19-12-2019, 06:16 PM
سیاهی دندان کودک بخاطر قطره آهن
برای اطلاعات بیشتر در خصوص علت سیاه شدن دندان کودک دوساله می توانید به آدرس زیر مراجعه کنید:
http://drsamanehshirani.com/1677/
دکتر سمانه شیرانی متخصص دندانپزشک در شمال تهران
اگر دندان کودکتان بین یک تا سه سالگی سیاه شود، ممکن است به خاطر آهن موجود در شربت های مولتی ویتامین باشد. از بین هر هزار کودک، فقط یک نفر به این مواد حساسیت نشان می دهد و اگر فرزند شما بین آن دسته است (یعنی دندان هایش به دلیل مصرف شربت آهن مستعد سیاه شدن هستند)، باید حواستان را بیشتر جمع کنید و به بهداشت دهان او اهمیت بیشتری بدهید. در این صورت می توانید کنترل بیشتری روی دندان های او داشته باشید و درصورت لکه شدن سریع متوجه آن شوید. اگر این سیاهی ها در دندان ریشه بدوانند، از بین بردنشان خیلی سخت می شود و حتی اسکراب دندانپزشک هم از پس آن برنمیآید. هرچند این نوع تغییر رنگ تاثیری در سلامت دندان کودک نمی گذارد و فقط ظاهر نازیبایی دارد.
سیاه شدن دندان کودکان در اثر افتادن از بلندی
یکی دیگر از دلایل سیاه شدن دندان کودکان (بین یک تا دو سال) می تواند افتادن از بلندی باشد. این نوع سیاهی در داخل دندان اتفاق میافتد و نمی توان آن را از بین برد. همچنین بیماری های مزمن، تب های شدید و پشت سر هم، مصرف بعضی داروهای خاص، خوردن بیش از حد فلوراید در دوران نوزادی یا نوپایی هم روی دندان ها تاثیر می گذارند؛ شاید این موارد بر دندان های شیری اثری نداشته باشند اما ممکن است در آینده رنگ دندان های اصلی کودک را تغییر دهند.
علت پوسیدگی دندان کودک
پوسیدگی دندان زمانی اتفاق می افتد که دهان کودک پر از باکتری شود. این باکتری ها اسید تولید می کنند و مینای دندان کودک را از بین می برند.
انتقال بزاق دهان والدین به دهان کودکگاهی پدر و مادر یا پرستاران بچه بزاق دهان خودشان را وارد دهان کودک می کنند و اینگونه باکتری های دهانشان به دهان کودک منتقل می شود. غذا دادن به کودک با قاشق خودتان، آب دادن به او با لیوان لبزده خودتان، تست کردن غذای کودک قبل از غذا دادن به او و تمیزکردن پستانک بچه با دهان، همگی از جمله مواردی هستند که باعث جابجایی بزاق و انتقال آن به دهان کودک می شود.
باقی ماندن مواد غذایی در دهان کودک
یکی دیگر از مواردی که می تواند باعث پوسیدگی دندان کودک شود، این است که مواد غذایی و مایعات (به جز آب) برای طولانی مدت یا به تعداد دفعات بالا در طول روز در دهان کودک باقی بماند. باکتری های موجود در دهان، شکرهای طبیعی و مصنوعی موجود در مواد غذایی را تبدیل به اسید می کنند و این اسید لایه رویی دندان را در خودش حل می کند. درنتیجه پوشش دندان از بین رفته و دندان شروع به پوسیدگی می کند.
شیر خوردن کودک هنگام خواب
یکی از رایج ترین دلایل جمع شدن مواد غذایی در دهان و پوسیدگی دندان این است که والدین هنگام خواب به کودکانشان شیشه شیر می دهند که حاوی شیر، آبمیوه یا مواد دیگر است (حتی اگر آن ها را با آب مخلوط کرده باشند). نوشابه، آب شکر یا نوشیدنی های شیرین دیگر هم از موادی هستند که هرگز نباید موقع خواب به بچه ها بدهید. حتی در طول روز هم اگر به کودک اجازه دهید مرتب شیشه شیر (یا شیشه های نیدار حاوی نوشیدنی های دیگر) به دهان داشته باشد و نوشیدنی هایی به جز آب مصرف کند، دندانش در معرض پوسیدگی قرار می گیرد.
دندان نوزادان معمولا فقط به دلیل شیر خوردن از سینه مادر خراب نمی شود (هرچند زیاد و به مدت طولانی شیر بخورند) اما با این حال مادران باید حواسشان به شستشوی دهان کودک باشد و همیشه با استفاده از فلوراید و انجام توصیه های تغذیهای سالم، از دندان نوزاد مراقبت کنند.
برای اطلاعات بیشتر در خصوص علت سیاه شدن دندان کودک دوساله می توانید به آدرس زیر مراجعه کنید:
http://drsamanehshirani.com/1677/
دکتر سمانه شیرانی متخصص دندانپزشک در شمال تهران