16-04-2023, 10:42 PM
دفترچه انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۲ در تاریخ ۲۸ فروردین منتشر خواهد شد. دفترچه انتخاب رشته آزمون دکترا سال گذشته ۲۵ فروردین منتشر شد.
دانلود دفترچه ثبت نام آزمون دکتری 1402
به گزارش پی اچ دی تست، دفترچه ثبت نام کنکور دکتری ۱۴۰۲ بیست و دوم آبان ماه از سوی سازمان سنجش منتشر شد. لینک دانلود دفترچه آزمون دکتری 1402 که شامل رشتههای امتحانی، رشتههای مجاز و نیز سرفصلهای دروس کنکور دکتری است در همین صفحه قرار داده شده است.
آیا میتوان در مقطع دکتری تغییر رشته داد؟
برای پاسخ به این سوال توصیه میکنیم مطلب تغییر رشته در دکتری را بخوانید.
آیا میتوان در آزمون دکتری در دو رشته ثبت نام و شرکت کرد؟
هر متقاضی براساس ضوابط مندرج در دفترچه ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۲ میتواند تنها در یک کدرشته امتحانی ثبت نام و در آزمون مربوط شرکت نماید.
آیا میتوان برای کنکور دکتری دانشگاه آزاد در رشته متفاوت از دکتری سراسری شرکت کرد؟
خیر، با توجه به این که تنها یک کنکور برای قبولی در دوره دکتری برگزار میشود، نمیتوانید برای دانشگاه آزاد رشته دیگری انتخاب کنید.
دفترچه ثبت نام دکتری دانشگاه آزاد ۱۴۰۲
با توجه به این که آزمون دکترا تخصصی به صورت مجزا برای دانشگاه آزاد برگزار نمیشود و همه داوطلبان دکتری سراسری و دانشگاه آزاد لازم است نسبت به ثبتنام در سایت سازمان سنجش و شرکت در آزمون کتبی سازمان سنجش اقدام کنند، دفترچه ثبت نام نیز جداگانه منتشر نمیشود.
کلیه داوطلبان دکتری دانشگاه آزاد نیز لازم است مطابق مندرجات دفترچه ثبت نام کنکور دکتری در سایت سازمان سنجش ثبت نام کنند.
فهرست دفترچه کنکور دکتری ۱۴۰۲ چیست؟
دفترچه کنکور دکتری 1402 حاوی اطلاعاتی به شرح زیر است:
[list]
[*]مقررات آموزشی دوره دکتری
[*]شرایط و ضوابط ثبت نام کنکور دکتری
[*]مقررات نظام وظیفه
[*]شرایط و ضوابط ثبت نام اتباع خارجی
[*]انواع سهمیه و نحوه استفاده از سهمیه در آزمون دکترا
[*]مدارک لازم و نحوه شرکت در آزمون دکتری
[*]ضرایب دروس امتحانی و جزئیات برگزاری آزمون
[*]رشته های مجاز به شرکت در کنکور دکتری هر رشته امتحانی
[*]رشته های دارای پذیرش در آزمون دکتری ۱۴۰۲ به همراه سرفصل های امتحانی
[/list]دفترچه ثبت نام دکتری چه زمانی منتشر می شود؟
دفترچه ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۲؛ در روز یکشنبه ۲۲ آبانماه منتشر شد.
گفتنی است ثبت نام دکتری 1402 نیز از ۲۲ آبان ماه آغاز شد.
داوطلبان آزمون دکتری 1402 سراسری و نیز دانشگاه آزاد اسلامی میتوانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش و با توجه به شرایط ثبت نام آزمون دکتری 1402 نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.
محتوای دفترچه ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۲
بخش اول (کلیات)
این قسمت از دفترچه ثبت نام آزمون دکتری حاوری توضیحاتی کلی درخصوص مقطع دکتری تخصصی و نحوه پذیرش دانشجو در این دوره است.
داوطلبان با مطالعه این بخش از دفترچه ثبت نام ازمون دکتری 1402 دیدی کلی نسبت به اهداف و کلیات دوره دکتری خواهند داشت. جزئیات این بخش از دفترچه به شرح زیر است:
[list]
[*]مقدمه
[*]اهداف و تعاریف
[*]مقررات آموزشی دوره دکتری (جزئیات دکتری آموزشی- پژوهشی و پژوهش محور)
[*]شرایط ثبت نام آزمون دکتری
[*]مقررات وظیفه عمومی (قوانین مربوط به ادامه تحصیل داوطلبان مذکر)
[*]شرایط و ضوابط ثبت نام اتباع خارجی
[*]پذیرش بورس خارج از کشور
[*]سهمیه های آزمون دکتری (سهمیه رزمندگان، سهمیه ایثارگران 25 درصد و 5 درصد، سهمیه مربیان)
[/list]بخش دوم (مراحل ثبت نام و اجرای آزمون)
این بخش از دفترچه شامل اطلاعاتی در خصوص نحوه ثبت نام اینترنتی در کنکور دکتری، مدارک لازم جهت ثبت نام، هزینه ثبت نام و نحوه پذیرش دانشجو است که جزئیات آن به قرار زیر است:
[list]
[*]مراحل آزمون
[*]مدارک لازم جهت ثبت نام و شرکت در آزمون دکتری
[*]تکالیف داوطلب واسه شرکت در آزمون و نحوه تکمیل تقاضانامه ثبت نام اینترنتی
[*]امتحانات و نحوه پذیرش دانشجو
[/list]بخش سوم (جداول و فرم ها)
در این بخش از دفترچه ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۲، جداولی درج شده که مربوط به جزئیات هر یک از رشته های امتحانی و نیز کدهای لازم برای ثبت نام است. جزئیات بخش سوم دفترچه به شرح زیر است:
[list]
[*]جدول شماره 1: ضرایب مواد دروس امتحانی هر یک از رشته های آزمون در گروه های آزمایشی مربوطه
[*]نکات و توصیه های مهم
[*]جدول شماره 2: کد و نام استان و کد و نام شهرستان محل تولد و اقامت
[*]جدول شماره 3 تا 9: رشته ها و مواد امتحانی کلیه گروه های آزمایشی
[*]فرم مخصوص معدل و تعداد واحدهای گذرانده شده (ویژه دانشجویان سال آخر کارشناسی ارشد و یا دکتری عمومی)
[/list]عموماً در دفترچه آزمون دکتری؛ برنامه زمانبندی برگزاری کنکور نیز اطلاعرسانی میشود.
ردیفموضوعزمان1ثبت نام آزمون دکتری۲۲ تا ۲۹ ابان ۱۴۰۱2مشاهده، کنترل و ویرایش اطلاعات ثبت نامی۲۲ تا ۲۹ ابان ۱۴۰۱3دریافت کارت ورود به جلسه آزمون دکتری۸ اسفند ۱۴۰۱4شرکت در آزمون دکتری۱۱ اسفند ۱۴۰۱5دریافت نتایج اولیه کنکور دکتریدهه اول اردیبهشت ۱۴۰۲6انتخاب رشته داوطلبان مجازنیمه اول اردیبهشت ۱۴۰۲7اعلام نتایج انتخاب رشته دکترااحتمالاً خرداد ۱۴۰۲8شرکت در مصاحبه دکتریاحتمالاً از خرداد تا مرداد ۱۴۰۲9اعلام نتایج نهایی ازمون دکتریاواخر مرداد یا نیمه اول شهریور ۱۴۰۲
تاثیر آزمون کتبی و مصاحبه در پذیرش دکتری 1402
لازم به یادآوری است بر اساس قانون فوق و مصوبه جلسه 13 مورخ 98/09/30 شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی در آزمون دکتری سال 1402 میزان تاثیر هر یک از مولفهها در سنجش و پذیرش دانشجو در مقطع دکتری ناپیوسته بر حسب هر یک از شیوه های «آموزشی ـ پژوهشی» و «پژوهش محور» به شرح زیر است:
الف- دکتری آموزشی ـ پژوهشی: سنجش و پذیرش برای ورود به دوره دکتری ناپیوسته آموزشی ـ پژوهشی بر اساس معیارهای زیر صورت می گیرد:
1ـ آزمون متمرکز (40 درصد)
2ـ سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (20 درصد)
3ـ مصاحبه علمی و سنجش عملی (40 درصد)
ب- دکتری پژوهش محور: سنجش و پذیرش برای دوره دکتری ناپیوسته پژوهش محور بر اساس معیارهای زیر صورت می گیرد:
1ـ آزمون متمرکز (30 درصد)
2ـ سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (20 درصد)
3ـ مصاحبه علمی و بخش عملی (30 درصد)
4ـ تهیه طرح واره (20 درصد)
اجرای مرحله اول (آزمون متمرکز) توسط سازمان سنجش آموزش کشور و امتیاز مربوط به سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری، مصاحبه علمی و … توسط دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی پذیرنده دانشجو انجام خواهد شد.
ضرایب دروس عمومی و تخصصی کنکور دکتری 1402
بر اساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی مواد آزمون متمرکز دکتری (Ph.D) سال 1402 به شرح زیر خواهد بود:
الف) آزمون زبان دکتری با ضریب (1)
ب) آزمون استعداد تحصیلی با ضریب (1)
ج) آزمون دروس تخصصی در سطح کارشناسی یا کارشناسی ارشد با ضریب (4)
سنجش و پذیرش برای کلیه دوره ها شامل: روزانه، نوبت دوم (شبانه)، پردیس های خودگردان، پیام نور، مؤسسات غیرانتفاعی، دانشگاه آزاد اسلامی و … بر اساس قانون فوق و آیین نامه اجرایی آن و مصوبات مرتبط شورا انجام خواهد گرفت.
نکات مهم برای داوطلبان کنکور دکتری 1402
1- همه دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری حرفه ای می توانند در صورت دارا بودن شرایط و ضوابط عمومی و اختصاصی در آزمون ورودی شرکت نمایند.
2- دارندگان مدرک معادل دوره کارشناسی ارشد در صورتی که مشمول آئین نامه شماره 77633/2 مورخ 92/05/28 که توسط معاون آموزشی وزارت متبوع ابلاغ شده، باشند می توانند در آزمون شرکت نمایند.
3- مؤسسات برای پذیرش دانشجو در مهرماه از داوطلبانی می توانند پذیرش به عمل آورند که حداکثر تا سی و یکم شهریورماه همان سال (سال 1402) فارغ التحصیل شوند. تاریخ فارغ التحصیلی برای داوطلبانی که شروع تحصیل آنان در صورت وجود ظرفیت نیمسال دوم است، سی ام بهمن ماه همان سال (سال 1402) خواهد بود.
فرایند پذیرش دکتری ۱۴۰۲
به گزارش پی اچ دی تست، آزمون دکتری 1402 سراسری و آزاد در روز پنجشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ برگزار شد. نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۲ اوایل اردیبهشت منتشر خواهد شد. سال گذشته نتایج اولیه ۲۴ فروردین منتشر شده بود.
پس از اعلام جواب اولیه، داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته هستند، فرصت دارند تا در بازه زمانی اعلامشده نسبت به انتخاب رشتهمحلهای مدنظر خود اقدام نمایند.
سپس، نتایج انتخاب رشته دکتری 1402 اعلام میشود و کسانی که بر اساس نمره کسبشده در آزمون کتبی، حدنصاب نمره تعیینشده توسط دانشگاهها را داشته باشند، به مصاحبه دعوت خواهند شد.
زمان انتخاب رشته دکتری 1402
انتخاب رشته دکتری 1402 از ۲۹ فروردین تا ۲ اردیبهشت خواهد بود. البته احتمال تمدید مهلت انتخاب رشته وجود دارد.
داوطلبان میبایست پس از شروع مهلت انتخاب رشته، ابتدا نسبت به مطالعه دقیق دفترچه انتخاب رشته دکتری 1402 و اطلاعیههای مرتبط با آن اقدام نمایند. سپس کدرشتهمحلهای مورد علاقه خود را از بین کدرشتهمحلهای مربوط به رشته امتحانیشان انتخاب و اولویتها را به ترتیب علاقه مرتب نموده و پس از آن، در فرم اینترنتی انتخاب رشته در سایت سازمان سنجش ثبت نمایند.
برای مشاوره انتخاب رشته دکتری به صورت کاملاً رایگان کلیک کنید.
آن دسته از داوطلبانی که براساس مندرجات کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشتههای تحصیلی گردیدهاند، میبایست نسبت به ثبت کدرشتهمحلهای انتخابی خود (حداکثر 50 کدرشته محل درصورت وجود) با توجه به رشته امتحانی که در آن آزمون دادهاند، در پایگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش اقدام نمایند.
دفترچه انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۲
دفترچه راهنمای انتخاب رشته دکتری 1402 از طریق پایگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش ۲۸ فروردین منتشر میشود. دفترچه انتخاب رشته سال گذشته در تاریخ ۲۵ فروردین در اختیار داوطلبان مجاز به انتخاب رشته قرار گرفت.
محتوای این دفترچه به شرح زیر است:
[list]
[*]بخش اول
[/list]1. روش پذیرش در مقطع دکتری
در این بخش درخصوص میزان تأثیر آزمون کتبی و مرحله دوم (مصاحبه دکتری و بررسی سوابق آموزشی و پژوهشی) در پذیرش نهایی توضیحاتی ارائه شده است.
بر اساس اعلام سازمان سنجش، تاثیر هر یک از این مراحل در قبولی نهایی 50 درصد خواهد بود؛ که جزئیات آن در جدول زیر ارائه شده است:
شیوه پذیرشآزمون متمرکزسوابق آموزشی، پژوهشی و فناوریمصاحبه علمی و سنجش عملیتهیه طرحوارهآموزشی – پژوهشی50 درصد20 درصد30 درصد–پژوهش محور30 درصد20 درصد30 درصد20 درصد
بر اساس دفترچه، عدم شرکت در مرحله بررسی سوابق علمی و پژوهشی به منزله انصراف داوطلب از آزمون است و داوطلب از پذیرش نهایی حذف خواهد شد.
2. شیوه های آموزشی در مقطع دکتری
شیوه های تحصیل در مقطع دکتری به دو صورت آموزشی-پژوهشی (روش غالب تحصیل در مقطع دکتری) و یا دکتری پژوهش محور (محوریت تحصیل بر اساس پژوهش) است.
3. مقررات آموزشی دوره دکتری
4. سهمیه رزمندگان و ایثارگران
بری کسب اطلاعات درخصوص سهمیه رزمندگان و ایثارگران در پذیرش دکتری کلیک کنید.
5. سهمیه مربیان
طبق قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب ۲۹ فروردین ماه ۱۳۸۹ مجلس شورای اسلامی، ۱۰ درصد سهمیه مازاد بر ظرفیت (حداقل یک نفر) در هر کد رشته محل برای مربیان رسمی قطعی یا رسمی آزمایشی تمام دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی به شرط کسب حداقل ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد، اختصاص می یابد و حدنصاب نمره در تمام مراحل آزمون لحاظ می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص سهمیه هیات علمی در پذیرش دکتری کلیک کنید.
6. نحوه پذیرش اتباع خارجی
7. جزئیاتی در خصوص کارنامه اعلام نتایج آزمون
8. انتخاب اینترنتی محل تحصیل
فرم انتخاب رشته دکتری 1402 بر روی پایگاه اینترنتی سازمان سنجش قرار داده می شود. داوطلبان لازم است با مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی آزمون دکتری و بر اساس وضعیت کارنامه خود که مجاز به انتخاب کدرشتههای کدامیک از دوره های مختلف تحصیلی می باشند، نسبت به انتخاب کدرشتهمحلهای مورد علاقه خود اقدام کنند.
داوطلبان بر اساس وضعیت مجاز بودن خود و کدرشتهمحلهای موجود در دفترچه میتوانند از بین رشتهمحلهای دوره های روزانه، نوبت دوم، پردیس خودگردان، مشترک، مراکز آموزشی دانشگاه پیام نور و دانشگاهها و مؤسسات غیر دولتی – غیرانتفاعی انتخاب کنند.
9. فرم اینترنتی انتخاب رشته
10. نکاتی راجع به مرحله دوم آزمون دکتری (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی)
[list]
[*]بخش دوم: دانشگاههای دارای پذیرش به همراه ظرفیت پذیرش
[/list]در این بخش دانشگاههایی که در رشتههای مختلف گروههای علوم انسانی، علوم پایه، فنی مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر، دامپزشکی و زبان در مقطع دکتری در دروه های مختلف روزانه، شبانه، پردیس، غیرانتفاعی و پیام نور پذیرش دارند اعلام می شود.
همچنین ظرفیت پذیرش هر رشته نیز در جدول مشخص شده است.
[list]
[*]بخش سوم: شرایط و ضوابط دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی
[/list]برخی دانشگاهها ضوابط خاصی برای پذیرش داوطلبان دارند؛ برخی به دانشجویان دکتری خوابگاه ارائه نمیدهند؛ برخی در صورت پذیرش رتبههای برتر برای آنها تسهیلاتی مدنظر دارند و … .
همه موارد فوق در بخش سوم دفترچه انتخاب رشته اطلاعرسانی میگردد.
اصلاحات دفترچه انتخاب رشته دکتری 1402
معمولاً در مهلت انتخاب رشته دکتری و یا در زمان تمدید انتخاب رشته دکتری، اصلاحاتی برای دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری منتشر می شود. در این اصلاحیات ممکن است رشته محل های جدید برای هر رشته اعلام شود، برخی رشته محل ها حذف شود و یا ظرفیت پذیرش تغییر کند. بنابراین، بسیار مهم است که اصلاحیات دفترچه را در هنگام انتخاب رشته دکتری مدنظر داشته باشید.
اصلاحات دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری در سال گذشته از طریق لینک زیر قابل دریافت است:
اصلاحات دفترچه انتخاب رشته دکتری
دفترچه انتخاب رشته دکتری پیام نور ۱۴۰۲
کلیه داوطلبان دانشگاههای پیام نور، غیرانتفاعی و پردیسهای خودگردان دانشگاهها لازم است با مراجعه به سایت سازمان سنجش نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند.
در واقع انتخاب رشته این رشتهمحلها با انتخاب رشته دورههای روزانه و شبانه دانشگاههای دولتی به صورت همزمان و در قالب یک فرم صورت میگیرد.
رشتهمحل های دانشگاه پیام نور در مقطع دکتری تخصصی در همان دفترچه انتخاب رشته دکتری سراسری اعلام میشود.
بنابراین، اگر برای رشته شما، ظرفیتی برای دانشگاه پیام نور در دفترچه اعلام نشده، بدین معناست که رشته شما در این دانشگاه پذیرش ندارد.
دفترچه انتخاب رشته دکتری آزاد 1402
داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته دکتری شده و علاقهمند به انتخاب رشته دکتری دانشگاه های آزاد اسلامی هستند، لازم است به سایت دانشگاه آزاد مراجعه و بر اساس اطلاعیههای مربوط که در سایت آن دانشگاه اطلاعرسانی شده است، اقدام نمایند.
مجاز بودن جهت انتخاب رشته دکتری دانشگاه ازاد در کارنامه اعلام نتایج اولیه که سازمان سنجش منتشر میشود، مشخص شده است.
همچنین کد دسترسی انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد در کارنامه منتشرشده در سایت سنجش اعلام شده است.
دفترچه راهنمای انتخاب رشته دکتری 1401 دانشگاه آزاد از طریق سایت این سازمان منتشر می شود. تا قبل از سال 98، در دفترچه انتخاب رشته تنها واحدهای دانشگاهی دارای پذیرش در مقطع دکتری هر رشته اعلام می شد. اما از سال 98، ظرفیت پذیرش دکتری رشته های مختلف در هر واحد دانشگاه آزاد نیز در داخل دفترچه اعلام شد.
جزئیات پذیرش دکتری بدون آزمون دانشگاه آزاد نیز در دفترچه انتخاب رشته اعلام می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص دفترچه انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد کلیک کنید.
فهرست دانشگاهها دارای پذیرش در هر رشته در مقطع دکتری کجا اعلام میشود؟
دفترچه ثبت نام تنها شامل اطلاعات مورد نیاز ثبت نام داوطلبان جهت شرکت در کنکور دکترا است. فهرست رشتهمحلهای دارای پذیرش در دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری 1402 سراسری و دانشگاه آزاد به صورت مجزا اطلاعرسانی میشود.
برای شرکت در آزمون دکتری نیاز به رعایت شرط تجانس رشته است؟
برخی رشته های امتحانی در کنکور دکترا نیاز به رعایت شرط تجانس دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله آیا رشته ارشد و دکتری باید یکی باشد، مراجعه نمایید.
منبع: https://phdtest.ir/1398/09/%D8%AF%D9%81%D8%AA%D8%B1%DA%86%D9%87-%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D9%86%D8%A7%D9%85-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1%DB%8C-99-1400-%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%B1%DB%8C-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF/
دانلود دفترچه ثبت نام آزمون دکتری 1402
به گزارش پی اچ دی تست، دفترچه ثبت نام کنکور دکتری ۱۴۰۲ بیست و دوم آبان ماه از سوی سازمان سنجش منتشر شد. لینک دانلود دفترچه آزمون دکتری 1402 که شامل رشتههای امتحانی، رشتههای مجاز و نیز سرفصلهای دروس کنکور دکتری است در همین صفحه قرار داده شده است.
آیا میتوان در مقطع دکتری تغییر رشته داد؟
برای پاسخ به این سوال توصیه میکنیم مطلب تغییر رشته در دکتری را بخوانید.
آیا میتوان در آزمون دکتری در دو رشته ثبت نام و شرکت کرد؟
هر متقاضی براساس ضوابط مندرج در دفترچه ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۲ میتواند تنها در یک کدرشته امتحانی ثبت نام و در آزمون مربوط شرکت نماید.
آیا میتوان برای کنکور دکتری دانشگاه آزاد در رشته متفاوت از دکتری سراسری شرکت کرد؟
خیر، با توجه به این که تنها یک کنکور برای قبولی در دوره دکتری برگزار میشود، نمیتوانید برای دانشگاه آزاد رشته دیگری انتخاب کنید.
دفترچه ثبت نام دکتری دانشگاه آزاد ۱۴۰۲
با توجه به این که آزمون دکترا تخصصی به صورت مجزا برای دانشگاه آزاد برگزار نمیشود و همه داوطلبان دکتری سراسری و دانشگاه آزاد لازم است نسبت به ثبتنام در سایت سازمان سنجش و شرکت در آزمون کتبی سازمان سنجش اقدام کنند، دفترچه ثبت نام نیز جداگانه منتشر نمیشود.
کلیه داوطلبان دکتری دانشگاه آزاد نیز لازم است مطابق مندرجات دفترچه ثبت نام کنکور دکتری در سایت سازمان سنجش ثبت نام کنند.
فهرست دفترچه کنکور دکتری ۱۴۰۲ چیست؟
دفترچه کنکور دکتری 1402 حاوی اطلاعاتی به شرح زیر است:
[list]
[*]مقررات آموزشی دوره دکتری
[*]شرایط و ضوابط ثبت نام کنکور دکتری
[*]مقررات نظام وظیفه
[*]شرایط و ضوابط ثبت نام اتباع خارجی
[*]انواع سهمیه و نحوه استفاده از سهمیه در آزمون دکترا
[*]مدارک لازم و نحوه شرکت در آزمون دکتری
[*]ضرایب دروس امتحانی و جزئیات برگزاری آزمون
[*]رشته های مجاز به شرکت در کنکور دکتری هر رشته امتحانی
[*]رشته های دارای پذیرش در آزمون دکتری ۱۴۰۲ به همراه سرفصل های امتحانی
[/list]دفترچه ثبت نام دکتری چه زمانی منتشر می شود؟
دفترچه ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۲؛ در روز یکشنبه ۲۲ آبانماه منتشر شد.
گفتنی است ثبت نام دکتری 1402 نیز از ۲۲ آبان ماه آغاز شد.
داوطلبان آزمون دکتری 1402 سراسری و نیز دانشگاه آزاد اسلامی میتوانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش و با توجه به شرایط ثبت نام آزمون دکتری 1402 نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.
محتوای دفترچه ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۲
بخش اول (کلیات)
این قسمت از دفترچه ثبت نام آزمون دکتری حاوری توضیحاتی کلی درخصوص مقطع دکتری تخصصی و نحوه پذیرش دانشجو در این دوره است.
داوطلبان با مطالعه این بخش از دفترچه ثبت نام ازمون دکتری 1402 دیدی کلی نسبت به اهداف و کلیات دوره دکتری خواهند داشت. جزئیات این بخش از دفترچه به شرح زیر است:
[list]
[*]مقدمه
[*]اهداف و تعاریف
[*]مقررات آموزشی دوره دکتری (جزئیات دکتری آموزشی- پژوهشی و پژوهش محور)
[*]شرایط ثبت نام آزمون دکتری
[*]مقررات وظیفه عمومی (قوانین مربوط به ادامه تحصیل داوطلبان مذکر)
[*]شرایط و ضوابط ثبت نام اتباع خارجی
[*]پذیرش بورس خارج از کشور
[*]سهمیه های آزمون دکتری (سهمیه رزمندگان، سهمیه ایثارگران 25 درصد و 5 درصد، سهمیه مربیان)
[/list]بخش دوم (مراحل ثبت نام و اجرای آزمون)
این بخش از دفترچه شامل اطلاعاتی در خصوص نحوه ثبت نام اینترنتی در کنکور دکتری، مدارک لازم جهت ثبت نام، هزینه ثبت نام و نحوه پذیرش دانشجو است که جزئیات آن به قرار زیر است:
[list]
[*]مراحل آزمون
[*]مدارک لازم جهت ثبت نام و شرکت در آزمون دکتری
[*]تکالیف داوطلب واسه شرکت در آزمون و نحوه تکمیل تقاضانامه ثبت نام اینترنتی
[*]امتحانات و نحوه پذیرش دانشجو
[/list]بخش سوم (جداول و فرم ها)
در این بخش از دفترچه ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۲، جداولی درج شده که مربوط به جزئیات هر یک از رشته های امتحانی و نیز کدهای لازم برای ثبت نام است. جزئیات بخش سوم دفترچه به شرح زیر است:
[list]
[*]جدول شماره 1: ضرایب مواد دروس امتحانی هر یک از رشته های آزمون در گروه های آزمایشی مربوطه
[*]نکات و توصیه های مهم
[*]جدول شماره 2: کد و نام استان و کد و نام شهرستان محل تولد و اقامت
[*]جدول شماره 3 تا 9: رشته ها و مواد امتحانی کلیه گروه های آزمایشی
[*]فرم مخصوص معدل و تعداد واحدهای گذرانده شده (ویژه دانشجویان سال آخر کارشناسی ارشد و یا دکتری عمومی)
[/list]عموماً در دفترچه آزمون دکتری؛ برنامه زمانبندی برگزاری کنکور نیز اطلاعرسانی میشود.
ردیفموضوعزمان1ثبت نام آزمون دکتری۲۲ تا ۲۹ ابان ۱۴۰۱2مشاهده، کنترل و ویرایش اطلاعات ثبت نامی۲۲ تا ۲۹ ابان ۱۴۰۱3دریافت کارت ورود به جلسه آزمون دکتری۸ اسفند ۱۴۰۱4شرکت در آزمون دکتری۱۱ اسفند ۱۴۰۱5دریافت نتایج اولیه کنکور دکتریدهه اول اردیبهشت ۱۴۰۲6انتخاب رشته داوطلبان مجازنیمه اول اردیبهشت ۱۴۰۲7اعلام نتایج انتخاب رشته دکترااحتمالاً خرداد ۱۴۰۲8شرکت در مصاحبه دکتریاحتمالاً از خرداد تا مرداد ۱۴۰۲9اعلام نتایج نهایی ازمون دکتریاواخر مرداد یا نیمه اول شهریور ۱۴۰۲
تاثیر آزمون کتبی و مصاحبه در پذیرش دکتری 1402
لازم به یادآوری است بر اساس قانون فوق و مصوبه جلسه 13 مورخ 98/09/30 شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی در آزمون دکتری سال 1402 میزان تاثیر هر یک از مولفهها در سنجش و پذیرش دانشجو در مقطع دکتری ناپیوسته بر حسب هر یک از شیوه های «آموزشی ـ پژوهشی» و «پژوهش محور» به شرح زیر است:
الف- دکتری آموزشی ـ پژوهشی: سنجش و پذیرش برای ورود به دوره دکتری ناپیوسته آموزشی ـ پژوهشی بر اساس معیارهای زیر صورت می گیرد:
1ـ آزمون متمرکز (40 درصد)
2ـ سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (20 درصد)
3ـ مصاحبه علمی و سنجش عملی (40 درصد)
ب- دکتری پژوهش محور: سنجش و پذیرش برای دوره دکتری ناپیوسته پژوهش محور بر اساس معیارهای زیر صورت می گیرد:
1ـ آزمون متمرکز (30 درصد)
2ـ سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (20 درصد)
3ـ مصاحبه علمی و بخش عملی (30 درصد)
4ـ تهیه طرح واره (20 درصد)
اجرای مرحله اول (آزمون متمرکز) توسط سازمان سنجش آموزش کشور و امتیاز مربوط به سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری، مصاحبه علمی و … توسط دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی پذیرنده دانشجو انجام خواهد شد.
ضرایب دروس عمومی و تخصصی کنکور دکتری 1402
بر اساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی مواد آزمون متمرکز دکتری (Ph.D) سال 1402 به شرح زیر خواهد بود:
الف) آزمون زبان دکتری با ضریب (1)
ب) آزمون استعداد تحصیلی با ضریب (1)
ج) آزمون دروس تخصصی در سطح کارشناسی یا کارشناسی ارشد با ضریب (4)
سنجش و پذیرش برای کلیه دوره ها شامل: روزانه، نوبت دوم (شبانه)، پردیس های خودگردان، پیام نور، مؤسسات غیرانتفاعی، دانشگاه آزاد اسلامی و … بر اساس قانون فوق و آیین نامه اجرایی آن و مصوبات مرتبط شورا انجام خواهد گرفت.
نکات مهم برای داوطلبان کنکور دکتری 1402
1- همه دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری حرفه ای می توانند در صورت دارا بودن شرایط و ضوابط عمومی و اختصاصی در آزمون ورودی شرکت نمایند.
2- دارندگان مدرک معادل دوره کارشناسی ارشد در صورتی که مشمول آئین نامه شماره 77633/2 مورخ 92/05/28 که توسط معاون آموزشی وزارت متبوع ابلاغ شده، باشند می توانند در آزمون شرکت نمایند.
3- مؤسسات برای پذیرش دانشجو در مهرماه از داوطلبانی می توانند پذیرش به عمل آورند که حداکثر تا سی و یکم شهریورماه همان سال (سال 1402) فارغ التحصیل شوند. تاریخ فارغ التحصیلی برای داوطلبانی که شروع تحصیل آنان در صورت وجود ظرفیت نیمسال دوم است، سی ام بهمن ماه همان سال (سال 1402) خواهد بود.
فرایند پذیرش دکتری ۱۴۰۲
به گزارش پی اچ دی تست، آزمون دکتری 1402 سراسری و آزاد در روز پنجشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ برگزار شد. نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۲ اوایل اردیبهشت منتشر خواهد شد. سال گذشته نتایج اولیه ۲۴ فروردین منتشر شده بود.
پس از اعلام جواب اولیه، داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته هستند، فرصت دارند تا در بازه زمانی اعلامشده نسبت به انتخاب رشتهمحلهای مدنظر خود اقدام نمایند.
سپس، نتایج انتخاب رشته دکتری 1402 اعلام میشود و کسانی که بر اساس نمره کسبشده در آزمون کتبی، حدنصاب نمره تعیینشده توسط دانشگاهها را داشته باشند، به مصاحبه دعوت خواهند شد.
زمان انتخاب رشته دکتری 1402
انتخاب رشته دکتری 1402 از ۲۹ فروردین تا ۲ اردیبهشت خواهد بود. البته احتمال تمدید مهلت انتخاب رشته وجود دارد.
داوطلبان میبایست پس از شروع مهلت انتخاب رشته، ابتدا نسبت به مطالعه دقیق دفترچه انتخاب رشته دکتری 1402 و اطلاعیههای مرتبط با آن اقدام نمایند. سپس کدرشتهمحلهای مورد علاقه خود را از بین کدرشتهمحلهای مربوط به رشته امتحانیشان انتخاب و اولویتها را به ترتیب علاقه مرتب نموده و پس از آن، در فرم اینترنتی انتخاب رشته در سایت سازمان سنجش ثبت نمایند.
برای مشاوره انتخاب رشته دکتری به صورت کاملاً رایگان کلیک کنید.
آن دسته از داوطلبانی که براساس مندرجات کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشتههای تحصیلی گردیدهاند، میبایست نسبت به ثبت کدرشتهمحلهای انتخابی خود (حداکثر 50 کدرشته محل درصورت وجود) با توجه به رشته امتحانی که در آن آزمون دادهاند، در پایگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش اقدام نمایند.
دفترچه انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۲
دفترچه راهنمای انتخاب رشته دکتری 1402 از طریق پایگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش ۲۸ فروردین منتشر میشود. دفترچه انتخاب رشته سال گذشته در تاریخ ۲۵ فروردین در اختیار داوطلبان مجاز به انتخاب رشته قرار گرفت.
محتوای این دفترچه به شرح زیر است:
[list]
[*]بخش اول
[/list]1. روش پذیرش در مقطع دکتری
در این بخش درخصوص میزان تأثیر آزمون کتبی و مرحله دوم (مصاحبه دکتری و بررسی سوابق آموزشی و پژوهشی) در پذیرش نهایی توضیحاتی ارائه شده است.
بر اساس اعلام سازمان سنجش، تاثیر هر یک از این مراحل در قبولی نهایی 50 درصد خواهد بود؛ که جزئیات آن در جدول زیر ارائه شده است:
شیوه پذیرشآزمون متمرکزسوابق آموزشی، پژوهشی و فناوریمصاحبه علمی و سنجش عملیتهیه طرحوارهآموزشی – پژوهشی50 درصد20 درصد30 درصد–پژوهش محور30 درصد20 درصد30 درصد20 درصد
بر اساس دفترچه، عدم شرکت در مرحله بررسی سوابق علمی و پژوهشی به منزله انصراف داوطلب از آزمون است و داوطلب از پذیرش نهایی حذف خواهد شد.
2. شیوه های آموزشی در مقطع دکتری
شیوه های تحصیل در مقطع دکتری به دو صورت آموزشی-پژوهشی (روش غالب تحصیل در مقطع دکتری) و یا دکتری پژوهش محور (محوریت تحصیل بر اساس پژوهش) است.
3. مقررات آموزشی دوره دکتری
4. سهمیه رزمندگان و ایثارگران
بری کسب اطلاعات درخصوص سهمیه رزمندگان و ایثارگران در پذیرش دکتری کلیک کنید.
5. سهمیه مربیان
طبق قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب ۲۹ فروردین ماه ۱۳۸۹ مجلس شورای اسلامی، ۱۰ درصد سهمیه مازاد بر ظرفیت (حداقل یک نفر) در هر کد رشته محل برای مربیان رسمی قطعی یا رسمی آزمایشی تمام دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی به شرط کسب حداقل ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد، اختصاص می یابد و حدنصاب نمره در تمام مراحل آزمون لحاظ می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص سهمیه هیات علمی در پذیرش دکتری کلیک کنید.
6. نحوه پذیرش اتباع خارجی
7. جزئیاتی در خصوص کارنامه اعلام نتایج آزمون
8. انتخاب اینترنتی محل تحصیل
فرم انتخاب رشته دکتری 1402 بر روی پایگاه اینترنتی سازمان سنجش قرار داده می شود. داوطلبان لازم است با مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی آزمون دکتری و بر اساس وضعیت کارنامه خود که مجاز به انتخاب کدرشتههای کدامیک از دوره های مختلف تحصیلی می باشند، نسبت به انتخاب کدرشتهمحلهای مورد علاقه خود اقدام کنند.
داوطلبان بر اساس وضعیت مجاز بودن خود و کدرشتهمحلهای موجود در دفترچه میتوانند از بین رشتهمحلهای دوره های روزانه، نوبت دوم، پردیس خودگردان، مشترک، مراکز آموزشی دانشگاه پیام نور و دانشگاهها و مؤسسات غیر دولتی – غیرانتفاعی انتخاب کنند.
9. فرم اینترنتی انتخاب رشته
10. نکاتی راجع به مرحله دوم آزمون دکتری (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی)
[list]
[*]بخش دوم: دانشگاههای دارای پذیرش به همراه ظرفیت پذیرش
[/list]در این بخش دانشگاههایی که در رشتههای مختلف گروههای علوم انسانی، علوم پایه، فنی مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر، دامپزشکی و زبان در مقطع دکتری در دروه های مختلف روزانه، شبانه، پردیس، غیرانتفاعی و پیام نور پذیرش دارند اعلام می شود.
همچنین ظرفیت پذیرش هر رشته نیز در جدول مشخص شده است.
[list]
[*]بخش سوم: شرایط و ضوابط دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی
[/list]برخی دانشگاهها ضوابط خاصی برای پذیرش داوطلبان دارند؛ برخی به دانشجویان دکتری خوابگاه ارائه نمیدهند؛ برخی در صورت پذیرش رتبههای برتر برای آنها تسهیلاتی مدنظر دارند و … .
همه موارد فوق در بخش سوم دفترچه انتخاب رشته اطلاعرسانی میگردد.
اصلاحات دفترچه انتخاب رشته دکتری 1402
معمولاً در مهلت انتخاب رشته دکتری و یا در زمان تمدید انتخاب رشته دکتری، اصلاحاتی برای دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری منتشر می شود. در این اصلاحیات ممکن است رشته محل های جدید برای هر رشته اعلام شود، برخی رشته محل ها حذف شود و یا ظرفیت پذیرش تغییر کند. بنابراین، بسیار مهم است که اصلاحیات دفترچه را در هنگام انتخاب رشته دکتری مدنظر داشته باشید.
اصلاحات دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری در سال گذشته از طریق لینک زیر قابل دریافت است:
اصلاحات دفترچه انتخاب رشته دکتری
دفترچه انتخاب رشته دکتری پیام نور ۱۴۰۲
کلیه داوطلبان دانشگاههای پیام نور، غیرانتفاعی و پردیسهای خودگردان دانشگاهها لازم است با مراجعه به سایت سازمان سنجش نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند.
در واقع انتخاب رشته این رشتهمحلها با انتخاب رشته دورههای روزانه و شبانه دانشگاههای دولتی به صورت همزمان و در قالب یک فرم صورت میگیرد.
رشتهمحل های دانشگاه پیام نور در مقطع دکتری تخصصی در همان دفترچه انتخاب رشته دکتری سراسری اعلام میشود.
بنابراین، اگر برای رشته شما، ظرفیتی برای دانشگاه پیام نور در دفترچه اعلام نشده، بدین معناست که رشته شما در این دانشگاه پذیرش ندارد.
دفترچه انتخاب رشته دکتری آزاد 1402
داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته دکتری شده و علاقهمند به انتخاب رشته دکتری دانشگاه های آزاد اسلامی هستند، لازم است به سایت دانشگاه آزاد مراجعه و بر اساس اطلاعیههای مربوط که در سایت آن دانشگاه اطلاعرسانی شده است، اقدام نمایند.
مجاز بودن جهت انتخاب رشته دکتری دانشگاه ازاد در کارنامه اعلام نتایج اولیه که سازمان سنجش منتشر میشود، مشخص شده است.
همچنین کد دسترسی انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد در کارنامه منتشرشده در سایت سنجش اعلام شده است.
دفترچه راهنمای انتخاب رشته دکتری 1401 دانشگاه آزاد از طریق سایت این سازمان منتشر می شود. تا قبل از سال 98، در دفترچه انتخاب رشته تنها واحدهای دانشگاهی دارای پذیرش در مقطع دکتری هر رشته اعلام می شد. اما از سال 98، ظرفیت پذیرش دکتری رشته های مختلف در هر واحد دانشگاه آزاد نیز در داخل دفترچه اعلام شد.
جزئیات پذیرش دکتری بدون آزمون دانشگاه آزاد نیز در دفترچه انتخاب رشته اعلام می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص دفترچه انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد کلیک کنید.
فهرست دانشگاهها دارای پذیرش در هر رشته در مقطع دکتری کجا اعلام میشود؟
دفترچه ثبت نام تنها شامل اطلاعات مورد نیاز ثبت نام داوطلبان جهت شرکت در کنکور دکترا است. فهرست رشتهمحلهای دارای پذیرش در دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری 1402 سراسری و دانشگاه آزاد به صورت مجزا اطلاعرسانی میشود.
برای شرکت در آزمون دکتری نیاز به رعایت شرط تجانس رشته است؟
برخی رشته های امتحانی در کنکور دکترا نیاز به رعایت شرط تجانس دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله آیا رشته ارشد و دکتری باید یکی باشد، مراجعه نمایید.
منبع: https://phdtest.ir/1398/09/%D8%AF%D9%81%D8%AA%D8%B1%DA%86%D9%87-%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D9%86%D8%A7%D9%85-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1%DB%8C-99-1400-%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%B1%DB%8C-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF/
mastertest.ir
phdtest.ir
phdtest.ir