31-10-2017, 07:02 PM
وبلاگ ها از مجموعه ای از مطالب تشکیل شده اند که پست نامیده میشوند ، به علت اهمیت پست ها رعایت نکاتی که در ادامه می آید می تواند باعث حرفه ای تر شدن وبلاگ شود .وبلاگ ها ساختار خاص خود را دارند، فرهنگي منحصر به فرد دارند و در نوشتن نيز قوانين و عرف هايي براي آنها وجود دارد. اين که چه کسي يا چه کساني روز اول اين قوانين را به وجود آوردند و آنها را باب کرده اند مهم نيست، و اين که چگونه اين ساختارها تغيير مي کنند بحث ديگري است، اما در اين مقاله مي خواهيم به صورت کوتاه به نکاتي اشاره کنيم که مد نظر بازديدکنندگان است و در واقع وبلاگ خوان ها بيشتر با اين نوع نوشتن و اين معيارها خو گرفته اند.
قاعده کلي: وقت کم است!
يک قانون عمومي در مورد نوشتن وبلاگ وجود دارد و آن اين است که خوانندگان وبلاگ شما طبق آمار مشهوري که ارائه شده است به طور متوسط 90 ثانيه در وبلاگ شما مي مانند، پس بايد سعي کنيد تا در اين 90 ثانيه، مخاطب شما هم مطلب به اندازه کافي ببيند و بخواند و هم جذابيت هاي وبلاگ وي را تحت تاثير قرار دهد تا براي بار ديگر به وبلاگ شما مراجعه کند.اين کمبود وقت سبب مي شود تا نهايت تلاش خود را داشته باشيد که با کوتاه نويسي، نوشتن جذاب و استفاده از برخي عناصر و... مدت حضور بازديدکننده را در وبلاگتان بيشتر کنيد.
استفاده از تيتر مناسب
در وبلاگ شما نوشته هاي زيادي وجود دارد و بر طبق قاعده اي که پيشتر گفته شد، وقتي که مخاطب براي مشاهده مطالب وبلاگ مي گذارد کم است، پس احتمال قوي تمام مطالب وبلاگ را نخواهد خواند و از ميان آن ها گزينشي مي کند. در اين بين، اگر مطالب شما تيتر مناسبي را نداشته باشند، مخاطب تا قسمتي از آن را مي خواند و اگر مطلب مد نظر وي نباشد، ممکن است همان 90 ثانيه هم به شما زحمت حضور ندهد و کل وبلاگ را ببندد! اما اگر تيترها را مناسب و گويا انتخاب کنيد، مطلب مورد نظر خود را از آن ميان به درستي انتخاب مي کند و از آن جا که به هدف خود مي رسد، ممکن است بيش از 90 ثانيه مهمان وبلاگ شما باشد و امکان تبديل وي به مخاطب دائم بيشتر شود.فراموش نکنيد که گاه اهميت يک تيتر کمتر از اصل متن نيست و يک تيتر مناسب سبب مي شود تا متن شما خواندني تر شود و از طرفي ديگر يک تيتر نامفهوم و مبهم نه تنها گاه جذابيتي ايجاد نمي کند که سبب رنجش مخاطبتان مي شود.
تقسيم مطلب به پاراگراف هاي کوتاه
سعي کنيد تا حد امکان از پاراگراف هاي کوتاه استفاده کنيد. چند پاراگرف کردن يک مطلب طولاني زمينه خواندن بيشتر و راحت تر آن را براي مخاطبتان فراهم مي آورد. اما در صورتي که احساس مي کنيد نمي توانيد آن را کوتاه کنيد و طبيعتا مطلبي طولاني است، سعي کنيد از ميان تيتر استفاده نمائيد. ميان تيتر گاه سبب مي شود که مخاطبي که از تيتر نوشته شما به صورت کامل به محتواي مطلب پي نبرده است، از طريق خواندن ميان تيترهاي مطلب به سمت نوشته جذب شود. از سوي ديگر ميان تيترها جلوه اي حرفه اي تر به نوشتار و وبلاگ شما مي دهند.
مشخص کردن کلمات کليدي
ممکن است بنا به اقتضا متن شما طولاني باشد و هر چند ميان تيترها کمک شاياني به مخاطب شما در فهم مطالب کليدي متن مي کند، اما نياز دارد تا به دنبال مطلب مورد نظر خود حول محور کلمات مهم آن متن باشد.کلمات کليدي را مي توان به وسيله زيرخط دار کردن آن ها، درشت يا ايتاليک کردنشان انجام دهيد. گاهي هم مي توان از تغيير رنگ استفاده کرد. البته بايد توجه داشت اين تغيير به حدي باشد که حالت غيرعادي در متن به وجود نياورد.
حدالامکان مختصر و مفيد
بعضي وبلاگ ها بر اساس نوع و ماهيتشان نمي توانند کوتاه بنويسند، مانند وبلاگ هاي تخصصي که درباره مطلب خاصي مقاله يا مطلب طولاني نوشته اند و قطعا در اين وبلاگ ها بحث 90 ثانيه براي مخاطب مطرح نيست. اما در موارد ديگر تا جايي که برايتان امکان دارد از به حاشيه رفتن بپرهيزيد و به صورت مختصر و مفيد به بيان مطلب بپردازيد.
مستند نويسي
اما از نظر علمي مستند نويسي يکي از اصولي است که باعث مي شود وبلاگ ما هم به عنوان يک مرجع قابل اتکا باشد و هم نوشته هاي ما بيشتر باور شود. البته مستند نويسي بسته به ماهيت وبلاگ متفاوت است. طبيعتا همان انتظاري را که از يک وبلاگ خبري يا پزشکي دراين باره داريم از يک وبلاگ حاوي نوشتار شخصي نداريم.
نداشتن غلط املايي و نگارشي
هر چند در فضاي مجازي بسياري هنجارهاي معمول وجود ندارد و گاه بعضي قواعد را ناديده مي گيريم، اما در مورد بحث چگونه نوشتن در وبلاگ، چه از سبک نوشتار رسمي استفاده کنيم و چه سبک خودماني، مجاز به داشتن غلط هاي املايي و نگارشي نمي باشيم. چرا که در هر حال عملکرد يک رسانه را داريم و از مخاطبانمان انتظار داريم به ما اعتماد کنند، و يکي از عوامل کسب اعتماد مخاطب مي تواند درست نويسي نگارشي باشد. طبيعتا مخاطب هنگامي که مي بيند در نوشته هاي ما غلط هاي نگارشي و ويرايشي به وفور به چشم مي خورد، نسبت به صحت مطالب ما نيز شک خواهد کرد!
منبع:
به قلم مهندس حسن دهقانی در وبلاگhttp://mozan2011.blogfa.com
RE: ویژگی های یک پست خوب در وبلاگ چیست؟ - hojatsajadi - 25-10-2017
وبلاگها به عنوان یكی از ابزارهای اطلاع رسانی محسوب می شوند درواقع وبلاگ سیستم ثبت روزانه وقایع برای اعضای جامعه مجازی تعریف می شود. امروزه در هر ثانیه چندین هزار وبلاك روی اینترنت ایجاد می شود ویكی از مهمترین مسایلی كه باید به آن توجه داشت دانستن ویژگیهای بك وبلاگ خوب است یكی از مزیت هایی كه در بسیاری از ابزارها و برنامه های ساخت وبلاگ در نظر گرفته شده است فراهم كردن امكان ایجاد قالب جدید و یا تغییر قالب وبلاگ است. قالب ها شكل، مكان، رنگ و نحوه نمایش مطالب و یا دیگر عناصر وبلاگ را در صفحات وبلاگ تعیین می كنند. آنها كمك می كنند كه كاربران این ابزارها و نویسندگان وبلاگ بدون درگیری با مسائل و مشكلات برنامه نویسی امكان اعمال سلیقه خود را در نحوه نمایش وبلاگ خود داشته باشند. از نظر فنی قالب ها از كدهای TMLH كه تعیین كننده شكل و رنگ صفحات وبلاگ است و همچنین كدها و تگ های به خصوصی كه مكان و شیوه تكرار عناصر وبلاگ را تعیین می كند تشكیل شده است و معمولا هر ابزار ساخت وبلاگ (مانند بلاگفا، بلاگر و یا TM) از تگ ها و كدهای مخصوص خود استفاده می كند. تگ های موجود در قالب وبلاگ ها جدا از آنكه در كدام ابزار مورد استفاده قرار می گیرند برای دو هدف در نظر گرفته شده است.
تعدادی از تگ ها تعیین كننده مكان عناصر غیرتكراری وبلاگ هستند مانند عنوان وبلاگ، توضیحات ای میل و یا آدرس صفحات آرشیو و تعدادی دیگر تعیین كننده نحوه نمایش عناصر تكرار شده در وبلاگ هستند (مانند متن تاریخ و یا نویسنده مطالبی كه پست می شوند) هر فردی می تواند با كمی حوصله و یا كمك از برنامه هایی مانند فرانت پیچ قالبی مناسب و دلخواه برای وبلاگ خود ایجاد كند و یا حتی قالبی را كه طراحی كرده در اختیار دیگران نیز قرار دهد و البته آشنایی با كدهای TMLH و یا برنامه های طراحی صفحات TMLH مانند فرانت پیچ كمك بزرگی در این زمینه خواهد بود. در این ستون به برخی از نكات اشاره خواهد شد. بایستی به یاد داشته باشیم مهمترین عنصر یك وبلاگ مطالب و یادداشت های نویسندگان است و در طراحی قالب هدف آن است كه مطالب در واضح ترین و مناسب ترین شكل و با سرعت برای خوانندگان قابل دسترس باشد.
● تصویر كمتر، وبلاگ بهتر
اكثر وبلاگ ها توسط سرویس های رایگان وبلاگ ایجاد می شوند و معمولا این سایت ها فضایی را برای قرار دادن تصویر در اختیار كاربران قرار نمی دهند از این رو برای نمایش تصاویر نیاز به قرار گرفتن آنها در سایتی دیگر است كه این باعث افزایش درخواست ها و كندی نمایش كامل وبلاگ خواهد بود. خوانندگان وبلاگ ها معمولا در هر روز تعداد زیادی وبلاگ را می خوانند و انتظار دارند وبلاگ به سرعت برای آنها به نمایش درآید. در این میان بایستی اشكالاتی كه ممكن است برای سایت نگهدارنده تصاویر پیش آید را در نظر گرفت پس توصیه می شود قالب را به گونه ای طراحی و یا انتخاب كنید كه كمترین نیاز را به تصاویر داشته باشد.
● جداول كمتر، سرعت بیشتر
جداول از متداول ترین عناصر به كار گرفته شده در صفحات TMLH هستند. آنها یكی از مهمترین تگ های TMLH برای فرمت بندی و شكل دهی صفحات به شمار می روند. برای مثال اگر بخواهید صفحه خود را به چند بخش تقسیم كنید یا برای ایجاد نوار رنگی كه در گوشه صفحه به كارگیری تگ های جدول می تواند شما را به هدف نزدیك كند. اما جداول معایبی دارند؛اول اینكه پردازش این كد و محتویات آن برای مرورگر وقت بیشتری می گیرد و مهمتر اینكه اكثر مرورگرها تا دانلود كامل تمام متن ها و دیگر دستورات TMLH موجود در یك جدول صبر می كنند و سپس آن را نمایش می دهند. برای مثال اگر شما صفحه وبلاگ خود را با جدول تقسیم بندی كرده اید و تمام مطالب ماه جاری را در سلول های این جدول نوشته اید و یا حتی در جداولی در زیرمجموعه این جدول نوشته اید خواننده بایستی تا دانلود كامل تمامی مطالب ماه جاری صبر كند و البته گزینه بهتری نیز وجود دارد و آنكه در هنگامی كه جدیدترین یادداشت نمایش داده شده است و خواننده مشغول خواندن آن است دیگر مطالب نیز به ترتیب دانلود و نمایش داده شوند. امروزه طراحان وب برای رسیدن به این مقصود به جای تگ ableT از تگ های IVD و یا PANS استفاده می كنند. این تگ ها اگرچه عملكردی دقیقا مانند جداول ندارند اما برای رفع بسیاری از نیازها مانند نوار رنگی در كنار مطالب وبلاگ و رنگی كردن و یا تعیین مكان یك محدوده كارآمدتر و سریع تر از تگ های ableT هستند. (برای مثال اگر مایلید مطالب هر پست در پس زمینه ای با رنگ متفاوت نمایش داده شوند تگ IVD همراه با TYLES نظر شما را تامین می كنند. )
RE: ویژگی های یک پست خوب در وبلاگ چیست؟ - mahdi hajebfard - 28-10-2017
ده عنصر ضروری برای وبلاگ
1-عنوان چشم گیر
2- اولین جمله ضربتی و داغ
3- حمایت نکات گفته شده با آمار و ارقام معتبر
4- جلوه های بصری جالب (تصاویر، ویدئوها، اینفوگرافی و غیره)
5- بخش نظرات
6- دکمه های شبکه های اجتماعی برای سادگی اشتراک گذاری مطالب
7- افزونه سئوی یوست
8- تم رنگی ساده و طراحی با جهتیابی آسان
9- نقاط اختلاف با سایر وبلاگ ها – مثلا لحن نوشته ها و غیره
10- درخواست برای اقدام
RE: ویژگی های یک پست خوب در وبلاگ چیست؟ - asharifi - 28-10-2017
قالب بندی و جلوه های بصری مناسب , اعتبار نکات درج شده در وبلاگ , نوشتن تیتر مناسب جهت مطالب , سعی شود پاراگرافها کوتاه باشد , از حاشیه رفتن و نوشتن مطالب خسته کننده پرهیز شود.
RE: ویژگی های یک پست خوب در وبلاگ چیست؟ - zkzk - 29-10-2017
- انتخاب تیترهای مناسب و گویا
- کوتاه کردن پاراگرافها (مفید و مستند)
- از به حاشیه رفتن بپرهیزیم
- از نظر علمی مستند باشد
- درست بنویسیم (از نظر نگارشی بی غلط بودن وبلاگ مهم است)
- بیشتر از متنهای جذاب استفاده کنیم
RE: ویژگی های یک پست خوب در وبلاگ چیست؟ - Helma1379 - 29-10-2017
- انتخاب تیترهای مناسب و رسا
- پاراگرافهای کوتاه و جذاب و خواندنی(مختصر و مفید)
- حاشیه نرفتن
- مطالب از نظر علمی مستند باشد
- صحیح و بدون غلط نوشتن از نظر نگارش
RE: ویژگی های یک پست خوب در وبلاگ چیست؟ - nafise_f - 29-10-2017
يك وبلاگ خوب چه وبلاگي است ؟ معيار هاي انتخاب يك وبلاگ برتر چيست ؟ يك وبلاگ چگونه موفق مي شود ؟ اين سوال مطمئنا براي همه شما پيش آمده است . اين كه چطور ميتوان صاحب يك وبلاگ پر بازديد و جذاب شد . متاسفانه اكثر دوستان وبلاگ نويس ما خودشان هم دليل نوشتن را نمي دانند و صرفا نوشتن برايشان يك كار روزمره و تكراري و اكثرا كپي برداري ازوب سايت ها و وبلاگهاي ديگران است . مثلا يك وبلاگ كه براي دانلود موسيقي و فايل ها mp3 ايجاد شده است چه كاري انجام ميدهد ؟! فقط لينك هاي موجود در وب را در صفحه خود قرارمي دهد . ويا دوستاني كه در weblog خود تيتر هايي مثل دانلود جديد ترين نرم افزار ها و برنامه ها را قرار مي دهند جز لينك دادن به سايت Download.com كار ديگري انجام نداده اند . عده اي ديگر براي افزايش بازديد خود استفاده از تصاوير و عكس هايي با وضوح بالا و حجم زياد را در وبلاگ خود قرار مي دهند كه اين كار باعث ميشود كه وبلاگ خيلي دير لود بشود و يا تصاوير استفاده شده در آن اصلا ديده نشوند. استفاده از تصاوير تك پيكسلي و يا استفاده از فرمت Gif در قالب بر كاهش حجم آن تاثير زيادي دارد. همچنين استفاده از موسيقي و كدهاي جاوا اسكريپت در وبلاگ نشان دهنده ضعف در طراحي وبلاگ است. استفاده از رنگ ها در طراحي قالب يكي از نكات بسيار مهم در تاثير بر مخاطب است ، استفاده از كنتراست مناسب بين رنگ پس زمينه و متن بسيار اهميت دارد ، استفاده از رنگ هاي مختلف همچنين رنگ هاي تند و زننده بازديد كننده را خسته كرده و او را از خواندن ادامه مطالب منصرف مي كند. استفاده از دو يا سه رنگ در كل صفحه احساس رواني و يكدستي به صفحه مي دهد.
ميانه روي در حجم مطالب ارسالي عامل به نظر كم اهميت ولي بسيار مهم است مثلا نوشتن متني با چندين صفحه براي يك پست نه تنها بازديد كننده را خسته ميكند بلكه به حجيم وسنگين شدن صفحه اصلي وبلاگ مي افزايد و در مقابل هم نوشتن پست هايي باحجم بسيار كم و قرار دادن متن اصلي در بخش " ادامه مطلب " ارزشي ندارد چرا كه اكثر بازديد كنندگان با يك بار ديدن صفحه ترجيح مي دهند آن را ذخيره كنند و بعدا به صورت offline مطالعه كنند كه اين كار يعني خلاصه نويسي بيش از حد هيچ گونه كمكي به بازديد كننده نميكند . بهترين حالت نمايش دادن اطلاعات يك پست حالتي است كه مفهوم كلي را به صورت خلاصه و در عين حال كامل در بخش پيش نمايش ايجاد كند ، و در واقع بازديد كننده را به دنبال خود نكشد .
اولين و شايد مهمترين فاكتور در محبوبيت يك وبسايت يا وبلاگ نام آن است كه در قدم اول بايد با دقت انتخاب و برسي شود : مطمئنا نام هاي ali_224 و يا r000l-85 براي شما اهميت وجذابيت كمتري نسبت به نامهايي مثل iran-it يا mp3.com دارد ، پس نام وبلاگ هم در جذب بازديد كننده و ترغيب او براي بازگشت اهميت دارد . نكته ديگر كه بر اهميت يك وبلاگ اثر ميگذارد استفاده اصولي و درست از مطالب ديگران است ، ذكر منبع خبر يا نقل قول از منبع آن ، كاري زيبا و در عين حال انساني است.
لينك دادن و لينك گرفتن از سايرين بر تعداد بازديدهاي يك وبلاگ تاثير دارد ولي نه استفاده از لينك باكس هايي كه باعث به هم ريختگي و آشفتگي وبلاگ شوند و يا تعداد انبوهي لوگو كه صفحه را شلوغ بكند. بهتر است لينك ها با موضوع وبلاگ مرتبط باشند ، مثلا كسي كه به يك وبلاگ كاملا علمي وارد شده از لينكي با عنوان " خونه مادربزرگه " استفاده خواهد كرد
RE: ویژگی های یک پست خوب در وبلاگ چیست؟ - mohamadtorkashvand - 29-10-2017
- انتخاب تیترهای مناسب و رسا
- پاراگرافهای کوتاه و جذاب و خواندنی(مختصر و مفید)
- حاشیه نرفتن
- مطالب از نظر علمی مستند باشد
- صحیح و بدون غلط نوشتن از نظر نگارش
RE: ویژگی های یک پست خوب در وبلاگ چیست؟ - ali same - 29-10-2017
باید منابع درستی داشته باشه و جذاب هم باشه
RE: ویژگی های یک پست خوب در وبلاگ چیست؟ - fkaramali737@gmali.com - 30-10-2017
يك وبلاگ خوب چه وبلاگي است ؟ معيار هاي انتخاب يك وبلاگ برتر چيست ؟ يك وبلاگ چگونه موفق مي شود ؟ اين سوال مطمئنا براي همه شما پيش آمده است . اين كه چطور ميتوان صاحب يك وبلاگ پر بازديد و جذاب شد . متاسفانه اكثر دوستان وبلاگ نويس ما خودشان هم دليل نوشتن را نمي دانند و صرفا نوشتن برايشان يك كار روزمره و تكراري و اكثرا كپي برداري ازوب سايت ها و وبلاگهاي ديگران است . مثلا يك وبلاگ كه براي دانلود موسيقي و فايل ها mp3 ايجاد شده است چه كاري انجام ميدهد ؟! فقط لينك هاي موجود در وب را در صفحه خود قرارمي دهد . ويا دوستاني كه در weblog خود تيتر هايي مثل دانلود جديد ترين نرم افزار ها و برنامه ها را قرار مي دهند جز لينك دادن به سايت Download.com كار ديگري انجام نداده اند . عده اي ديگر براي افزايش بازديد خود استفاده از تصاوير و عكس هايي با وضوح بالا و حجم زياد را در وبلاگ خود قرار مي دهند كه اين كار باعث ميشود كه وبلاگ خيلي دير لود بشود و يا تصاوير استفاده شده در آن اصلا ديده نشوند. استفاده از تصاوير تك پيكسلي و يا استفاده از فرمت Gif در قالب بر كاهش حجم آن تاثير زيادي دارد. همچنين استفاده از موسيقي و كدهاي جاوا اسكريپت در وبلاگ نشان دهنده ضعف در طراحي وبلاگ است. استفاده از رنگ ها در طراحي قالب يكي از نكات بسيار مهم در تاثير بر مخاطب است ، استفاده از كنتراست مناسب بين رنگ پس زمينه و متن بسيار اهميت دارد ، استفاده از رنگ هاي مختلف همچنين رنگ هاي تند و زننده بازديد كننده را خسته كرده و او را از خواندن ادامه مطالب منصرف مي كند. استفاده از دو يا سه رنگ در كل صفحه احساس رواني و يكدستي به صفحه مي دهد.
ميانه روي در حجم مطالب ارسالي عامل به نظر كم اهميت ولي بسيار مهم است مثلا نوشتن متني با چندين صفحه براي يك پست نه تنها بازديد كننده را خسته ميكند بلكه به حجيم وسنگين شدن صفحه اصلي وبلاگ مي افزايد و در مقابل هم نوشتن پست هايي باحجم بسيار كم و قرار دادن متن اصلي در بخش " ادامه مطلب " ارزشي ندارد چرا كه اكثر بازديد كنندگان با يك بار ديدن صفحه ترجيح مي دهند آن را ذخيره كنند و بعدا به صورت offline مطالعه كنند كه اين كار يعني خلاصه نويسي بيش از حد هيچ گونه كمكي به بازديد كننده نميكند . بهترين حالت نمايش دادن اطلاعات يك پست حالتي است كه مفهوم كلي را به صورت خلاصه و در عين حال كامل در بخش پيش نمايش ايجاد كند ، و در واقع بازديد كننده را به دنبال خود نكشد .
اولين و شايد مهمترين فاكتور در محبوبيت يك وبسايت يا وبلاگ نام آن است كه در قدم اول بايد با دقت انتخاب و برسي شود : مطمئنا نام هاي ali_224 و يا r000l-85 براي شما اهميت وجذابيت كمتري نسبت به نامهايي مثل iran-it يا mp3.com دارد ، پس نام وبلاگ هم در جذب بازديد كننده و ترغيب او براي بازگشت اهميت دارد . نكته ديگر كه بر اهميت يك وبلاگ اثر ميگذارد استفاده اصولي و درست از مطالب ديگران است ، ذكر منبع خبر يا نقل قول از منبع آن ، كاري زيبا و در عين حال انساني است.
لينك دادن و لينك گرفتن از سايرين بر تعداد بازديدهاي يك وبلاگ تاثير دارد ولي نه استفاده از لينك باكس هايي كه باعث به هم ريختگي و آشفتگي وبلاگ شوند و يا تعداد انبوهي لوگو كه صفحه را شلوغ بكند. بهتر است لينك ها با موضوع وبلاگ مرتبط باشند ، مثلا كسي كه به يك وبلاگ كاملا علمي وارد شده از لينكي با عنوان " خونه مادربزرگه " استفاده خواهد كرد
قاعده کلي: وقت کم است!
يک قانون عمومي در مورد نوشتن وبلاگ وجود دارد و آن اين است که خوانندگان وبلاگ شما طبق آمار مشهوري که ارائه شده است به طور متوسط 90 ثانيه در وبلاگ شما مي مانند، پس بايد سعي کنيد تا در اين 90 ثانيه، مخاطب شما هم مطلب به اندازه کافي ببيند و بخواند و هم جذابيت هاي وبلاگ وي را تحت تاثير قرار دهد تا براي بار ديگر به وبلاگ شما مراجعه کند.اين کمبود وقت سبب مي شود تا نهايت تلاش خود را داشته باشيد که با کوتاه نويسي، نوشتن جذاب و استفاده از برخي عناصر و... مدت حضور بازديدکننده را در وبلاگتان بيشتر کنيد.
استفاده از تيتر مناسب
در وبلاگ شما نوشته هاي زيادي وجود دارد و بر طبق قاعده اي که پيشتر گفته شد، وقتي که مخاطب براي مشاهده مطالب وبلاگ مي گذارد کم است، پس احتمال قوي تمام مطالب وبلاگ را نخواهد خواند و از ميان آن ها گزينشي مي کند. در اين بين، اگر مطالب شما تيتر مناسبي را نداشته باشند، مخاطب تا قسمتي از آن را مي خواند و اگر مطلب مد نظر وي نباشد، ممکن است همان 90 ثانيه هم به شما زحمت حضور ندهد و کل وبلاگ را ببندد! اما اگر تيترها را مناسب و گويا انتخاب کنيد، مطلب مورد نظر خود را از آن ميان به درستي انتخاب مي کند و از آن جا که به هدف خود مي رسد، ممکن است بيش از 90 ثانيه مهمان وبلاگ شما باشد و امکان تبديل وي به مخاطب دائم بيشتر شود.فراموش نکنيد که گاه اهميت يک تيتر کمتر از اصل متن نيست و يک تيتر مناسب سبب مي شود تا متن شما خواندني تر شود و از طرفي ديگر يک تيتر نامفهوم و مبهم نه تنها گاه جذابيتي ايجاد نمي کند که سبب رنجش مخاطبتان مي شود.
تقسيم مطلب به پاراگراف هاي کوتاه
سعي کنيد تا حد امکان از پاراگراف هاي کوتاه استفاده کنيد. چند پاراگرف کردن يک مطلب طولاني زمينه خواندن بيشتر و راحت تر آن را براي مخاطبتان فراهم مي آورد. اما در صورتي که احساس مي کنيد نمي توانيد آن را کوتاه کنيد و طبيعتا مطلبي طولاني است، سعي کنيد از ميان تيتر استفاده نمائيد. ميان تيتر گاه سبب مي شود که مخاطبي که از تيتر نوشته شما به صورت کامل به محتواي مطلب پي نبرده است، از طريق خواندن ميان تيترهاي مطلب به سمت نوشته جذب شود. از سوي ديگر ميان تيترها جلوه اي حرفه اي تر به نوشتار و وبلاگ شما مي دهند.
مشخص کردن کلمات کليدي
ممکن است بنا به اقتضا متن شما طولاني باشد و هر چند ميان تيترها کمک شاياني به مخاطب شما در فهم مطالب کليدي متن مي کند، اما نياز دارد تا به دنبال مطلب مورد نظر خود حول محور کلمات مهم آن متن باشد.کلمات کليدي را مي توان به وسيله زيرخط دار کردن آن ها، درشت يا ايتاليک کردنشان انجام دهيد. گاهي هم مي توان از تغيير رنگ استفاده کرد. البته بايد توجه داشت اين تغيير به حدي باشد که حالت غيرعادي در متن به وجود نياورد.
حدالامکان مختصر و مفيد
بعضي وبلاگ ها بر اساس نوع و ماهيتشان نمي توانند کوتاه بنويسند، مانند وبلاگ هاي تخصصي که درباره مطلب خاصي مقاله يا مطلب طولاني نوشته اند و قطعا در اين وبلاگ ها بحث 90 ثانيه براي مخاطب مطرح نيست. اما در موارد ديگر تا جايي که برايتان امکان دارد از به حاشيه رفتن بپرهيزيد و به صورت مختصر و مفيد به بيان مطلب بپردازيد.
مستند نويسي
اما از نظر علمي مستند نويسي يکي از اصولي است که باعث مي شود وبلاگ ما هم به عنوان يک مرجع قابل اتکا باشد و هم نوشته هاي ما بيشتر باور شود. البته مستند نويسي بسته به ماهيت وبلاگ متفاوت است. طبيعتا همان انتظاري را که از يک وبلاگ خبري يا پزشکي دراين باره داريم از يک وبلاگ حاوي نوشتار شخصي نداريم.
نداشتن غلط املايي و نگارشي
هر چند در فضاي مجازي بسياري هنجارهاي معمول وجود ندارد و گاه بعضي قواعد را ناديده مي گيريم، اما در مورد بحث چگونه نوشتن در وبلاگ، چه از سبک نوشتار رسمي استفاده کنيم و چه سبک خودماني، مجاز به داشتن غلط هاي املايي و نگارشي نمي باشيم. چرا که در هر حال عملکرد يک رسانه را داريم و از مخاطبانمان انتظار داريم به ما اعتماد کنند، و يکي از عوامل کسب اعتماد مخاطب مي تواند درست نويسي نگارشي باشد. طبيعتا مخاطب هنگامي که مي بيند در نوشته هاي ما غلط هاي نگارشي و ويرايشي به وفور به چشم مي خورد، نسبت به صحت مطالب ما نيز شک خواهد کرد!
منبع:
به قلم مهندس حسن دهقانی در وبلاگhttp://mozan2011.blogfa.com
RE: ویژگی های یک پست خوب در وبلاگ چیست؟ - hojatsajadi - 25-10-2017
وبلاگها به عنوان یكی از ابزارهای اطلاع رسانی محسوب می شوند درواقع وبلاگ سیستم ثبت روزانه وقایع برای اعضای جامعه مجازی تعریف می شود. امروزه در هر ثانیه چندین هزار وبلاك روی اینترنت ایجاد می شود ویكی از مهمترین مسایلی كه باید به آن توجه داشت دانستن ویژگیهای بك وبلاگ خوب است یكی از مزیت هایی كه در بسیاری از ابزارها و برنامه های ساخت وبلاگ در نظر گرفته شده است فراهم كردن امكان ایجاد قالب جدید و یا تغییر قالب وبلاگ است. قالب ها شكل، مكان، رنگ و نحوه نمایش مطالب و یا دیگر عناصر وبلاگ را در صفحات وبلاگ تعیین می كنند. آنها كمك می كنند كه كاربران این ابزارها و نویسندگان وبلاگ بدون درگیری با مسائل و مشكلات برنامه نویسی امكان اعمال سلیقه خود را در نحوه نمایش وبلاگ خود داشته باشند. از نظر فنی قالب ها از كدهای TMLH كه تعیین كننده شكل و رنگ صفحات وبلاگ است و همچنین كدها و تگ های به خصوصی كه مكان و شیوه تكرار عناصر وبلاگ را تعیین می كند تشكیل شده است و معمولا هر ابزار ساخت وبلاگ (مانند بلاگفا، بلاگر و یا TM) از تگ ها و كدهای مخصوص خود استفاده می كند. تگ های موجود در قالب وبلاگ ها جدا از آنكه در كدام ابزار مورد استفاده قرار می گیرند برای دو هدف در نظر گرفته شده است.
تعدادی از تگ ها تعیین كننده مكان عناصر غیرتكراری وبلاگ هستند مانند عنوان وبلاگ، توضیحات ای میل و یا آدرس صفحات آرشیو و تعدادی دیگر تعیین كننده نحوه نمایش عناصر تكرار شده در وبلاگ هستند (مانند متن تاریخ و یا نویسنده مطالبی كه پست می شوند) هر فردی می تواند با كمی حوصله و یا كمك از برنامه هایی مانند فرانت پیچ قالبی مناسب و دلخواه برای وبلاگ خود ایجاد كند و یا حتی قالبی را كه طراحی كرده در اختیار دیگران نیز قرار دهد و البته آشنایی با كدهای TMLH و یا برنامه های طراحی صفحات TMLH مانند فرانت پیچ كمك بزرگی در این زمینه خواهد بود. در این ستون به برخی از نكات اشاره خواهد شد. بایستی به یاد داشته باشیم مهمترین عنصر یك وبلاگ مطالب و یادداشت های نویسندگان است و در طراحی قالب هدف آن است كه مطالب در واضح ترین و مناسب ترین شكل و با سرعت برای خوانندگان قابل دسترس باشد.
● تصویر كمتر، وبلاگ بهتر
اكثر وبلاگ ها توسط سرویس های رایگان وبلاگ ایجاد می شوند و معمولا این سایت ها فضایی را برای قرار دادن تصویر در اختیار كاربران قرار نمی دهند از این رو برای نمایش تصاویر نیاز به قرار گرفتن آنها در سایتی دیگر است كه این باعث افزایش درخواست ها و كندی نمایش كامل وبلاگ خواهد بود. خوانندگان وبلاگ ها معمولا در هر روز تعداد زیادی وبلاگ را می خوانند و انتظار دارند وبلاگ به سرعت برای آنها به نمایش درآید. در این میان بایستی اشكالاتی كه ممكن است برای سایت نگهدارنده تصاویر پیش آید را در نظر گرفت پس توصیه می شود قالب را به گونه ای طراحی و یا انتخاب كنید كه كمترین نیاز را به تصاویر داشته باشد.
● جداول كمتر، سرعت بیشتر
جداول از متداول ترین عناصر به كار گرفته شده در صفحات TMLH هستند. آنها یكی از مهمترین تگ های TMLH برای فرمت بندی و شكل دهی صفحات به شمار می روند. برای مثال اگر بخواهید صفحه خود را به چند بخش تقسیم كنید یا برای ایجاد نوار رنگی كه در گوشه صفحه به كارگیری تگ های جدول می تواند شما را به هدف نزدیك كند. اما جداول معایبی دارند؛اول اینكه پردازش این كد و محتویات آن برای مرورگر وقت بیشتری می گیرد و مهمتر اینكه اكثر مرورگرها تا دانلود كامل تمام متن ها و دیگر دستورات TMLH موجود در یك جدول صبر می كنند و سپس آن را نمایش می دهند. برای مثال اگر شما صفحه وبلاگ خود را با جدول تقسیم بندی كرده اید و تمام مطالب ماه جاری را در سلول های این جدول نوشته اید و یا حتی در جداولی در زیرمجموعه این جدول نوشته اید خواننده بایستی تا دانلود كامل تمامی مطالب ماه جاری صبر كند و البته گزینه بهتری نیز وجود دارد و آنكه در هنگامی كه جدیدترین یادداشت نمایش داده شده است و خواننده مشغول خواندن آن است دیگر مطالب نیز به ترتیب دانلود و نمایش داده شوند. امروزه طراحان وب برای رسیدن به این مقصود به جای تگ ableT از تگ های IVD و یا PANS استفاده می كنند. این تگ ها اگرچه عملكردی دقیقا مانند جداول ندارند اما برای رفع بسیاری از نیازها مانند نوار رنگی در كنار مطالب وبلاگ و رنگی كردن و یا تعیین مكان یك محدوده كارآمدتر و سریع تر از تگ های ableT هستند. (برای مثال اگر مایلید مطالب هر پست در پس زمینه ای با رنگ متفاوت نمایش داده شوند تگ IVD همراه با TYLES نظر شما را تامین می كنند. )
RE: ویژگی های یک پست خوب در وبلاگ چیست؟ - mahdi hajebfard - 28-10-2017
ده عنصر ضروری برای وبلاگ
1-عنوان چشم گیر
2- اولین جمله ضربتی و داغ
3- حمایت نکات گفته شده با آمار و ارقام معتبر
4- جلوه های بصری جالب (تصاویر، ویدئوها، اینفوگرافی و غیره)
5- بخش نظرات
6- دکمه های شبکه های اجتماعی برای سادگی اشتراک گذاری مطالب
7- افزونه سئوی یوست
8- تم رنگی ساده و طراحی با جهتیابی آسان
9- نقاط اختلاف با سایر وبلاگ ها – مثلا لحن نوشته ها و غیره
10- درخواست برای اقدام
RE: ویژگی های یک پست خوب در وبلاگ چیست؟ - asharifi - 28-10-2017
قالب بندی و جلوه های بصری مناسب , اعتبار نکات درج شده در وبلاگ , نوشتن تیتر مناسب جهت مطالب , سعی شود پاراگرافها کوتاه باشد , از حاشیه رفتن و نوشتن مطالب خسته کننده پرهیز شود.
RE: ویژگی های یک پست خوب در وبلاگ چیست؟ - zkzk - 29-10-2017
- انتخاب تیترهای مناسب و گویا
- کوتاه کردن پاراگرافها (مفید و مستند)
- از به حاشیه رفتن بپرهیزیم
- از نظر علمی مستند باشد
- درست بنویسیم (از نظر نگارشی بی غلط بودن وبلاگ مهم است)
- بیشتر از متنهای جذاب استفاده کنیم
RE: ویژگی های یک پست خوب در وبلاگ چیست؟ - Helma1379 - 29-10-2017
- انتخاب تیترهای مناسب و رسا
- پاراگرافهای کوتاه و جذاب و خواندنی(مختصر و مفید)
- حاشیه نرفتن
- مطالب از نظر علمی مستند باشد
- صحیح و بدون غلط نوشتن از نظر نگارش
RE: ویژگی های یک پست خوب در وبلاگ چیست؟ - nafise_f - 29-10-2017
يك وبلاگ خوب چه وبلاگي است ؟ معيار هاي انتخاب يك وبلاگ برتر چيست ؟ يك وبلاگ چگونه موفق مي شود ؟ اين سوال مطمئنا براي همه شما پيش آمده است . اين كه چطور ميتوان صاحب يك وبلاگ پر بازديد و جذاب شد . متاسفانه اكثر دوستان وبلاگ نويس ما خودشان هم دليل نوشتن را نمي دانند و صرفا نوشتن برايشان يك كار روزمره و تكراري و اكثرا كپي برداري ازوب سايت ها و وبلاگهاي ديگران است . مثلا يك وبلاگ كه براي دانلود موسيقي و فايل ها mp3 ايجاد شده است چه كاري انجام ميدهد ؟! فقط لينك هاي موجود در وب را در صفحه خود قرارمي دهد . ويا دوستاني كه در weblog خود تيتر هايي مثل دانلود جديد ترين نرم افزار ها و برنامه ها را قرار مي دهند جز لينك دادن به سايت Download.com كار ديگري انجام نداده اند . عده اي ديگر براي افزايش بازديد خود استفاده از تصاوير و عكس هايي با وضوح بالا و حجم زياد را در وبلاگ خود قرار مي دهند كه اين كار باعث ميشود كه وبلاگ خيلي دير لود بشود و يا تصاوير استفاده شده در آن اصلا ديده نشوند. استفاده از تصاوير تك پيكسلي و يا استفاده از فرمت Gif در قالب بر كاهش حجم آن تاثير زيادي دارد. همچنين استفاده از موسيقي و كدهاي جاوا اسكريپت در وبلاگ نشان دهنده ضعف در طراحي وبلاگ است. استفاده از رنگ ها در طراحي قالب يكي از نكات بسيار مهم در تاثير بر مخاطب است ، استفاده از كنتراست مناسب بين رنگ پس زمينه و متن بسيار اهميت دارد ، استفاده از رنگ هاي مختلف همچنين رنگ هاي تند و زننده بازديد كننده را خسته كرده و او را از خواندن ادامه مطالب منصرف مي كند. استفاده از دو يا سه رنگ در كل صفحه احساس رواني و يكدستي به صفحه مي دهد.
ميانه روي در حجم مطالب ارسالي عامل به نظر كم اهميت ولي بسيار مهم است مثلا نوشتن متني با چندين صفحه براي يك پست نه تنها بازديد كننده را خسته ميكند بلكه به حجيم وسنگين شدن صفحه اصلي وبلاگ مي افزايد و در مقابل هم نوشتن پست هايي باحجم بسيار كم و قرار دادن متن اصلي در بخش " ادامه مطلب " ارزشي ندارد چرا كه اكثر بازديد كنندگان با يك بار ديدن صفحه ترجيح مي دهند آن را ذخيره كنند و بعدا به صورت offline مطالعه كنند كه اين كار يعني خلاصه نويسي بيش از حد هيچ گونه كمكي به بازديد كننده نميكند . بهترين حالت نمايش دادن اطلاعات يك پست حالتي است كه مفهوم كلي را به صورت خلاصه و در عين حال كامل در بخش پيش نمايش ايجاد كند ، و در واقع بازديد كننده را به دنبال خود نكشد .
اولين و شايد مهمترين فاكتور در محبوبيت يك وبسايت يا وبلاگ نام آن است كه در قدم اول بايد با دقت انتخاب و برسي شود : مطمئنا نام هاي ali_224 و يا r000l-85 براي شما اهميت وجذابيت كمتري نسبت به نامهايي مثل iran-it يا mp3.com دارد ، پس نام وبلاگ هم در جذب بازديد كننده و ترغيب او براي بازگشت اهميت دارد . نكته ديگر كه بر اهميت يك وبلاگ اثر ميگذارد استفاده اصولي و درست از مطالب ديگران است ، ذكر منبع خبر يا نقل قول از منبع آن ، كاري زيبا و در عين حال انساني است.
لينك دادن و لينك گرفتن از سايرين بر تعداد بازديدهاي يك وبلاگ تاثير دارد ولي نه استفاده از لينك باكس هايي كه باعث به هم ريختگي و آشفتگي وبلاگ شوند و يا تعداد انبوهي لوگو كه صفحه را شلوغ بكند. بهتر است لينك ها با موضوع وبلاگ مرتبط باشند ، مثلا كسي كه به يك وبلاگ كاملا علمي وارد شده از لينكي با عنوان " خونه مادربزرگه " استفاده خواهد كرد
RE: ویژگی های یک پست خوب در وبلاگ چیست؟ - mohamadtorkashvand - 29-10-2017
- انتخاب تیترهای مناسب و رسا
- پاراگرافهای کوتاه و جذاب و خواندنی(مختصر و مفید)
- حاشیه نرفتن
- مطالب از نظر علمی مستند باشد
- صحیح و بدون غلط نوشتن از نظر نگارش
RE: ویژگی های یک پست خوب در وبلاگ چیست؟ - ali same - 29-10-2017
باید منابع درستی داشته باشه و جذاب هم باشه
RE: ویژگی های یک پست خوب در وبلاگ چیست؟ - fkaramali737@gmali.com - 30-10-2017
يك وبلاگ خوب چه وبلاگي است ؟ معيار هاي انتخاب يك وبلاگ برتر چيست ؟ يك وبلاگ چگونه موفق مي شود ؟ اين سوال مطمئنا براي همه شما پيش آمده است . اين كه چطور ميتوان صاحب يك وبلاگ پر بازديد و جذاب شد . متاسفانه اكثر دوستان وبلاگ نويس ما خودشان هم دليل نوشتن را نمي دانند و صرفا نوشتن برايشان يك كار روزمره و تكراري و اكثرا كپي برداري ازوب سايت ها و وبلاگهاي ديگران است . مثلا يك وبلاگ كه براي دانلود موسيقي و فايل ها mp3 ايجاد شده است چه كاري انجام ميدهد ؟! فقط لينك هاي موجود در وب را در صفحه خود قرارمي دهد . ويا دوستاني كه در weblog خود تيتر هايي مثل دانلود جديد ترين نرم افزار ها و برنامه ها را قرار مي دهند جز لينك دادن به سايت Download.com كار ديگري انجام نداده اند . عده اي ديگر براي افزايش بازديد خود استفاده از تصاوير و عكس هايي با وضوح بالا و حجم زياد را در وبلاگ خود قرار مي دهند كه اين كار باعث ميشود كه وبلاگ خيلي دير لود بشود و يا تصاوير استفاده شده در آن اصلا ديده نشوند. استفاده از تصاوير تك پيكسلي و يا استفاده از فرمت Gif در قالب بر كاهش حجم آن تاثير زيادي دارد. همچنين استفاده از موسيقي و كدهاي جاوا اسكريپت در وبلاگ نشان دهنده ضعف در طراحي وبلاگ است. استفاده از رنگ ها در طراحي قالب يكي از نكات بسيار مهم در تاثير بر مخاطب است ، استفاده از كنتراست مناسب بين رنگ پس زمينه و متن بسيار اهميت دارد ، استفاده از رنگ هاي مختلف همچنين رنگ هاي تند و زننده بازديد كننده را خسته كرده و او را از خواندن ادامه مطالب منصرف مي كند. استفاده از دو يا سه رنگ در كل صفحه احساس رواني و يكدستي به صفحه مي دهد.
ميانه روي در حجم مطالب ارسالي عامل به نظر كم اهميت ولي بسيار مهم است مثلا نوشتن متني با چندين صفحه براي يك پست نه تنها بازديد كننده را خسته ميكند بلكه به حجيم وسنگين شدن صفحه اصلي وبلاگ مي افزايد و در مقابل هم نوشتن پست هايي باحجم بسيار كم و قرار دادن متن اصلي در بخش " ادامه مطلب " ارزشي ندارد چرا كه اكثر بازديد كنندگان با يك بار ديدن صفحه ترجيح مي دهند آن را ذخيره كنند و بعدا به صورت offline مطالعه كنند كه اين كار يعني خلاصه نويسي بيش از حد هيچ گونه كمكي به بازديد كننده نميكند . بهترين حالت نمايش دادن اطلاعات يك پست حالتي است كه مفهوم كلي را به صورت خلاصه و در عين حال كامل در بخش پيش نمايش ايجاد كند ، و در واقع بازديد كننده را به دنبال خود نكشد .
اولين و شايد مهمترين فاكتور در محبوبيت يك وبسايت يا وبلاگ نام آن است كه در قدم اول بايد با دقت انتخاب و برسي شود : مطمئنا نام هاي ali_224 و يا r000l-85 براي شما اهميت وجذابيت كمتري نسبت به نامهايي مثل iran-it يا mp3.com دارد ، پس نام وبلاگ هم در جذب بازديد كننده و ترغيب او براي بازگشت اهميت دارد . نكته ديگر كه بر اهميت يك وبلاگ اثر ميگذارد استفاده اصولي و درست از مطالب ديگران است ، ذكر منبع خبر يا نقل قول از منبع آن ، كاري زيبا و در عين حال انساني است.
لينك دادن و لينك گرفتن از سايرين بر تعداد بازديدهاي يك وبلاگ تاثير دارد ولي نه استفاده از لينك باكس هايي كه باعث به هم ريختگي و آشفتگي وبلاگ شوند و يا تعداد انبوهي لوگو كه صفحه را شلوغ بكند. بهتر است لينك ها با موضوع وبلاگ مرتبط باشند ، مثلا كسي كه به يك وبلاگ كاملا علمي وارد شده از لينكي با عنوان " خونه مادربزرگه " استفاده خواهد كرد