03-10-2020, 06:18 PM
در حالت کلی دیدگاهها راجع به این موضوع بسیار متفاوت است. عدهای شکرک زدن عسل را نشانه خوب و دلیلی بر طبیعی بودن آن میدانند؛ در حالی که عدهای دیگر، شکرک عسل را نشانه تقلبی یا تغذیهای بودن عسل میپندارند. اما واقعیت چیست؟ شکرک زدن عسل نشانه چیست؟
برای پاسخ به این سوال، ابتدا باید ساختار و مواد تشکیل دهنده عسل را بشناسید.
در مجموع بیشتر ترکیب عسل از آب و قند تشکیل شده است. حدود 15 درصد این ترکیب را آب و 80 درصد آن را سه نوع قند شامل گلوکز، فروکتوز و ساکارز تشکیل میدهند. از میان این قندها درصد فروکتوز و گلوکز حدود 75 درصد و درصد ساکارز معمولا زیر 5 درصد است.
گلوکز معمولا تمایل زیادی به کریستاله شدن و یا رس بستن و خارج شدن از حالت محلول دارد. پس اگر در شرایط مناسبی قرار بگیرد، شروع به تشکیل کریستال میکند که در بیان عامیانه به همان شکرک معروف است.
بنابراین عسل به دلیل وجود مقدار زیادی قند در مقدار کمی آب و همچنین وجود گلوکز در آن، در صورت قرارگرفتن در شرایط خاص، شکرک میزد.
به دلیل این که این شرایط در تمام انواع عسلها وجود دارد، میتوان گفت که عسل چه طبیعی باشد، چه تغذیه ای و چه تقلبی، ممکن است رس ببندد و شکرک بزند.
بنابراین شکرک زدن عسل نمیتواند دلیلی بر خوب یا بد بودن عسل و یا بیانگر نوع آن باشد.
آیا شکرک زدن عسل میتواند نشانه خوبی باشد؟
گفتیم که نمیتوان از روی شکرک زدن عسل به طبیعی یا تقلبی بودن عسل پی برد و امکان شکرک زدن برای تمامی عسلها وجود دارد؛ ولی در صورتی که مطمئن باشیم عسلی طبیعی است، اگر شکرک بزند، نشان میدهد که آن عسل خام و حرارت ندیده است و خواص خود را حفظ کرده است.
آیا از روی شکل شکرک عسل میتوان به طبیعی بودن آن پی برد؟
خیر-شکل شکرک یا کریستالهای عسل ارتباطی با طبیعی و تغذیهای بودن عسل ندارد و به عوامل دیگری مثل گلی که زنبور برای درست کردن عسل از آن تغذیه کرده، دمایی که عسل در آن شکرک زده و عوامل محیطی دیگری ارتباط دارد و از روی ظاهر کریستالهای عسل شکرک زده، نمیتوان گفت که عسل تغذیه شده است یا خیر و این حرف که شکرک عسل طبیعی نرم و شکرک عسل تغذیهای زبر است، درست نیست.
جمع بندی: گفتیم که احتمال شکرک زدن برای هر عسلی وجود دارد و نمیتوان برای جلوگیری از شکرک زدن عسل، به آن حرارت داد؛ زیرا خواص آن از بین میرود. اما یک سری عوامل وجود دارند که باعث میشوند عسل زودتر شکرک بزند. اگر شما این عوامل را بشناسید، میتوانید با نگهداری عسل در شرایط مناسب، شکرک زدن آن را به تاخیر بیندازید. برای آشنایی با عوامل موثر بر زودتر شکرک زدن عسل و مطالعه بیشتر در این زمینه، روی شکرک زدن عسل طبیعی کلیک کنید و اصل این مقاله را از سایت درکام بخوانید.
برای پاسخ به این سوال، ابتدا باید ساختار و مواد تشکیل دهنده عسل را بشناسید.
در مجموع بیشتر ترکیب عسل از آب و قند تشکیل شده است. حدود 15 درصد این ترکیب را آب و 80 درصد آن را سه نوع قند شامل گلوکز، فروکتوز و ساکارز تشکیل میدهند. از میان این قندها درصد فروکتوز و گلوکز حدود 75 درصد و درصد ساکارز معمولا زیر 5 درصد است.
گلوکز معمولا تمایل زیادی به کریستاله شدن و یا رس بستن و خارج شدن از حالت محلول دارد. پس اگر در شرایط مناسبی قرار بگیرد، شروع به تشکیل کریستال میکند که در بیان عامیانه به همان شکرک معروف است.
بنابراین عسل به دلیل وجود مقدار زیادی قند در مقدار کمی آب و همچنین وجود گلوکز در آن، در صورت قرارگرفتن در شرایط خاص، شکرک میزد.
به دلیل این که این شرایط در تمام انواع عسلها وجود دارد، میتوان گفت که عسل چه طبیعی باشد، چه تغذیه ای و چه تقلبی، ممکن است رس ببندد و شکرک بزند.
بنابراین شکرک زدن عسل نمیتواند دلیلی بر خوب یا بد بودن عسل و یا بیانگر نوع آن باشد.
آیا شکرک زدن عسل میتواند نشانه خوبی باشد؟
گفتیم که نمیتوان از روی شکرک زدن عسل به طبیعی یا تقلبی بودن عسل پی برد و امکان شکرک زدن برای تمامی عسلها وجود دارد؛ ولی در صورتی که مطمئن باشیم عسلی طبیعی است، اگر شکرک بزند، نشان میدهد که آن عسل خام و حرارت ندیده است و خواص خود را حفظ کرده است.
آیا از روی شکل شکرک عسل میتوان به طبیعی بودن آن پی برد؟
خیر-شکل شکرک یا کریستالهای عسل ارتباطی با طبیعی و تغذیهای بودن عسل ندارد و به عوامل دیگری مثل گلی که زنبور برای درست کردن عسل از آن تغذیه کرده، دمایی که عسل در آن شکرک زده و عوامل محیطی دیگری ارتباط دارد و از روی ظاهر کریستالهای عسل شکرک زده، نمیتوان گفت که عسل تغذیه شده است یا خیر و این حرف که شکرک عسل طبیعی نرم و شکرک عسل تغذیهای زبر است، درست نیست.
جمع بندی: گفتیم که احتمال شکرک زدن برای هر عسلی وجود دارد و نمیتوان برای جلوگیری از شکرک زدن عسل، به آن حرارت داد؛ زیرا خواص آن از بین میرود. اما یک سری عوامل وجود دارند که باعث میشوند عسل زودتر شکرک بزند. اگر شما این عوامل را بشناسید، میتوانید با نگهداری عسل در شرایط مناسب، شکرک زدن آن را به تاخیر بیندازید. برای آشنایی با عوامل موثر بر زودتر شکرک زدن عسل و مطالعه بیشتر در این زمینه، روی شکرک زدن عسل طبیعی کلیک کنید و اصل این مقاله را از سایت درکام بخوانید.