[/url]
[url=https://www.mahigir.com/%d9%85%d8%a7%d9%87%db%8c-%d8%b5%d8%a8%db%8c%d8%aa%db%8c-%db%8c%d8%a7-%d8%ac%d9%87%d8%b1%d9%88/]ماهی صبیتی جزء ماهیان خوش خوراک جنوبی است؛ گوشت آن ترد و دارای طعم بسیار خوبی میباشد و به همین دلیل بیش از یک قرن است که این گونه بعنوان یک خوراک لذیذ در سفره مردم جهان است. صبیتی همانند سایر ماهی های جنوب ایران منبع غنی ویتامینB12،B6 و املاحی چون فسفر و پتاسیم است.
[*]از وزن محصول پس از پاک کردن به میزان دور ریز محصول کم می شود.
[/list]
[url=https://www.mahigir.com/%d9%85%d8%a7%d9%87%db%8c-%d8%b5%d8%a8%db%8c%d8%aa%db%8c-%db%8c%d8%a7-%d8%ac%d9%87%d8%b1%d9%88/]ماهی صبیتی جزء ماهیان خوش خوراک جنوبی است؛ گوشت آن ترد و دارای طعم بسیار خوبی میباشد و به همین دلیل بیش از یک قرن است که این گونه بعنوان یک خوراک لذیذ در سفره مردم جهان است. صبیتی همانند سایر ماهی های جنوب ایران منبع غنی ویتامینB12،B6 و املاحی چون فسفر و پتاسیم است.
ماهی صبیتی
نام انگلیسی: Sobaity seabream
مدل های پاک کردن و میزان دور ریز:
[list][*]از وزن محصول پس از پاک کردن به میزان دور ریز محصول کم می شود.
[/list]
پاک شده: شکافی زیر شکم ماهی ایجاد کرده و محتویات شکم و آبشش آن را خارج می کنیم. پولک ماهی را می زنیم اما سر و دم زده نمی شود.
میزان دور ریز مدل پاک شده: 200 الی 250 گرم
فیله شده: سر و دم ماهی پاک شده را می زنیم.سپس آن را از پهلو و به موازات مهره ها برش می دهیم و استخوان ها را جدا می کنیم
میزان دور ریز مدل فیله شده: 450 الی 500 گرم
قطعه شده: سر و دم ماهی پاک شده را میزنیم و سپس آن را به شکل قطعات مکعبی هم اندازه برش می دهیم.
میزان دور ریز مدل قطعه شده: 250 الی 350 گرم
میزان دور ریز مدل قطعه شده: 250 الی 350 گرم
روش های پخت:
بیش از یک قرن است که این گونه بعنوان یک خوراک لذیذ در سفره مردم جهان است. یشتر به صورت کباب شده، سرخ شده یا در قلیه ماهی نیز استفاده میشود.
ارزش غذایی:
ماهی صبیتی همانند سایر ماهی های جنوب ایران منبع غنی ویتامینB12،B6 و املاحی چون فسفر و پتاسیم است. مهمترین اسید چرب این ماهی از نوع امگاـ3 بوده و با کاهش کلسترول از رسوب چربی در شرایین و تشکیل لخته خون جلوگیری و با تنظیم عملکرد ماهیچههای قلب، خطر حملات قلبی و مرگ را کاهش و از ابتلا به سرطان پانکراس، پروستات و دستگاه گوارش میکاهد. مصرف ۱۰۰ گرم این ماهی حدود 50 درصد نیاز روزانه بدن به پروتئین را تامین کرده و مهمترین اسیدآمینه آن تریپتوفان است. تریپتوفان پیش ساز سروتونین (هورمون شادیبخش) بوده و سبب بهبود خلق میشود. مصرف این ماهی به دلیل وجود اسید چرب امگاـ3 و اسیدهای آمینه ضروری و ویتامینهای گروه B آن به کوکان و سالمندان توصیه می گردد.
مشخصات کلی ماهی صبیتی:
صبيتي ماهي از خانواده شانک ماهيان اين ماهي گوشتخوار است و از انواع ماهي ها، سخت پوستان و بي- مهرگان تغذيه مي کند. حداکثر اندازه بدن ماهي صبيتي به 50 سانتي متر مي رسد و اندازه معمول آن 20 سانتی متر می باشد. داراي ارزش اقتصادي و شيلاتي بسیار بالایی بوده و تکثير و پرورش آن به طور وسيع در کشورهاي حاشيه خليج فارس مورد توجه مي باشد آمار صيد در حال افزايش است از 72 تن در سال 2002 تا 172 تن در سال 2011 و حداکثر ميزان صيد 212 تن در سال 2012 گزارش شده است. توليد آبزي پروري صبيتي از 4 تن در سال 2000 توسط بحرين رو به افزايش است. از آن به بعد کويت، عربستان سعودي و امارات متحده عربي پرورش صبيتي را آغاز کردند.
این ماهی بومي خليج فارس، غرب اقيانوس هند و آبهاي ساحلي کشور هند است. زيستگاه اين گونه آب هاي لب شور و دريايي مناطق استوايي، آبهاي ساحلي کم عمق و آبهاي عميق است. ماهیان بالغ در آب هالی کم عمق یافت می شوند.
[font=Tahoma, sans-serif]آزمایشگاه آب [/font]