05-04-2019, 01:29 AM
افسردگی بعد از زایمان
[font=IRANSans]افسردگی بعد از زایمان یکی از اختلالاتی ست که ممکن است در ماه های ابتدایی تولد فرزند به سراغ مادر بیاید و باعث می شود فرد احساسات ناخوشایندی نظیر حس غم و یا نا امیدی را تجربه کند. جدایی از مشکلاتی که این مساله می تواند برای مادر بوجود آورد ممکن است فرد را در برقراری عاطفی و مراقبت از نوزاد خود نیز با مشکلاتی روبرو کند. البته در بیشتر مواقع زمانی فرد دچار این اختلالات می گردد که در بازه ی زمانی بارداری دچار سقط جنین و یا مرده زایی شود. البته باید گفت که این نوع از افسردگی با غم و اندوه حاصل از بچه دار شدن کاملا متفاوت است. زیرا احساس غم و اندوه حاصل از زایمان امری است که بیشتر مشاهده می شود و باعث اختلالات خواب، بدخلقی، گریه و درگیری شدید فکری می گردد. اما معمولا این احساس غم و اندوه بعد از بچه دار شدن معمولا بعد از دو هفته بهبود می یابد ولی علائم افسردگی بعد از زایمان حتی ممکن است تا ماه ها بعد از زایمان نیز با مادر نوزاد همراه باشد.
در مواردی خاص و نادر نیز درجه ی این افسردگی به قدری شدید است که ممکن است فرد اعمالی عجیب و غریب را انجام دهد، و یا حتی چیزهایی ببیند و یا بشنود که اصلا وجود ندارند این نوع افسردگی را جنون بعد از زایمان می گویند که البته می تواند یک خطر برای مادر و نوزاد محسوب شود. در این شرایط بهتر است هرچه سریع تر برای درمان افسردگی اقدام شود زیرا تسریع در این کار به راحتی و سرعت روند درمانی کمک شایانی می کند و مادر می تواند از وجود نوزاد خود لذت ببرد.در صورت مشاهده ی نشانه های افسردگی پس از زایمان حتما این مساله را با پزشک و متخصص روان شناس در میان بگذارید. ممکن است متخصص این زمینه روش های مختلف درمانی را به شما توصیه کنند . روش های مختلفی نظیر مصرف داروهای ضد افسردگی و یا روش های مختلف دیگر.
در موارد کلی مشاهده شده که افسردگی بعد از زایمان معمولا بخودی خود بهبود یافته و علائم هم معمولا با کمک دارو و گفتار درمانی به سرعت از بین می روند. همچنین تغییراتی در سبک زندگی نیز می تواند به کاهش برخی علائم افسردگی بعد از زایمان کمک کند. به صورت کلی راههای درمان افسردگی علاوه بر دارو درمانی می تواند به صورت مشاوره درمانی باشد که تاثیر زیادی بر روند بهبودی دارد.بی شک تولد نوزاد باید ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و بروز مشکلاتی می گردد که به سبب آن ممکن است مردان را نیز دچار افسردگی سازد. رابطه تناتنگ مادر و نوزاد، سابقه افسردگی، افسردگی همسر، بیکاری و اختلالاتی در کار پدران علتهایی هستند که سبب بروز افسردگی در پدران می شود. نشانه های بوجود آمدن افسردگی در مردان همانند سایر بیماران افسرده می تواند شامل خشم و اضطراب و نا امیدی باشد و می تواند در نهایت منجر به بروز مشکل با نوزاد جدید گردد. افرادی که از این نشانه ها رنج می برند باید هر چه سریع تر با مراجعه به پزشک و به کار بستن راهکارها از شدت یافتن این بیماری جلوگیری کنند.[/font]