اصطلاحات كاربردي cpuرانام ببريد و مخفف چه كلمه ايست
ًcpu
|
(03-05-2019, 11:23 AM)Sasan tork نوشته است: اصطلاحات كاربردي cpuرانام ببريد و مخفف چه كلمه ايست CPU واحد پردازشی رایانهها است که همه کم و بیش با آن آشنایی دارند؛ اما عملکرد آن به چه صورت است و چقدر اهمیت دارد؟ در دنیای فناوری آنچه بسیار کاربرد دارد، کلمات مخفف است؛ عبارتهایی که شاید تعدد آنها باعث سردرگمی کاربران شود. یکی از این عبارات که اهمیت بالایی دارد CPU است. هنگام خرید کامپیوتر شخصی یا نوتبوک، مشخصهای که باید بیش از همه به آن توجه کرد سیپییو است. شاید تصمیمگیری بینAMD و اینتل، دوهستهای و چهارهستهای، i3 و i7 به دلیل عدم دانش کافی از تفاوت آنها برای کاربران دشوار باشد؛ به همین دلیل در این مطلب به ویژگیهای سیپییو و میزان اهمیت هر بخش از آن خواهیم پرداخت.
سیپییو چیست؟
[img=340x0]https://cdn01.zoomit.ir/2017/11/c95625ac-008b-4140-aed5-4afcb51bd203.jpg[/img]
واحد پردازش مرکزی (CPU) که از آن با عنوان مغز رایانه یاد میشود، تنها واحد پردازشی رایانه نیست؛ اما مهمترین آنها به شمار میرود. سیپییو در واقع آن بخش از رایانه است که اقدامات، محاسبات و اجرای برنامهها را بر عهده دارد.
سیپییو دادههای دستوری را از RAM دریافت، کدگشایی و پردازش میکند و تحویل میدهد. سیپییو در انواع و اقسام دستگاهها از رایانه و لپتاپ گرفته تا گوشی هوشمند، تبلت و تلویزیون هوشمند وجود دارد. این تراشهی کوچک و معمولا مربعشکل روی بورد اصلی دستگاهها قرار میگیرد و با سایر سختافزارها برای اجرای رایانهی شما در تعامل است.
03-05-2019, 11:29 AM
(آخرین ویرایش: 03-05-2019, 11:30 AM، توسط Sasan tork.)
(03-05-2019, 11:23 AM)Sasan tork نوشته است: اصطلاحات كاربردي cpuرانام ببريد و مخفف چه كلمه ايست CPU واحد پردازشی رایانهها است که همه کم و بیش با آن آشنایی دارند؛ اما عملکرد آن به چه صورت است و چقدر اهمیت دارد؟ در دنیای فناوری آنچه بسیار کاربرد دارد، کلمات مخفف است؛ عبارتهایی که شاید تعدد آنها باعث سردرگمی کاربران شود. یکی از این عبارات که اهمیت بالایی دارد CPU است. هنگام خرید کامپیوتر شخصی یا نوتبوک، مشخصهای که باید بیش از همه به آن توجه کرد سیپییو است. شاید تصمیمگیری بینAMD و اینتل، دوهستهای و چهارهستهای، i3 و i7 به دلیل عدم دانش کافی از تفاوت آنها برای کاربران دشوار باشد؛ به همین دلیل در این مطلب به ویژگیهای سیپییو و میزان اهمیت هر بخش از آن خواهیم پرداخت. سیپییو چیست؟ واحد پردازش مرکزی (CPU) که از آن با عنوان مغز رایانه یاد میشود، تنها واحد پردازشی رایانه نیست؛ اما مهمترین آنها به شمار میرود. سیپییو در واقع آن بخش از رایانه است که اقدامات، محاسبات و اجرای برنامهها را بر عهده دارد. سیپییو دادههای دستوری را از RAM دریافت، کدگشایی و پردازش میکند و تحویل میدهد. سیپییو در انواع و اقسام دستگاهها از رایانه و لپتاپ گرفته تا گوشی هوشمند، تبلت و تلویزیون هوشمند وجود دارد. این تراشهی کوچک و معمولا مربعشکل روی بورد اصلی دستگاهها قرار میگیرد و با سایر سختافزارها برای اجرای رایانهی شما در تعامل است. CPU واحد پردازشی رایانهها است که همه کم و بیش با آن آشنایی دارند؛ اما عملکرد آن به چه صورت است و چقدر اهمیت دارد؟ در دنیای فناوری آنچه بسیار کاربرد دارد، کلمات مخفف است؛ عبارتهایی که شاید تعدد آنها باعث سردرگمی کاربران شود. یکی از این عبارات که اهمیت بالایی دارد CPU است. هنگام خرید کامپیوتر شخصی یا نوتبوک، مشخصهای که باید بیش از همه به آن توجه کرد سیپییو است. شاید تصمیمگیری بینAMD و اینتل، دوهستهای و چهارهستهای، i3 و i7 به دلیل عدم دانش کافی از تفاوت آنها برای کاربران دشوار باشد؛ به همین دلیل در این مطلب به ویژگیهای سیپییو و میزان اهمیت هر بخش از آن خواهیم پرداخت. سیپییو چیست؟ واحد پردازش مرکزی (CPU) که از آن با عنوان مغز رایانه یاد میشود، تنها واحد پردازشی رایانه نیست؛ اما مهمترین آنها به شمار میرود. سیپییو در واقع آن بخش از رایانه است که اقدامات، محاسبات و اجرای برنامهها را بر عهده دارد. سیپییو دادههای دستوری را از RAM دریافت، کدگشایی و پردازش میکند و تحویل میدهد. سیپییو در انواع و اقسام دستگاهها از رایانه و لپتاپ گرفته تا گوشی هوشمند، تبلت و تلویزیون هوشمند وجود دارد. این تراشهی کوچک و معمولا مربعشکل روی بورد اصلی دستگاهها قرار میگیرد و با سایر سختافزارها برای اجرای رایانهی شما در تعامل است.
04-05-2019, 12:56 PM
Core: نشاندهنده اطلاعات مربوط به تعداد هسته پردازشی که در خصوص پردازندههای اینتل با حاشیه بسیاری همراه است. بسیاری از کاربران در خصوص تعداد هسته خانواده Core اطلاعاتی را به اشتباه منتقل میسازند و به عنوان مثال اعلام میکنند که پردازنده Core i7 دارای هفت هسته است که این موضوع به طور کامل اشتباه است. پردازندههای سری Core شامل سه سری i3 با دو هسته، i5 و i7 با چهار هسته پردازشی میشود، باید به این نکته اشاره کرد که موضوع مورد بحث ما شامل حال پردازندههای نوتبوک نمیشود و تنها به محصولات مخصوص دسکتاپ میپردازیم. پردازندههای Core i5 و Core i7 در سیستمهای دسکتاپ به تعداد هسته یکسانی مجهزند و تفاوت آنها در رشته پردازشی است که در ادامه به این پارامتر میپردازیم. تعداد هسته به شکل قابلتوجهی روی عملکرد و کارآیی تاثیرگذار است، اما تمام عملکرد یک پردازنده به تعداد هسته خلاصه نمیشود. در حال حاضر حتی ضعیفترین و ارزانترین پردازندههای دسکتاپ به دو هسته مجهزند تا عملکرد مناسبی در کاربرد چند منظوری از خود به نمایش بگذارند. بالاتر بودن تعداد هستهها سبب تقسیم وظایف بهتر میشود و پردازنده میتواند به صورت همزمان به چندین دستور کاربر رسیدگی کند.
[img=942x0]https://static1.sakhtafzarmag.com/images/Autumn94/estelah/3.jpg[/img]
Thread: رشته پردازشی که پارامتر مهمی پس از تعداد هسته بهشمار میرود از نظر ساختاری برای مدیریت بهتر قابلیت چند منظوری و پردازش چند فرمان کاربر به صورت همزمان کاربرد دارد. در صورتی که مدیریت اصلی دستورات بر عهده Core قرار دارد، اما در این بین حضور رشتههای پردازشی میتواند دستورات را به بخشهای کوچکتری تقسیم کند و به همین جهت پردازندهای که تعداد رشته بیشتری دارد، از قدرت بالاتری در پردازش برخوردار است. به عنوان مثال پردازندههای Core i5 و Core i7 از تعداد هسته یکسانی برخوردارند، اما i7 ها از 8 رشته پردازشی بهره میبرند که دو برابر تعداد Threadهای یک پردازنده i5 است. همین اختلاف به شکل قابلتوجهی روی کارآیی پردازنده تاثیرگذار بوده و قدرت پردازشی به مراتب بیشتری در اختیار کاربران قرار میدهد.
[img=918x0]https://static2.sakhtafzarmag.com/images/Autumn94/estelah/4.jpg[/img]
Hyper Threading: برای مدیریت تعداد رشتهها و اولویتبندی اجرای دستورات از فناوری Hyper Threading استفاده میشود. پردازنده براساس حجم و زمان مورد نیاز برای پردازش، پروسهها را باید مدیریت کند تا مشکلی در کارکرد سیستم رخ ندهد. زمانی که با استفاده از رشته پردازشی، پروسهها به بخشهای کوچکتری تقسیم میشوند، به طور حتم مدیریت آنها به مراتب سختتر از گذشته میشود، به همین منظور باید یک سیستم هوشمند به مدیریت مناسب پروسهها بپردازد. این وظیفه بر عهده فناوری Hyper Threading قرار دارد که به صورت اختصاری با HT معرفی میشود.
Lithography: فناوری به کار رفته در یک نیمه هادی برای تولید مدار مجتمع که با عنوان nm یا همان نانومتر شناخته میشود. پردازندههای اسکای لیک اینتل با فناوری ساخت 14 نانومتری تولید میگردند و این به معنی بهرهگیری از فناوری 14 نانومتر در تولید مدار مجتمع پردازنده است. فناوری ساخت به صورت مستقیم روی امکانات و قابلیتها تاثیرگذار است و همواره پردازندههای تولید شده با استفاده از فناوری جدیدتر، امکانات و کارآیی بیشتری ارائه میدهند. با توجه به بهبود فناوری ساخت، مواردی مانند توان مصرفی و حرارت نیز با تغییر روبهرو میگردند، اما با در نظر گرفتن افزایش قدرت هستههای پردازشی و همچنین واحد گرافیکی مجتمع، تغییر در فناوری ساخت به معنی کاهش توان مصرفی و حرارت نخواهد بود. به عنوان مثال توان مصرفی پردازنده آیوی بریج Core i7-3770K برابر با 77 وات اعلام شده بود که در پردازنده هسول Core i7-4770K به 84 وات و در نهایت برای پردازنده اسکای لیک Core i7-6700K به 91 وات افزایش یافت.
[img=942x0]https://static.sakhtafzarmag.com/images/Autumn94/estelah/5.jpg[/img]
Frequency: فرکانس کاری پردازنده به دو صورتنمایش داده می شود که شامل حالت پایه یا پیشفرض (Base) و توربو (Turbo) میشود. هر چند برخی پردازندههای مانند خانواده پنتیوم، سلرون و Core i3 اینتل تنها در محدوده فرکانس پایه فعالیت میکنند و پشتیبانی از فناوری توربو بوست (Turbo Boost) برای آنها وجود نداد. فناوری توربو بوست به پردازنده اجازه میدهد که تنها در شرایط بارگذاری بیش از حد هستههای پردازشی، فرکانس کاری آنها را افزایش دهد تا سیستم دچار کندی و عملکرد ضعیف نشود. فناوری مشابهی با توربو بوست در پردازندههای AMD وجود دارد که با نام Turbo Core شناخته میشود و به نوعی میتوان گفت در تمامی پردازندههای جدید این شرکت شاهد حضور آن هستیم. فرکانس کاری پردازنده ها با دو معیار گیگاهرتز یا مگاهرتز معرفی میگردند که دو معیار صحیح است، به عنوان مثال پردازنده AMD Athlon X4 860K در حالت پیشفرض با فرکانس 3.7 گیگاهرتز به فعالیت میپردازد و شما میتوانید فرکانس آن را به صورت 3700 مگاهرتز نیز بیان کنید. مورد بعدی که به فرکانس پردازنده مرتبط است، به قابلیت افزایش فرکانس برای اورکلاک اختصاص دارد. این قابلیت به دو صورت "ضریب باز" یا "آنلاک" شناخته میشود که به افزایش بیش از حد تعیین شده فرکانس هسته اشاره دارد. ضریب پردازنده یا Multiplier به ازای 100 مگاهرتز فرکانس پردازنده سبب تعیین فرکانس نهایی میشود، به این صورت که به عنوان مثال در شرایط انتخاب ضریب 56 در یک پردازنده، فرکانس آن به 5600 مگاهرتز یا 5.6 گیگاهرتز خواهد رسید. در صورتی که پردازنده شما از نوع ضریب باز نباشد، امکان افزایش فرکانس به سطح بالاتر از محدوده تعریف شده وجود ندارد.
[img=942x0]https://static1.sakhtafzarmag.com/images/Autumn94/estelah/6.jpg[/img]
Cache: حافظهای که به افزایش سرعت انتقال اطلاعات میان پردازنده و حافظه کمک می کند. سرعت کش بسیار بالا بوده و همین مساله زمان تاخیر برای دستیابی به اطلاعات را کاهش می دهد. کش یا حافظه نهان در حال حاضر در دو یا سه سطح ارائه میشوند که سریعترین و بهترین حالت آن سطح سوم حافظه نهان است که به صورت L3 Cache شناخته میشود. به عنوان مثال پردازنده Core i5-6600K اینتل دارای 4 مگابایت حافظه نهان سطح سوم است ولی پردازنده AMD A10-7850K از چهار مگابایت حافظه سطح دوم یا L2 Cache بهره میبرد. وجود حافظه نهان سطح سوم و همچنین بالاتر بودن میزان حافظه آن نشاندهنده سرعت بیشتر پردازنده در انتقال اطلاعات است.
iGPU: واحد گرافیکی مجتمع که به اختصار iGPU شناخته میشود، نیاز بسیاری از کاربران خانگی و اداری را برای خرید کارت گرافیک برطرف میسازد. هر چند اولین نسل پردازندههای مجتمع گرافیکی که به همراه CPU ارائه میشدند، وظیفهای جز نمایش تصویر بر عهده نداشتند، اما در حال حاضر آنها میتوانند شما را برای اجرای بازیهای روز همراهی کنند. البته نباید انتظار عملکردی خیرهکننده را از آنها داشته باشید، ولی با این وجود کارت گرافیک برای کاربران خانگی و اداری و حتی گیمرهایی با بودجه ضعیف به یک قطعه ناشناخته تبدیل شده است. اینتل در حال حاضر واحد گرافیکی HD 530 را برای پردازندههای اسکای لیک در نظر گرفته که عملکرد به مراتب بهتری نسبت به نسلهای گذشته ارائه میدهد و در هر نسل پیشرفت قابلتوجهی از خود نشان داده است. اما داستان برای کمپانی AMD کمی متفاوت است و پس از معرفی واحد مجتمع گرافیکی سری Radeon R7 با فناوری ساخت 28 نانومتری که به همراه APU های این شرکت ارائه میشود، روند رو به رشد AMD در این بخش متوقف شد. پردازنده مجتمع گرافیکی Intel HD 530 درون خود 24 واحد پردازشی را جای داده و در حالت بیکاری با فرکانس 350 مگاهرتز به فعالیت میپردازد که این میزان در حالت بارگذاری کامل به 1150 مگاهرتز افزایش مییابد. با توجه به فراگیر شدن کیفیت تصویر 4K، اینتل در نسل جدید واحد گرافیکی خود امکان انتقال تصاویر با وضوح 2160×3840 پیکسل را توسط خروجی DisplayPort فراهم ساخته است. واحد گرافیکی مجتمع به کار رفته در پردازندههای AMD Kaveri مانند A10-7850K به 512 هسته پردازشی مجهز بوده و به صورت سختافزاری از DirectX 12 پشتیبانی میکند. واحد گرافیکی Radeon R7 با فرکانس 720 مگاهرتز به پردازش تصاویر میپردازد و عملکرد قابلقبولی در وضوح تصویر HD از خود به نمایش میگذارد. شرایط برای کیفیت تصویر Full HD چندان مناسب نبوده و نرخ فریمها در بیشتر بازیها برای اجرای روان و لذت بخش مناسب نیست.
[img=942x0]https://static2.sakhtafzarmag.com/images/Autumn94/estelah/7.jpg[/img]
Socket: اینکه بدانید پردازنده شما روی چه مادربردی قابل نصب و استفاده میباشد از اهمیت فراوانی برخوردار است و باید در این خصوص با دقت عمل کنید. پردازندهها براساس سوکت دستهبندی میشوند و در حال حاضر LGA 1151 اینتل و FM3 ای ام دی به عنوان جدیدترین سوکت ارائه شده به شمار میروند. ممکن است شرکتهای تولیدکننده براساس یک سوکت، چند نوع چیپست و چندین مدل پردازنده معرفی کنند و این مساله بارها برای دو کمپانی تولیدکننده اینتل و AMD رخ داده است. به طور معمول اینتل هر دو سال به تعویض سوکت میپردازد، اما ممکن است چنین موردی برای پردازندههای AMD زمان بیشتری را شامل شود. شماره سوکت مادربرد برای نصب پردازندههای اینتل در چند سال گذشته نشاندهنده تعداد پین روی سوکت است و به عنوان مثال سوکت LGA 1151 دارای 1151 پین است. همچنین تعداد 942 پین روی پردازنده و 938 پین روی سوکت مادربرد برای سوکت AMD AM3+ در نظر گرفته شده است. CPU )Central Processing Unit)
05-05-2019, 01:15 PM
در دنیای فناوری آنچه بسیار کاربرد دارد، کلمات مخفف است؛ عبارتهایی که شاید تعدد آنها باعث سردرگمی کاربران شود. یکی از این عبارات که اهمیت بالایی دارد CPU است. هنگام خرید کامپیوتر شخصی یا نوتبوک، مشخصهای که باید بیش از همه به آن توجه کرد سیپییو است. شاید تصمیمگیری بینAMD و اینتل، دوهستهای و چهارهستهای، i3 و i7 به دلیل عدم دانش کافی از تفاوت آنها برای کاربران دشوار باشد؛ به همین دلیل در این مطلب به ویژگیهای سیپییو و میزان اهمیت هر بخش از آن خواهیم پرداخت.
واحد پردازش مرکزی (CPU) که از آن با عنوان مغز رایانه یاد میشود، تنها واحد پردازشی رایانه نیست؛ اما مهمترین آنها به شمار میرود. سیپییو در واقع آن بخش از رایانه است که اقدامات، محاسبات و اجرای برنامهها را بر عهده دارد. سیپییو دادههای دستوری را از RAM دریافت، کدگشایی و پردازش میکند و تحویل میدهد. سیپییو در انواع و اقسام دستگاهها از رایانه و لپتاپ گرفته تا گوشی هوشمند، تبلت و تلویزیون هوشمند وجود دارد. این تراشهی کوچک و معمولا مربعشکل روی بورد اصلی دستگاهها قرار میگیرد و با سایر سختافزارها برای اجرای رایانهی شما در تعامل است.
11-05-2019, 12:48 AM
مخفف Central Processing Unit
سیپییو یا پردازنده، یکی از اجزاء رایانه میباشد که فرامین و اطلاعات را مورد پردازش قرار میدهد. واحدهای پردازش مرکزی ویژگی پایهای قابل برنامهریزیشدن را در رایانههای رقمی فراهم میکنند، و یکی از مهمترین اجزاء رایانهها هستند. یک پردازندهٔ مرکزی، مداری یکپارچه میباشد که معمولاً به عنوان ریزپردازنده شناخته میشود. امروزه عبارت CPU معمولاً برای ریزپردازندهها به کار میرود.
12-05-2019, 11:08 AM
Cpu مخفف اصطلاح Central Processing Unit میباشد.
واحد پردازش مرکزی (CPU) که از آن با عنوان مغز رایانه یاد میشود، تنها واحد پردازشی رایانه نیست؛ اما مهمترین آنها به شمار میرود. سیپییو در واقع آن بخش از رایانه است که اقدامات، محاسبات و اجرای برنامهها را بر عهده دارد. سیپییو دادههای دستوری را از RAM دریافت، کدگشایی و پردازش میکند و تحویل میدهد. سیپییو در انواع و اقسام دستگاهها از رایانه و لپتاپ گرفته تا گوشی هوشمند، تبلت و تلویزیون هوشمند وجود دارد. این تراشهی کوچک و معمولا مربعشکل روی بورد اصلی دستگاهها قرار میگیرد و با سایر سختافزارها برای اجرای رایانهی شما در تعامل است.
09-07-2019, 01:26 AM
واحد پردازش مرکزی (CPU) که از آن با عنوان مغز رایانه یاد میشود، تنها واحد پردازشی رایانه نیست؛ اما مهمترین آنها به شمار میرود. سیپییو در واقع آن بخش از رایانه است که اقدامات، محاسبات و اجرای برنامهها را بر عهده دارد.
سیپییو دادههای دستوری را از RAM دریافت، کدگشایی و پردازش میکند و تحویل میدهد. سیپییو در انواع و اقسام دستگاهها از رایانه و لپتاپ گرفته تا گوشی هوشمند، تبلت و تلویزیون هوشمند وجود دارد. این تراشهی کوچک و معمولا مربعشکل روی بورد اصلی دستگاهها قرار میگیرد و با سایر سختافزارها برای اجرای رایانهی شما در تعامل است
09-07-2019, 02:24 AM
سیپییو دادههای دستوری را از RAM دریافت، کدگشایی و پردازش میکند و تحویل میدهد. سیپییو در انواع و اقسام دستگاهها از رایانه و لپتاپ گرفته تا گوشی هوشمند، تبلت و تلویزیون هوشمند وجود دارد. این تراشهی کوچک و معمولا مربعشکل روی بورد اصلی دستگاهها قرار میگیرد و با سایر سختافزارها برای اجرای رایانهی شما در تعامل است.
|
|
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان