جاوا اسکریپت.زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت:
ماجراجویی ما با سفر به دنیای یکی از محبوب ترین و داغ ترین زبان های حال حاضر یعنی جاوا اسکریپت آغاز می شود. زمانی که صحبت از محبوبیت زبان های برنامه نویسی به میان می آید، بی شک نام جاوا اسکریپت همواره در لیست محبوب ترین زبان های برنامه نویسی به چشم می خورد که طبق نتایج سایت StackOverFlow این زبان توانسته با اکتساب 69.8 درصد رأی کاربران، به عنوان محبوب ترین زبان در جایگاه نخست قرار گیرد.
امروزه همه کسانی که قصد دارند به عنوان یک توسعه دهنده نرم افزار فعالیت کنند، جاوا اسکریپت را به عنوان یک گزینه همه فن حریف در اختیار دارند. اگر شما یکی از این افراد هستید اجازه دهید به شما بگویم که قرار است از این زبان خیلی استفاده کنید و زمانی که می گویم خیلی زیاد منظورم همیشه است. بله، شاید همیشه ی خدا از این زبان استفاده نکنید ولی تقریبا 90 درصد اوقات از آن استفاده خواهید کرد و به همین دلیل تعجبی ندارد اگر بگویم جاوا اسکریپت از لحاظ کاربرد بقیه ی زبان های برنامه نویسی را با خاک یکسان می کند.
درست است که شما با یادگرفتن این زبان هیچوقت هکر نخواهید شد و درحوزه ی هوش مصنوعی شانسی نخواهید داشت و نمی توانید به سمت کار با بیگ دیتا بروید ولی اگر بخواهید بک اند کار کنید Nodejs به کمک شما می آید و برای فرانت اند شما فریمورک های بزرگی همچون React , Angular, Vue را در لیست خود دارید، حتی اگر بخواهیم از کتابخانه ی جی کوئری هم چشم پوشی کنیم! با این حال اگر بخواهید اپلیکیشن های تحت دسکتاپ و موبایل را هم تولید کنید فریمورک هایی همچون Electron و React Native را در اختیار دارید که چیزی برای شما کم نمی گذارند.
تمام این فریمورک ها و کتابخانه هایی که مبتنی بر زبان جاوا اسکریپت هستند به اندازه ی کافی قوی هستند و نسبتا از پیچیدگی کمی برخوردارند. پس اگر قصد دارید به یک متخصص جاوا اسکریپت تبدیل شوید و به فکر راه اندازی یک استارتاپ هستید، می توانید با استفاده از این زبان به تنهایی نقش یک تیم فنی را تا زمان بزرگ شدن استارتاپ بازی کنید! محبوبیت و کاربردی بودن این زبان در حوزه های مختلف با یکدیگر دست به دست هم می دهند تا آن را به یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی برای یادگیری تبدیل کنند. بنابراین اگر دوست دارید به یک برنامه نویس همه فن حریف تبدیل شوید بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع، جاوا اسکریپت می باشد.
2. زبان برنامه نویسی پایتون:
مگر می شود در این ماجراجویی به دنیای بی انتهای برنامه نویسی وارد شد و به ماری به نام پایتون برخورد نکرد؟ اما این مار برخلاف مارهای دنیای ما، بسیار دوست داشتنی است و یکی از بهترین همراهان ما در دنیای برنامه نویسی خواهد بود. اگر بخواهم به اولین و مهمترین ویژگی این زبان برنامه نویسی اشاره کنم قطعا به «سادگی و آسانی» آن اشاره خواهم کرد که به همین دلیل پایتون به یکی از بهترین گزینه ها برای انتخاب کسانی تبدیل شده است که قصد دارند برای اولین بار برنامه نویسی کنند.
پایتون را خیلی سریع می توانید یاد بگیرید و به سرعت کدنویسی را با آن شروع کنید. اما اشتباه نکنید، سادگی پایتون به معنای ضعیف بودن آن نیست بلکه پایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا است که از شی گرایی و برنامه نویسی ساختار یافته به طور کامل پشتیبانی می کند. همچنین از پایتون به عنوان یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی هک یاد می شود و برای آن فرقی نمی کند که هدف شما از برنامه نویسی ایجاد وب اپلیکیشن و نرم افزارهای تحت دسکتاپ است و یا مدیریت سرورهای شبکه و یا حتی توسعه ی هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، این زبان به بهترین نحو از عهده ی تمام آن ها بر خواهد آمد و به جرات میتوان ادعا کرد که در دیگر زمینه های برنامهنویسی هم شما را تنها نخواهد گذاشت.
همچنین در حال حاضر پایتون در شرکتها و سازمانهای معتبری مانند گوگل، یاهو، یوتیوب، آی بی ام بسیار پر استفاده است که با این اوصاف یادگیری پایتون نه تنها به سکوی پرتابی برای شما به دنیای برنامهنویسی تبدیل می شود بلکه می تواند شما را تا رسیدن به موقعیت های شغلی در معتبرین شرکت های داخلی و خارجی نیز یاری کند.
3. زبان برنامه نویسی پی اچ پی:
نوبتی هم که باشد نوبت می رسد به این که شما را دعوت به تماشا و ورود به دنیای فیل های برنامه نویسی کنم. این فیل ها در دنیای ما با نام پی اچ پی شناخته می شوند. زبان پی اچ پی، یک زبان اسکریپتی است که اساس و بنیان ایجاد آن، برای طراحی صفحات پویای وب بوده است. از نقاط قوت این زبان می توان به وجود فریمورک های بسیار قدرتمند و محبوبی هم چون لاراول و سیمفونی، دارا بودن بیش از 80% از سهم بازار وب، متن باز و رایگان بودن، جامعه ی بزرگ و پشتیبانی خوب اشاره کرد.
البته ناگفته نماند که این زبان به همان اندازه که طرفداران زیاد و پر و پا قرصی دارد، منتقدان زیادی هم داشته است که انتقاداتی از جمله کثیف بودن نوع کدنویسی، پایین بودن سرعت اجرا و حتی پشتیبانی نکردن از شی گرایی را به آن وارد می کردند. اما این زبان با بروزرسانی های بسیار عالی که در طی سال های اخیر داشته است، توانسته به خوبی از این انتقادها به منظور پیشرفت خود استفاده کند و تقریبا تمام ضعف های خود را از بین ببرد تا اکنون بتوانیم شاهد پیشرفت های خیره کننده ای از این زبان قدرتمند باشیم تا جایی که پی اچ پی بعد از اضافه کردن قابلیت پشتیبانی از شی گرایی، تمام تمرکز خود را بر روی بهینه سازی کدنویسی و سرعت اجرای کدهای خود معطوف کرده است.
همچنین پی اچ پی توانسته است خود را به عنوان یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در حوزه ی طراحی وب معرفی کند. پس انتخاب با شماست اگر میخواهید به صورت مستقل و آزاد برنامه نویسی کنید و به دنیای توسعه وب علاقه مند هستید، پی اچ پی یک انتخاب ایده آل از میان زبان های برنامه نویسی تحت وب برای شما خواهد بود.
از طرفی هم باید به این نکته توجه کنیم که علاوه بر اینکه تقریبا 32% سایت های جهان با سیستم مدیریت محتوای وردپرس که مبتنی بر پی اچ پی است، ساخته شده اند بیش از 70% وب سایت های موجود در ایران از جمله لیدرهای بازار وب (اسنپ، اسنپ فود، نت برگ، دیجیکالا، الوپیک و ... ) زبان برنامه نویسی پی اچ پی را به عنوان زبان اصلی خود انتخاب نموده اند و همین امر باعث شده بازار برنامه نویسی به شدت نیازمند نیروی متخصص پی اچ پی باشد. پس اگر پی اچ پی را انتخاب کنید در حال حاضر یک فرصت بسیار ویژه برای شما وجود دارد تا جذب بازار کار در این حوزه شوید.
info نکته :
اگر علاقه مند به آشنایی بیشتر و یادگیری زبان پی اچ پی هستید به شما توصیه می کنم که فرصت را از دست ندهید و حتما به راهنمای جامع زبان پی اچ پی مراجعه کنید.
4. زبان برنامه نویسی جاوا:
اگر تا اینجای سفر خسته شده اید می توانم به شما یک فنجان قهوه پیشنهاد دهم ولی قبل از آن باید به شما هشدار دهم که این قهوه یکی از تلخ ترین نوشیدنی هایی است که تجربه خواهید کرد و شاید اولین بار که این قهوه را بنوشید شدت تلخی آن باعث شود که دیگر به طرف آن نروید ولی اگر صبر داشته باشید و تلخی آن را در ابتدا تحمل کنید چنان به آن عادت خواهید کرد که دیگر نمی توانید از این نوشیدنی شگفت انگیز دست بکشید.
همانطور که می دانید این قهوه همان زبان برنامه نویسی جاوا است. جاوا مناسب ترین انتخاب برای کسانی است که عاشق یک زبان برنامه نویسی قانونمند با ساختاری استاندارد هستند و بی شک می توان ادعا کرد که این زبان یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی دنیا شناخته می شود که طبق آخرین آمار انجمن برنامه نویسان TIOBE ، جاوا به لحاظ کارایی و استفاده، دارای بالاترین امتیاز در سرتا سر دنیا می باشد و رتبه اول را از آن خود نموده است.
یکی از مهمترین ویژگی های زبان جاوا بهره مندی از ماشین مجازی جاوا ( JVM ) است که این زبان را با هر پلتفرمی سازگار می کند. پس تصمیم با شماست اگر می خواهید توسعه دهنده ی بک اند، برنامه نویس اپلیکیشن های اندرویدی و حتی میکروپروسسورها شوید و یا به مدیریت Big Data بپردازید، جاوا یک انتخاب بسیار مطمئن برای شما خواهد بود.
بنابراین اگر قصد ورود به دنیای برنامه نویسی، مخصوصا برنامه نویسی اپلیکیشن های اندرویدی را دارید و می خواهید به یک متخصص اندروید تبدیل شوید وقت آن رسیده که حتما مفهوم شعار معروف زبان جاوا را که می گوید "یک بار بنویسید، همه جا اجرا کنید" را تجربه کنید و از کدنویسی با این زبان قدرتمند و همه فن حریف که آن را به عنوان بهترین زبان برنامه نویسی اندروید می شناسند، لذت ببرید.
5. زبان برنامه نویسی سی شارپ:
در این بخش از سفر قصد دارم که یکی از اعضا خانواده محبوب و البته صاحب قدرت در دنیای برنامه نویسی را به شما معرفی کنم. پس اگر قصد دارید از نفوذ و قدرت این خانواده در دنیای برنامه نویسی برای پیشرفت و ترقی خود استفاده کنید باید بگویم که ابتدا باید آن ها را به خوبی بشناسید و یکی از آن ها را به عنوان دوست و همراه خود در این سفر انتخاب کنید.
نام این عضو از خانواده ی C ،C# است که به عنوان پسر جوانتر این خانواده از او یاد می شود. اما جوانی این زبان به مفهوم خامی و ضعیف بودن آن نیست بلکه این پسر جوان توانسته است از تمام خصوصیات و تجارب پدر و برادر بزرگتر خود یعنی C و C++ به بهترین شکل الگو بگیرد و استفاده کند تا امروزه به عنوان یکی از قدرمندترین زبان های برنامه نویسی شناخته شود. C# یک زبان برنامه نویسی شی گرا و سطح بالا است که توسط مایکروسافت در سال 2000 ساخته شده است.
شاید در ابتدا C# از لحاظ ساختاری خیلی به C++نزدیک بود اما کم کم راه خود را از آن جدا کرد و توسعه یافت، تا جایی که تفاوتهای آنها بیشتر و بیشتر شد تا به امروز که می توان ادعا کرد که اگر شما C# را به عنوان زبان برنامه نویسی خود انتخاب کنید، میتوانید از آن به عنوان یک میانبر به دنیای برنامه نویسی استفاده کنید چرا که C# این امکان را برای شما فراهم می کند که در حوزه های مختلف نرمافزاری از جمله ساخت اپلیکیشن های اندرویدی، ساخت اپلیکیشن های مبتنی بر iOS ، برنامه نویسی وب وحتی نرم افزارهای دسکتاپی برنامه نویسی کنید.
6. زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس:
اکنون زمان آن رسیده تا شما را با پسر ارشد خانواده ی C که یکی از فرمانده های با سابقه ی دنیای برنامه نویسی است، آشنا کنم. فرمانده ای که از آن همیشه به عنوان الگویی موفق و الهام بخش برای دیگر زبان های برنامه نویسی یاد می شود و بسیاری از زبان های حال حاضر از آن مشتق گرفته شده اند. اما با این حال همه فکر می کردند به دلیل اینکه تا به حال چند دهه از عمر این زبان برنامه نویسی گذشته است، دیگر زمان بازنشتگی آن فرا رسیده، اما این فرمانده باتجربه در میدان نبرد با زبان های تازه به دوران رسیده نشان داد که "هنوز دود از کنده بلند می شود".
نام این فرمانده C++ است و از سال 1985 فعالیت خود را آغاز کرده است. این زبان سطح میانی توانسته است در طی سال های فعالیت خود از طریق به کارگیری در شرکت های بزرگی همچون مایکروسافت، اوراکل، ادوبی و... به شهرت فراوانی دست یابد.همچنین آموزش برنامه نویسی C++ معمولا در دانشگاه ها تحت عنوان درسی آموزش برنامه نویسی به دانشجویان در رشته های فنی مهندسی تدریس می شود. شاید خیلی ها بر این باور بودند که این زبان برنامه نویسی قدیمی شده است و دیگر کاربردی ندارد اما شاید هیچ کس انتظار این را نداشت که این زبان دوباره قیام کند و بتواند در حوزه واقعیت مجازی از دیگر زبان ها پیشی بگیرد و هم چنان محبوبیت خود را حفظ کند.
تقریبا تمام سیستم های سطح پایین مانند سیستم عامل، سیستم های ماشینی و ... با استفاده از زبان C++ نوشته شده اند. پس اگر می خواهید یک برنامه نویس در سطح سیستم باشید و یا به برنامه نویسی در حوزه ی بازی های رایانه ای بپردازید، زبان C ++ برای شما گزینه ی بسیار مناسبی است.
7. زبان برنامه نویسی روبی:
هر کس که برای اولین بار به دنیای برنامه نویسی پا می گذارد در فکر پیدا کردن گنج و برداشتن غنیمتی از آن برای خود است. بنابراین اگر شما هم با این افراد هم عقیده اید و شیفتهی جواهرات و سنگ های قیمتی هستید، باید مسیر حرکت سفرمان را به سمت سرزمینی عوض کنم که به داشتن یاقوت های قرمز رنگش مشهور است، یاقوت های زیبایی که آنها را در دنیای برنامه نویسی روبی می نامند. زبان برنامه نویسی روبی برای اولین بار در سال 1995 به جامعه ی برنامه نویسان با شعار "بهترین دوست برنامه نویس" معرفی شد. روبی زبانی شی گرا و سطح بالا است که امروزه به عنوان یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی جهت ساخت و توسعه ی وب اپلیکیشن و وب سرویس ها شناخته می شود.
از طرفی اگر بخواهم به مزایای این زبان برنامه نویسی اشاره کنم باید به سینتکس بسیار ساده و روان آن که شباهت زیادی به زبان های محاوره ی انسانی دارد اشاره کنم که یادگیری آن را برای برنامه نویسان بسیار ساده کرده است. این امر باعث شده است که روبی به یکی از بهترین گزینه ها برای کسانی که می خواهند برای اولین بار پا به دنیا برنامه نویسی گذارند تبدیل شود.
با این حال از این نکته نباید غافل شد که گستره ی فعالیت های این زبان در مقایسه با زبان های دیگر برنامه نویسی در حوزه ی توسعه ی وب چندان وسیع نیست و از فرصت های شغلی کمتری نسبت به زبان هایی مثل پی اچ پی بهره مند است. پس انتخاب با شما است، اگر میزان موقعیت های شغلی برای شما از اهمیت پایین تری برخوردار است، می توانید روبی را به عنوان زبان برنامه نویسی خود انتخاب کنید.
8. زبان برنامه نویسی سوئیفت:
اگر در طول این سفر به آسمان نگاه کرده باشید حتما چشمتان به پرنده ای زیبا و سفید رنگ افتاده است. این پرنده در دنیای ما به عنوان زبان برنامه نویسی سوئیفت شناخته می شود. سوئیفت یک زبان برنامهنویسی کامپایلری است که به منظور توسعهی نرم افزارهای مبتنی بر سیستم عامل های انحصاری شرکت اپل یعنی iOS ، macOS، watchOS و tvOS توسط این شرکت در سال 2014 ساخته شده است.
شرکت اپل این زبان برنامه نویسی را با هدف جلوگیری از خطا های برنامه نویسی، سهولت بخشیدن به برنامه نویسی برای سیستم عامل های خود و افزایش سطح امنیت نسبت به زبان هایی مثل Objective-C طراحی کرده و توسعه داده است. همچنین زبان برنامه نویسی سوئیفت طوری طراحی و ساخته شده است که بتواند قابلیت همراهی زبان Objective-C و حتی زبان C را در خود داشته باشد که همین امر باعث شده است تا این زبان بتواند نام خود را در بین محبوب ترین زبان های برنامه نویسی به ثبت برساند. بنابراین اگر شما هم با توجه به رشد روز افزون و محبوبیت زیاد محصولات شرکت اپل تصمیم گرفته اید به سمت توسعه ی نرم افزارهای مبتی بر سیستم عامل های این شرکت بروید زبان سوئیفت بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.
9. زبان برنامه نویسی کاتلین:
در این بخش از سفر تصمیم گرفتم که شما را به جزیره ای به نام کاتلین دعوت کنم، جزیره ای که ممکن است کسانی که علاقه مند به برنامه نویسی اپلیکیشن های اندرویدی هستند، عاشقش شوند و با ورود به آن دیگر قصد برگشتن از آن جا را نداشته باشند. نام این جزیره تقریبا ناشناخته از جوانی جویای نام که قصد دارد جا پای جای زبان برنامه نویسی جاوا بگذارد، انتخاب شده است.
کاتلین برای اولین بار در سال 2011 توسط شرکت JetBrains به جامعه ی برنامه نویسان معرفی شد و پنج سال بعد، درسال 2016 اولین نسخه پایدار از این زبان ارائه شد. کاتلین یک زبان متن باز قدرتمند و شی گرا است که به گفته سرپرست تیم توسعه دهندگان آن، قرار است از جاوا بهتر عمل کند. عاملی که باعث شده است کاتلین مورد توجه برنامه نویسان این حوزه قرار گیرد و بتواند نام خود را در بین محبوب ترین زبان های برنامه نویسی ثبت کند، این است که در سال 2017 شرکت گوگل، این زبان برنامه نویسی را به عنوان زبان دوم برنامه نویسی سیستم عامل اندروید، معرفی کرده است.
با توجه به اینکه بسیاری از توسعه دهندگان با تجربه در این حوزه ریسک مهاجرت از زبان برنامه نویسی جاوا به کاتلین را پذیرفته اند و بر این عقیده بودند که قبول این ریسک ارزشش را دارد. اگر شما هم با این افراد هم عقیده هستید می توانید با قبول این ریسک و به امید دست یابی به موقعیت های شغلی مناسب در آینده، زبان کاتلین را به عنوان زبان مورد استفاده خود انتخاب کنید.
10. زبان برنامه نویسی گو:
قبل از اینکه ماجراجویی ما به اتمام برسد باید شما را با خرس آبی سرزمین برنامه نویسی آشنا کنم. خرسی که نامش Golang است و از عبارت Go Language اقتباس شده، ولی همه آن را به اختصار Go صدا می زنند. زبان برنامه نویسی Go که توسط شرکت گوگل ساخته شده است برای اولین بار در سال 2009 به دنیای برنامه نویسان وارد شد.
این زبان متن باز، شی گرا و سطح پایین است که از سینتکسی تمیز و روان بهره می برد. زبان Go شما را قادر می کند تا با استفاده از آن هر نوع نرم افزاری را پیاده سازی کنید. پس اگر قصد انتخاب یک زبان برنامه نویسی بهینه در زمینه های وب، سرور و شبکه را با در نظرگرفتن قابلیت مقیاس پذیری بالا دارید، می توانید از زبان Go برای این منظور استفاده کنید.
پر درآمدترین زبان برنامه نویسی
پر در آمدترین زبان برنامه نویسی در ایران بدون شک زبانیه که که برنامه نویس در اون زبان و مفاهیم های آن حرفی برای گفتن دارد این سوال که من کدام زبان را یاد بگیرم که بتوانم به راحتی درآمد میلیونی داشته باشم یک سوال اشتباه است که اکثر دوستانی که با برنامه نویسی آشنا میشوند از ما روزانه می پرسند از نظر من پولساز ترین زبان برنامه نویسی زبانی است که بتوانید در آن همیشه به روز و حرفی برای گفتن داشته باشید پس صرفا وقت خود را روی یک زبان خاص نگذارید و سعی کنید مفاهیم و کانسپت های برنامه نویسی را یاد بگیرید.
وقتی در خیابانی قدم میزنید اگر سرتان را بچرخانید و به مکانیکی های دور و اطراف خود نگاهی بیاندازید دیاگ زدن لقلقه زبان تک تک آنهاست.در آن لحظه که چنین نوشتاری را مشاهده میکنید شاید به این فکر بیفتید که اصلا دیاگ یعنی چی ؟ به چه دلیلی باید دیاگ زد؟ و یا اینکه کلا دیاگ چه دردی را اصلا دوا میکند. در این مقاله قصد داریم تمام این سوالات را تا جای ممکن پاسخ دهیم با ما همراه باشید.
دیاگ، اصلا برای چه؟
در اوایل دهه 80 بود که صنعت خودروسازی به فکر این افتاد که باید برای خودروهایی که تولید میشوند راهی قرار دهد تا مکانیک ها بتوانند بدون اینکه دل و روده خودرو را کف زمین پهن کنند از ایرادات آن آگاه شوند و فقط قطعاتی را که نیاز به تعمیر دارد را جدا و تعمیر کنند. برای تحقق این امر کامپیوتر های هوشمندی وارد خودروها شدند که روی خودرو نصب میشدند و از آن طرف نیز روی نقاط حیاتی خودرو مانند گیربکس، ترمزها، خنک کننده ها، قطعات برقی، قطعات حیاتی موتور و امکانات رفاهی و آپشن ها، سنسورها و کنترل کننده هایی نصب میشد که در صورتی که به هر عنوانی دچار خطا و عیب شدند، کد خطایی مربوط به آن نقطه را روی حافظه ای در داخل کامپیوتر خودرو وارد کنند.دیگر دلایلی که چنین کامپیوتری هایی بوجود آمدند، وجود امکانات رفاهی که روز به روز در خودروها بیشتر و بیشتر ظهور پیدا میکنند از دیگر دلایل مهم، بررسی وضعیت آلایندگی یک خودرو است که ورود این نوع کامپیوتر ها رو توجیه میکند.
کامپیوتر خودرو برای شورولت برتا 1995
یکی از اولین کامپیوترهای خودرو که روی شورولت برتا نصب شده بود
حالا با این حال دستگاه دیاگ چیست؟
دیاگ که مخفف کلمه دایاگنوستیک ( Diagnostic ) است به نوعی عملیات خطایابی توسط دستگاه مخصوصی گفته میشود که اطلاعات را از کامپیوتر خودرو استخراج میکند و بعد از آنالیز کدهای خطا موجود در آن، میتوان به ایرادهای جزیی و کلی خودرو پی برد.
دستگاه های دیاگ همگی به نوعی کد خوان هستند و بطور کلی به دو دسته تقسیم میشوند، دسته اول به نام اسکنر ها معروفند که فوق العاده حرفه ای و کارامد هستند.بیشتر این نوع دستگاه ها را در نمایندگی خودروها لوکس، نمایشگاه های مدرن و شرکت های مرتبط با کارشناسی فنی خودرو که به صورت حرفه ای فعالیت میکنند، میتوانید مشاهده کنید. نمونه این نوع از اسکنرها را میتوان دستگاه فوق پیشرفته جی اسکن ( G-SCAN ) نام برد که قابلیت های بسیار فوق العاده ای دارد.
دستگاه جی اسکن 2
یک نمونه از دستگاه جی اسکن 2 ( G-SCAN 2 )
نمونه ی بعدی دستگاه هایی هستند که بسیار ارزانتر و به قولی دم دستی تر هستند که حتی شما هم شاید بتوانید از آن استفاده کنید. این دستگاه ها هم مانند اسکنر ها هستند با این تفاوت که بعد از اتصال به کامپیوتر خودرو به جای ارسال اطلاعات به اسکنر آن را توسط بلوتوث یا وای فای به کامپیوتر یا موبایل شما ارسال میکنند. کافیست شما اپلیکیشن مرتبط با دستگاه دیاگ مورد نظر را روی کامپیوتر یا موبایل اندرویدی خود نصب کنید تا این دستگاه ها بعد از اتصال به کامپیوتر خودرو اطلاعات را بصورت زنده به کامپیوتر یا موبایل شما ارسال کنند.
اپلیکیشن برای دستگاه دیاگ TORQUE
اپلیکیشن TORQUE یکی از بهترین اپلیکیشن های موجود اندرویدی برای خواندن اطلاعات کامپیوتر
کدخوان ها چطور اطلاعات را ارسال میکنند
دستگاه های دیاگ برای اینکه بتوانند اطلاعات کامپیوتر خود را به نمایش در آورند باید به پورت یا درگاهی در خودرو به نام او بی دی ( OBD ) متصل شوند که اینکار توسط یک کد خوان انجام میپذیرد.البته پورت های او بی دی در خودروهای مختلف در جایگاه های مختلفی قرار دارند، بعضی در زیر داشبورد، بعضی هم زیر کاپوت و بعضی ها هم در کنسول میانی خودرو.
پورت او بی دی زیر داشبورد
نمونه از پورت او بی دی که در زیر داشبورد خودرو جای دارد
از سال 1996 به قبل نسخه اول او بی دی ها ( OBD1 ) روی خودروها نصب میشد که برای اتصال به این نوع درگاه حتما میبایست نوعی پورت مخصوص همان خودرو وجود داشت ولی بعد از آن تمامی خودروها مجهز به درگاه او بی دی نسخه 2 ( OBD2 ) شدند که دیگر براحتی میشد با هر دستگاهی اطلاعات کامپیوتر خودرو رو به نمایش در آورد.
دستگاه های دیاگ بعد از اتصال به درگاه OBD اطلاعات آن را از پین ها مختلف آن خوانده و آن را یا به اسکنری و یا اینکه توسط یک واسط مانند بلوتوث یا وای فای به موبایل یا کامپیوتر ارسال میکند و بعد از آن نیز تجزیه و تحلیل کدهای ارسال شده به عهده ی اسکنر و یا اپلکیشینی است که کدها رو میخواند.
چه مواردی در دستگاه دیاگ قابل رویت است
اسکنرهای حرفه ای تفاوت خود را اینجا نشان میدهند. اسکنرها با داشتن پایگاه داده عظیمی که از کدهای خطا و دلایل آنها در اختیار دارند براحتی به یک مکانیک حرفه ای کمک میکنند تا کد خطا را بصورت کامل تجزیه و تحلیل و عیب یابی کند و حتی این اسکنر ها این قابلیت را دارند که بصورت دستی توسط مکانیک سنسور ها خودرو را دستکاری کنند و یا بعضی از کدهای خطا را پاک کنند.البته فقط اگر قطعه مورد نظر مشکل فیزیکی واقعی نداشته باشد پاک کردن کد خطا علاجی خواهد بود، در غیر اینصورت اینکار فایده آنچنانی ندارد و قطعه باید تعمیر شود.
ولی در حالت کلی اکثر دستگاه های دیاگ قابلیت تشخیص مشکلات برقی خودرو، سنسور های حیاتی خودرو مانند سنسور اکسیژن، سنسور کاتالیزور، سنسور ABS و اگر خودرو اتومات باشد قابلیت خواندن پارمترهایی مرتبط به گیرباکس خودرو مانند فشار روغن گیرباکس را دارند که برای تشخیص سلامت گیربکس بسیار با اهمیت و حیاتی است.هر چه خودرو حرفه ای تر و پیچیده تر باشد ( معمولا خودروهای لوکس ) پارامترها، کدهای و وضعیت های بیشتری را میتوان با دستگاه دیاگ از آنها استخراج کرد و هر چه خودرو ساده تر و مکانیکی باشد مسلما این پارامترها کمتر و کمتر خواهند بود.یکی از موارد قابل تشخیص محبوب در دستگاه دیاگ قابلیت تشخیص دستکاری کیلومتر خودرو است که بسیار بسیار کاربردی است که به شدت میتواند مچگیر خوبی برای فروشنده ها و دلالان متخلف و درغگو باشد.
ماجراجویی ما با سفر به دنیای یکی از محبوب ترین و داغ ترین زبان های حال حاضر یعنی جاوا اسکریپت آغاز می شود. زمانی که صحبت از محبوبیت زبان های برنامه نویسی به میان می آید، بی شک نام جاوا اسکریپت همواره در لیست محبوب ترین زبان های برنامه نویسی به چشم می خورد که طبق نتایج سایت StackOverFlow این زبان توانسته با اکتساب 69.8 درصد رأی کاربران، به عنوان محبوب ترین زبان در جایگاه نخست قرار گیرد.
امروزه همه کسانی که قصد دارند به عنوان یک توسعه دهنده نرم افزار فعالیت کنند، جاوا اسکریپت را به عنوان یک گزینه همه فن حریف در اختیار دارند. اگر شما یکی از این افراد هستید اجازه دهید به شما بگویم که قرار است از این زبان خیلی استفاده کنید و زمانی که می گویم خیلی زیاد منظورم همیشه است. بله، شاید همیشه ی خدا از این زبان استفاده نکنید ولی تقریبا 90 درصد اوقات از آن استفاده خواهید کرد و به همین دلیل تعجبی ندارد اگر بگویم جاوا اسکریپت از لحاظ کاربرد بقیه ی زبان های برنامه نویسی را با خاک یکسان می کند.
درست است که شما با یادگرفتن این زبان هیچوقت هکر نخواهید شد و درحوزه ی هوش مصنوعی شانسی نخواهید داشت و نمی توانید به سمت کار با بیگ دیتا بروید ولی اگر بخواهید بک اند کار کنید Nodejs به کمک شما می آید و برای فرانت اند شما فریمورک های بزرگی همچون React , Angular, Vue را در لیست خود دارید، حتی اگر بخواهیم از کتابخانه ی جی کوئری هم چشم پوشی کنیم! با این حال اگر بخواهید اپلیکیشن های تحت دسکتاپ و موبایل را هم تولید کنید فریمورک هایی همچون Electron و React Native را در اختیار دارید که چیزی برای شما کم نمی گذارند.
تمام این فریمورک ها و کتابخانه هایی که مبتنی بر زبان جاوا اسکریپت هستند به اندازه ی کافی قوی هستند و نسبتا از پیچیدگی کمی برخوردارند. پس اگر قصد دارید به یک متخصص جاوا اسکریپت تبدیل شوید و به فکر راه اندازی یک استارتاپ هستید، می توانید با استفاده از این زبان به تنهایی نقش یک تیم فنی را تا زمان بزرگ شدن استارتاپ بازی کنید! محبوبیت و کاربردی بودن این زبان در حوزه های مختلف با یکدیگر دست به دست هم می دهند تا آن را به یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی برای یادگیری تبدیل کنند. بنابراین اگر دوست دارید به یک برنامه نویس همه فن حریف تبدیل شوید بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع، جاوا اسکریپت می باشد.
2. زبان برنامه نویسی پایتون:
مگر می شود در این ماجراجویی به دنیای بی انتهای برنامه نویسی وارد شد و به ماری به نام پایتون برخورد نکرد؟ اما این مار برخلاف مارهای دنیای ما، بسیار دوست داشتنی است و یکی از بهترین همراهان ما در دنیای برنامه نویسی خواهد بود. اگر بخواهم به اولین و مهمترین ویژگی این زبان برنامه نویسی اشاره کنم قطعا به «سادگی و آسانی» آن اشاره خواهم کرد که به همین دلیل پایتون به یکی از بهترین گزینه ها برای انتخاب کسانی تبدیل شده است که قصد دارند برای اولین بار برنامه نویسی کنند.
پایتون را خیلی سریع می توانید یاد بگیرید و به سرعت کدنویسی را با آن شروع کنید. اما اشتباه نکنید، سادگی پایتون به معنای ضعیف بودن آن نیست بلکه پایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا است که از شی گرایی و برنامه نویسی ساختار یافته به طور کامل پشتیبانی می کند. همچنین از پایتون به عنوان یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی هک یاد می شود و برای آن فرقی نمی کند که هدف شما از برنامه نویسی ایجاد وب اپلیکیشن و نرم افزارهای تحت دسکتاپ است و یا مدیریت سرورهای شبکه و یا حتی توسعه ی هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، این زبان به بهترین نحو از عهده ی تمام آن ها بر خواهد آمد و به جرات میتوان ادعا کرد که در دیگر زمینه های برنامهنویسی هم شما را تنها نخواهد گذاشت.
همچنین در حال حاضر پایتون در شرکتها و سازمانهای معتبری مانند گوگل، یاهو، یوتیوب، آی بی ام بسیار پر استفاده است که با این اوصاف یادگیری پایتون نه تنها به سکوی پرتابی برای شما به دنیای برنامهنویسی تبدیل می شود بلکه می تواند شما را تا رسیدن به موقعیت های شغلی در معتبرین شرکت های داخلی و خارجی نیز یاری کند.
3. زبان برنامه نویسی پی اچ پی:
نوبتی هم که باشد نوبت می رسد به این که شما را دعوت به تماشا و ورود به دنیای فیل های برنامه نویسی کنم. این فیل ها در دنیای ما با نام پی اچ پی شناخته می شوند. زبان پی اچ پی، یک زبان اسکریپتی است که اساس و بنیان ایجاد آن، برای طراحی صفحات پویای وب بوده است. از نقاط قوت این زبان می توان به وجود فریمورک های بسیار قدرتمند و محبوبی هم چون لاراول و سیمفونی، دارا بودن بیش از 80% از سهم بازار وب، متن باز و رایگان بودن، جامعه ی بزرگ و پشتیبانی خوب اشاره کرد.
البته ناگفته نماند که این زبان به همان اندازه که طرفداران زیاد و پر و پا قرصی دارد، منتقدان زیادی هم داشته است که انتقاداتی از جمله کثیف بودن نوع کدنویسی، پایین بودن سرعت اجرا و حتی پشتیبانی نکردن از شی گرایی را به آن وارد می کردند. اما این زبان با بروزرسانی های بسیار عالی که در طی سال های اخیر داشته است، توانسته به خوبی از این انتقادها به منظور پیشرفت خود استفاده کند و تقریبا تمام ضعف های خود را از بین ببرد تا اکنون بتوانیم شاهد پیشرفت های خیره کننده ای از این زبان قدرتمند باشیم تا جایی که پی اچ پی بعد از اضافه کردن قابلیت پشتیبانی از شی گرایی، تمام تمرکز خود را بر روی بهینه سازی کدنویسی و سرعت اجرای کدهای خود معطوف کرده است.
همچنین پی اچ پی توانسته است خود را به عنوان یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در حوزه ی طراحی وب معرفی کند. پس انتخاب با شماست اگر میخواهید به صورت مستقل و آزاد برنامه نویسی کنید و به دنیای توسعه وب علاقه مند هستید، پی اچ پی یک انتخاب ایده آل از میان زبان های برنامه نویسی تحت وب برای شما خواهد بود.
از طرفی هم باید به این نکته توجه کنیم که علاوه بر اینکه تقریبا 32% سایت های جهان با سیستم مدیریت محتوای وردپرس که مبتنی بر پی اچ پی است، ساخته شده اند بیش از 70% وب سایت های موجود در ایران از جمله لیدرهای بازار وب (اسنپ، اسنپ فود، نت برگ، دیجیکالا، الوپیک و ... ) زبان برنامه نویسی پی اچ پی را به عنوان زبان اصلی خود انتخاب نموده اند و همین امر باعث شده بازار برنامه نویسی به شدت نیازمند نیروی متخصص پی اچ پی باشد. پس اگر پی اچ پی را انتخاب کنید در حال حاضر یک فرصت بسیار ویژه برای شما وجود دارد تا جذب بازار کار در این حوزه شوید.
info نکته :
اگر علاقه مند به آشنایی بیشتر و یادگیری زبان پی اچ پی هستید به شما توصیه می کنم که فرصت را از دست ندهید و حتما به راهنمای جامع زبان پی اچ پی مراجعه کنید.
4. زبان برنامه نویسی جاوا:
اگر تا اینجای سفر خسته شده اید می توانم به شما یک فنجان قهوه پیشنهاد دهم ولی قبل از آن باید به شما هشدار دهم که این قهوه یکی از تلخ ترین نوشیدنی هایی است که تجربه خواهید کرد و شاید اولین بار که این قهوه را بنوشید شدت تلخی آن باعث شود که دیگر به طرف آن نروید ولی اگر صبر داشته باشید و تلخی آن را در ابتدا تحمل کنید چنان به آن عادت خواهید کرد که دیگر نمی توانید از این نوشیدنی شگفت انگیز دست بکشید.
همانطور که می دانید این قهوه همان زبان برنامه نویسی جاوا است. جاوا مناسب ترین انتخاب برای کسانی است که عاشق یک زبان برنامه نویسی قانونمند با ساختاری استاندارد هستند و بی شک می توان ادعا کرد که این زبان یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی دنیا شناخته می شود که طبق آخرین آمار انجمن برنامه نویسان TIOBE ، جاوا به لحاظ کارایی و استفاده، دارای بالاترین امتیاز در سرتا سر دنیا می باشد و رتبه اول را از آن خود نموده است.
یکی از مهمترین ویژگی های زبان جاوا بهره مندی از ماشین مجازی جاوا ( JVM ) است که این زبان را با هر پلتفرمی سازگار می کند. پس تصمیم با شماست اگر می خواهید توسعه دهنده ی بک اند، برنامه نویس اپلیکیشن های اندرویدی و حتی میکروپروسسورها شوید و یا به مدیریت Big Data بپردازید، جاوا یک انتخاب بسیار مطمئن برای شما خواهد بود.
بنابراین اگر قصد ورود به دنیای برنامه نویسی، مخصوصا برنامه نویسی اپلیکیشن های اندرویدی را دارید و می خواهید به یک متخصص اندروید تبدیل شوید وقت آن رسیده که حتما مفهوم شعار معروف زبان جاوا را که می گوید "یک بار بنویسید، همه جا اجرا کنید" را تجربه کنید و از کدنویسی با این زبان قدرتمند و همه فن حریف که آن را به عنوان بهترین زبان برنامه نویسی اندروید می شناسند، لذت ببرید.
5. زبان برنامه نویسی سی شارپ:
در این بخش از سفر قصد دارم که یکی از اعضا خانواده محبوب و البته صاحب قدرت در دنیای برنامه نویسی را به شما معرفی کنم. پس اگر قصد دارید از نفوذ و قدرت این خانواده در دنیای برنامه نویسی برای پیشرفت و ترقی خود استفاده کنید باید بگویم که ابتدا باید آن ها را به خوبی بشناسید و یکی از آن ها را به عنوان دوست و همراه خود در این سفر انتخاب کنید.
نام این عضو از خانواده ی C ،C# است که به عنوان پسر جوانتر این خانواده از او یاد می شود. اما جوانی این زبان به مفهوم خامی و ضعیف بودن آن نیست بلکه این پسر جوان توانسته است از تمام خصوصیات و تجارب پدر و برادر بزرگتر خود یعنی C و C++ به بهترین شکل الگو بگیرد و استفاده کند تا امروزه به عنوان یکی از قدرمندترین زبان های برنامه نویسی شناخته شود. C# یک زبان برنامه نویسی شی گرا و سطح بالا است که توسط مایکروسافت در سال 2000 ساخته شده است.
شاید در ابتدا C# از لحاظ ساختاری خیلی به C++نزدیک بود اما کم کم راه خود را از آن جدا کرد و توسعه یافت، تا جایی که تفاوتهای آنها بیشتر و بیشتر شد تا به امروز که می توان ادعا کرد که اگر شما C# را به عنوان زبان برنامه نویسی خود انتخاب کنید، میتوانید از آن به عنوان یک میانبر به دنیای برنامه نویسی استفاده کنید چرا که C# این امکان را برای شما فراهم می کند که در حوزه های مختلف نرمافزاری از جمله ساخت اپلیکیشن های اندرویدی، ساخت اپلیکیشن های مبتنی بر iOS ، برنامه نویسی وب وحتی نرم افزارهای دسکتاپی برنامه نویسی کنید.
6. زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس:
اکنون زمان آن رسیده تا شما را با پسر ارشد خانواده ی C که یکی از فرمانده های با سابقه ی دنیای برنامه نویسی است، آشنا کنم. فرمانده ای که از آن همیشه به عنوان الگویی موفق و الهام بخش برای دیگر زبان های برنامه نویسی یاد می شود و بسیاری از زبان های حال حاضر از آن مشتق گرفته شده اند. اما با این حال همه فکر می کردند به دلیل اینکه تا به حال چند دهه از عمر این زبان برنامه نویسی گذشته است، دیگر زمان بازنشتگی آن فرا رسیده، اما این فرمانده باتجربه در میدان نبرد با زبان های تازه به دوران رسیده نشان داد که "هنوز دود از کنده بلند می شود".
نام این فرمانده C++ است و از سال 1985 فعالیت خود را آغاز کرده است. این زبان سطح میانی توانسته است در طی سال های فعالیت خود از طریق به کارگیری در شرکت های بزرگی همچون مایکروسافت، اوراکل، ادوبی و... به شهرت فراوانی دست یابد.همچنین آموزش برنامه نویسی C++ معمولا در دانشگاه ها تحت عنوان درسی آموزش برنامه نویسی به دانشجویان در رشته های فنی مهندسی تدریس می شود. شاید خیلی ها بر این باور بودند که این زبان برنامه نویسی قدیمی شده است و دیگر کاربردی ندارد اما شاید هیچ کس انتظار این را نداشت که این زبان دوباره قیام کند و بتواند در حوزه واقعیت مجازی از دیگر زبان ها پیشی بگیرد و هم چنان محبوبیت خود را حفظ کند.
تقریبا تمام سیستم های سطح پایین مانند سیستم عامل، سیستم های ماشینی و ... با استفاده از زبان C++ نوشته شده اند. پس اگر می خواهید یک برنامه نویس در سطح سیستم باشید و یا به برنامه نویسی در حوزه ی بازی های رایانه ای بپردازید، زبان C ++ برای شما گزینه ی بسیار مناسبی است.
7. زبان برنامه نویسی روبی:
هر کس که برای اولین بار به دنیای برنامه نویسی پا می گذارد در فکر پیدا کردن گنج و برداشتن غنیمتی از آن برای خود است. بنابراین اگر شما هم با این افراد هم عقیده اید و شیفتهی جواهرات و سنگ های قیمتی هستید، باید مسیر حرکت سفرمان را به سمت سرزمینی عوض کنم که به داشتن یاقوت های قرمز رنگش مشهور است، یاقوت های زیبایی که آنها را در دنیای برنامه نویسی روبی می نامند. زبان برنامه نویسی روبی برای اولین بار در سال 1995 به جامعه ی برنامه نویسان با شعار "بهترین دوست برنامه نویس" معرفی شد. روبی زبانی شی گرا و سطح بالا است که امروزه به عنوان یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی جهت ساخت و توسعه ی وب اپلیکیشن و وب سرویس ها شناخته می شود.
از طرفی اگر بخواهم به مزایای این زبان برنامه نویسی اشاره کنم باید به سینتکس بسیار ساده و روان آن که شباهت زیادی به زبان های محاوره ی انسانی دارد اشاره کنم که یادگیری آن را برای برنامه نویسان بسیار ساده کرده است. این امر باعث شده است که روبی به یکی از بهترین گزینه ها برای کسانی که می خواهند برای اولین بار پا به دنیا برنامه نویسی گذارند تبدیل شود.
با این حال از این نکته نباید غافل شد که گستره ی فعالیت های این زبان در مقایسه با زبان های دیگر برنامه نویسی در حوزه ی توسعه ی وب چندان وسیع نیست و از فرصت های شغلی کمتری نسبت به زبان هایی مثل پی اچ پی بهره مند است. پس انتخاب با شما است، اگر میزان موقعیت های شغلی برای شما از اهمیت پایین تری برخوردار است، می توانید روبی را به عنوان زبان برنامه نویسی خود انتخاب کنید.
8. زبان برنامه نویسی سوئیفت:
اگر در طول این سفر به آسمان نگاه کرده باشید حتما چشمتان به پرنده ای زیبا و سفید رنگ افتاده است. این پرنده در دنیای ما به عنوان زبان برنامه نویسی سوئیفت شناخته می شود. سوئیفت یک زبان برنامهنویسی کامپایلری است که به منظور توسعهی نرم افزارهای مبتنی بر سیستم عامل های انحصاری شرکت اپل یعنی iOS ، macOS، watchOS و tvOS توسط این شرکت در سال 2014 ساخته شده است.
شرکت اپل این زبان برنامه نویسی را با هدف جلوگیری از خطا های برنامه نویسی، سهولت بخشیدن به برنامه نویسی برای سیستم عامل های خود و افزایش سطح امنیت نسبت به زبان هایی مثل Objective-C طراحی کرده و توسعه داده است. همچنین زبان برنامه نویسی سوئیفت طوری طراحی و ساخته شده است که بتواند قابلیت همراهی زبان Objective-C و حتی زبان C را در خود داشته باشد که همین امر باعث شده است تا این زبان بتواند نام خود را در بین محبوب ترین زبان های برنامه نویسی به ثبت برساند. بنابراین اگر شما هم با توجه به رشد روز افزون و محبوبیت زیاد محصولات شرکت اپل تصمیم گرفته اید به سمت توسعه ی نرم افزارهای مبتی بر سیستم عامل های این شرکت بروید زبان سوئیفت بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.
9. زبان برنامه نویسی کاتلین:
در این بخش از سفر تصمیم گرفتم که شما را به جزیره ای به نام کاتلین دعوت کنم، جزیره ای که ممکن است کسانی که علاقه مند به برنامه نویسی اپلیکیشن های اندرویدی هستند، عاشقش شوند و با ورود به آن دیگر قصد برگشتن از آن جا را نداشته باشند. نام این جزیره تقریبا ناشناخته از جوانی جویای نام که قصد دارد جا پای جای زبان برنامه نویسی جاوا بگذارد، انتخاب شده است.
کاتلین برای اولین بار در سال 2011 توسط شرکت JetBrains به جامعه ی برنامه نویسان معرفی شد و پنج سال بعد، درسال 2016 اولین نسخه پایدار از این زبان ارائه شد. کاتلین یک زبان متن باز قدرتمند و شی گرا است که به گفته سرپرست تیم توسعه دهندگان آن، قرار است از جاوا بهتر عمل کند. عاملی که باعث شده است کاتلین مورد توجه برنامه نویسان این حوزه قرار گیرد و بتواند نام خود را در بین محبوب ترین زبان های برنامه نویسی ثبت کند، این است که در سال 2017 شرکت گوگل، این زبان برنامه نویسی را به عنوان زبان دوم برنامه نویسی سیستم عامل اندروید، معرفی کرده است.
با توجه به اینکه بسیاری از توسعه دهندگان با تجربه در این حوزه ریسک مهاجرت از زبان برنامه نویسی جاوا به کاتلین را پذیرفته اند و بر این عقیده بودند که قبول این ریسک ارزشش را دارد. اگر شما هم با این افراد هم عقیده هستید می توانید با قبول این ریسک و به امید دست یابی به موقعیت های شغلی مناسب در آینده، زبان کاتلین را به عنوان زبان مورد استفاده خود انتخاب کنید.
10. زبان برنامه نویسی گو:
قبل از اینکه ماجراجویی ما به اتمام برسد باید شما را با خرس آبی سرزمین برنامه نویسی آشنا کنم. خرسی که نامش Golang است و از عبارت Go Language اقتباس شده، ولی همه آن را به اختصار Go صدا می زنند. زبان برنامه نویسی Go که توسط شرکت گوگل ساخته شده است برای اولین بار در سال 2009 به دنیای برنامه نویسان وارد شد.
این زبان متن باز، شی گرا و سطح پایین است که از سینتکسی تمیز و روان بهره می برد. زبان Go شما را قادر می کند تا با استفاده از آن هر نوع نرم افزاری را پیاده سازی کنید. پس اگر قصد انتخاب یک زبان برنامه نویسی بهینه در زمینه های وب، سرور و شبکه را با در نظرگرفتن قابلیت مقیاس پذیری بالا دارید، می توانید از زبان Go برای این منظور استفاده کنید.
پر درآمدترین زبان برنامه نویسی
پر در آمدترین زبان برنامه نویسی در ایران بدون شک زبانیه که که برنامه نویس در اون زبان و مفاهیم های آن حرفی برای گفتن دارد این سوال که من کدام زبان را یاد بگیرم که بتوانم به راحتی درآمد میلیونی داشته باشم یک سوال اشتباه است که اکثر دوستانی که با برنامه نویسی آشنا میشوند از ما روزانه می پرسند از نظر من پولساز ترین زبان برنامه نویسی زبانی است که بتوانید در آن همیشه به روز و حرفی برای گفتن داشته باشید پس صرفا وقت خود را روی یک زبان خاص نگذارید و سعی کنید مفاهیم و کانسپت های برنامه نویسی را یاد بگیرید.
وقتی در خیابانی قدم میزنید اگر سرتان را بچرخانید و به مکانیکی های دور و اطراف خود نگاهی بیاندازید دیاگ زدن لقلقه زبان تک تک آنهاست.در آن لحظه که چنین نوشتاری را مشاهده میکنید شاید به این فکر بیفتید که اصلا دیاگ یعنی چی ؟ به چه دلیلی باید دیاگ زد؟ و یا اینکه کلا دیاگ چه دردی را اصلا دوا میکند. در این مقاله قصد داریم تمام این سوالات را تا جای ممکن پاسخ دهیم با ما همراه باشید.
دیاگ، اصلا برای چه؟
در اوایل دهه 80 بود که صنعت خودروسازی به فکر این افتاد که باید برای خودروهایی که تولید میشوند راهی قرار دهد تا مکانیک ها بتوانند بدون اینکه دل و روده خودرو را کف زمین پهن کنند از ایرادات آن آگاه شوند و فقط قطعاتی را که نیاز به تعمیر دارد را جدا و تعمیر کنند. برای تحقق این امر کامپیوتر های هوشمندی وارد خودروها شدند که روی خودرو نصب میشدند و از آن طرف نیز روی نقاط حیاتی خودرو مانند گیربکس، ترمزها، خنک کننده ها، قطعات برقی، قطعات حیاتی موتور و امکانات رفاهی و آپشن ها، سنسورها و کنترل کننده هایی نصب میشد که در صورتی که به هر عنوانی دچار خطا و عیب شدند، کد خطایی مربوط به آن نقطه را روی حافظه ای در داخل کامپیوتر خودرو وارد کنند.دیگر دلایلی که چنین کامپیوتری هایی بوجود آمدند، وجود امکانات رفاهی که روز به روز در خودروها بیشتر و بیشتر ظهور پیدا میکنند از دیگر دلایل مهم، بررسی وضعیت آلایندگی یک خودرو است که ورود این نوع کامپیوتر ها رو توجیه میکند.
کامپیوتر خودرو برای شورولت برتا 1995
یکی از اولین کامپیوترهای خودرو که روی شورولت برتا نصب شده بود
حالا با این حال دستگاه دیاگ چیست؟
دیاگ که مخفف کلمه دایاگنوستیک ( Diagnostic ) است به نوعی عملیات خطایابی توسط دستگاه مخصوصی گفته میشود که اطلاعات را از کامپیوتر خودرو استخراج میکند و بعد از آنالیز کدهای خطا موجود در آن، میتوان به ایرادهای جزیی و کلی خودرو پی برد.
دستگاه های دیاگ همگی به نوعی کد خوان هستند و بطور کلی به دو دسته تقسیم میشوند، دسته اول به نام اسکنر ها معروفند که فوق العاده حرفه ای و کارامد هستند.بیشتر این نوع دستگاه ها را در نمایندگی خودروها لوکس، نمایشگاه های مدرن و شرکت های مرتبط با کارشناسی فنی خودرو که به صورت حرفه ای فعالیت میکنند، میتوانید مشاهده کنید. نمونه این نوع از اسکنرها را میتوان دستگاه فوق پیشرفته جی اسکن ( G-SCAN ) نام برد که قابلیت های بسیار فوق العاده ای دارد.
دستگاه جی اسکن 2
یک نمونه از دستگاه جی اسکن 2 ( G-SCAN 2 )
نمونه ی بعدی دستگاه هایی هستند که بسیار ارزانتر و به قولی دم دستی تر هستند که حتی شما هم شاید بتوانید از آن استفاده کنید. این دستگاه ها هم مانند اسکنر ها هستند با این تفاوت که بعد از اتصال به کامپیوتر خودرو به جای ارسال اطلاعات به اسکنر آن را توسط بلوتوث یا وای فای به کامپیوتر یا موبایل شما ارسال میکنند. کافیست شما اپلیکیشن مرتبط با دستگاه دیاگ مورد نظر را روی کامپیوتر یا موبایل اندرویدی خود نصب کنید تا این دستگاه ها بعد از اتصال به کامپیوتر خودرو اطلاعات را بصورت زنده به کامپیوتر یا موبایل شما ارسال کنند.
اپلیکیشن برای دستگاه دیاگ TORQUE
اپلیکیشن TORQUE یکی از بهترین اپلیکیشن های موجود اندرویدی برای خواندن اطلاعات کامپیوتر
کدخوان ها چطور اطلاعات را ارسال میکنند
دستگاه های دیاگ برای اینکه بتوانند اطلاعات کامپیوتر خود را به نمایش در آورند باید به پورت یا درگاهی در خودرو به نام او بی دی ( OBD ) متصل شوند که اینکار توسط یک کد خوان انجام میپذیرد.البته پورت های او بی دی در خودروهای مختلف در جایگاه های مختلفی قرار دارند، بعضی در زیر داشبورد، بعضی هم زیر کاپوت و بعضی ها هم در کنسول میانی خودرو.
پورت او بی دی زیر داشبورد
نمونه از پورت او بی دی که در زیر داشبورد خودرو جای دارد
از سال 1996 به قبل نسخه اول او بی دی ها ( OBD1 ) روی خودروها نصب میشد که برای اتصال به این نوع درگاه حتما میبایست نوعی پورت مخصوص همان خودرو وجود داشت ولی بعد از آن تمامی خودروها مجهز به درگاه او بی دی نسخه 2 ( OBD2 ) شدند که دیگر براحتی میشد با هر دستگاهی اطلاعات کامپیوتر خودرو رو به نمایش در آورد.
دستگاه های دیاگ بعد از اتصال به درگاه OBD اطلاعات آن را از پین ها مختلف آن خوانده و آن را یا به اسکنری و یا اینکه توسط یک واسط مانند بلوتوث یا وای فای به موبایل یا کامپیوتر ارسال میکند و بعد از آن نیز تجزیه و تحلیل کدهای ارسال شده به عهده ی اسکنر و یا اپلکیشینی است که کدها رو میخواند.
چه مواردی در دستگاه دیاگ قابل رویت است
اسکنرهای حرفه ای تفاوت خود را اینجا نشان میدهند. اسکنرها با داشتن پایگاه داده عظیمی که از کدهای خطا و دلایل آنها در اختیار دارند براحتی به یک مکانیک حرفه ای کمک میکنند تا کد خطا را بصورت کامل تجزیه و تحلیل و عیب یابی کند و حتی این اسکنر ها این قابلیت را دارند که بصورت دستی توسط مکانیک سنسور ها خودرو را دستکاری کنند و یا بعضی از کدهای خطا را پاک کنند.البته فقط اگر قطعه مورد نظر مشکل فیزیکی واقعی نداشته باشد پاک کردن کد خطا علاجی خواهد بود، در غیر اینصورت اینکار فایده آنچنانی ندارد و قطعه باید تعمیر شود.
ولی در حالت کلی اکثر دستگاه های دیاگ قابلیت تشخیص مشکلات برقی خودرو، سنسور های حیاتی خودرو مانند سنسور اکسیژن، سنسور کاتالیزور، سنسور ABS و اگر خودرو اتومات باشد قابلیت خواندن پارمترهایی مرتبط به گیرباکس خودرو مانند فشار روغن گیرباکس را دارند که برای تشخیص سلامت گیربکس بسیار با اهمیت و حیاتی است.هر چه خودرو حرفه ای تر و پیچیده تر باشد ( معمولا خودروهای لوکس ) پارامترها، کدهای و وضعیت های بیشتری را میتوان با دستگاه دیاگ از آنها استخراج کرد و هر چه خودرو ساده تر و مکانیکی باشد مسلما این پارامترها کمتر و کمتر خواهند بود.یکی از موارد قابل تشخیص محبوب در دستگاه دیاگ قابلیت تشخیص دستکاری کیلومتر خودرو است که بسیار بسیار کاربردی است که به شدت میتواند مچگیر خوبی برای فروشنده ها و دلالان متخلف و درغگو باشد.