02-07-2022, 05:36 PM
سامسونگ یک شرکت خوشهای کرهای چندملیتی واقع در سئول است. سامسونگ مالک چندین شرکت تابعه و زیرمجموعه در صنایع مختلف است که برای نمونه میتوان به سامسونگ الکترونیکس، سامسونگ لایف، سامسونگ فایر، صنایع سنگین سامسونگ، سامسونگ موتورز و سامسونگ سیاندتی اشاره کرد.
گروه سامسونگ در سال ۱۹۳۸ توسط لی بیونگ-چول، بهعنوان یک شرکت تجاری تأسیس شد و در طول ۳ دهه نخست، فعالیتهای خود را در حوزههای ارائه خدمات مالی و بیمه، مبادلات اوراق بهادار و خردهفروشی توسعه داد و در پایان دهه ۱۹۶۰ وارد صنعت الکترونیک گردید و در میانه دهه ۱۹۷۰ نیز به صنایع کشتیسازی و ساختوساز وارد شد؛ ورود به این حوزهها بود که سبب رشدهای پسین آن گردید. پس از درگذشت لی بیونگ-چول، در سال ۱۹۸۷ شرکت سامسونگ به چهار گروه مستقل بهنامهای نمایندگی سامسونگ ، گروه شینسگائه، گروه سیجی و گروه هانسول تفکیک شد. اکنون دفتر مرکزی این کورپوریشن در شهر سامسونگ، سئول قرار دارد و بخشی از سهام آن در بازار بورس نیویورک معامله میشود.
سامسونگ تأثیر بسزایی در توسعه اقتصادی، سیاسی، رسانهای و فرهنگی کره جنوبی دارد و یک نیروی محرکه اصلی در «معجزه روی رودخانه هان» بودهاست. شرکتهای تابعه آن حدود یک پنجم از کل صادرات کره جنوبی را تولید میکنند. در سال ۲۰۱۳ درآمد سامسونگ معادل ۱۷٪ از تولید ناخالص داخلی (اقتصاد) کره جنوبی بوده است.
تاریخچه
گروه سامسونگ در سال ۱۹۳۸ توسط لی بیونگ-چول بهعنوان یک شرکت تجاری تأسیس شد و بیشترین حجم کاری خود را بر صادرات ماهی، میوه و سبزی به چین قرار داد. طی یک دهه، با رشدی بسیار سریع، مرکز تعمیرات سامسونگ به یکی از ۱۰ شرکت بزرگ کره تبدیل شد. در سال ۱۹۶۹ شرکت سامسونگ الکترونیکس بهعنوان یک شرکت تابعه در گروه سامسونگ متولد شد. این شرکت در دهه ۱۹۷۰ با سرمایهگذاری در صنایع سنگین، صنایع شیمیایی و پتروشیمی و کشتیسازی، راه صنعتیشدن را در پیش گرفت.
در ۱۹۷۳ دومین برنامه ۵ ساله مدیریت این شرکت اعلام و گذار از مرحله تولید و تجارت مواد اولیه به ساخت محصول نهایی، هدف اصلی این گروه اعلام شد. در دهه ۱۹۷۰ شرکت سامسونگ آنچنان توسعه پیدا کرد، که شرکتهای صنایع سنگین، پتروشیمی، کشتیسازی و ابزارهای دقیق سامسونگ یکی پس از دیگری تأسیس گردید و نخستین صادرات صنایع الکترونیک این گروه نیز از سوی سامسونگ الکترونیکس صورت گرفت. محصولات این شرکت در دهه ۱۹۸۰ توانستند به بازارهای جهانی راه یابد.
در سال ۱۹۸۷ با درگذشت لی بیونگ-چول، پسر او لی کان-هی مدیریت گروه را برعهده گرفت. لی کان-هی یک سال بعد برنامه توسعه دوم گروه سامسونگ را در شرکت به راه انداخت. این برنامه شامل بر تجدید ساختار کسبوکار قدیمی و تبدیل شرکت به یکی از ۵ شرکت برتر الکترونیک و شرکتی در کلاس جهانی بود.
آغاز دهه ۱۹۹۰ را میتوان دوران مدیریت نوین در سامسونگ دانست. در این دوران شعار «اول کیفیت» انتخاب و تبلیغ شد. در این دوره، ۱۷ محصول مختلف نظیر نیمرسانا، نمایشگرهای رایانه و … در بازار جهانی تولید شد و در برخی از آنها مانند نمایشگرهای السیدی به مقام نخست جهانی دست یافت. همزمان، علاوه بر جهتگیری به سمت بهکارگیری شش سیگما و تولید محصول کیفی، کیفیت کارکنان نیز مورد توجه قرار گرفت. از آغاز قرن بیستویکم، حرکت به سمت دوران دیجیتال برای این شرکت تشدید شد. به گونهای که بهسرعت در حوزههای مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات محصولات گوناگونی عرضه میشوند.
اکنون زیرمجموعههای اصلی صنعتی سامسونگ سه واحد سامسونگ الکترونیکس، صنایع سنگین سامسونگ و سامسونگ سیاندتی هستند. البته این شرکت در حوزههای دیگر نیز زیرمجموعههای بسیار بزرگی دارد که از آنجمله میتوان به شرکت بیمهٔ عمر سامسونگ، سامسونگ اورلند (مدیر پارک سرگرمی Everland، قدیمیترین مرکز تفریحی کرهٔ جنوبی) و Cheil Worldwide را نام برد. شرکت چیل ورلدواید آژانس تبلیغاتی سامسونگ است که در زمرهٔ بزرگترین آژانسهای جهانی در این صنعت شناخته میشود.
تا ۲۵ اکتبر ۲۰۲۰ مدیر عامل اجرایی و رئیس هیئت مدیره گروه سامسونگ لی کان-هی سومین فرزند مؤسس گروه سامسونگ یعنی «لی بیونگ-چول» بود. او که مدرک دکترای خود را از دانشگاه ملی سئول در سال ۲۰۰۰ دریافت کرد، در سال ۱۹۷۸ نایب رئیس سامسونگ بود و پس از درگذشت پدرش در سال ۱۹۸۷ ریاست گروه سامسونگ را بدست گرفت و به خوبی شرکت را در عصر دیجیتال به پیش برد.
او بیش از هر مدیر ارشد دیگری به فناوری و کسب دانش فنی دست اول تأکید داشت. مدیریت مؤثر لی در ۲ دهه توانست سامسونگ را که به عنوان یک فروشگاه بازرگانی تأسیس شده بود، به رقیب جدی معتبرترین و مطرحترین پیشتازان فناوری دیجیتال و تولیدکنندگان وسایل صوتی و تصویری الکترونیک نظیر سونی و پاناسونیک تبدیل کند. او در سال ۱۹۹۳ در شهر فرانکفورت آلمان بیانیه معروف نمایندگی تعمیرات سامسونگ را صادر کرد و همه کارکنان را به یک انقلاب فرهنگی فرا خواند. او گفت که تغییر را از خود آغاز خواهد کرد، زیرا تنها حرف زدن کافی نیست. لی معتقد بود که در هزاره جدید، قدرت آتش یک کشور به وسیله سطح فناوری آن مشخص میشود. مدیریت ارشد سامسونگ هنوز رسماً اعلام نشدهاست.
اهداف لی کان هی، مالک سامسونگ، برای دهه آینده بسیار جامع و متنوع ترسیم شدهاست. وی معتقد بود که سامسونگ برای بقا راهی ندارد جز آنکه به یک شرکت درجه اول تبدیل شود. او سامسونگ را متعهد کرد که برای توسعه نسل جدید فناوری مانند سختافزارها و نرمافزارهای چندرسانهای و مهندسی زیستی ۷۵ میلیارد دلار آمریکا سرمایهگذاری کند.
لی بر این باور بود که تغییرات در ۵ تا ۱۰ سال آینده بی تردید بیش از تغییرات ۱۰۰ سال گذشته خواهد بود. همانگونه که تغییرات ۱۰۰ سال گذشته بیش از تغییرات ۵۰۰ سال پیش از آن بودهاست. او معتقد بود در قرن بیست و یکم هیچکس به تنهایی نمیتواند رشد یابد. در این قرن سرعت تغییرات بیشتر خواهد شد و تلاطم انتقال و حرکت ادامه خواهد داشت. لی دوران آینده را دوران فرا نیمرسانا مینامید و روند تغییرات باورنکردنی را برای دنیا پیشبینی کرد.