10-12-2023, 05:38 PM
(آخرین ویرایش: 10-12-2023, 06:07 PM، توسط o.karvandi.)
(08-12-2023, 01:26 PM)mohsenhemmati نوشته است: 1- مانیتورینگ شبکه چیست؟
2- ۵ ویژگی مهم ابزار های مانیتور شبکه نام ببرید
3- بهترین ابزارهای نظارت بر شبکه نام ببرید
4- نکاتی طلایی برای راهاندازی مانیتورینگ شبکه توضیح دهید
1- در دنیای امروز بحث مانیتورینگ شبکه در سراسر صنعت فناوری اطلاعات رایج شده و مانیتورینگ یک فرایند فوق حیاتی است که طی آن تمام اجزای شبکه از جمله روترها، سوئیچها، فایروالها، سرورها و ماشینهای مجازی از نظر خطا و عملکرد تحت نظارت قرار میگیرند و دسترسیپذیری آنها بهطور مداوم ارزیابی میشود. این نظارت کاملا فعالانه است و مشکلات عملکردی و تنگناها را در همان مراحل اولیه شناسایی میکند تا کار به خرابی شبکه نرسد. به تعبیر دیگر مانیتورینگ سلامت شبکه را در لایههای سخت افزاری و نرم افزاری آن ردیابی میکند. طوری که از هرگونه خرابی جلوگیری شود و در صورت بروز مشکلات، عیبیابی و برطرفکردن مشکل در سریعترین زمان ممکن انجام شود.
2- نظارت بر تجهیزات ضروری، بهینهسازی بازه زمانی مانیتورینگ، انتخاب پروتکل مناسب، تعیین آستانهها و ارسال هشدار،داشبورد و سفارشی سازی
3- مانیتورینگ دستگاه شبکه (NDMیا device monitor )
مانیتورینگ دستگاه شبکه با اکتشاف خودکار دستگاههای طیف گستردهای از فروشندگان، به تیم نظارتی امکان میدهد سلامت تکتک دستگاههای شبکه را نظارت کنند. حتی میتوان سلامت دستگاهها را با مانیتورهای تشخیص ناهنجاری چک کرد تا وضعیت استفاده از پهنای باند و سایر معیارهای مهم آنها فعالانه تحت نظارت باشد.
مانیتورینگ عملکرد شبکه (NPMیا performance monitor )
مانیتورینگ عملکرد شبکه امکان مشاهده باقی پشته شبکه را فراهم میکند. به این ترتیب ترافیک محیط در لحظه تجزیه و تحلیل میشوند. گذشته از این، تیمها میتوانند علاوه بر دادههای اتصال IP، کلیه ارتباطات میان سرویسها، میزبانها وهراندپوینت دیگری که فکرش را کنید، نظارت کنند. همچنین با تجمیع معیارهای شبکه و سایر معیارها و دادههای تله متری، فرصت خوبی برای شناسایی و حل مشکلات عملکردی شبکه برای تیمها فراهم میشود.
4- برای راهاندازی مانیتورینگ دو راه وجود دارد. راه اول اجرای پروتکلها بهصورت نرمافزاری و سختافزاری بوده که نیاز به یک فرد متخصص و باتجربه بهمنظور تجزیهوتحلیل اطلاعات دریافتی است. راه دوم استفاده از خدمات شرکتهای ارائهدهنده این بستر یعنی نظارت شبکه بر پایه رایانش ابری است. راهکار دوم برای شرکتها و سازمانهای نوپا بهترین گزینه خواهد بود زیرا که نیاز به استخدام متخصص نیست و بر اساس المانهایی میتوان هزینههای نظارت بر شبکه را نیز کاهش داد. نرمافزارهای مانیتورینگ شبکه متنوعی وجود دارد که هرکدام ممکن است بر بخشهای مختلفی از منابع نظارت داشته باشند. ازاینرو باید با ترکیب این نرمافزارها در کنار استفاده از سیستمهای سختافزاری اجازه ازدسترفتن هیچ اطلاعاتی را ندهید. زیرا تمامی اطلاعات موجود در ترافیک شبکه برای اخذ تصمیمات دقیقتر مفید خواهند بود.