08-08-2023, 11:54 AM
آرد کینوا چیست؟
آرد کینوا یکی از محصولات مغذی است که برای رژیم غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. کینوا یک شبه غله است که به دلیل خواص بسیاری که دارد، یک ماده بسیار مفید در رژیم غذایی محسوب می شود. آرد دانه کینوا سرشار از مواد مغذی و منبع کاملی از پروتئین است که می توان در موارد بسیاری از آن استفاده کرد.
با توجه به اینکه ممکن است هضم کینوا برای برخی کودکان سخت باشد، آرد کینوا راه حل بسیار مناسبی برای بهره گیری از خواص این دانه در غذای کودکان است. از آرد کینوا می توان در تهیه کیک و شیرینی و پنکیک و نان های سالم و رژیمی استفاده کرد. همچنین از آرد کینوا در پخت سوپ، کوکو، پوره میوه، فرنی، حلوا بسیار استفاده می شود. با توجه به اینکه آردهای رایج کشور دارای گلوتن هستند، آرد کینوا جایگزین بسیار مناسبی برای این آردها در سبد غذایی افراد حساس به گلوتن می باشد. با توجه به عوارض پودرهای مکمل شیمیایی که مورد استفاده ورزشکاران می باشد، قطعا آرد کینوا که سرشار از پروتئین و یک ماده غذایی طبیعی و سالم است، جایگزین بهتری خواهد بود. با توجه به موارد گفته شده قیمت خرید آرد کینوا واقعا نسبت به سایر آردها مناسب است.
خواص آرد کینوا:
سرشار از پروتئین، فیبر، پروتئین، آهن، پتاسیم، روی، منیزیم، فاقد گلوتن، آنتی اکسیدان قوی، دارای 9 آمینواسید ضروری بدن، مناسب برای رژیم های گیاهخواری
مناسب برای لاغری، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، پوکی استخوان، فشارخون، کم خونی، سنگ کلیه، مناسب برای پوست و مو، بهبود گوارش و دادن احساس سیری طولانی مدت
ضد سرطان، ضد التهاب، ضد ویروس، ضد افسردگی، ضد یبوست
جدول ارزش غذایی آرد کینوا:
انرژی ۵۰۳ کیلوژول (۱۲۰ کیلوکالری)
کربوهیدراتها 21.3 گرم
چربی 1.92 گرم
چربی تکاشباعنشده 0.529 گرم
چربی چنداشباعنشده 1.078 گرم
پروتئین 4.4 گرم
آب 72 گرم
ویتامین آی معادل ۰ میکروگرم (۰٪)
ویتامین ب۱ (تیامین) ۰٫۱۰۷ میلیگرم (۸٪)
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) ۰٫۱۱ میلیگرم (۷٪)
ویتامین ب۳ (نیاسین) ۰٫۴۱۲ میلیگرم (۳٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۱۲۳ میلیگرم (۹٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۴۲ میکروگرم (۱۱٪)
ویتامین C ۰ میلیگرم (۰٪)
ویتامین E ۰٫۶۳ میلیگرم (۴٪)
کلسیم ۱۷ میلیگرم (۲٪)
آهن ۱٫۴۹ میلیگرم (۱۲٪)
منیزیم ۶۴ میلیگرم (۱۷٪)
منگنز ۰٫۶۳۱ میلیگرم (۳۲٪)
فسفر ۱۵۲ میلیگرم (۲۲٪)
پتاسیم ۱۷۲ میلیگرم (۴٪)
سدیم ۷ میلیگرم (۰٪)
روی ۱٫۰۹ میلیگرم (11%)
کاربردهای آرد کینوا:
از آرد کینوا میتوان در تهیهی انواع پنکیک، کیک، نان، شیرینی، بیسکوییت، کوکی و هر نوع شیرینی که قابل تهیه با آردهای دیگر است، استفاده کرد. بافت محصولات تهیه شده از آرد کینوا، نسبت به سایر آردها، تردتر است و نرم بودن آرد کینوا کینوریچ، در بالا بردن کیفیت محصولات مؤثر میباشد.
طرز تهیه کیک فنجانی با آرد کینوا:
مواد لازم:
2 فنجان آرد کینوا
نصف فنجان شکر
1.4 قاشق غذاخوری جوش شیرین یا بیکینگ پودر
1.3 فنجان روغن
2 فنجان آب
یک عدد تخممرغ
یک قاشق غذاخوری وانیل
پودر شکر برای تزیین
طرز تهیه :
مواد لازم جامد و مواد مایع را در دو کاسه جداگانه ترکیب کرده تا خمیر یکدستی وصافی را به وجود آورد. بعد از آمادهسازی خمیر را در کاغذهای مخصوص کیک قرار میدهیم و فر را از قبل در درجه حرارت 175 سانتیگراد روشن کرده و داخل آن میگذاریم. مدتزمان پخت کیک 15 الی 20 دقیقه است. کیک شما آماده سرو است. پس از خنک شدن با شکلات و شکر و میوه تزیین کنید و نوش جان کنید. همچنین از شما دوستان دعوت می کنم مقاله مربوط به پودر ماچا را نیز مطالعه کنید.
کاربردهای آرد کینوا:
از آرد کینوا میتوان در تهیهی انواع پنکیک، کیک، نان، شیرینی، بیسکوییت، کوکی و هر نوع شیرینی که قابل تهیه با آردهای دیگر است، استفاده کرد. بافت محصولات تهیه شده از آرد کینوا، نسبت به سایر آردها، تردتر است و نرم بودن آرد کینوا کینوریچ، در بالا بردن کیفیت محصولات مؤثر میباشد.
طرز تهیه کیک فنجانی با آرد کینوا:
مواد لازم:
2 فنجان آرد کینوا
نصف فنجان شکر
1.4 قاشق غذاخوری جوش شیرین یا بیکینگ پودر
1.3 فنجان روغن
2 فنجان آب
یک عدد تخممرغ
یک قاشق غذاخوری وانیل
پودر شکر برای تزیین
طرز تهیه :
مواد لازم جامد و مواد مایع را در دو کاسه جداگانه ترکیب کرده تا خمیر یکدستی وصافی را به وجود آورد. بعد از آمادهسازی خمیر را در کاغذهای مخصوص کیک قرار میدهیم و فر را از قبل در درجه حرارت 175 سانتیگراد روشن کرده و داخل آن میگذاریم. مدتزمان پخت کیک 15 الی 20 دقیقه است. کیک شما آماده سرو است. پس از خنک شدن با شکلات و شکر و میوه تزیین کنید و نوش جان کنید. همچنین از شما دوستان دعوت می کنم مقاله مربوط به پودر ماچا را نیز مطالعه کنید.