26-05-2021, 03:35 PM
سامانه املاک و اسکان به آدرس amlak.mrud.ir توسط وزارت راه و شهرسازی راهاندازی شده است و بر اساس اعلام این وزارتخانه و مطابق ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات های مستقیم، تمامی سرپرستان خانوار از تاریخ ۱۹ فروردین ماه به مدت دو ماه یعنی تا 19 خردادماه سال 1400 فرصت دارند که املاک تحت تملک خود را در سامانه املاک و اسکان یا همان سامانه سماوا به نشانی https.www. amlak.mrud.ir به ثبت رسانند در غیر این صورت برای آن ها مالیات و جریمه های مالیاتی در نظر گرفته خواهد شد .
بساری از مردم برای پس انداز کردن پول هایشان معتقد هستند که بهترین گزینه خریدن املاکی مانند خانه و زمین است که همیشه فروشی همراه با سود خواهد داشت، خریدن زمین و خانه و نگهداری و فروش آن پس از چندین سال با توجه به پیشرفت شهر ها و گذر زمان و تورم در جامعه در هنگام فروش در اکثر مواقع سودآور بوده است . این تصور نه چندان غلط قشر متوسط رو به بالای جامعه سبب شده تا تعداد خانه های خریداری شده اما بدون سکونت افزایش پیدا کند .
حال با توجه به افزایش روز افزون جمعیت و نیاز آن ها به خانه برای سکونت اعم از خرید و یا اجاره کردن سبب شده عرضه و تقاضا نا برابر شده و قیمت خانه و حتی اجاره آن بالاتر برود و فشاری سنگین بر پیکره قشر متوسط جامعه وارد شود .
گفته شد که عده ای صرفا برای سود بردن از خرید و فروش املاک مسکونی و نه به قصد سکونت یا اجاره دادن این خانه ها اقدام به خرید می کنند و باعث این گرانی و تورم می شوند که در نوع خود احتکار املاک مسکونی محسوب می شود، سوالی که مطرح می شود این است که آیا برای جلوگیری از این اقدام دولت راهکاری اندیشیده است یا خیر و آیا افراد دارای خانه های متعدد که درآمدشان در حساب های بانکی اندوخته نشده است چطور مالیات خواهند پرداخت ؟
در این مقاله ضمن تعریف مختصری که از احتکار منازل مسکونی و آسیب آن به اجتماع کردیم به معرفی سامانه املاک و اسکان یا سامانه سماوا amlak.mrud.ir خواهیم پرداخت و بیان می کنیم که نحوه ورود و ثبت نام ملک در این سامانه به چه صورت است .
سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir و آدرس آن
در کنار سامانه های اختیاری مرتبط با املاک مانند سامانه ثبت معاملات و املاک کشور iranamlaak.ir، سامانه هایی که ثبت نام در آن ها اجباری بوده نیز از سوی دولت راه اندازی گردیده که سامانه املاک و اسکان، یکی از آن ها می باشد.
سامانه املاک و اسکان به آدرس www. amlak.mrud.ir توسط وزارت راه و شهرسازی راهاندازی شده است و بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، مطابق ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات های مستقیم مصوب ۵ آذر ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی، تمامی سرپرستان خانوار از تاریخ ۱۹ فروردین ماه به مدت دو ماه یعنی تا 19 خردادماه سال 1400 فرصت دارند که املاک تحت تملک خود را در سامانه املاک و اسکان به نشانی amlak.mrud.ir به ثبت بر سانند .
در ماده 54 مکرر قانون مالیات های مستقیم این چنین بیان شده است که ( واحد های مسکونی واقع در شهر های با جمعیت بیش از یک صد هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور، موضوع تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر این قانون بهعنوان «واحد خالی» شناسایی می شوند، از سال دوم به بعد مشمول مالیات معادل مالیات بر اجاره به شرح زیر خواهند شد :
سال دوم- معادل یک دوم مالیات متعلقه
سال سوم- معادل مالیات متعلقه
سال چهارم و به بعد- معادل یک و نیم (۵/۱) برابر مالیات متعلقه
به موجب بند ۱۲ ماده واحده قانون اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم، مصوب ۳۱ تیرماه ۱۳۹۴ ماده (۵۴ مکرر) به قانون الحاق شد . )
در واقع یکی از اهداف تاسیس این سامانه سماوا توسط وزارت راه و شهر سازی شناسایی کردن خانه هایی بود که خالی از سکونت بود اما در حال حاضر این سامانه پیشرفت کرده است و علاوه بر قابلیت شناسایی خانه های خالی برای شناسایی انواع مالکیت افراد نسبت به املاک به کار می رود چه این مالکیت از نوع خانه های ملکی و تجاری باشد چه از نوع مالکیت خانه های استیجاری باشد .
گفته شد که این سوال مطرح می شود که چگونه از افراد دارای خانه های متعدد مالیات دریافت خواهد شد ؟ که در معرفی سامانه سماوا و هدف از طراحی این سامانه به جواب این سوال هم پاسخ داده شده است که در کل یکی از اهداف طراحی و تصویب طرح این سامانه شناسایی مالکان خانه های خالی از سکنه برای دریافت مالیات از طریق اداره مالیات بوده است .
در سامانه سماوا می توان از طریق وارد کردن کد ملی یا شناسه ملی به نوع مالکیت مالکان اعم از شخصیت حقیقی و شخص حقوقی و تعداد خانه های خالی از سکنه آن ها دسترسی پیدا کرد . با مراجعه به سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir با وارد کردن کد ملی و شناسه ملی علاوه بر این که می توان متوجه این امر شد که شخصیت های حقیقی و حقوقی چند خانه خالی دارند می توان به تمامی اطلاعات املاک نیز دسترسی پیدا کرد مثلا می توان فهمید که ملک مورد نظر چه نوع کاربری ای دارد تجاری است یا مسکونی، ملک در کجا قرار گرفته است که در واقع همان دسترسی به آدرس ملک است و هچنین این سامانه نشان دهنده موقعیت ملک و خالی بودن یا نبودن آن ملک نیز خواهد بود .
لازم به ذکر است که در ابتدای راه اندازی سامانه املاک و اسکان https.www. amlak.mrud.ir ، امکان ویرایش اطلاعات برای کاربران این سامانه وجود نداشت. اما به دلیل اینکه بسیاری از افراد در جریان ثبت اطلاعات هویتی و سکونتی اشخاص در سامانه املاک و اسکان، اطلاعات خود را به اشتباه در این سامانه وارد نمودند، پس از مدتی، وزارت راه و شهرسازی، امکان ویرایش اطلاعات هویتی و ملک در سامانه املاک را فراهم نمود و در حال حاضر، در صورت اشتباه در وارد کردن اطلاعات، امکان اصلاح آن برای کاربران وجود دارد.
با توجه به این که تمامی اطلاعات اشخاص و نوع ملک تحت تملک آن ها در این سامانه سماوا ثبت می شود می توان به این نتیجه رسید که با راه اندازی شدن این سامانه جلوی احتکار و تقلب در بازار مسکن گرفته می شود تا سرمایه در گردش برای تولید و عرضه مسکن برابر شده و قشر کم درآمد جامعه از این نا برابری عرضه و تقاضا آسیب نبینند .
در این سامانه صرفا خانه هایی با کاربری های مختلف ثبت می شود که حالت ییلاقی، قشلاقی برای افراد نداشته باشد مثلا ویلاهایی که برای فصول خاصی مورد استفاده قرار می گیرند منزل فرعی محسوب شده و شامل پرداخت مالیات نخواهند بود اما اگر تعداد آن ها از حد عرفی زیادتر شود برای آن هم مالیات در نظر گرفته می شود .
از زمان راه اندازی این سامانه برای کسانی که بیش از 2 واحد مسکونی به جز منازل مسکونی فرعی و ویلایی را در اختیار دارند و این واحد ها بیش از 120 روز یا 4 ماه ساکنی نداشته باشد مشمول قانون جدید خانه های خالی خواهد شد و به آن ها مالیات تعلق خواهد گرفت . این سامانه برای صاحبان این منازل اس ام اس ارسال می کند که تا 6 ماه آینده تکلیف واحد یا واحد های خالی را مشخص کنند .
مالکان این منازل خالی از سکنه غیر فرعی در این ۶ ماه فرصت دارند که منزل شناسایی شده توسط اراده مالیات را اجاره دهند یا بفروشند و اگر این خانه خالی تحت عنوان منزل قدیمی و فرسوده خالی نگه داشته شده است و نیاز به تعمیرات یا بازسازی دارد مالکان می بایست در این 6 ماه تعمیرات ازم را انجام داده بفروشند یا اجاره دهند زیرا پس از اتمام این مهلت 6 ماهه به این خانه ها مالیات تعلق خواهد گرفت .
حتما بخوانید: تفاوت مالیات مستقیم و غیر مستقیم چیست
ورود به سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
نحوه ورود به سامانه سماوا و استفاده از امکانات آن مانند دانلود اپلیکیشن املاک و اسکان برای پر کردن فرم خود اظهاری مالکین و ثبت نام مستاجران در سامانه املاک به این صورت می باشد که مردم می بایست در صفحه مرورگر خود آدرس سایت amlak.mrud.ir وارد نموده و با فشار دادن کلید سرچ و وارد شدن به صفحه ای با آدرس amlak.mrud.ir می توانند وارد این سایت شوند .
با انتخاب اولین مورد که در تصویر هم نشان داده شده است چنین صفحه ای برای شما باز خواهد شد که می بایست در اینجا گزینه ورورد به سامانه را انتخاب کنید .
زمانی که افراد برای پر کردن فرم خود اظهاری و اعلام مالکیت بر املاک تحت مالکیتشان وارد این سایت می شوند می بایست شماره تلفنی را که در آن جا اعلام می کنند به نام دارنده کد ملی و صاحب ملک باشد در غیر این صورت سامانه به شما پیام خواهد داد که کد ملی با شماره همراه سازگار نیست .
پس از وارد کردن شماره همراهی که به نام صاحب ملک ثبت کننده و یکی با کد ملی است یک کد از سامانه سماوا برای خط تلفن شما ارسال می شود که این کد را وارد می کنید و به صورت خودکار وارد صفحه جدیدی می شوید که در آن جا از شما می خواهد که رمز عبور جدیدی به جز کدی که خود سامانه برایتان ارسال کرده است را انتخاب نمایید .
با زدن رمز عبور انتخابی که می بایست شامل حداقال 6 و یا حداکثر 50 کارکتر باشد که حروف و عدد و کارکتر به صورت مختلف باید داخلش باشد و وارد کردن کد امنیتی گزینه ورود را انتخاب کرده و وارد این صفحه می شوید :
وارد کارتابل شخصی تان می شودید و می توانید اطلاعات اشتباه را تصحیح نموده و جاهای خالی را با کمال دقت پر کرده و گزینه ثبت را فشار دهید . پس از زدن گزینه ثبت در این صورت دیگر امکان تغییر اطلاعات وارد شده نخواهد بود و پس از آن در پایین همین صفحه لیست کارها، املاک تحت مالکیت شما و اقامتگاها به صورتی که در عکس نشان داده شده است می آید .
برای ورود مستقیم به سایت املاک و اسکان کلیک کنید
وارد هر کدام از این فهرست ها بشوید می توانید اطلاعاتی را مشاهده و تصحیح و وارد نمایید و سپس گزینه ثبت را فشار دهید .
چنانچه با زدن شماره ملی در سامانه املاکی که قبلا فروخته شده است نشان داده شد می بایست در قسمت تعیین تکلیف گزینه " کل ملک را واگذار کرده ام " یا " بخشی از ملک را واگذار کرده ام " را انتخاب کنید سپس مراحل بعدی را طی نمایید . همچنین اگر سامانه در قسمت فهرست کارها، یک ملک را دو بار نشان دهد شما می توانید به انتخاب خود در قسمت تعیین تکلیف گزینه "این ملک متعلق به من نمی باشد " را انتخاب کنید . اگر در سامانه با زدن کد ملی املاکی به نمایش در آمد که تحت مالکیت شما نبود می بایست در قسمت تعیین تکلیف گزینه "این ملک متعلق به من نمی باشد" را انتخاب کنید .
اگر در سامانه نوع کاربری ملک به اشتباه آمده بود می بایست وارد قسمت اطلاعات ملک شوید و در آن جا، نوع ملک و نوع کاربری آن را تغییر دهید . در سامانه اگر خانه ای به نام شما است، اما مستاجر در آن سکونت دارد باید این امر را این چنین ثبت کنید : وارد قسمت تعیین تکلیف ملک شوید گزینه "من مالک هستم" را انتخاب نمایید سپس وارد قسمت اطلاعات سکونت شوید، گزینه "شخص دیگری ساکن است ." را انتخاب نمایید و اطلاعات مستاجر را در آن جا وارد کنید .
در زمان استفاده از سامانه سماوا یا همان سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir چه برای اولین بار یا در زمانی که رمز عبور خود را فراموش کرده اید، می بایست کد ملی تان را وارد کنید و در ضمن مطمئن شوید که از مرورگرهای به روز Google Chrome یا Mozilla Firefox استفاده می کنید .
بیشتر بخوانید: سند ملکی
نحوه ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
سامانه هایی که در سال های اخیر توسط دولت راه اندازی شده است، از نظر لزوم ثبت نام جهت استفاده از امکانات سامانه به دو گروه تقسیم می شوند: در برخی از این سامانه ها مانند سایت سامانه سابا hmi.mrud.ir، استفاده از امکانات سامانه مستلزم ثبت نام در آن نبوده، حال آنکه در برخی دیگر ، برای استفاده از سامانه، ضروری است در آن سامانه ثبت نام گرد، که سامانه املاک و اسکان، یکی از این سامانه ها می باشد.
برای ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir لازم است که ابتدا شماره همراه متقاضی در سامانه وارد گردیده و با وارد کردن کد ملی احراز هویت کاربر انجام گیرد. مرحله بعد، مرحله وارد کردن اطلاعات هویتی متقاضی بوده که پس از انجام آن، ثبت نام ملک در سامانه سماوا امکان پذیر می باشد. در ادامه به توضیح نحوه ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir ضمن راهنمای تصویری ارائه شده می پردازیم:
۱وارد کردن کد ملی و شماره همراه در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
پس از اینکه طبق توضیحات بخش قبل، وارد صفحه اصلی سایت سماوا شدید، گزینه ورود به سامانه را کلیک کرده و در کادری که مطابق تصویر زیر باز می شود، شماره همراهی که به نام شماست را وارد نموده و دکمه ورود را بزنید. در مرحله بعد باید کد ملی خود را وارد نموده تا احراز هویت شما انجام گردیده و مشخص شود که شماره همراه اعلامی متعلق به کد ملی اعلام شده می باشد یا خیر.
۲تعریف رمز عبور سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
در مرحله بعد و در صورتی که احراز گردد که شماره اعلام شده به نام شما می باشد، باید برای حساب کاربری خود، یک رمز عبور تعیین نمایید و با وارد کردن عبارت امنیتی که در تصویر زیر می بینید و سپس زدن دکمه ورود، به سامانه وارد شوید. اکنون ثبت نام اولیه شما در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir انجام گرفته است. برای ادامه کار، مراحل زیر را دنبال نمایید.
۳وارد کردن اطلاعات هویتی در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
در این مرحله، به منظور تکمیل مرحله احراز هویت، اطلاعات هویتی خود را مطابق تصویر زیر در کادرهای مربوطه وارد کرده و در انتها، دکمه ثبت را بزنید.
۴تعیین تکلیف وضعیت املاک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
پس از ثبت کامل اطلاعات هویتی و تکمیل احراز هویت در سامانه سماوا، لیست کامل املاک خود را مطابق تصویر زیر مشاهده نموده که باید ضمن وارد کردن اطلاعات ملک نظیر شناسه یکتا سند مالکیت با زدن دکمه ( تعیین تکلیف ) وضعیت آن ها را مشخص نمایید. منظور از تعیین تکلیف املاک درسامانه املاک و اسکان آن است که مشخص نمایید ملک مورد نظر در کدام یک از وضعیت های زیر قرار دارد:
مالک هستم
بخشی را واگذار کرده ام.
کل ملک را واگذار کرده ام.
این ملک، متعلق به من نمی باشد.
۵ثبت اقامتگاه اصلی و فرعی در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
اقامتگاه اصلی، همان ملکی است که در حال حاضر و به طور دائم یا در اکثر اوقات در آن سکونت داشته و زندگی می کنید و اقامتگاه فرعی، ملکی است که در آن سکونت دائم نداشته اما گاهی به طور موقت در آن سکونت دارید. مانند اینکه منزل شما در تهران است، اما دارای ویلایی در شمال کشور هستید که سالی چند مرتبه به آن سر می زنید.
به منظور ثبت اقامتگاه اصلی و فرعی در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، ابنتدا ملک مورد نظر را از لیست انتخاب نموده و پس از انتخاب گزینه ثبت اقامتگاه اصلی و مشخص کردن گزینه ( مالک خودم هستم ) مطابق تصویر زیر، مشخصات ملک را در ادامه وارد نموده تا این ملک به عنوان اقامتگاه اصلی شما در سایت سماوا ثبت شود. برای ثبت ملک به عنوان اقامتگاه فرعی نیز همین مراحل طی می شود.
بیشتر بخوانید: ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اجاره املاک
لزوم ثبت نام مستاجران در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
هر چند به دلیل نام گذاری سامانه املاک و اسکان، برخی تصور می کنند که این سامانه تنها به ثبت نام ملک از سوی افرادی تعلق دارد که حداقل دارای یک ملک می باشند اما بر اساس مقررات اعلامی، تمامی سرپرستان خانوار از جمله مستاجرین که صرفا دارای یک قرارداد اجاره می باشند، ملزم هستند که ظرف دو ماه از 19 فروردین 1400، اطلاعات سکونتی خود را در این سامانه ثبت نمایند.
با توجه به اینکه ضمانت اجرای عدم ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، برای مالکین، جریمه مالیاتی بوده، ممکن است این سوال مطرح شود که ضمانت اجرای عدم ثبت ملک برای مستاجرین که فاقد ملک می باشند، چیست؟ در پاسخ می توان گفت، اولین ضمانت اجرای عدم ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir برای مستاجرین ،قطع یارانه آن ها است. به علاوه ، مستاجرینی که در مهلت مقرر اقدام به ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان نکنند، در آینده از دریافت خدمات دولتی نظیر گواهینامه، انشعابات، افتتاح حساب بانکی و بسیاری از دیگر خدمات دولتی محروم خواهند شد.
مهلت و زمانبندی ثبت نام در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir در سال 1400
با توجه به جدول زمان بندی سایت املاک و اسکان amlak.mrud.ir و پایان زمان بندی ثبت نام بر اساس رقم آخر کد ملی، در حال حاضر، تمامی سرپرستان خانوار با هر کد ملی، امکان ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir را دارا می باشند؛
همچنین یادآور می شود که با توجه به اصلاحیه ماده 54 مکرر قانون مالیات های مستقیم، از آنجا که مهلت ثبت نام در سامانه املاک و اسکان، دو ماه در نظر گرفته شده است، آخرین مهلت ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان 19 خرداد ماه 1400 می باشد.
حتما بخوانید: مالیات بر درآمد اجاره ملک در سال 1400
ثبت املاک بر اساس کد ملی سرپرست خانوار
از آنجا که مطابق اصلاحیه جدید قانون مالیات های مستقیم تمامی سرپرستان خانوار اعم از مستاجرین و مالکین باید تا 19 خرداد 1400، اطلاعات سکونتی و ملکی خود را در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، به ثبت برسانند و با توجه به اینکه افراد زیادی مشمول این حکم جدید قانون گذار می باشند، وزارت مسکن و شهرسازی در جهت نظم بخشیدن به روند ثبت نام سرپرستان خانوار در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، اقدام به ارائه جدول زمان بندی ثبت نام در سامانه املاک و اسکان بر اساس کد ملی نموده است.
مطابق جدول ثبت نام سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، زمان ثبت نام در سامانه املاک و اسکان، بر اساس آخرین رقم کد ملی سرپرست خانواده از 19 فروردین برای سرپرستانی که کد ملی آنها به رقم 9 ختم شده، شروع گشته و تا 9 اردیبهشت برای سرپرستانی که کد ملی آنها به رقم 0 ختم می شود، ادامه دارد. ضمنا از تاریخ 10/2/1400 تا 19/2/1400 کلیه سرپرستان خانوار با هر کد ملی امکان مراجعه به سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، و ثبت نام اطلاعات سکونتی و ملکی خود را خواهند داشت.
تلفن سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
گرچه سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، به عنوان یکی از سامانه های دولتی به صورت سامانه ای حرفه ای و به روز طراحی گردیده، اما سایت سماوا همانند سایر سایت های اینترنتی ممکن است که گاهی به دلایلی با مشکل مواجه گردد. به علاوه، مراجعه کنندگان به سایت املاک و اسکان amlak.mrud.ir، اعم از شخص حقیقی و شخص حقوقی ممکن است در هنگام وارد کردن اطلاعات مروط به ملک خود با ابهامات، سوالات و مشکلاتی مواجه شوند.
به منظور پاسخ گویی به این سوالات و حل مشکلات مربوط به سامانه سماوا، بخشی به عنوان تماس با ما در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir پیش بینی گردیده که از طریق آن، کاربران این سایت می توانند با تماس با شماره تلفن های اعلام شده، پاسخ سوالات خود را دریافت نمایند. شماره تلفن سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir را در ادامه مطلب ملاحظه می فرمایید.
02188646390 و 02188646391و 02188646392و 02188646393 و 02188646394
رفع مشکل و پاسخ به سوالات ثبت املاک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
از آنجا که ثبت اجباری املاک در سامانه املاک و اسکان که به عنوان سامانه ثبت نام کد یکتا املاک نیز شناخته می شود، به تازگی آغاز شده است، ممکن است افرادی که قصد ثبت ملک و اطلاعات سکونتی خود را در سامانه املاک و اسکان دارند، با سوالاتی در این زمینه مواجه شوند. از آنجا که بسیاری از این سولات تکراری و در میان افراد مختلف، مشترک می باشد، در ادامه به توضیح سوالات متداول ثبت املاک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir و پاسخ این سوالات می پردازیم:
سوال: خوداظهاری اطلاعات مالکیت و سکونت باید در چه سامانهای انجام شود؟
پاسخ: سامانه ملی املاک و اسکان کشور با آدرس amlak.mrud.ir که توسط وزارت راه و شهرسازی طراحی شده ، تنها سامانه معتبر جهت دریافت خوداظهاری اطلاعات مالکیت و سکونت می باشد.
سوال: وقتی وارد سامانه می شوم. پیغام خطا می دهد کد ملی با شماره همراه سازگار نیست. چه طور آن را برطرف کنم؟
پاسخ: پیش شرط ورود به سامانه، ورود با شماره همراهی است که مالکیت آن برای کد ملی شما ثبت شده باشد.
سوال: پس از ورود به سامانه، سامانه املاکی را نشان می دهد که متعلق به من نمی باشد. چه اقدامی را باید انجام دهم؟
پاسخ: در قسمت تعیین تکلیف، گزینه "این ملک متعلق به من نمی باشد" را انتخاب نمایید.
سوال: پس از ورود به سامانه، املاکی را نشان می دهد که قبلا فروخته ام. چه اقدامی را باید انجام دهم؟
پاسخ: در قسمت تعیین تکلیف گزینه "کل ملک را واگذار کرده ام" یا "بخشی از ملک را واگذار کرده ام" را انتخاب نمایید.
سوال: پس از ورود به سامانه، در قسمت فهرست کارها، یک ملک را دو بار نشان می دهد. چه اقدامی را باید انجام دهم؟
پاسخ: یکی از املاک تکراری را انتخاب کرده و در قسمت تعیین تکلیف گزینه "این ملک متعلق به من نمی باشد" را انتخاب کنید و در صورتی که بخشی از اطلاعات ملک دیگر نادرست یا ناقص است، اطلاعات آن را از طریق بخش تعیین تکلیف تصحیح نمایید.
سوال:ملک من تجاری است اما به صورت ملک مسکونی در سامانه ثبت شده. در این مورد چه کار باید کرد؟
پاسخ : با مراجعه به قسمت اطلاعات ملک، نوع ملک و نوع کاربری آن را به تجاری تغییر دهید.
سوال: خانه متعلق به من است، اما مستاجر ساکن آن می باشد چگونه این مورد را ثبت کنم؟
پاسخ: در قسمت تعیین تکلیف ملک، گزینه "من مالک هستم" را انتخاب کرده و سپس اطلاعات ملک را وارد نمایید، سپس، در قسمت اطلاعات سکونت، گزینه "شخص دیگری ساکن است." را انتخاب کرده و اطلاعات مستاجر خود را در آن وارد نمایید.
سوال: با اینکه ملک را به دیگری فروخته ام اما همچنان در بخش املاک تحت مالکیت، قابل مشاهده است. علت چیست؟
پاسخ: هر زمان که خریدار ملک، وضعیت جدید ملک را در سامانه تایید کند، وضعیت ملک به فروخته شده تغییر می یابد.
سوال: در سامانه مشاهده می کنم خانه من خالی است، اما در واقع خالی نیست. چه اقدامی را باید انجام دهم؟
پاسخ: به قسمت تعیین تکلیف ملک رفته، گزینه "من مالک هستم" را انتخاب کرده و اطلاعات ملک را وارد نمایید، سپس در قسمت اطلاعات سکونت، وضعیت سکونت ملک را تعیین کنید.
سوال:من ملک خود را فروخته ام یا شخص دیگری در ملک من سکونت دارد، اما کد رهگیری ندارم. برای ثبت چنین ملکی چه کار کنم؟
پاسخ: نیازی به وارد کردن کد رهگیری برای ثبت فروش یا سکونت ملک نمی باشد.
سوال: ثبت زمین در سامانه به چه صورت است؟
پاسخ: نوع ملک خود را قطعه زمین تعیین کرده و اطلاعات مورد نیاز را وارد نمایید.
سوال: مقصود از اقامتگاه اصلی و فرعی چیست؟
پاسخ: اقامتگاه اصلی اقامتگاهی است که در حال حاضر در آن زندگی می کنید و اقامتگاه فرعی اقامتگاه دوم شما است که به طور دائم در آن ساکن نمی باشید.
سوال: فهرست املاک در سامانه به من نشان داده نمی دهد. علت چیست؟
پاسخ : پس از ثبت اقامتگاه اصلی، فهرست املاک شما قابل مشاهده خواهد بود.
سوال: اولین مرتبه است که وارد سامانه می شوم ( یا رمز عبور خود را فراموش کرده ام ). در صفحه اصلی سامانه میخواهم کد ملی خود را وارد نمایم، اما کد ملی وارد نمی شود. چه کار کنم؟
پاسخ: حتما از مرورگرهای به روز Google Chrome یا Mozilla Firefox استفاده نمایید.
سوال: مشخصات یکی از املاکم را در سامانه نمی بینم. چه کار کنم؟
پاسخ: به قسمت املاک تحت مالکیت رفته، روی گزینه افزودن ملک کلیک کرده و مشخصات آن را ثبت نمایید.
سوال: در تعیین تکلیف ، به اشتباه یکی از املاک را متعلق به من نمی باشد، تعیین کرده ام. چگونه آن را تصحیح کنم؟
پاسخ: در قسمت املاک تحت مالکیت، گزینه افزودن ملک کلیک کرده و مشخصات آن را ثبت نمایید.
سوال: وضعیت سکونت ملک من تغییر کرده است. چونه آن را ثبت کنم؟
پاسخ: به قسمت املاک تحت مالکیت رفته، در کنار ردیف ملک خود روی گزینه ثبت یا تغییر ساکن کلیک کرده و وضعیت جدید سکونت ملک خود را وارد نمایید.
سوال: سایر ساکنان اقامتگاه خودم را چگونه ثبت نمایم؟
پاسخ: به قسمت اقامتگاه ها رفته، در کنار ردیف اقامتگاه مورد نظر،گزینه ساکنین را انتخاب کرده و مشخصات دیگر ساکنان اقامتگاه خود را وارد نمایید.
در ادامه بخوانید: سامانه ثبت الکترونیکی پذیرش درخواست صدور سند مالکیت
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir در کانال تلگرام آیین دادرسی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir پاسخ دهند .
آخرین اخبار مرتبط با ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
5 خرداد 1400
بنابر اعلام وزارت راه و شهرسازی، موجرینی که قصد ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir را داشته و ضمنا ملک آنها در اختیار مستاجر می باشد، پس از وارد کردن اطلاعات ملک در سامانه، در بخش اطلاعات سکونت، با انتخاب گزینه « شخص دیگری ساکن است »، اطلاعات مستاجر ملک را وارد نمایند.
1 خرداد 1400
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، چنانچه در جریان ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، ملکی که خالی نبوده به صورت خالی در سامانه نشان داده شود، ثبت نام کننده می تواند وضعیت اقامت ملک را با استفاده از گزینه ثبت یا تغییر ساکن تصحیح نماید.
30 اردیبهشت 1400
طبق اعلام رئیس اتحادیه مشاورین املاک اهواز، طرح ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir ، چنانچه به طور موفقیت آمیزی انجام گیرد، می تواند موجب شکسته شدن قیمت مسکن و شکسته شدن نرخ تورم در این بازار گردد.
29 اردیبهشت 1400
مطابق اعلام وزارت راه و شهرسازی، اشخاصی که به تازگی ملک را خریده اند ولی سند رسمی هنوز به آنها منتقل نشده نیز موظف به ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir بوده ، با این توضیح که در بخش نوع سند، گزینه عادی را به عنوان نوع سند ملک خریداری شده، تعیین نمایند.
28 اردیبهشت 1400
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، اگر مالک یک ملک، سرپرست خانوار نبوده بلکه یکی دیگر از اعضای خانواده باشد، سرپرست خانوار در هنگام ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، در بخش مالکیت ملک، آن عضو خانواده را به عنوان مالک ثبت نام نماید.. این عضو خانواده نیز باید به طور جداگانه ملک خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت نام نموده و در هنگام ثبت نام ملک، گزینه "خودم ساکن هستم" را انتخاب کند.
27 اردیبهشت 1400
بنابر اعلام وزارت راه و شهرسازی، در صورتی که محل سکونت یک شخص تغییر کرده باشد، موظف است تا در مدت حداکثر یک ماه، اقدام به ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، مطابق اطلاعات محل سکونت جدید خود نماید.
26 اردیبهشت 1400
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، در تبیین نحوه ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، در شرایطی که بهره بردار ملک از قبیل مستاجر ساکن در ملک، اقدام به ثبت اطلاعات ملک در سامانه املاک و اسکان نکند، مالک ملک، این امکان را خواهد داشت که با وارد کردن کد رهگیری اجاره نامه و یا شناسه سند و رمز تصدیق اجارهنامه رسمی خود در سامانه، از جریمه مالیاتی اجتناب نماید.
25 اردیبهشت 1400
مطابق اعلام وزارت راه و شهرسازی، در رابطه با ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، چنانچه ملکی فروخته شده ولی هنوز به مالک تحویل نشده است، چنانچه در فاصله فروش و تحویل به مالک جدید، به میزان 120 روز خالی باشد، مالیات بر خانه خالی به آن تعلق خواهد گرفت.
22 اردیبهشت 1400
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، در ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، املاک مسکونی واقع شده در شهر های با جمعیت کمتر از ۱۰۰ هزار نفر، مشمول مالیات بر خانه های خالی نمی گردند. اما چنانچه مالکین این املاک اقدام به ثبت نام در سامانه املاک و اسکان نکنند، مشمول جریمه مالیاتی خواهند بود.
21 اردیبهشت 1400
بنابر اعلام وزارت را ه و شهرسازی، در ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، ملاک معافیت املاک وقفی از پرداخت مالیات مربوطه، استعلام از سازمان امور اوقاف و خیریه می باشد.
20 اردیبهشت 1400
بنابر اعلام وزارت راه و شهرسازی، در فرآیند ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، چنانچه دو واحد مسکونی که دارای سند مجزا و تفکیک شده بوده، توسط یک خانوار مورد استفاده قرار گیرد، سرپرست خانوار موظف است تا هر دو ملک را به طور مجزا در سامانه املاک و اسکان ثبت نماید.
19 اردیبهشت 1400
مطابق اعلام وزارت مسکن و شهرسازی، از آنجا که یکی از اطلاعات ضروری برای ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، کد پستی بوده، افرادی که به کد پستی ملک خود دسترسی نداشته، می توانند با مراجعه به سامانه شرکت ملی پست،آن را دریافت نمایند.
18 اردیبهشت 1400
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، برای ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، وارد نمودن کد رهگیری معاملات الزامی نمی باشد.
16 اردیبهشت 1400
بنابر اعلام معاون وزیر راه و شهرسازی، کلیه مالکین املاک ملزم به ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir بوده و برای املاک قولنامهای، مسکن مهر، تعاونی ساز یا املاک در رهن بانک نیز امکان ثبت نام پیش بینی شده است.
15 اردیبهشت 1400
مطابق اعلام وزارت مسکن و شهرسازی، فرسودگی، ملاک عدم شمولیت قانون مالیات بر خانه های خالی بر ملک فرسوده نبوده و چنانچه ملکی به دلیل فرسودگی از قابلیت اجاره برخوردار نباشد، باز هم مالک یا مالکین ملک ملزم به ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir بوده وگرنه آن ملک مشمول مالیات بر خانه های خالی می گردد.
13 اردیبهشت 1400
بنابر اعلام وزارت مسکن و شهرسازی، کلیه سرپرستان خانوار ملزم به ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir بوده و اطلاع رسانی مربوط به ثبت نام اشخاص حقیقی با سن کمتر از 18 سال، اتباع کشورهای خارجی و شهروندان ایرانی که در خارج از کشور سکونت داشته، در آینده صورت خواهد گرفت.
11 اردیبهشت 1400
بر اساس توضیحات معاون وزیر راه و شهرسازی، اگرچه مهلت در نظر گرفته شده برای ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir در ماده 52 قانون مالیات های مستقیم، 2 ماه بوده، اما چنانچه لازم شود، ممکن است، این مدت با هماهنگی های مربوطه، تمدید گردد.
9 اردیبهشت 1400
با توجه به اعلام معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی، اگرچه اخذ مالیات از خانه های خالی ، اختصاص به شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت داشته، اما تمامی خانوارها اعم از شهری و روستایی موظف به ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir می باشند.
8 اردیبهشت 1400
بر اساس توضیحات معاون وزیر راه و شهرسازی، پس از ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، کد یکتایی مبنی بر آدرس الکترونیک خانوار توسط سامانه صدر گردیده و دریافت خدمات دولتی در آینده بر مبنای این کد یکتا انجام می گیرد.
<
7 اردیبهشت 1400
بنابر اعلام وزیر راه و شهرسازی، ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir که با هدف کنترل قیمت مسکن و اجاره بها اجرا گردیده، شامل کسب و کار انبوه سازان نشده و این کسب و کارها از مقررات طرح خانه های خالی مستثنی می باشند.
6 اردیبهشت 1400
وزارت راه و شهرسازی با انتشار فایل ویدئویی در رابطه با ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، اعلام نمود که صرفا سرپرستان خانوار، امکان ثبت اقامتگاه اصلی و فرعی را داشته و افرادی نظیر دانش آموزان، دانشجویان و طلاب که در مکانی جدا از خانواده خود زندگی می کنند ،از طریق گزینه سایر اقامتگاه ها ، اقامتگاه خود را ثبت نمایند.
5 اردیبهشت 1400
مطابق اعلام معاون وزیر راه و شهرسازی، هدف از ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir صرفا اخذ مالیات از برخی از افراد نبوده، بلکه این سامانه یک طرح عملی برای شناسایی وضعیت مسکن کشور می باشد. در زمینه مالیات نیز، مالیات اخذ شده از خانه های خالی، به صندوق ملی مسکن اختصاص یافته و صرف پرداخت تسهیلات برای مسکن گروه های کم درآمد می شود.
4 اردیبهشت 1400
بر اساس اعلام معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی، ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir در این مرحله، اختصاص به مالکین املاک نداشته و از آنجا که هدف، شفاف سازی اطلاعات مسکن می باشد، مستاجرین نیز موظف به ثبت نام در این سامانه هستند.
2 اردیبشت 1400
بنابر اعلام وزارت راه و شهرسازی،در راستای تسهیل ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، تلفن این سامانه به شماره 02159198 و سامانه پیامکی 021193 آماده پاسخگویی 24 ساعته به سوالات شهروندان می باشد.
1 اردیبهشت 1400
بنابر اعلام معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، در رابطه با ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، هر خانوار این امکان را داشته که یک اقامتگاه اصلی و یک اقامتگاه فرعی داشته و این دو مورد، به عنوان خانه خالی تلقی نشده و مشمول قانون مالیات بر خانه های خالی نمی شوند.
31 فروردین 1400
بر اساس اعلام معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، 19 خرداد آخرین مهلت ثبت نام amalak. mrud.ir بوده و جاماندگان یعنی افرادی تا 9 اردیبشهت موفق نشده اند که بر اساس کد ملی خود، اطلاعات سکونتی خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت نمایند، از 10 اردیبشت تا 19 خرداد، فرصت دارند تا با مراجعه به سامانه، اقدام به ثبت ملک و اطلاعات سکونتی خود نمایند.
30 فروردین 1400
بر اساس اعلام مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان، اختصاص به املاک دارای سند رسمی نداشته و کلیه املاک، چه دارای سند رسمی بوده و چه دارای سند غیر رسمی، باید در این سامانه به ثبت برسند.
29 فروردین 1400
بر اساس اعلام معاون وزیر راه و شهرسازی، گرچه امکان ویرایش اطلاعات در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir در حال حاضر وجود ندارد، اما در آینده ای نزدیک امکان ویرایش اطلاعات در این سامانه فراهم خواهد شد.
28 فروردین 1400
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی ، سرپرستان خانوار در صورت عدم ثبت ملک یا اطلاعات سکونتی خود در سامانه املاک و اسکان، از خدمات اجتماعی زیر محروم خواهند شد:
افتتاح حساب بانکی و صدور دسته چک، هرگونه یارانه و کمک هزینه های معیشتی، تعویض پلاک خودرو، دریافت انشعاب آب، برق، تلفن و گاز، دریافت اسناد و مدارک مانند گواهینامه، گذرنامه، مدارک خودرو و ابلاغیه ، ثبت نام مدارس فرزندان در منطقه محل اقامت و خوابگاه دانشجویی.
توجه: مرکز رسمی ارتباط مردمی سامانه ملی املاک و اسکان کشور شماره ۵۹۱۹۸-۰۲۱ و شماره پیامکی ۰۲۱۱۹۳ برای پاسخگویی می باشد.
سوالات متداول
1- ✔️ آیا ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir الزامی است ؟
✔️ از تاریخ 19 فروردین به مدت دو ماه تمامی افراد می بایست فرم خود اظهاری راجع به املاکشان را در سامانه املاک و اسکان به آدرس amlak.mrud.ir ثبت نمایند که نحوه تکمیل این فرم در متن مقاله بیان شده است .
2- ✔️ آیا امکان ویرایش اطلاعات در سامانه ثبت املاک و اسکان بعد از ثبت ملک وجود دارد ؟
✔️ خیر افراد در زمان پر کردن فرم خوداظهاری برای معرفی و ثبت املاکشان در این سامانه می بایست کمال دقت را داشته باشند زیرا امکان ویرایش اطلاعات پس از ثبت نهایی دیگر وجود ندارد به همین منظور راهنمای ثبت در متن مقاله ارائه شده است .
3- ✔️ آیا در سامانه ثبت املاک و اسکان به منازل مسکونی دارای ساکن و خانه های ویلایی هم مالیات تعلق می گیرد ؟
✔️ خیر در این سامانه فقط به خانه هایی که 4 ماه بدون سکونت بوده اند و در طی شش ماهه فرصت داده شده به فروش نرسد یا اجاره داده نشود مشمول قانون مالیات خواهد بود که در متن مقاله به صورت کامل بیان شده است .
منبع : شماره تلفن سامانه املاک و اسکان
بساری از مردم برای پس انداز کردن پول هایشان معتقد هستند که بهترین گزینه خریدن املاکی مانند خانه و زمین است که همیشه فروشی همراه با سود خواهد داشت، خریدن زمین و خانه و نگهداری و فروش آن پس از چندین سال با توجه به پیشرفت شهر ها و گذر زمان و تورم در جامعه در هنگام فروش در اکثر مواقع سودآور بوده است . این تصور نه چندان غلط قشر متوسط رو به بالای جامعه سبب شده تا تعداد خانه های خریداری شده اما بدون سکونت افزایش پیدا کند .
حال با توجه به افزایش روز افزون جمعیت و نیاز آن ها به خانه برای سکونت اعم از خرید و یا اجاره کردن سبب شده عرضه و تقاضا نا برابر شده و قیمت خانه و حتی اجاره آن بالاتر برود و فشاری سنگین بر پیکره قشر متوسط جامعه وارد شود .
گفته شد که عده ای صرفا برای سود بردن از خرید و فروش املاک مسکونی و نه به قصد سکونت یا اجاره دادن این خانه ها اقدام به خرید می کنند و باعث این گرانی و تورم می شوند که در نوع خود احتکار املاک مسکونی محسوب می شود، سوالی که مطرح می شود این است که آیا برای جلوگیری از این اقدام دولت راهکاری اندیشیده است یا خیر و آیا افراد دارای خانه های متعدد که درآمدشان در حساب های بانکی اندوخته نشده است چطور مالیات خواهند پرداخت ؟
در این مقاله ضمن تعریف مختصری که از احتکار منازل مسکونی و آسیب آن به اجتماع کردیم به معرفی سامانه املاک و اسکان یا سامانه سماوا amlak.mrud.ir خواهیم پرداخت و بیان می کنیم که نحوه ورود و ثبت نام ملک در این سامانه به چه صورت است .
سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir و آدرس آن
در کنار سامانه های اختیاری مرتبط با املاک مانند سامانه ثبت معاملات و املاک کشور iranamlaak.ir، سامانه هایی که ثبت نام در آن ها اجباری بوده نیز از سوی دولت راه اندازی گردیده که سامانه املاک و اسکان، یکی از آن ها می باشد.
سامانه املاک و اسکان به آدرس www. amlak.mrud.ir توسط وزارت راه و شهرسازی راهاندازی شده است و بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، مطابق ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات های مستقیم مصوب ۵ آذر ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی، تمامی سرپرستان خانوار از تاریخ ۱۹ فروردین ماه به مدت دو ماه یعنی تا 19 خردادماه سال 1400 فرصت دارند که املاک تحت تملک خود را در سامانه املاک و اسکان به نشانی amlak.mrud.ir به ثبت بر سانند .
در ماده 54 مکرر قانون مالیات های مستقیم این چنین بیان شده است که ( واحد های مسکونی واقع در شهر های با جمعیت بیش از یک صد هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور، موضوع تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر این قانون بهعنوان «واحد خالی» شناسایی می شوند، از سال دوم به بعد مشمول مالیات معادل مالیات بر اجاره به شرح زیر خواهند شد :
سال دوم- معادل یک دوم مالیات متعلقه
سال سوم- معادل مالیات متعلقه
سال چهارم و به بعد- معادل یک و نیم (۵/۱) برابر مالیات متعلقه
به موجب بند ۱۲ ماده واحده قانون اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم، مصوب ۳۱ تیرماه ۱۳۹۴ ماده (۵۴ مکرر) به قانون الحاق شد . )
در واقع یکی از اهداف تاسیس این سامانه سماوا توسط وزارت راه و شهر سازی شناسایی کردن خانه هایی بود که خالی از سکونت بود اما در حال حاضر این سامانه پیشرفت کرده است و علاوه بر قابلیت شناسایی خانه های خالی برای شناسایی انواع مالکیت افراد نسبت به املاک به کار می رود چه این مالکیت از نوع خانه های ملکی و تجاری باشد چه از نوع مالکیت خانه های استیجاری باشد .
گفته شد که این سوال مطرح می شود که چگونه از افراد دارای خانه های متعدد مالیات دریافت خواهد شد ؟ که در معرفی سامانه سماوا و هدف از طراحی این سامانه به جواب این سوال هم پاسخ داده شده است که در کل یکی از اهداف طراحی و تصویب طرح این سامانه شناسایی مالکان خانه های خالی از سکنه برای دریافت مالیات از طریق اداره مالیات بوده است .
در سامانه سماوا می توان از طریق وارد کردن کد ملی یا شناسه ملی به نوع مالکیت مالکان اعم از شخصیت حقیقی و شخص حقوقی و تعداد خانه های خالی از سکنه آن ها دسترسی پیدا کرد . با مراجعه به سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir با وارد کردن کد ملی و شناسه ملی علاوه بر این که می توان متوجه این امر شد که شخصیت های حقیقی و حقوقی چند خانه خالی دارند می توان به تمامی اطلاعات املاک نیز دسترسی پیدا کرد مثلا می توان فهمید که ملک مورد نظر چه نوع کاربری ای دارد تجاری است یا مسکونی، ملک در کجا قرار گرفته است که در واقع همان دسترسی به آدرس ملک است و هچنین این سامانه نشان دهنده موقعیت ملک و خالی بودن یا نبودن آن ملک نیز خواهد بود .
لازم به ذکر است که در ابتدای راه اندازی سامانه املاک و اسکان https.www. amlak.mrud.ir ، امکان ویرایش اطلاعات برای کاربران این سامانه وجود نداشت. اما به دلیل اینکه بسیاری از افراد در جریان ثبت اطلاعات هویتی و سکونتی اشخاص در سامانه املاک و اسکان، اطلاعات خود را به اشتباه در این سامانه وارد نمودند، پس از مدتی، وزارت راه و شهرسازی، امکان ویرایش اطلاعات هویتی و ملک در سامانه املاک را فراهم نمود و در حال حاضر، در صورت اشتباه در وارد کردن اطلاعات، امکان اصلاح آن برای کاربران وجود دارد.
با توجه به این که تمامی اطلاعات اشخاص و نوع ملک تحت تملک آن ها در این سامانه سماوا ثبت می شود می توان به این نتیجه رسید که با راه اندازی شدن این سامانه جلوی احتکار و تقلب در بازار مسکن گرفته می شود تا سرمایه در گردش برای تولید و عرضه مسکن برابر شده و قشر کم درآمد جامعه از این نا برابری عرضه و تقاضا آسیب نبینند .
در این سامانه صرفا خانه هایی با کاربری های مختلف ثبت می شود که حالت ییلاقی، قشلاقی برای افراد نداشته باشد مثلا ویلاهایی که برای فصول خاصی مورد استفاده قرار می گیرند منزل فرعی محسوب شده و شامل پرداخت مالیات نخواهند بود اما اگر تعداد آن ها از حد عرفی زیادتر شود برای آن هم مالیات در نظر گرفته می شود .
از زمان راه اندازی این سامانه برای کسانی که بیش از 2 واحد مسکونی به جز منازل مسکونی فرعی و ویلایی را در اختیار دارند و این واحد ها بیش از 120 روز یا 4 ماه ساکنی نداشته باشد مشمول قانون جدید خانه های خالی خواهد شد و به آن ها مالیات تعلق خواهد گرفت . این سامانه برای صاحبان این منازل اس ام اس ارسال می کند که تا 6 ماه آینده تکلیف واحد یا واحد های خالی را مشخص کنند .
مالکان این منازل خالی از سکنه غیر فرعی در این ۶ ماه فرصت دارند که منزل شناسایی شده توسط اراده مالیات را اجاره دهند یا بفروشند و اگر این خانه خالی تحت عنوان منزل قدیمی و فرسوده خالی نگه داشته شده است و نیاز به تعمیرات یا بازسازی دارد مالکان می بایست در این 6 ماه تعمیرات ازم را انجام داده بفروشند یا اجاره دهند زیرا پس از اتمام این مهلت 6 ماهه به این خانه ها مالیات تعلق خواهد گرفت .
حتما بخوانید: تفاوت مالیات مستقیم و غیر مستقیم چیست
ورود به سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
نحوه ورود به سامانه سماوا و استفاده از امکانات آن مانند دانلود اپلیکیشن املاک و اسکان برای پر کردن فرم خود اظهاری مالکین و ثبت نام مستاجران در سامانه املاک به این صورت می باشد که مردم می بایست در صفحه مرورگر خود آدرس سایت amlak.mrud.ir وارد نموده و با فشار دادن کلید سرچ و وارد شدن به صفحه ای با آدرس amlak.mrud.ir می توانند وارد این سایت شوند .
با انتخاب اولین مورد که در تصویر هم نشان داده شده است چنین صفحه ای برای شما باز خواهد شد که می بایست در اینجا گزینه ورورد به سامانه را انتخاب کنید .
زمانی که افراد برای پر کردن فرم خود اظهاری و اعلام مالکیت بر املاک تحت مالکیتشان وارد این سایت می شوند می بایست شماره تلفنی را که در آن جا اعلام می کنند به نام دارنده کد ملی و صاحب ملک باشد در غیر این صورت سامانه به شما پیام خواهد داد که کد ملی با شماره همراه سازگار نیست .
پس از وارد کردن شماره همراهی که به نام صاحب ملک ثبت کننده و یکی با کد ملی است یک کد از سامانه سماوا برای خط تلفن شما ارسال می شود که این کد را وارد می کنید و به صورت خودکار وارد صفحه جدیدی می شوید که در آن جا از شما می خواهد که رمز عبور جدیدی به جز کدی که خود سامانه برایتان ارسال کرده است را انتخاب نمایید .
با زدن رمز عبور انتخابی که می بایست شامل حداقال 6 و یا حداکثر 50 کارکتر باشد که حروف و عدد و کارکتر به صورت مختلف باید داخلش باشد و وارد کردن کد امنیتی گزینه ورود را انتخاب کرده و وارد این صفحه می شوید :
وارد کارتابل شخصی تان می شودید و می توانید اطلاعات اشتباه را تصحیح نموده و جاهای خالی را با کمال دقت پر کرده و گزینه ثبت را فشار دهید . پس از زدن گزینه ثبت در این صورت دیگر امکان تغییر اطلاعات وارد شده نخواهد بود و پس از آن در پایین همین صفحه لیست کارها، املاک تحت مالکیت شما و اقامتگاها به صورتی که در عکس نشان داده شده است می آید .
برای ورود مستقیم به سایت املاک و اسکان کلیک کنید
وارد هر کدام از این فهرست ها بشوید می توانید اطلاعاتی را مشاهده و تصحیح و وارد نمایید و سپس گزینه ثبت را فشار دهید .
چنانچه با زدن شماره ملی در سامانه املاکی که قبلا فروخته شده است نشان داده شد می بایست در قسمت تعیین تکلیف گزینه " کل ملک را واگذار کرده ام " یا " بخشی از ملک را واگذار کرده ام " را انتخاب کنید سپس مراحل بعدی را طی نمایید . همچنین اگر سامانه در قسمت فهرست کارها، یک ملک را دو بار نشان دهد شما می توانید به انتخاب خود در قسمت تعیین تکلیف گزینه "این ملک متعلق به من نمی باشد " را انتخاب کنید . اگر در سامانه با زدن کد ملی املاکی به نمایش در آمد که تحت مالکیت شما نبود می بایست در قسمت تعیین تکلیف گزینه "این ملک متعلق به من نمی باشد" را انتخاب کنید .
اگر در سامانه نوع کاربری ملک به اشتباه آمده بود می بایست وارد قسمت اطلاعات ملک شوید و در آن جا، نوع ملک و نوع کاربری آن را تغییر دهید . در سامانه اگر خانه ای به نام شما است، اما مستاجر در آن سکونت دارد باید این امر را این چنین ثبت کنید : وارد قسمت تعیین تکلیف ملک شوید گزینه "من مالک هستم" را انتخاب نمایید سپس وارد قسمت اطلاعات سکونت شوید، گزینه "شخص دیگری ساکن است ." را انتخاب نمایید و اطلاعات مستاجر را در آن جا وارد کنید .
در زمان استفاده از سامانه سماوا یا همان سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir چه برای اولین بار یا در زمانی که رمز عبور خود را فراموش کرده اید، می بایست کد ملی تان را وارد کنید و در ضمن مطمئن شوید که از مرورگرهای به روز Google Chrome یا Mozilla Firefox استفاده می کنید .
بیشتر بخوانید: سند ملکی
نحوه ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
سامانه هایی که در سال های اخیر توسط دولت راه اندازی شده است، از نظر لزوم ثبت نام جهت استفاده از امکانات سامانه به دو گروه تقسیم می شوند: در برخی از این سامانه ها مانند سایت سامانه سابا hmi.mrud.ir، استفاده از امکانات سامانه مستلزم ثبت نام در آن نبوده، حال آنکه در برخی دیگر ، برای استفاده از سامانه، ضروری است در آن سامانه ثبت نام گرد، که سامانه املاک و اسکان، یکی از این سامانه ها می باشد.
برای ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir لازم است که ابتدا شماره همراه متقاضی در سامانه وارد گردیده و با وارد کردن کد ملی احراز هویت کاربر انجام گیرد. مرحله بعد، مرحله وارد کردن اطلاعات هویتی متقاضی بوده که پس از انجام آن، ثبت نام ملک در سامانه سماوا امکان پذیر می باشد. در ادامه به توضیح نحوه ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir ضمن راهنمای تصویری ارائه شده می پردازیم:
۱وارد کردن کد ملی و شماره همراه در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
پس از اینکه طبق توضیحات بخش قبل، وارد صفحه اصلی سایت سماوا شدید، گزینه ورود به سامانه را کلیک کرده و در کادری که مطابق تصویر زیر باز می شود، شماره همراهی که به نام شماست را وارد نموده و دکمه ورود را بزنید. در مرحله بعد باید کد ملی خود را وارد نموده تا احراز هویت شما انجام گردیده و مشخص شود که شماره همراه اعلامی متعلق به کد ملی اعلام شده می باشد یا خیر.
۲تعریف رمز عبور سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
در مرحله بعد و در صورتی که احراز گردد که شماره اعلام شده به نام شما می باشد، باید برای حساب کاربری خود، یک رمز عبور تعیین نمایید و با وارد کردن عبارت امنیتی که در تصویر زیر می بینید و سپس زدن دکمه ورود، به سامانه وارد شوید. اکنون ثبت نام اولیه شما در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir انجام گرفته است. برای ادامه کار، مراحل زیر را دنبال نمایید.
۳وارد کردن اطلاعات هویتی در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
در این مرحله، به منظور تکمیل مرحله احراز هویت، اطلاعات هویتی خود را مطابق تصویر زیر در کادرهای مربوطه وارد کرده و در انتها، دکمه ثبت را بزنید.
۴تعیین تکلیف وضعیت املاک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
پس از ثبت کامل اطلاعات هویتی و تکمیل احراز هویت در سامانه سماوا، لیست کامل املاک خود را مطابق تصویر زیر مشاهده نموده که باید ضمن وارد کردن اطلاعات ملک نظیر شناسه یکتا سند مالکیت با زدن دکمه ( تعیین تکلیف ) وضعیت آن ها را مشخص نمایید. منظور از تعیین تکلیف املاک درسامانه املاک و اسکان آن است که مشخص نمایید ملک مورد نظر در کدام یک از وضعیت های زیر قرار دارد:
مالک هستم
بخشی را واگذار کرده ام.
کل ملک را واگذار کرده ام.
این ملک، متعلق به من نمی باشد.
۵ثبت اقامتگاه اصلی و فرعی در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
اقامتگاه اصلی، همان ملکی است که در حال حاضر و به طور دائم یا در اکثر اوقات در آن سکونت داشته و زندگی می کنید و اقامتگاه فرعی، ملکی است که در آن سکونت دائم نداشته اما گاهی به طور موقت در آن سکونت دارید. مانند اینکه منزل شما در تهران است، اما دارای ویلایی در شمال کشور هستید که سالی چند مرتبه به آن سر می زنید.
به منظور ثبت اقامتگاه اصلی و فرعی در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، ابنتدا ملک مورد نظر را از لیست انتخاب نموده و پس از انتخاب گزینه ثبت اقامتگاه اصلی و مشخص کردن گزینه ( مالک خودم هستم ) مطابق تصویر زیر، مشخصات ملک را در ادامه وارد نموده تا این ملک به عنوان اقامتگاه اصلی شما در سایت سماوا ثبت شود. برای ثبت ملک به عنوان اقامتگاه فرعی نیز همین مراحل طی می شود.
بیشتر بخوانید: ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اجاره املاک
لزوم ثبت نام مستاجران در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
هر چند به دلیل نام گذاری سامانه املاک و اسکان، برخی تصور می کنند که این سامانه تنها به ثبت نام ملک از سوی افرادی تعلق دارد که حداقل دارای یک ملک می باشند اما بر اساس مقررات اعلامی، تمامی سرپرستان خانوار از جمله مستاجرین که صرفا دارای یک قرارداد اجاره می باشند، ملزم هستند که ظرف دو ماه از 19 فروردین 1400، اطلاعات سکونتی خود را در این سامانه ثبت نمایند.
با توجه به اینکه ضمانت اجرای عدم ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، برای مالکین، جریمه مالیاتی بوده، ممکن است این سوال مطرح شود که ضمانت اجرای عدم ثبت ملک برای مستاجرین که فاقد ملک می باشند، چیست؟ در پاسخ می توان گفت، اولین ضمانت اجرای عدم ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir برای مستاجرین ،قطع یارانه آن ها است. به علاوه ، مستاجرینی که در مهلت مقرر اقدام به ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان نکنند، در آینده از دریافت خدمات دولتی نظیر گواهینامه، انشعابات، افتتاح حساب بانکی و بسیاری از دیگر خدمات دولتی محروم خواهند شد.
مهلت و زمانبندی ثبت نام در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir در سال 1400
با توجه به جدول زمان بندی سایت املاک و اسکان amlak.mrud.ir و پایان زمان بندی ثبت نام بر اساس رقم آخر کد ملی، در حال حاضر، تمامی سرپرستان خانوار با هر کد ملی، امکان ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir را دارا می باشند؛
همچنین یادآور می شود که با توجه به اصلاحیه ماده 54 مکرر قانون مالیات های مستقیم، از آنجا که مهلت ثبت نام در سامانه املاک و اسکان، دو ماه در نظر گرفته شده است، آخرین مهلت ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان 19 خرداد ماه 1400 می باشد.
حتما بخوانید: مالیات بر درآمد اجاره ملک در سال 1400
ثبت املاک بر اساس کد ملی سرپرست خانوار
از آنجا که مطابق اصلاحیه جدید قانون مالیات های مستقیم تمامی سرپرستان خانوار اعم از مستاجرین و مالکین باید تا 19 خرداد 1400، اطلاعات سکونتی و ملکی خود را در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، به ثبت برسانند و با توجه به اینکه افراد زیادی مشمول این حکم جدید قانون گذار می باشند، وزارت مسکن و شهرسازی در جهت نظم بخشیدن به روند ثبت نام سرپرستان خانوار در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، اقدام به ارائه جدول زمان بندی ثبت نام در سامانه املاک و اسکان بر اساس کد ملی نموده است.
مطابق جدول ثبت نام سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، زمان ثبت نام در سامانه املاک و اسکان، بر اساس آخرین رقم کد ملی سرپرست خانواده از 19 فروردین برای سرپرستانی که کد ملی آنها به رقم 9 ختم شده، شروع گشته و تا 9 اردیبهشت برای سرپرستانی که کد ملی آنها به رقم 0 ختم می شود، ادامه دارد. ضمنا از تاریخ 10/2/1400 تا 19/2/1400 کلیه سرپرستان خانوار با هر کد ملی امکان مراجعه به سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، و ثبت نام اطلاعات سکونتی و ملکی خود را خواهند داشت.
تلفن سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
گرچه سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، به عنوان یکی از سامانه های دولتی به صورت سامانه ای حرفه ای و به روز طراحی گردیده، اما سایت سماوا همانند سایر سایت های اینترنتی ممکن است که گاهی به دلایلی با مشکل مواجه گردد. به علاوه، مراجعه کنندگان به سایت املاک و اسکان amlak.mrud.ir، اعم از شخص حقیقی و شخص حقوقی ممکن است در هنگام وارد کردن اطلاعات مروط به ملک خود با ابهامات، سوالات و مشکلاتی مواجه شوند.
به منظور پاسخ گویی به این سوالات و حل مشکلات مربوط به سامانه سماوا، بخشی به عنوان تماس با ما در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir پیش بینی گردیده که از طریق آن، کاربران این سایت می توانند با تماس با شماره تلفن های اعلام شده، پاسخ سوالات خود را دریافت نمایند. شماره تلفن سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir را در ادامه مطلب ملاحظه می فرمایید.
02188646390 و 02188646391و 02188646392و 02188646393 و 02188646394
رفع مشکل و پاسخ به سوالات ثبت املاک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
از آنجا که ثبت اجباری املاک در سامانه املاک و اسکان که به عنوان سامانه ثبت نام کد یکتا املاک نیز شناخته می شود، به تازگی آغاز شده است، ممکن است افرادی که قصد ثبت ملک و اطلاعات سکونتی خود را در سامانه املاک و اسکان دارند، با سوالاتی در این زمینه مواجه شوند. از آنجا که بسیاری از این سولات تکراری و در میان افراد مختلف، مشترک می باشد، در ادامه به توضیح سوالات متداول ثبت املاک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir و پاسخ این سوالات می پردازیم:
سوال: خوداظهاری اطلاعات مالکیت و سکونت باید در چه سامانهای انجام شود؟
پاسخ: سامانه ملی املاک و اسکان کشور با آدرس amlak.mrud.ir که توسط وزارت راه و شهرسازی طراحی شده ، تنها سامانه معتبر جهت دریافت خوداظهاری اطلاعات مالکیت و سکونت می باشد.
سوال: وقتی وارد سامانه می شوم. پیغام خطا می دهد کد ملی با شماره همراه سازگار نیست. چه طور آن را برطرف کنم؟
پاسخ: پیش شرط ورود به سامانه، ورود با شماره همراهی است که مالکیت آن برای کد ملی شما ثبت شده باشد.
سوال: پس از ورود به سامانه، سامانه املاکی را نشان می دهد که متعلق به من نمی باشد. چه اقدامی را باید انجام دهم؟
پاسخ: در قسمت تعیین تکلیف، گزینه "این ملک متعلق به من نمی باشد" را انتخاب نمایید.
سوال: پس از ورود به سامانه، املاکی را نشان می دهد که قبلا فروخته ام. چه اقدامی را باید انجام دهم؟
پاسخ: در قسمت تعیین تکلیف گزینه "کل ملک را واگذار کرده ام" یا "بخشی از ملک را واگذار کرده ام" را انتخاب نمایید.
سوال: پس از ورود به سامانه، در قسمت فهرست کارها، یک ملک را دو بار نشان می دهد. چه اقدامی را باید انجام دهم؟
پاسخ: یکی از املاک تکراری را انتخاب کرده و در قسمت تعیین تکلیف گزینه "این ملک متعلق به من نمی باشد" را انتخاب کنید و در صورتی که بخشی از اطلاعات ملک دیگر نادرست یا ناقص است، اطلاعات آن را از طریق بخش تعیین تکلیف تصحیح نمایید.
سوال:ملک من تجاری است اما به صورت ملک مسکونی در سامانه ثبت شده. در این مورد چه کار باید کرد؟
پاسخ : با مراجعه به قسمت اطلاعات ملک، نوع ملک و نوع کاربری آن را به تجاری تغییر دهید.
سوال: خانه متعلق به من است، اما مستاجر ساکن آن می باشد چگونه این مورد را ثبت کنم؟
پاسخ: در قسمت تعیین تکلیف ملک، گزینه "من مالک هستم" را انتخاب کرده و سپس اطلاعات ملک را وارد نمایید، سپس، در قسمت اطلاعات سکونت، گزینه "شخص دیگری ساکن است." را انتخاب کرده و اطلاعات مستاجر خود را در آن وارد نمایید.
سوال: با اینکه ملک را به دیگری فروخته ام اما همچنان در بخش املاک تحت مالکیت، قابل مشاهده است. علت چیست؟
پاسخ: هر زمان که خریدار ملک، وضعیت جدید ملک را در سامانه تایید کند، وضعیت ملک به فروخته شده تغییر می یابد.
سوال: در سامانه مشاهده می کنم خانه من خالی است، اما در واقع خالی نیست. چه اقدامی را باید انجام دهم؟
پاسخ: به قسمت تعیین تکلیف ملک رفته، گزینه "من مالک هستم" را انتخاب کرده و اطلاعات ملک را وارد نمایید، سپس در قسمت اطلاعات سکونت، وضعیت سکونت ملک را تعیین کنید.
سوال:من ملک خود را فروخته ام یا شخص دیگری در ملک من سکونت دارد، اما کد رهگیری ندارم. برای ثبت چنین ملکی چه کار کنم؟
پاسخ: نیازی به وارد کردن کد رهگیری برای ثبت فروش یا سکونت ملک نمی باشد.
سوال: ثبت زمین در سامانه به چه صورت است؟
پاسخ: نوع ملک خود را قطعه زمین تعیین کرده و اطلاعات مورد نیاز را وارد نمایید.
سوال: مقصود از اقامتگاه اصلی و فرعی چیست؟
پاسخ: اقامتگاه اصلی اقامتگاهی است که در حال حاضر در آن زندگی می کنید و اقامتگاه فرعی اقامتگاه دوم شما است که به طور دائم در آن ساکن نمی باشید.
سوال: فهرست املاک در سامانه به من نشان داده نمی دهد. علت چیست؟
پاسخ : پس از ثبت اقامتگاه اصلی، فهرست املاک شما قابل مشاهده خواهد بود.
سوال: اولین مرتبه است که وارد سامانه می شوم ( یا رمز عبور خود را فراموش کرده ام ). در صفحه اصلی سامانه میخواهم کد ملی خود را وارد نمایم، اما کد ملی وارد نمی شود. چه کار کنم؟
پاسخ: حتما از مرورگرهای به روز Google Chrome یا Mozilla Firefox استفاده نمایید.
سوال: مشخصات یکی از املاکم را در سامانه نمی بینم. چه کار کنم؟
پاسخ: به قسمت املاک تحت مالکیت رفته، روی گزینه افزودن ملک کلیک کرده و مشخصات آن را ثبت نمایید.
سوال: در تعیین تکلیف ، به اشتباه یکی از املاک را متعلق به من نمی باشد، تعیین کرده ام. چگونه آن را تصحیح کنم؟
پاسخ: در قسمت املاک تحت مالکیت، گزینه افزودن ملک کلیک کرده و مشخصات آن را ثبت نمایید.
سوال: وضعیت سکونت ملک من تغییر کرده است. چونه آن را ثبت کنم؟
پاسخ: به قسمت املاک تحت مالکیت رفته، در کنار ردیف ملک خود روی گزینه ثبت یا تغییر ساکن کلیک کرده و وضعیت جدید سکونت ملک خود را وارد نمایید.
سوال: سایر ساکنان اقامتگاه خودم را چگونه ثبت نمایم؟
پاسخ: به قسمت اقامتگاه ها رفته، در کنار ردیف اقامتگاه مورد نظر،گزینه ساکنین را انتخاب کرده و مشخصات دیگر ساکنان اقامتگاه خود را وارد نمایید.
در ادامه بخوانید: سامانه ثبت الکترونیکی پذیرش درخواست صدور سند مالکیت
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir در کانال تلگرام آیین دادرسی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir پاسخ دهند .
آخرین اخبار مرتبط با ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir
5 خرداد 1400
بنابر اعلام وزارت راه و شهرسازی، موجرینی که قصد ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir را داشته و ضمنا ملک آنها در اختیار مستاجر می باشد، پس از وارد کردن اطلاعات ملک در سامانه، در بخش اطلاعات سکونت، با انتخاب گزینه « شخص دیگری ساکن است »، اطلاعات مستاجر ملک را وارد نمایند.
1 خرداد 1400
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، چنانچه در جریان ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، ملکی که خالی نبوده به صورت خالی در سامانه نشان داده شود، ثبت نام کننده می تواند وضعیت اقامت ملک را با استفاده از گزینه ثبت یا تغییر ساکن تصحیح نماید.
30 اردیبهشت 1400
طبق اعلام رئیس اتحادیه مشاورین املاک اهواز، طرح ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir ، چنانچه به طور موفقیت آمیزی انجام گیرد، می تواند موجب شکسته شدن قیمت مسکن و شکسته شدن نرخ تورم در این بازار گردد.
29 اردیبهشت 1400
مطابق اعلام وزارت راه و شهرسازی، اشخاصی که به تازگی ملک را خریده اند ولی سند رسمی هنوز به آنها منتقل نشده نیز موظف به ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir بوده ، با این توضیح که در بخش نوع سند، گزینه عادی را به عنوان نوع سند ملک خریداری شده، تعیین نمایند.
28 اردیبهشت 1400
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، اگر مالک یک ملک، سرپرست خانوار نبوده بلکه یکی دیگر از اعضای خانواده باشد، سرپرست خانوار در هنگام ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، در بخش مالکیت ملک، آن عضو خانواده را به عنوان مالک ثبت نام نماید.. این عضو خانواده نیز باید به طور جداگانه ملک خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت نام نموده و در هنگام ثبت نام ملک، گزینه "خودم ساکن هستم" را انتخاب کند.
27 اردیبهشت 1400
بنابر اعلام وزارت راه و شهرسازی، در صورتی که محل سکونت یک شخص تغییر کرده باشد، موظف است تا در مدت حداکثر یک ماه، اقدام به ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، مطابق اطلاعات محل سکونت جدید خود نماید.
26 اردیبهشت 1400
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، در تبیین نحوه ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، در شرایطی که بهره بردار ملک از قبیل مستاجر ساکن در ملک، اقدام به ثبت اطلاعات ملک در سامانه املاک و اسکان نکند، مالک ملک، این امکان را خواهد داشت که با وارد کردن کد رهگیری اجاره نامه و یا شناسه سند و رمز تصدیق اجارهنامه رسمی خود در سامانه، از جریمه مالیاتی اجتناب نماید.
25 اردیبهشت 1400
مطابق اعلام وزارت راه و شهرسازی، در رابطه با ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، چنانچه ملکی فروخته شده ولی هنوز به مالک تحویل نشده است، چنانچه در فاصله فروش و تحویل به مالک جدید، به میزان 120 روز خالی باشد، مالیات بر خانه خالی به آن تعلق خواهد گرفت.
22 اردیبهشت 1400
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، در ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، املاک مسکونی واقع شده در شهر های با جمعیت کمتر از ۱۰۰ هزار نفر، مشمول مالیات بر خانه های خالی نمی گردند. اما چنانچه مالکین این املاک اقدام به ثبت نام در سامانه املاک و اسکان نکنند، مشمول جریمه مالیاتی خواهند بود.
21 اردیبهشت 1400
بنابر اعلام وزارت را ه و شهرسازی، در ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، ملاک معافیت املاک وقفی از پرداخت مالیات مربوطه، استعلام از سازمان امور اوقاف و خیریه می باشد.
20 اردیبهشت 1400
بنابر اعلام وزارت راه و شهرسازی، در فرآیند ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، چنانچه دو واحد مسکونی که دارای سند مجزا و تفکیک شده بوده، توسط یک خانوار مورد استفاده قرار گیرد، سرپرست خانوار موظف است تا هر دو ملک را به طور مجزا در سامانه املاک و اسکان ثبت نماید.
19 اردیبهشت 1400
مطابق اعلام وزارت مسکن و شهرسازی، از آنجا که یکی از اطلاعات ضروری برای ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، کد پستی بوده، افرادی که به کد پستی ملک خود دسترسی نداشته، می توانند با مراجعه به سامانه شرکت ملی پست،آن را دریافت نمایند.
18 اردیبهشت 1400
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، برای ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، وارد نمودن کد رهگیری معاملات الزامی نمی باشد.
16 اردیبهشت 1400
بنابر اعلام معاون وزیر راه و شهرسازی، کلیه مالکین املاک ملزم به ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir بوده و برای املاک قولنامهای، مسکن مهر، تعاونی ساز یا املاک در رهن بانک نیز امکان ثبت نام پیش بینی شده است.
15 اردیبهشت 1400
مطابق اعلام وزارت مسکن و شهرسازی، فرسودگی، ملاک عدم شمولیت قانون مالیات بر خانه های خالی بر ملک فرسوده نبوده و چنانچه ملکی به دلیل فرسودگی از قابلیت اجاره برخوردار نباشد، باز هم مالک یا مالکین ملک ملزم به ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir بوده وگرنه آن ملک مشمول مالیات بر خانه های خالی می گردد.
13 اردیبهشت 1400
بنابر اعلام وزارت مسکن و شهرسازی، کلیه سرپرستان خانوار ملزم به ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir بوده و اطلاع رسانی مربوط به ثبت نام اشخاص حقیقی با سن کمتر از 18 سال، اتباع کشورهای خارجی و شهروندان ایرانی که در خارج از کشور سکونت داشته، در آینده صورت خواهد گرفت.
11 اردیبهشت 1400
بر اساس توضیحات معاون وزیر راه و شهرسازی، اگرچه مهلت در نظر گرفته شده برای ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir در ماده 52 قانون مالیات های مستقیم، 2 ماه بوده، اما چنانچه لازم شود، ممکن است، این مدت با هماهنگی های مربوطه، تمدید گردد.
9 اردیبهشت 1400
با توجه به اعلام معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی، اگرچه اخذ مالیات از خانه های خالی ، اختصاص به شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت داشته، اما تمامی خانوارها اعم از شهری و روستایی موظف به ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir می باشند.
8 اردیبهشت 1400
بر اساس توضیحات معاون وزیر راه و شهرسازی، پس از ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، کد یکتایی مبنی بر آدرس الکترونیک خانوار توسط سامانه صدر گردیده و دریافت خدمات دولتی در آینده بر مبنای این کد یکتا انجام می گیرد.
<
7 اردیبهشت 1400
بنابر اعلام وزیر راه و شهرسازی، ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir که با هدف کنترل قیمت مسکن و اجاره بها اجرا گردیده، شامل کسب و کار انبوه سازان نشده و این کسب و کارها از مقررات طرح خانه های خالی مستثنی می باشند.
6 اردیبهشت 1400
وزارت راه و شهرسازی با انتشار فایل ویدئویی در رابطه با ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، اعلام نمود که صرفا سرپرستان خانوار، امکان ثبت اقامتگاه اصلی و فرعی را داشته و افرادی نظیر دانش آموزان، دانشجویان و طلاب که در مکانی جدا از خانواده خود زندگی می کنند ،از طریق گزینه سایر اقامتگاه ها ، اقامتگاه خود را ثبت نمایند.
5 اردیبهشت 1400
مطابق اعلام معاون وزیر راه و شهرسازی، هدف از ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir صرفا اخذ مالیات از برخی از افراد نبوده، بلکه این سامانه یک طرح عملی برای شناسایی وضعیت مسکن کشور می باشد. در زمینه مالیات نیز، مالیات اخذ شده از خانه های خالی، به صندوق ملی مسکن اختصاص یافته و صرف پرداخت تسهیلات برای مسکن گروه های کم درآمد می شود.
4 اردیبهشت 1400
بر اساس اعلام معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی، ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir در این مرحله، اختصاص به مالکین املاک نداشته و از آنجا که هدف، شفاف سازی اطلاعات مسکن می باشد، مستاجرین نیز موظف به ثبت نام در این سامانه هستند.
2 اردیبشت 1400
بنابر اعلام وزارت راه و شهرسازی،در راستای تسهیل ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، تلفن این سامانه به شماره 02159198 و سامانه پیامکی 021193 آماده پاسخگویی 24 ساعته به سوالات شهروندان می باشد.
1 اردیبهشت 1400
بنابر اعلام معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، در رابطه با ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، هر خانوار این امکان را داشته که یک اقامتگاه اصلی و یک اقامتگاه فرعی داشته و این دو مورد، به عنوان خانه خالی تلقی نشده و مشمول قانون مالیات بر خانه های خالی نمی شوند.
31 فروردین 1400
بر اساس اعلام معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، 19 خرداد آخرین مهلت ثبت نام amalak. mrud.ir بوده و جاماندگان یعنی افرادی تا 9 اردیبشهت موفق نشده اند که بر اساس کد ملی خود، اطلاعات سکونتی خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت نمایند، از 10 اردیبشت تا 19 خرداد، فرصت دارند تا با مراجعه به سامانه، اقدام به ثبت ملک و اطلاعات سکونتی خود نمایند.
30 فروردین 1400
بر اساس اعلام مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان، اختصاص به املاک دارای سند رسمی نداشته و کلیه املاک، چه دارای سند رسمی بوده و چه دارای سند غیر رسمی، باید در این سامانه به ثبت برسند.
29 فروردین 1400
بر اساس اعلام معاون وزیر راه و شهرسازی، گرچه امکان ویرایش اطلاعات در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir در حال حاضر وجود ندارد، اما در آینده ای نزدیک امکان ویرایش اطلاعات در این سامانه فراهم خواهد شد.
28 فروردین 1400
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی ، سرپرستان خانوار در صورت عدم ثبت ملک یا اطلاعات سکونتی خود در سامانه املاک و اسکان، از خدمات اجتماعی زیر محروم خواهند شد:
افتتاح حساب بانکی و صدور دسته چک، هرگونه یارانه و کمک هزینه های معیشتی، تعویض پلاک خودرو، دریافت انشعاب آب، برق، تلفن و گاز، دریافت اسناد و مدارک مانند گواهینامه، گذرنامه، مدارک خودرو و ابلاغیه ، ثبت نام مدارس فرزندان در منطقه محل اقامت و خوابگاه دانشجویی.
توجه: مرکز رسمی ارتباط مردمی سامانه ملی املاک و اسکان کشور شماره ۵۹۱۹۸-۰۲۱ و شماره پیامکی ۰۲۱۱۹۳ برای پاسخگویی می باشد.
سوالات متداول
1- ✔️ آیا ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir الزامی است ؟
✔️ از تاریخ 19 فروردین به مدت دو ماه تمامی افراد می بایست فرم خود اظهاری راجع به املاکشان را در سامانه املاک و اسکان به آدرس amlak.mrud.ir ثبت نمایند که نحوه تکمیل این فرم در متن مقاله بیان شده است .
2- ✔️ آیا امکان ویرایش اطلاعات در سامانه ثبت املاک و اسکان بعد از ثبت ملک وجود دارد ؟
✔️ خیر افراد در زمان پر کردن فرم خوداظهاری برای معرفی و ثبت املاکشان در این سامانه می بایست کمال دقت را داشته باشند زیرا امکان ویرایش اطلاعات پس از ثبت نهایی دیگر وجود ندارد به همین منظور راهنمای ثبت در متن مقاله ارائه شده است .
3- ✔️ آیا در سامانه ثبت املاک و اسکان به منازل مسکونی دارای ساکن و خانه های ویلایی هم مالیات تعلق می گیرد ؟
✔️ خیر در این سامانه فقط به خانه هایی که 4 ماه بدون سکونت بوده اند و در طی شش ماهه فرصت داده شده به فروش نرسد یا اجاره داده نشود مشمول قانون مالیات خواهد بود که در متن مقاله به صورت کامل بیان شده است .
منبع : شماره تلفن سامانه املاک و اسکان