12-10-2019, 04:02 PM
دانه های آن دارای حدود ۱۰%روغن بوده که به رنگ زردکمرنگ متمایل به قرمز ودارای بوئی مطبوع می باشد.البته دانه ها سمی است.
عمده ترین اسیدهای چرب تشکیل دهنده روغن هسته های نسترن کوهی به ترتیب:
لینولئیک
اولئیک
آلفا–لینولنیک
استئاریک
و پالمیتیک اسید می باشند.
اسید لینولئیک و اسید لینولنیک به ترتیب با ۵۶-۳۶ درصد و ۲۹-۲۰ درصد بیشترین مقدار را به خود اختصاص می دهند.
حاوی بالاترین میزان اسیدهای چرب غیر اشباع با پیوند دوگانه ( PUFA )
در این قسمت توضیح مختصری در ارتباط با اسیدهای چرب داده می شود تا ارزش اسیدهای چرب موجود در روغن نسترن را بیشتر بدانید!!
اسیدهای چرب به سه گروه تقسیم بندی می شوند:
اسیدهای چرب اشباع
اسیدهای چرب اشباع در طول زنجیر اسید چرب پیوند دوگانه ندارند.
میزان اسیدهای چرب اشباع در روغنهای حیوانی غیر دریائی و روغنهای نظیر پالم و اکثر روغنهای نباتی موچود می باشد .
اسیدهای چرب تک غیر اشباع
این اسید چرب در تمام روغنها و چربیها به مقدار کم وبیش وجود دارد .
در روغن زیتون میزان این اسید چرب در سطح بالائی قرار دارد .
اسیدهای چرب چند غیر اشباع ( PUFA ) :
در ایــن گـــروه دو اسید چرب اسید لینولئیک و اسید لینولنیک قرار دارد.
این دو اسید چرب چون در بدن انسان ساخته نمی شود به همین دلیل به آنها اسیدهای چرب ضروری می گویند.
بیش از ۹۰ درصد ترکیب اسیدهای چرب این میوه از نوع چند غیر اشباع می باشد.
اسید لینولئیک و اسید لینولنیک به وفور در روغن هسته گل نسترن وحشی وجود دارند که خود پیش ساز تولید سایر اسیدهای چرب غیر اشباع با پیوند دوگانه (PUFA) مهم در بدن انسان هستند.
اگر اسید لینولئیک به برنامه غذایی اضافه شود میزان کلسترول بد در بدن کاهش می یابد .
بالا بودن این اسیدهای چرب در بدن خطر ایجاد نارسایی مغزی از قبیل آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهد.
از روغن نسترن به عنوان یک روغن نسبتا ضعیف از نظر مقاومت به اکسیداسیون یاد می شود که این می تواند به مقدار زیاد اسیدهای چرب غیر اشباع (PUFA) در این روغن مربوط باشد.
عمده ترین اسیدهای چرب تشکیل دهنده روغن هسته های نسترن کوهی به ترتیب:
لینولئیک
اولئیک
آلفا–لینولنیک
استئاریک
و پالمیتیک اسید می باشند.
اسید لینولئیک و اسید لینولنیک به ترتیب با ۵۶-۳۶ درصد و ۲۹-۲۰ درصد بیشترین مقدار را به خود اختصاص می دهند.
حاوی بالاترین میزان اسیدهای چرب غیر اشباع با پیوند دوگانه ( PUFA )
در این قسمت توضیح مختصری در ارتباط با اسیدهای چرب داده می شود تا ارزش اسیدهای چرب موجود در روغن نسترن را بیشتر بدانید!!
اسیدهای چرب به سه گروه تقسیم بندی می شوند:
اسیدهای چرب اشباع
اسیدهای چرب اشباع در طول زنجیر اسید چرب پیوند دوگانه ندارند.
میزان اسیدهای چرب اشباع در روغنهای حیوانی غیر دریائی و روغنهای نظیر پالم و اکثر روغنهای نباتی موچود می باشد .
اسیدهای چرب تک غیر اشباع
این اسید چرب در تمام روغنها و چربیها به مقدار کم وبیش وجود دارد .
در روغن زیتون میزان این اسید چرب در سطح بالائی قرار دارد .
اسیدهای چرب چند غیر اشباع ( PUFA ) :
در ایــن گـــروه دو اسید چرب اسید لینولئیک و اسید لینولنیک قرار دارد.
این دو اسید چرب چون در بدن انسان ساخته نمی شود به همین دلیل به آنها اسیدهای چرب ضروری می گویند.
بیش از ۹۰ درصد ترکیب اسیدهای چرب این میوه از نوع چند غیر اشباع می باشد.
اسید لینولئیک و اسید لینولنیک به وفور در روغن هسته گل نسترن وحشی وجود دارند که خود پیش ساز تولید سایر اسیدهای چرب غیر اشباع با پیوند دوگانه (PUFA) مهم در بدن انسان هستند.
اگر اسید لینولئیک به برنامه غذایی اضافه شود میزان کلسترول بد در بدن کاهش می یابد .
بالا بودن این اسیدهای چرب در بدن خطر ایجاد نارسایی مغزی از قبیل آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهد.
از روغن نسترن به عنوان یک روغن نسبتا ضعیف از نظر مقاومت به اکسیداسیون یاد می شود که این می تواند به مقدار زیاد اسیدهای چرب غیر اشباع (PUFA) در این روغن مربوط باشد.