16-06-2021, 03:15 PM
کلیه اشخاص می توانند پس از ثبت نام در سامانه ساجد دیوان عدالت اداری اقدام به ثبت شکایت و دادخواست در دیوان عدالت اداری نمایند . پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری در خصوص اعمال ماده 79 و 80 قانون دیوان از طریق سامانه ساجد انجام می شود ولی نحوه پیگیری پرونده آنلاین دیوان عدالت اداری که در شعب بدوی و تجدید نظر دیوان مورد رسیدگی قرار می گیرد از طریق سامانه ثنا می باشد .
دیوان عدالت اداری بر اساس قانون به دعاوی افراد علیه دولت رسیدگی می کند و به همین دلیل نوعی دادگاه اداری تلقی می شود که کلیه شهروندان در صورتی که با تصمیمات و اقدامات دولت یا اقدامات ماموران دولتی مواجه شدند می توانند در دیوان عدالت اداری طرح شکایت نمایند و دیوان در صورتی که ضمن رسیدگی خود اقدامات و تصمیمات دولت را مغایر قانون تشخیص دهد رای به ابطال آن صادر می نماید .
به همین دلیل کلیه افرادی که اقدام به طرح شکایت در دیوان عدالت اداری نموده اند و در دیوان پرونده تشکیل داده اند بایستی به طریقی بتوانند اقدام به پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری نمایند . بنابراین این پرسش مطرح می شود که نحوه پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری به چه صورت است و برای پیگیری پرونده دیوان عدالت اداری به صورت آنلاین چه اقدامی باید انجام داد ؟
برای پاسخ دادن به سوال فوق ، به ترتیب موضوعاتی همچون سامانه پیگیری آنلاین شکایت دیوان عدالت اداری ، موارد پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری در سامانه ساجد ، نحوه پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ساجد و پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری با پیامک را مورد بررسی قرار خواهیم داد .
سامانه پیگیری آنلاین شکایت دیوان عدالت اداری
بر اساس قانون دیوان عدالت اداری ، موارد صلاحیت دیوان عدالت اداری شامل رسیدگی به شکایت از تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی ، شکایت از تصمیمات ماموران واحدهای دولتی ، رسیدگی به شکایت از آرای مراجع شبه قضایی ، رسیدگی به شکایات استخدامی قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و همچنین رسیدگی به شکایات اشخاص حقیقی و حقوقی از آیین نامه ها و مقررات دولتی به علت مغایرت با شرع یا قانون می باشد .
سابقا اشخاصی که قصد ارائه دادخواست یا درخواست و شکایت به دیوان عدالت اداری را داشتند باید به صورت حضوری به دیوان یا شعب آن مراجعه و دادخواست خود را ارائه می دادند ؛ با این وجود در حال حاضر با توجه به الکترونیکی شدن فرایند دادرسی و شکایت در قوه قضاییه سامانه هایی نیز راه اندازی شده است که با استفاده از آن ، متقاضیان می توانند به صورت کاملا الکترونیک و آنلاین بدون مراجعه حضوری اقدام به طرح شکایت در دیوان نموده و سپس شکایت و پرونده خود را به صورت آنلاین پیگیری نمایند .
در اولین گام ، سامانه ای تحت عنوان سامانه ثنا ایجاد شد که پیگیری کلیه پرونده های قضایی در آن به صورت آنلاین و الکترونیک قابل انجام است . علاوه بر این ، اخیرا در سایت دیوان عدالت اداری نیز سامانه ای تحت عنوان سامانه ساجد دیوان عدالت اداری راه اندازی شده است که ارائه دادخواست به دیوان و همچنین پیگیری برخی از موارد شکایت در دیوان عدالت اداری از طریق این سامانه انجام می شود .
بنابراین پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری به صورت آنلاین را می توان هم از طریق سامانه ثنا و هم از طریق سامانه ساجد انجام داد که در ادامه به توضیح کامل تر در خصوص موارد و نحوه پیگیری آنلاین پرونده دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ساجد می پردازیم .
حتما بخوانید: وظایف دیوان عدالت اداری چیست
موارد پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری در سامانه ساجد
همانطور که در قسمت قبل ذکر شد اخیرا سامانه آنلاین تحت عنوان سامانه ساجد دیوان عدالت اداری به نشانی sajed.divan-edalat.ir راه اندازی شده است که به کاربران اجازه می دهد نسبت به ثبت دادخواست خود در دیوان عدالت اداری به صورت آنلاین اقدام نمایند ؛ بی آنکه نیازی به مراجعه به تشکیلات دیوان عدالت اداری باشد . به طور کلی امکانات مربوط به سامانه ساجد دیوان عدالت اداری در خصوص پیگیری شکایت ها و پیگیری پرونده های دیوان شامل موارد زیر است :
1ثبت دادخواست های بدوی و تجدیدنظر
همانطور که می دانیم دیوان عدالت اداری شعب بدوی و تجدید نظر دارد و بعد از اینکه به شکایت افراد در مرحله بدوی رسیدگی شد ، می توانند درخواست تجدید نظر خواهی در دیوان عدالت اداری نمایند . سامانه ساجد دیوان عدالت اداری این امکان را فراهم کرده است که افراد بتوانند پس از ثبت نام در سامانه ساجد دادخواست بدوی و تجدید نظر خود را ثبت نمایند تا در دیوان مورد رسیدگی قرار گیرد .
با این وجود امکان پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ساجد در خصوص دادخواست های بدوی و تجدید نظر وجود ندارد و نمی توان به صورت آنلاین از طریق سامانه ساجد نسبت به پیگیری شکایت و دادخواست ها اقدام کرد ؛ بلکه پس از اینکه پرونده آنلاین در وضعیت " ارجاع به معاونت " قرار گرفت ، پیگیری شکایت و درخواست آنلاین باید از طریق سامانه ثنا انجام شود که در این سامانه کلیه مراحل رسیدگی به شکایت و خلاصه پرونده به صورت آنلاین قابل ملاحظه و پیگیری است .
2ثبت و پیگیری درخواست اعمال ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری
علاوه بر ثبت دادخواست های بدوی و تجدید نظر در سامانه ساجد دیوان عدالت اداری ، امکان ثبت و همچنین پیگیری شکایت های مربوط به اعمال ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری در سامانه ساجد نیز امکان پذیر شده است ؛ لذا برای پیگیری شکایت اعمال ماده 79 نیازی به مراجعه به سامانه ثنا نیست . لازم به ذکر است که بر اساس ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری :
" در صورتی که رییس قوه قضاییه یا رییس دیوان رای قطعی شعب دیوان را خلاف بیّن شرع یا قانون تشخیص دهند ، رییس دیوان فقط برای یک بار با ذکر دلیل پرونده را برای رسیدگی ماهوی و صدور رای به شعبه هم عرض ارجاع می نمایند . رای صادر شده قطعی است . تبصره : چنانچه رای قطعی موضوع این ماده از شعبه بدوی صادر شده باشد ، در این صورت پرونده برای صدور رای به شعبه تجدید نظر ارجاع می گردد " .
3پیگیری شکایت اعمال ماده 80 قانون دیوان عدالت اداری
در این سامانه پیگیری شکایت موضوع ماده 80 قانون دیوان عدالت اداری نیز فراهم شده است که از این طریق کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند به دلیل مغایرت مصوبات دولتی با شرع یا قانون درخواست ابطال این مصوبات را از هیات عمومی دیوان عدالت اداری داشته باشند .
بر اساس ماده 80 قانون دیوان عدالت اداری تقاضای شکایت ابطال مصوبات در هیات عمومی دیوان عدالت اداری با تقدیم درخواست انجام می شود . بنابراین اگر اشخاص نسبت به آیین نامه ها و مصوبات دولتی در هیات عمومی دیوان عدالت اداری با ارائه درخواستی شکایت کرده باشند ، می توانند از طریق سامانه ساجد درخواست یا شکایت خود را پیگیری نمایند .
بیشتر بخوانید: نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری
نحوه پیگیری شکایت در دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ساجد
همانطور که توضیح داده شد ، پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری در برخی موارد از طریق سامانه ساجد امکان پذیر است و در مواردی نیز مطابق پیگیری دادخواست قضایی از طریق سامانه ثنا انجام می شود . اما قصد داریم در این قسمت نحوه پیگیری آنلاین شکایت در دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ساجد را مورد بررسی قرار دهیم .
1نحوه پیگیری شکایت در دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ساجد به این صورت است که ابتدا باید به سایت ساجد به نشانی sajed.divan-edalat.ir وارد شد که صفحه ای مطابق تصویر زیر قابل مشاهده خواهد بود . در صورتی که قبلا در سامانه ساجد ثبت نکرده اید باید ابتدا در این سامانه ثبت نام نمایید که این امر با وارد کردن کد ملی و انتخب مرحله بعدی امکان پذیر است .
2 در این مرحله نیاز است که تاریخ تولد و حاصل جمع اعداد وارد شود . همچنین برای ثبت نام در این سامانه باید قبلا در سامانه ثنا عضو شده باشید ؛ لذا این سامانه بر اساس کد ملی ، کد ثنا را استعلام می کند و اگر این کد ملی قبلا در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشد ، به مرحله بعد هدایت می شود تا متقاضی اطلاعات ثبت نام خود را تکمیل نماید و در خاتمه رمز عبور سامانه ساجد دریافت شود .
3پس از انجام ثبت نام در سامانه برای پیگیری آنلاین شکایت دیوان عدالت اداری ، باید به سامانه ساجد وارد شد که با وارد نمودن کد ملی و رمز عبور امکان پذیر است .
4بعد از اینکه به حساب کاربری سامانه ساجد وارد شدید صفحه شروع مطابق تصویر زیر قابل مشاهده است که باید از طریق قسمت مشاهده و پیگیری پرونده ، شکایت دیوان عدالت اداری را مورد پیگیری قرار داد .
5در این مرحله ، اطلاعات مربوط به پرونده های جاری در دیوان عدالت اداری قابل مشاهده است که این اطلاعات شامل نوع شکایت ، موضوع شکایت ، وضعیت شکایت ، تاریخ ثبت خواسته یا شکایت ، شاکی و طرف شکایت و شماره کلاسه قضایی آن می باشد . با کلیک کردن بر روی ردیف شکایت مورد نظر ، می توان اطلاعات مربوط به آن را پیگیری نمود .
لازم به ذکر است که روند کار پرونده دیوان عدالت اداری را ( در مواردی که از طریق سامانه ساجد امکان پذیر نیست ) می توان از طریق سامانه ثنا مورد پیگیری قرار داد که در مقاله ای جداگانه با عنوان روند کار پرونده به بررسی کامل این موضوع پرداخته شده است .
بیشتر بخوانید: سامانه ثبت دادخواست دیوان عدالت اداری sajed.divan-edalat.ir
پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری با پیامک
همانطور که در قسمت قبل اشاره شد پیگیری شکایت مرحله بدوی و تجدید نظر دیوان عدالت اداری را باید با مراجعه به سامانه ثنا انجام داد که پیگیری شکایت در دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ثنا با استفاده از کد ملی ، شماره پرونده و رمز شخصی امکان پذیر است . به این منظور ، متقاضی باید به حساب کاربری خود در سامانه ثنا وارد شده و سپس اقدام به پیگیری پرونده قضایی با شماره پرونده نماید .
اما علاوه بر پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری در سامانه ثنا ، شکایت های دیوان عدالت اداری را از طریق پیامکی نیز می توان مورد پیگیری قرار داد . البته تنها افرادی می توانند اقدام به پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری با پیامک و دریافت خلاصه پرونده شخصی نمایند که شماره تماس آنها در سیستم مدیریت قضایی پرونده دیوان عدالت اداری ثبت شده باشد .
برای پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری با پیامک ، متقاضی باید اطلاعاتی همچون شماره پرونده 16 رقمی ، شماره فرعی پرونده و رمز شخصی 5 رقمی را در اختیار داشته باشد و سپس با استفاده از کد زیر ، اطلاعات مورد نیاز را در قالب یک پیام کوتاه به سر شماره 1000493 ارسال نماید : ( از سمت راست به چپ )
( 1 # شماره پرونده # شماره فرعی پرونده # رمز شخصی )
لازم به ذکر است که اگر متقاضیان به رمز شخصی پرونده خود دسترسی نداشته باشند می توانند عدد 2 را به شماره 1000493 پیامک کنند . شماره پرونده شکایت را نیز می توان از طریق سامانه ساجد بدست آورد .
در ادامه بخوانید: پیگیری پرونده قضایی با کد ملی
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری پاسخ دهند .
سوالات متداول
1- پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری چگونه است ؟
برای پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری می توان به صورت الکترونیک و از طریق سامانه ساجد یا سامانه ثنا اقدام نمود که در مقاله به توضیح کامل این موضوع پرداخته شده است .
2- برای پیگیری شکایت در دیوان عدالت اداری که در مرحله بدوی یا تجدید نظر شعب دیوان است چه اقدامی باید انجام داد ؟
پیگیری شکایت های مطروحه در شعب بدوی یا تجدید نظر دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ثنا انجام می شود و نمی توان از طریق سامانه ساجد اقدام نمود که برای اطلاع از این موضوع می توانید مقاله را مطالعه نمایید .
3- چه شکایت هایی در سامانه ساجد دیوان عدالت اداری امکان پیگیری دارند ؟
شکایت های مربوط به اعمال ماده 79 و ماده 80 قانون دیوان عدالت اداری قابلیت پیگیری از طریق سامانه ساجد دیوان عدالت اداری را دارند که برای اطلاع از موارد و نحوه پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ساجد می توانید مقاله را ملاحظه نمایید .
منبع : پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری
دیوان عدالت اداری بر اساس قانون به دعاوی افراد علیه دولت رسیدگی می کند و به همین دلیل نوعی دادگاه اداری تلقی می شود که کلیه شهروندان در صورتی که با تصمیمات و اقدامات دولت یا اقدامات ماموران دولتی مواجه شدند می توانند در دیوان عدالت اداری طرح شکایت نمایند و دیوان در صورتی که ضمن رسیدگی خود اقدامات و تصمیمات دولت را مغایر قانون تشخیص دهد رای به ابطال آن صادر می نماید .
به همین دلیل کلیه افرادی که اقدام به طرح شکایت در دیوان عدالت اداری نموده اند و در دیوان پرونده تشکیل داده اند بایستی به طریقی بتوانند اقدام به پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری نمایند . بنابراین این پرسش مطرح می شود که نحوه پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری به چه صورت است و برای پیگیری پرونده دیوان عدالت اداری به صورت آنلاین چه اقدامی باید انجام داد ؟
برای پاسخ دادن به سوال فوق ، به ترتیب موضوعاتی همچون سامانه پیگیری آنلاین شکایت دیوان عدالت اداری ، موارد پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری در سامانه ساجد ، نحوه پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ساجد و پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری با پیامک را مورد بررسی قرار خواهیم داد .
سامانه پیگیری آنلاین شکایت دیوان عدالت اداری
بر اساس قانون دیوان عدالت اداری ، موارد صلاحیت دیوان عدالت اداری شامل رسیدگی به شکایت از تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی ، شکایت از تصمیمات ماموران واحدهای دولتی ، رسیدگی به شکایت از آرای مراجع شبه قضایی ، رسیدگی به شکایات استخدامی قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و همچنین رسیدگی به شکایات اشخاص حقیقی و حقوقی از آیین نامه ها و مقررات دولتی به علت مغایرت با شرع یا قانون می باشد .
سابقا اشخاصی که قصد ارائه دادخواست یا درخواست و شکایت به دیوان عدالت اداری را داشتند باید به صورت حضوری به دیوان یا شعب آن مراجعه و دادخواست خود را ارائه می دادند ؛ با این وجود در حال حاضر با توجه به الکترونیکی شدن فرایند دادرسی و شکایت در قوه قضاییه سامانه هایی نیز راه اندازی شده است که با استفاده از آن ، متقاضیان می توانند به صورت کاملا الکترونیک و آنلاین بدون مراجعه حضوری اقدام به طرح شکایت در دیوان نموده و سپس شکایت و پرونده خود را به صورت آنلاین پیگیری نمایند .
در اولین گام ، سامانه ای تحت عنوان سامانه ثنا ایجاد شد که پیگیری کلیه پرونده های قضایی در آن به صورت آنلاین و الکترونیک قابل انجام است . علاوه بر این ، اخیرا در سایت دیوان عدالت اداری نیز سامانه ای تحت عنوان سامانه ساجد دیوان عدالت اداری راه اندازی شده است که ارائه دادخواست به دیوان و همچنین پیگیری برخی از موارد شکایت در دیوان عدالت اداری از طریق این سامانه انجام می شود .
بنابراین پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری به صورت آنلاین را می توان هم از طریق سامانه ثنا و هم از طریق سامانه ساجد انجام داد که در ادامه به توضیح کامل تر در خصوص موارد و نحوه پیگیری آنلاین پرونده دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ساجد می پردازیم .
حتما بخوانید: وظایف دیوان عدالت اداری چیست
موارد پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری در سامانه ساجد
همانطور که در قسمت قبل ذکر شد اخیرا سامانه آنلاین تحت عنوان سامانه ساجد دیوان عدالت اداری به نشانی sajed.divan-edalat.ir راه اندازی شده است که به کاربران اجازه می دهد نسبت به ثبت دادخواست خود در دیوان عدالت اداری به صورت آنلاین اقدام نمایند ؛ بی آنکه نیازی به مراجعه به تشکیلات دیوان عدالت اداری باشد . به طور کلی امکانات مربوط به سامانه ساجد دیوان عدالت اداری در خصوص پیگیری شکایت ها و پیگیری پرونده های دیوان شامل موارد زیر است :
1ثبت دادخواست های بدوی و تجدیدنظر
همانطور که می دانیم دیوان عدالت اداری شعب بدوی و تجدید نظر دارد و بعد از اینکه به شکایت افراد در مرحله بدوی رسیدگی شد ، می توانند درخواست تجدید نظر خواهی در دیوان عدالت اداری نمایند . سامانه ساجد دیوان عدالت اداری این امکان را فراهم کرده است که افراد بتوانند پس از ثبت نام در سامانه ساجد دادخواست بدوی و تجدید نظر خود را ثبت نمایند تا در دیوان مورد رسیدگی قرار گیرد .
با این وجود امکان پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ساجد در خصوص دادخواست های بدوی و تجدید نظر وجود ندارد و نمی توان به صورت آنلاین از طریق سامانه ساجد نسبت به پیگیری شکایت و دادخواست ها اقدام کرد ؛ بلکه پس از اینکه پرونده آنلاین در وضعیت " ارجاع به معاونت " قرار گرفت ، پیگیری شکایت و درخواست آنلاین باید از طریق سامانه ثنا انجام شود که در این سامانه کلیه مراحل رسیدگی به شکایت و خلاصه پرونده به صورت آنلاین قابل ملاحظه و پیگیری است .
2ثبت و پیگیری درخواست اعمال ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری
علاوه بر ثبت دادخواست های بدوی و تجدید نظر در سامانه ساجد دیوان عدالت اداری ، امکان ثبت و همچنین پیگیری شکایت های مربوط به اعمال ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری در سامانه ساجد نیز امکان پذیر شده است ؛ لذا برای پیگیری شکایت اعمال ماده 79 نیازی به مراجعه به سامانه ثنا نیست . لازم به ذکر است که بر اساس ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری :
" در صورتی که رییس قوه قضاییه یا رییس دیوان رای قطعی شعب دیوان را خلاف بیّن شرع یا قانون تشخیص دهند ، رییس دیوان فقط برای یک بار با ذکر دلیل پرونده را برای رسیدگی ماهوی و صدور رای به شعبه هم عرض ارجاع می نمایند . رای صادر شده قطعی است . تبصره : چنانچه رای قطعی موضوع این ماده از شعبه بدوی صادر شده باشد ، در این صورت پرونده برای صدور رای به شعبه تجدید نظر ارجاع می گردد " .
3پیگیری شکایت اعمال ماده 80 قانون دیوان عدالت اداری
در این سامانه پیگیری شکایت موضوع ماده 80 قانون دیوان عدالت اداری نیز فراهم شده است که از این طریق کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند به دلیل مغایرت مصوبات دولتی با شرع یا قانون درخواست ابطال این مصوبات را از هیات عمومی دیوان عدالت اداری داشته باشند .
بر اساس ماده 80 قانون دیوان عدالت اداری تقاضای شکایت ابطال مصوبات در هیات عمومی دیوان عدالت اداری با تقدیم درخواست انجام می شود . بنابراین اگر اشخاص نسبت به آیین نامه ها و مصوبات دولتی در هیات عمومی دیوان عدالت اداری با ارائه درخواستی شکایت کرده باشند ، می توانند از طریق سامانه ساجد درخواست یا شکایت خود را پیگیری نمایند .
بیشتر بخوانید: نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری
نحوه پیگیری شکایت در دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ساجد
همانطور که توضیح داده شد ، پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری در برخی موارد از طریق سامانه ساجد امکان پذیر است و در مواردی نیز مطابق پیگیری دادخواست قضایی از طریق سامانه ثنا انجام می شود . اما قصد داریم در این قسمت نحوه پیگیری آنلاین شکایت در دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ساجد را مورد بررسی قرار دهیم .
1نحوه پیگیری شکایت در دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ساجد به این صورت است که ابتدا باید به سایت ساجد به نشانی sajed.divan-edalat.ir وارد شد که صفحه ای مطابق تصویر زیر قابل مشاهده خواهد بود . در صورتی که قبلا در سامانه ساجد ثبت نکرده اید باید ابتدا در این سامانه ثبت نام نمایید که این امر با وارد کردن کد ملی و انتخب مرحله بعدی امکان پذیر است .
2 در این مرحله نیاز است که تاریخ تولد و حاصل جمع اعداد وارد شود . همچنین برای ثبت نام در این سامانه باید قبلا در سامانه ثنا عضو شده باشید ؛ لذا این سامانه بر اساس کد ملی ، کد ثنا را استعلام می کند و اگر این کد ملی قبلا در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشد ، به مرحله بعد هدایت می شود تا متقاضی اطلاعات ثبت نام خود را تکمیل نماید و در خاتمه رمز عبور سامانه ساجد دریافت شود .
3پس از انجام ثبت نام در سامانه برای پیگیری آنلاین شکایت دیوان عدالت اداری ، باید به سامانه ساجد وارد شد که با وارد نمودن کد ملی و رمز عبور امکان پذیر است .
4بعد از اینکه به حساب کاربری سامانه ساجد وارد شدید صفحه شروع مطابق تصویر زیر قابل مشاهده است که باید از طریق قسمت مشاهده و پیگیری پرونده ، شکایت دیوان عدالت اداری را مورد پیگیری قرار داد .
5در این مرحله ، اطلاعات مربوط به پرونده های جاری در دیوان عدالت اداری قابل مشاهده است که این اطلاعات شامل نوع شکایت ، موضوع شکایت ، وضعیت شکایت ، تاریخ ثبت خواسته یا شکایت ، شاکی و طرف شکایت و شماره کلاسه قضایی آن می باشد . با کلیک کردن بر روی ردیف شکایت مورد نظر ، می توان اطلاعات مربوط به آن را پیگیری نمود .
لازم به ذکر است که روند کار پرونده دیوان عدالت اداری را ( در مواردی که از طریق سامانه ساجد امکان پذیر نیست ) می توان از طریق سامانه ثنا مورد پیگیری قرار داد که در مقاله ای جداگانه با عنوان روند کار پرونده به بررسی کامل این موضوع پرداخته شده است .
بیشتر بخوانید: سامانه ثبت دادخواست دیوان عدالت اداری sajed.divan-edalat.ir
پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری با پیامک
همانطور که در قسمت قبل اشاره شد پیگیری شکایت مرحله بدوی و تجدید نظر دیوان عدالت اداری را باید با مراجعه به سامانه ثنا انجام داد که پیگیری شکایت در دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ثنا با استفاده از کد ملی ، شماره پرونده و رمز شخصی امکان پذیر است . به این منظور ، متقاضی باید به حساب کاربری خود در سامانه ثنا وارد شده و سپس اقدام به پیگیری پرونده قضایی با شماره پرونده نماید .
اما علاوه بر پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری در سامانه ثنا ، شکایت های دیوان عدالت اداری را از طریق پیامکی نیز می توان مورد پیگیری قرار داد . البته تنها افرادی می توانند اقدام به پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری با پیامک و دریافت خلاصه پرونده شخصی نمایند که شماره تماس آنها در سیستم مدیریت قضایی پرونده دیوان عدالت اداری ثبت شده باشد .
برای پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری با پیامک ، متقاضی باید اطلاعاتی همچون شماره پرونده 16 رقمی ، شماره فرعی پرونده و رمز شخصی 5 رقمی را در اختیار داشته باشد و سپس با استفاده از کد زیر ، اطلاعات مورد نیاز را در قالب یک پیام کوتاه به سر شماره 1000493 ارسال نماید : ( از سمت راست به چپ )
( 1 # شماره پرونده # شماره فرعی پرونده # رمز شخصی )
لازم به ذکر است که اگر متقاضیان به رمز شخصی پرونده خود دسترسی نداشته باشند می توانند عدد 2 را به شماره 1000493 پیامک کنند . شماره پرونده شکایت را نیز می توان از طریق سامانه ساجد بدست آورد .
در ادامه بخوانید: پیگیری پرونده قضایی با کد ملی
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری پاسخ دهند .
سوالات متداول
1- پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری چگونه است ؟
برای پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری می توان به صورت الکترونیک و از طریق سامانه ساجد یا سامانه ثنا اقدام نمود که در مقاله به توضیح کامل این موضوع پرداخته شده است .
2- برای پیگیری شکایت در دیوان عدالت اداری که در مرحله بدوی یا تجدید نظر شعب دیوان است چه اقدامی باید انجام داد ؟
پیگیری شکایت های مطروحه در شعب بدوی یا تجدید نظر دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ثنا انجام می شود و نمی توان از طریق سامانه ساجد اقدام نمود که برای اطلاع از این موضوع می توانید مقاله را مطالعه نمایید .
3- چه شکایت هایی در سامانه ساجد دیوان عدالت اداری امکان پیگیری دارند ؟
شکایت های مربوط به اعمال ماده 79 و ماده 80 قانون دیوان عدالت اداری قابلیت پیگیری از طریق سامانه ساجد دیوان عدالت اداری را دارند که برای اطلاع از موارد و نحوه پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ساجد می توانید مقاله را ملاحظه نمایید .
منبع : پیگیری شکایت دیوان عدالت اداری