29-11-2020, 07:32 PM
موکت ضد لک به طور معمول برای مکان هایی استفاده می شود که رفت وآمد در آن ها زیاد است، یا احتمال کثیف شدن آن ها زیاد است. این موکت ها به طور معمول مناسب کف سالن هواپیما ، کف آشپزخانه ، پوشش کف اتاق کودک ، کف اتومبیل ، قطار و سایر وسایل نقلیه است.
فناوری ضد لک در این موکت ها چگونه کار می کند؟
موکت ضد لک را با انواع الیاف تولید می کنند، از جمله: پلی پرولین ، پلی استر ، ابریشم ، پشم یا نایلون. اما به طور معمول نایلون به خاطر انعطاف پذیری فراوان و مقاومت در برابر سایش ، پرطرف دارترین جنس برای موکت های ضدلک در بازارهای جهانی است و تولیدکنندگان زیادی نایلون را برای تولید محصولات خود انتخاب می کنند.
تولیدکننده های موکت ، محصول خود را با استفاده از انواع مختلف پوشش های محافظتی و مقاوم در برابر فشار تولید می کنند. البته هر شرکتی هم از محصولات شیمیایی اختصاصی و همین طور فناوری های مخصوص به خودش برای تولید موکت ضد لک استفاده می کند.
نایلون های مختلفی برای تولید موکت وجود دارند، اما بیشتر آن ها به یکی از این دو روش ساخته می شوند:
_ مواد شیمیایی قبل از ارسال نخ ها به کارخانه ، به الیاف نایلون تزری می شوند؛
_ یا طی مراحل تولید موکت در کارخانه ، و حین بافت موکت ، مواد شیمیایی با آن ها ترکیب می شوند.
موکت های مقاوم در برابر لکه، به طور معمول در برابر لکه های ناشی از مواد غذایی ، آب میوه و سایر نوشیدنی ها ، جوهر ، زنگ زدگی و حتی واکس کفش نفوذ ناپذیر هستند. پس انتخاب ایدئالی برای محیط های پررفت وآمد یا پر از آلودگی محسوب می شوند.
چگونگی نظافت موکت های ضد لک
برای تمیز کردن این موکت ها ، کافی است آب یا محلول آب و صابون را به محل لک شده بمالید. البته به یاد داشته باشید که بهتر است همیشه لکه ها را قبل از خشک شدن ، فوری پاک کنید.
نکته مهم اینکه در فرایند تمیزکردن این موکت ها نباید از شوینده هایی بر پایه سفیدکننده استفاده شود؛ چون این مواد شیمیایی ، لایه محافظ الیاف موکت را از بین می برند و چه بسا کثیفی لکه ها را بیشتر هم می کنند.
برای مراقبت بهتر از این موکت ها، دستورالعمل های تولید کننده را حتما بخوانید و آن ها را با دقت پیاده سازی کنید تا موکت مدت طولانی تری دوام بیاورد.
ویژگی های موکت ضد لک
مقرون به صرفه بودن
موکت های مقاوم در برابر لکه ، در حین ویژگی های خاصی که دارند، مقرون به صرفه هم محسوب می شوند؛ چون مجبور نیستید آن ها را مدام عوض کنید، یا حتی بشویید. هزینه تعویض موکت ، به ویژه در ساختمان های اداری ، و همین طور شست وشوی آن را که حساب کنید، متوجه مزیت این موکت ها نسبت به موکت های معمولی می شوید.
قابلیت ضد لک
بالاخره موکت خانه به شکل های مختلف کثیف می شود، خواه کودکتان لیوان شیرش را روی موکت بریزد، یا آلودگی های خیابان را با خود به خانه بیاورید! این جاست که ویژگی های موکت ضد لک به کار می آید و آن را به انتخاب ایدئالی برای خانه ها و حتی ساختمان های اداری و تجاری تبدیل می کند.
البته مقاومت در برابر لکه به این معنا نیست که این موکت نیازی به مراقبت ندارد. به نظافت و تمیزکردن این موکت ها هم باید توجه ویژه ای داشته باشید. مراقبت خوب ، عمر موکت شما را تا سال ها افزایش می دهد. موکت ضد لک هم از این قاعده مستثنی نیست.
حفظ سلامتی افراد
مزیت دیگر آنکه این موکت ها سلامتی را هم برای اعضای خانواده به همراه دارند؛ چون کمتر آلوده می شوند و آلودگی ها را به خود جذب نمی کنند. تنفس در فضای اتاق هایی که کف آن ها با موکت ضد لک پوشیده شده، گرد و غبار کمتری را به ریه ها می کشاند.
جمع بندی درباره موکت ضد لک
موکت ضد لک از الیاف باکیفیتی تولید می شود که آغشته به مواد ضد لک هستند. این ویژگی باعث می شود آلودگی ها و مواد مختلف بر نخ های موکت تأثیری نگذارند و عمر مفید موکت بالاتر برود. این موکت ها به طور معمول برای مکان هایی استفاده می شوند که رفت وآمد در آن ها زیاد است.
پلی پرولین ، پلی استر ، آکریلیک ، ابریشم ، پشم و نایلون ، جنس های مختلفی هستند که برای تولید موکت ضد لک در شرکت های مختلف از آن ها استفاده می شود، اما نایلون پرطرف دارترین جنس است، چون به طور معمول انعطاف پذیری بالایی دارد و در برابر سایش هم مقاوم است.
بعضی از مواد به موکت های ضد لک آسیب می زنند یا باعث تغییر رنگ می شوند. برای نمونه مواد شیمیایی قوی ، دارو های ضد آکنه و همین طور خردل، جزو این مواد آسیب زننده هستند. تولیدکنندگان توصیه می کنند تا جای ممکن سعی کنید این مواد را از موکت دور نگه دارید.