15-04-2020, 10:44 PM
(آخرین ویرایش: 15-04-2020, 10:45 PM، توسط salamatpedia.)
مراحل اولیه سرطان دهانه ی رحم معمولا هیچ علامت یا نشانه ای به همراه ندارد. علائم و نشانههایی که افراد با انواع پیشرفته تر سرطان دهانه رحم تجربه میکنند عبارتند از:
خونریزی واژن پس از روابط جنسی، میان پریودها و بعد از یائسگی.ترشحات آبکی و خون آلود سنگین و با بوی بد نیز از علائم رایج این بیماری هستند.درد ناحیه لگن یا درد در زمان رابطه جنسی
چه زمانی برای سرطان سرطان سرویکس به پزشک مراجعه کنم؟
اگر با علائم یا نشانههایی مواجه شدید که شما را نگران میکنند، حتما به پزشک معالج خود مراجعه کنید.
علت سرطان دهانه رحم در زنان
سرطان دهانه ی رحم زمانی رخ میدهد که سلولهای سالم دهانه رحم شروع به تغییر (جهش) میکنند، این جهشها معمولا در DNA این سلولها رخ میدهد. DNA سلولها شامل دستوراتی هستند که نحوه فعالیت سلول را مشخص میکنند.
سلولهای سالم با سرعت مشخصی رشد میکنند و افزایش مییابند، و در زمان مشخصی نیز از بین میروند. جهش در سلولها باعث میشود رشد و افزایش سلولها خارج از کنترل شود و در زمان مشخص نیز مرگ سلول اتفاق نیافتد. جمع شدن سلولهای غیرعادی موجب ایجاد توده (تومور) در بدن افراد میشود.
سلولهای سرطانی به بافتهای نزدیک منتقل میشوند و میتوانند از یک توده گسترش پیدا کنند و در نقاط دیگر بدن رشد کنند، به این پدیده متاستاز گفته میشود.
در حال حاضر علت ریشه ای بروز سرطان دهانه رحم مشخص نیست، با این حال شواهد نشان میدهند که ویروس پاپیلومای انسانی نقش کلیدی در ایجاد سرطان دهانه رحم دارد.
ویروس پاپیلومای انسانی مشکلی بسیار رایج است و بیشتر افرادی که به این بیماری دچار میشوند، درگیر سرطان نمیشوند. این بدان معنی است که عوامل دیگری نظیر محیط و سبک زندگی نیز در ابتلا به بیماری سرطان دهانه رحم موثر هستند.
انواع سرطان دهانه رحم
نوع سرطانی که فرد به آن مبتلا میشود در تعیین مسیر بیماری و درمان احتمالی آن موثر است. انواع اصلی سرطان دهانه ی رحم (سرطان سرویکس) عبارتند از:
سرطان سلول سنگ فرشی (فلسی)
آدنوکارسینوما
این نوع از سرطان دهانه رحم در سلولهای باریک و مسطح (سلولهای سنگ فرشی) بخش بیرونی دهانه رحم رخ میدهد. این سلولها به سمت واژن هدایت میشوند. بیشتر موارد ابتلا به سرطان دهانه رحم شامل سرطان سلولهای سنگ فرشی میشوند.
آدنوکارسینوما
این نوع از سرطان دهانه رحم در سلولهای ردیفی غدد که در کانال دهانه رحم وجود دارند ایجاد میشود.
گاهی اوقات، هر دو نوع سلولهای سرطانی در سرطان سرویکس وجود دارند. در موارد نادر، سرطان در سلولهای دیگری از سرویکس (دهانه رحم) رخ میدهد.
تعیین مرحله سرطان دهانه رحم
اگر پزشک به این تشخیص برسد که بیمار با سرطان سرویکس درگیر است، آزمایشهای بیشتر برای تعیین مرحله بیماری تجویز میکند. این مرحله به پزشک کمک میکند بهترین درمان مناسب با فرد را پیشنهاد نماید. تعیین مرحله بیماری معمولا شامل فعالیتهای بعدی میشود:
روش های عکس برداری
معاینه مثانه و روده
آزمایشاتی نظیر تصویربرداری اشعه ایکس، سی تی اسکن، ام آر آی و توموگرافی انتشار پوزیترون (PET) به پزشکان کمک میکنند میزان گسترش بیماری در بدن را مشخص کنند.
معاینه مثانه و روده
پزشک میتواند با استفاده از چشمیهای مشخصی به معاینه درون روده و مثانه بپردازد و اطلاعات بیشتری در مورد گسترش سرطان در بدن فرد بدست آورد.
درمان سرطان دهانه ی رحم
درمان سرطان دهانه رحم به چند عامل مختلف بستگی دارد. مواردی نظیر مرحله بیماری، مشکلات سلامتی فرد و ترجیحات وی، در انتخاب روش درمانی موثر هستند.
جراحی، پرتودرمانی، شیمی درمانی یا ترکیبی از این سه روش میتواند برای درمان سرطان دهانه رحم به کار رود. در عین حال روشهای دیگری نیز وجود دارند که در ادامه شرح داده میشوند.
[font=Tahoma, Shabnam][font=Shabnam]برای اطلاعات بیشتر در خصوص سرطان سرویکس می توانید به آدرس زیر مراجعه کنید:[/font][/font]
[font=Tahoma, Shabnam][font=Shabnam]https://mehrad.hospital/461[/font][/font]
[font=Tahoma, Shabnam][font=Shabnam][font=Shabnam] بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی مهراد[/font][/font][/font]