11-02-2021, 01:13 PM
شاید شنیده باشید خیلی از دانش اموزان می گویند که ما به اندازه کافی مطالعه می کنیم ولی نتایج دلخواه مان را در ازمون ها نمیگیریم .مطمئنا مشکل اساسی این دانش اموزان اشنا نبودن با روش های صحیح مطالعه دروس هست که میتوانند با خواندن درست پیشرفت خوبی را در خود مشاهده کنند .در نحوه صحیح مطالعه دروس چند نکته اساسی وجود دارد که دانستن ان ضروری است و برای برنامه ی ریزی کنکور 1400 لازم می باشد .
دانش آموزان باید متوج این باشند که خواندن تشریحی برای امتحانات مدرسه با خواندن برای ازمون های ازمایشی یا کنکور متفاوت است زیرا در خواندن دروس مدرسه با جزوه معلم و تمرینات کتاب درسی مطمئنا نمره مورد قبول گرفته میشود اما خواندن برای کنکور تلاش برای یک ازمون بلند مدت هست در خواندن برای کنکور همیشه باید تست کافی حل شود تا به بالاترین سطح تسلط در تک تک دروس برسیم یا اینکه درس های کنکور همیشه باید مرور شوند و بدون مرور صحیح و به موقع مطالب سریعتر فراموش می شوند و عملا پیشرفت چندانی نمیکنیمی
یکی از مهم ترین راه های رسیدن به موفقیت تو کنکور سراسری 1400 ، داشتن برنامه ریزی کامل و اصولی است . داشتن برنامه ریزی یعنی تعیین کردن مسیرهای کوتاه برای رسیدن به هدف است . نکات اصلی که تو برنامه ریزی کنکور ۱۴۰۰ باید خیلی مورد توجه قرار بگیرد.
همه متقاضیای کنکور سراسری 1400 اهمیت برنامه ریزی رو به خوبی درک می کنند و میدانند که برای رسیدن به اهدافشان لازمه تا یک برنامه متناسب با شرایط ، توانایی ها و هدفشون داشته باشند . یک برنامه ریزی خوب ، علاوه بر افزایش احتمال رسیدن به هدف و موفقیت های تعیین شده ، باعث افزایش اعتماد به نفس فرد شده و از سردرگمی و بلاتکلیفی جلوگیری می کند.
چرا باید برنامه ریزی داشته باشیم؟
داشتن برنامه ریزی برای کنکور سراسری ۱۴۰۰ ، مزایای زیادی رو همراه خودش داره که همه متقاضیای کنکور با اجرای ان ، می توانند بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی این مزایا رو تو راندمان خودشان به خوبی احساس کنند . برنامه ریزی کنکور سراسری 1400 اگه به درستی انجام بشود ، باعث منظم تر و هدفمند تر شدن برنامه مطالعاتی میشود. بدلیل اینکه میدانید که دقیقا باید چه کاری انجام بدهید . از مهم ترین مزایای داشتن برنامه ریزی میشه به موارد زیر اشاره کرد :
·[font=Times New Roman] [/font]ایجاد آرامش ، کاهش استرس و نگرانی
داوطلبایی که برای مطالعه خودشان برنامه ریزی دارند می دانند که چه زمانی چه مبحثی رو میخواهند بخوانند ، وضعیت درسشان چطور است و ... استرس کمتری نسبت به سایر داوطلبان دارند .
·[font=Times New Roman] [/font]مدیریت زمان
داشتن برنامه ریزی ، کمک می کند تا در مطالعه بین درس ها یک هماهنگی وجود داشته باشد ، این هماهنگی باعث جلوگیری از تلف کردن زمان شده و به عبارتی تو مدیریت زمان خیلی کمک می کند .
·[font=Times New Roman] [/font]ایجاد انگیزه و داشتن هدف
برنامه ریزی کمک می کند تا برای خودتان هدف داشته باشید و برای رسیدن به اهدافتان تلاش کنید . زمانی که هدف داشته باشید برای رسیدن به ان هدف در وجودتان انگیزه ایجاد میشود و هرچه تلاشتان بیشتر شود ، انگیزه رسیدن به هدف هم افزایش پیدا میکند.
·[font=Times New Roman] [/font]افزایش کیفیت مطالعه
ممکنه بدون برنامه ریزی ساعت های زیادی مطالعه کنید اما بازدهی بالایی نخواهید داشت . داشتن برنامه ریزی باعث میشود که دقیقا بدانید از مطالعه یک مبحث چه چیزی رو می خواهید یاد بگیرید و از از خوندن مطالب اضافی و داشتن وسواس مطالعاتی جلوگیری می کند که این امر باعث افزایش راندمانتان میشود.
چطور برنامه ریزی کنیم؟
زمانی که برای کنکور می خواهید برنامه ریزی کنید، ابتدا باید مدت زمان باقی مانده را به بلوک های زمانی 3 ماهه تقسیم کنید و بعد به برنامه هفتگی تقسیم کنید.
برنامه ریزی هفتگی تقسیم کردن اهداف بلند مدت به کوتاه مدت محسوب میشود در این جهت میتوانید از مشاوران کنکور هم راهنمایی بگیرید. زمانی که برنامه ریزی هفتگی انجام می دهید، هدف هفته را تعیین کنید و بگویید برای مثال این هفته می خواهم 50 ساعت مطالعه کنم؛ این باعث می شود که شما حتی اگر یک روز نتوانید به مطالعه بپپردازید، در طول هفته جبران کنید.
با در نظر گرفتن موارد زیر در مطالعه می توانید یک برنامه ریزی هفتگی پربازده داشته باشید.
بهتر است در ابتدای شروع به مطالعه، با ساعت مطالعه کم شروع کنید و به تدریج افزایش دهید.
اینکه با ساعت درسی زیاد شروع کنید، تنها دستاوردی که برای شما دارد، زده شدن از مطالعه است.
برنامه شما باید انعطاف پذیر باشد و شما را تحت فشار قرار ندهد.
در نظر داشته باشید که ممکن است در طول روز شما نتوانید به مطالعه بپردازید و برای همین برنامه شما باید جایگزین داشته باشد.
در برنامه ریزی هفتگی شما باید در طول روز هم دروس عمومی داشته باشید و هم دروس تخصصی و ساعتی را برای تست زدن کنار بگذارید.
در مطالعه دروس تخصصی و عمومی تعادل را رعایت کنید و در خواندن درس های اختصاصی یا عمومی افراط نکنید.