23-07-2019, 07:00 AM
نرم افزار رویت | آموزش رویت | پروژه رویت
از گذشته تا کنون طراحان ، ایده های خود را به سمع و نظر کارفرما می رساندند و در صورت اعلام رضایت آنها کار پروژه را استارت می زدند. این روزها اما نحوه ارائه پروژه ها نسبت به گذشته کمی متفاوت شده است.
با ظهور نرم افزارهای مختلف در عرصه طراحی نقشه ها، پلان ها و دکوراسیون داخلی انقلابی عظیم در این زمینه رقم خورد است و پروژه ها با نرم افزار های نظیر رویت ارائه می شود. که خود این نرم افزار رویت یکی از پرکاربرد ترین نرم افزارها در این زمینه است ، چرا که خروجی های آن از کیفیتی مطلوب برخوردار هستند و لازم است هر مهندس و یا طراحی دوره آموزش رویت را دیده باشد.
خوشبختانه یادگیری این نرم افزار نیاز به هیچ گونه پیش نیازی ندارد و می توانید درمدت زمان بسیار کم به مهارت بالایی در استفاده از آن برسید. این نرم افزار برای دانشجویان و فارغ التحصیلان مهندسی معماری، آرشیتکت ها، علاقمندان به عرصه های معماری، طراحی دکوراسیون داخلی و صاحبان کسب و کار در زمینه معماری بسیار مناسب و موثر است.
ما در این مقاله سعی داریم تا به صورت جامع به معرفی نرم افزار رویت بپردازیم و بعد از آن در مورد چرای یادگیری نرم افزار رویت صحبت خواهیم کرد. همچنین مجموعه ی از ویدئو های آموزش رویت برای شما قرار خواهیم داد و در انتها چند پروژه آماده رویت را معرفی خواهیم کرد که می توانید از سایت آرچ فایل خریداری کنید.
ما در این مقاله سعی داریم تا به صورت جامع به معرفی نرم افزار رویت بپردازیم و بعد از آن در مورد چرای یادگیری نرم افزار رویت صحبت خواهیم کرد. همچنین مجموعه ی از ویدئو های آموزش رویت برای شما قرار خواهیم داد و در انتها چند پروژه آماده رویت را معرفی خواهیم کرد که می توانید از سایت آرچ فایل خریداری کنید.
[b]تاریخچه ای از نرم افزار رویت[/b]
برای دانستن گذشته رویت باید به تاریخچه شرکت چارلز رویر سافتور برگردیم. شرکتی که در سی و یکم اکتبر سال ۱۹۹۷ در شهر نیوتن ایالت ماساچوست توسط لئونید رایز و ایروین جانگریس تاسیس شد.
این دو از سازندگان اصلی نرمافزار Pro/Engineer شرکت PTC بودند که یک نرم افزار طراحی مکانیک به حساب می آمد و هدف از آن وارد کردن توانایی مدلسازی پارامتری نرم افزار Pro/Engineer در صنعت ساختمان بود (شرکت PTC در گذشته سعی کرده بود نرم افزار رفلکس را در بخش ساخت و ساز تجاری سازی کند اما این پروژه به شکست انجامیده بود).
پس از چندی این دو با سرمایهگذاری دو شرکت اطلس ونچر و کنسرسیوم شرکای نورث بریج چند نفر را برای توسعه نرم افزار استخدام و شروع به کار بر روی نرم افزار رویت با زبان ++C در پلتفرم ویندوز مایکروسافت نمودند.
در ۱۹۹۹ داو لمونت به عنوان مدیر شرکت، جان هیرستک و موسس سالیدورک و نیز آرول ، موسس شرکت سی ام دی گروپ به عنوان اعضای هیات مدیره وارد شرکت شدند.
از همان شروع کار قرار بر آن شد که نرم افزار رویت به معماران و دیگر مهندسان ساختمان کمک کند تا با ساخت پروژه های در رویت شروع به مدل سازی سه بعدی کنند که شامل طراح های هندسی و غیرهندسی و اطلاعات ساخت و ساز می شوند،
به طراحی و مستند سازی ساختمان بپردازد. این مفهوم بعدها به عنوان مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) شناخته شد.
در آن زمان نرم افزارهایی چون آرشیکد و رفلکس امکان کار با یک مدل ساختمان مجازی سه بعدی را به کاربر می دادند و نیز این امکان وجود داشت که از مولفه های مستقل توسط پارامترها کنترل شدند استفاده کرد.
همچنین تمام ارتباطات بین مولفهها ، نما ها و علامت گذاری ها توسط مدل ضبط می شدند، بنابراین تغییرات اعمال شده روی یک مدل در پروژه ها باعث می شد بطور خودکار روی تمام بخش های مدل اعمال میگردد تا مدل همواره بروز باشد. برای مثال : حرکت دادن یک دیوار باعث آپدیت شدن دیوارهای مجاور، زمین و سقفها میشود،
مکان و مقدار اندازه گذاری ها و یادداشت ها را اصلاح میکند، محیط کف زمین را تنظیم می کند ، نما های برشی را از نو می کشد و غیره تا مدل همواره آپدیت باشد و تمام نقشهها هم با آن هماهنگ شوند. مفهوم وابستگی دو طرفه بین مولفهها، نماها و اندازهگذاریها تا چندین نسخه بعد یک ویژگی منحصر بفرد برای نرم افزار رویت شناخته می شد.
[b]نرم افزار رویت یا اتوکد ! کدام قویتر است ؟[/b]
[b][/b]
هر دو نرم افزار توسط یک شرکت طراحی شده است. در اتوکد شما از خطوط استفاده می کنید و در رویت با هندسه پایه که اطلاعات زندگی واقعی را در خود جای داده است.
با استفاده از نرم افزار اتوکد باید هر بخش ساختمان را به عنوان عنصری جداگانه ترسیم کنیم. در صورتی که در نرم افزار رویت فقط با ترسیم پلان ، نرمافزار بصورت هوشمند نماها، مقاطع، حجم سه بعدی و پرسپکتیوها را ترسیم میکند.
دوباره کاری در نرم افزار اتوکد قابل کنترل نیست و خطاهای احتمالی کاربر را شناسایی نمی کند به همین دلیل عملیات ترسیم و ویرایش در اتوکد وقت گیر است. در صورتی که پروژه های که در نرم افزار رویت انجام می شود با اصلاح هر قسمت از مدل پروژه سایر قسمتهای مرتبط به آن هم تغییر می کند و این تغییرات سریعأ در تمام نقشهها و جداول پروژه اعمال میشود.
در اتوکد اطلاعات پروژه در چندین فایل یا بخش جداگانه پیاده سازی می شود. اما در رویت این اطلاعات به صورت یک مدل جامع ارائه میگردد.
هنگام کار با نرم افزار اتوکد در یک زمان فقط یک کاربر می تواند به اطلاعات دسترسی داشته باشد. اما در نرم افزار رویت چندین کاربر این امکان را پیدا می کنند که همزمان به یک فایل هدف دسترسی داشته و بر روی آن کار کنند.
در اتوکد شما میتوانید یک نما (View) از پروژه داشته باشید اما در رویت چندین نما از کار (مدل) قابل مشاهده است.
نرم افزار رویت نسبت به اتوکد از انعطاف پذیری بسیار بیشتری برخوردار است که کاربر در زمان انجام تغییرات خصوصا این موضوع را درک خواهد کرد.
در نرم افزار رویت جدول مقادیر وجود دارد که در متره و برآورد مورد استفاده قرار میگیرد که اتوکد فاقد چنین قابلیتی می باشد.
اتوکد یک نرمافزار BIM به حساب نمی آید درحالیکه نرم افزار رویت برای اجرای BIM بسیار مناسب و کاربردی است.
در رویت انواع پارامترهای تعریف شده مانند دیوار، پنجره و مولفههای تاسیساتی و غیره وجود دارد که در نرم افزار اتوکد وجود ندارد. درواقع رویت از اشیاء هوشمند برای ساخت مدل استفاده میکند.
به این معنا که به جای ترسیم اجزای ساختمان با خط و نقطه این عناصر (که ذکر شد) انتخاب گردیده و در مدل قرار داده میشود به همین دلیل این نرمافزار از نوع شیء محور به حساب میآید.
منبع : https://archfile.ir/dhouseplans/introduc...ect-revit/