و کسر معافیت های مقرر، مشمول مالیات عملکرد، خواهد شد. لازم به ذکر است، درآمدهای حاصل از سود سهام یا سهم الشرکه دریافتی، مشمول مالیات نخواهند بود.
بیشتر بخوانید: چگونه مالیات کمتری بدهیم
نحوه پرداخت مالیات عملکرد
در بخش های پیش، به این سوال پاسخ داده شده که مالیات عملکرد چیست؟ سپس سامانه آن، ثبت اظهارنامه مالیاتی در این سامانه، رسیدگی سازمان امور مالیاتی به این اظهارنامه و نحوه محاسبه مالیات عملکرد را بیان نمودیم. در این بخش، به نحوه پرداخت مالیات عملکرد خواهیم پرداخت.
برای پرداخت مالیات عملکرد، نیز همانند مالیات حقوق، ابتدا از صفحه اصلی سامانه سازمان امور مالیاتی، به آدرس tax.gov.ir، روی پرداخت الکترونیک مالیات، کلیک نمایید.
در این بخش، شناسه قبض و کد امنیتی را وارد نموده و دکمه بررسی شناسه قبض نسیم را بزنید.
پس از وارد کردن اطلاعات خواسته شده، صفحه زیر، نمایش داده می شود. اکنون، گزینه پرداخت را انتخاب نموده و از طریق درگاه پرداخت، اقدام به پرداخت قبض مالیاتی خود نمایید.
چنانچه افراد، تمایل به پرداخت حضوری قبض مالیات داشته باشند، می توانند به اداره مالیات، مراجعه نموده و پس از اسکن بارکد قبض، اقدام به پرداخت قبض مالیات خود نمایند.
در ادامه بخوانید: پرداخت قبض مالیات
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره مالیات عملکرد در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مالیات عملکرد پاسخ دهند .
سوالات متداول
1- مالیات عملکرد چیست؟
مالیات عملکرد مالیاتی است که شامل درصد مشخصی از درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی می باشد که در متن مقاله جزئیات بیشتری بیان شده است.
2- سامانه پرداخت مالیات عملکرد چیست؟
مالیات بر عملکرد را می توان در سامانه الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور به آدرس tax.gov.ir پرداخت نمود برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.
3- میزان مالیات عملکرد چقدر است؟
میزان مالیات عملکرد درصد مشخصی از درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی می باشد که در قانون مالیات های مستقیم مقرر شده است برای اطلاع از این میزان به متن مقاله مراجعه نمایید.
منبع : مالیات عملکرد