تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
  • سردر
  • جستجو
  • فهرست اعضا
  • سالنامه
  • راهنما
درود مهمان گرامی! ورود ثبت‌نام
ورود
نام کاربری:
گذرواژه‌:
گذرواژه‌تان را فراموش کرده‌اید؟
 
تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum › پردیس فناوری کیش › دانشگاه جامع علمی و کاربردی › **مرکز علمی و کاربردی کوشا** › مبانی و برنامه سازی کامپیوتر v
« قبلی 1 2 3 4 بعدی »

سوپر کامپیوتر

صفحه‌ها (2): « قبلی 1 2
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حالت موضوعی
سوپر کامپیوتر
Hadimosavi93@gmail.com آفلاین
عضو جوان
**
ارسال‌ها: 11
موضوع‌ها: 0
تاریخ عضویت: Apr 2017
اعتبار: 0
#11
04-05-2017, 12:58 PM (آخرین ویرایش: 04-05-2017, 01:01 PM، توسط Hadimosavi93@gmail.com.)
ابرکامپیوترk باسرعت 10.5 پتافلاپ در ثانیه. ساخت ژاپن. دارای 88.128 پردازشگر 8 هسته ای باسرعت پردازش 2GHZ
ابرکامپیوتر TianhelA ساخت چین با توان محاسباتی 2.5پتافلاپ درثانیه
ابرکامپیوتر آمریکایی جگوار محصول cray inc
ابررایانه nebulae چینی
ابررایانه ژاپنی Tsubame 2 محصول NEC/HP
ابررایانه محصول crayinc باعنوان cielo ساخت آمریکا
ابررایانهHopper XE6 محصول crayinc برکلی
ابررایانه pleiades (ثریا) محصول SGI ساخت آمریکا
ابررایانه Tera-100 ساخت شرکت Bullsa فرانسه
دستگاه Roadrunner محصول IBM

ابرکامپیوترk باسرعت 10.5 پتافلاپ در ثانیه. ساخت ژاپن. دارای 88.128 پردازشگر 8 هسته ای باسرعت پردازش 2GHZ
ابرکامپیوتر TianhelA ساخت چین با توان محاسباتی 2.5پتافلاپ درثانیه
ابرکامپیوتر آمریکایی جگوار محصول cray inc
ابررایانه nebulae چینی
ابررایانه ژاپنی Tsubame 2 محصول NEC/HP
ابررایانه محصول crayinc باعنوان cielo ساخت آمریکا
ابررایانهHopper XE6 محصول crayinc برکلی
ابررایانه pleiades (ثریا) محصول SGI ساخت آمریکا
ابررایانه Tera-100 ساخت شرکت Bullsa فرانسه
دستگاه Roadrunner محصول IBM
ارسال‌ها
پاسخ
Hasan آفلاین
عضو جوان
**
ارسال‌ها: 13
موضوع‌ها: 4
تاریخ عضویت: Mar 2017
اعتبار: 0
#12
04-05-2017, 05:11 PM
Tianhe-1A ، مرکز ملی ابر رایانش در چین

در نوامبر 2010، این ابر کامپیوتر که از CPU های زئون اینتل و GPU های انویدیا به عنوان 183,368 هسته پردازشی خود استفاده می کرد، توانست با رسیدن به سرعت 2.6 پتافلاپس، جایگاه اول دنیا را به خود اختصاص دهد. اما امروز، دهم است .



SuperMUC ، مرکز ابر رایانش لایبنیتز در آلمان




با استفاده از سرورهای iDataPlex شرکت آی بی ام و 300 ترابایت رم (!)، به همراه 147,456 هسته پردازشی، سرعت این سیستم به 2.9 پتافلاپس می رسد. هزینه مصرف انرژی آن با استفاده از روش خنک سازی مستقیم چیپ ها و حافظه ها به کمک آب کاهش پیدا کرده .

Vulcan ، لابراتوار ملی لاورنس لیورمور امریکا





سیستمی با سرعت 4.3 پتافلاپس که بر مبنای تکنولوژی ابررایانشی آی بی ام به نام Blue Gene/Q ساخته شده و 393,216 هسته پردازشی دارد، این روزها از نظر سرعت هشتم است. این سیستم فقط به کارهای دولتی اختصاص ندارد، بلکه اخیرا در صنعت و تحقیقات دانشگاهی هم مورد استفاده قرار گرفته .

Juqueen ، مرکز ابر رایانش یولیش در آلمان







458,752 هسته پردازشی این ابررایانه قادر به ارائه سرعت 5 پتافلاپس هستند، 2301 کیلووات توان مصرفی، Juqueen را در رده پنجمین کامپیوترهای بهینه از نظر مصرف انرژی هم قرار داده .

Stampede ، مرکز رایانش پیشرفته تگزاس، دانشگاه تگزاس




با سرورهای PowerEdge شرکت دل، و پردازنده های Xeon اینتل، و اتصال های InfiniBand ، این ابر رایانه به سرعت 5.2 پتا فلاپس می رسد. این یکی از بزرگترین سیستم های کامپیوتری جهان است که به پژوهش های آزاد علمی اختصاص یافته. یعنی هر محققی در هر یک از انستیتوهای امریکا می تواند درخواست استفاده از بخشی از توان پردازشی آن را بدهد .

Mira ، لابراتور ملی آرگون متعلق به وزارت انرژی، امریکا



این سیستم که ساخت IBM است از 786,432 هسته پردازشی بهره می جوید و سرعت 8.6 پتافلاپس را دارا است. وقتی در سال 2014 تولید آن تکمیل شود سالانه 5 میلیارد ساعت رایانش را در اختیار دانشمندان قرار می دهد (زمان بر روی هر هسته جداگانه محاسبه شده ).

K computer ، انستیتو پیشرفته ریکن برای علوم رایانه ای، ژاپن





K computer که ساخته شرکت فوجیتسو است، در سال 2011 جایگاه اول را در این فهرست داشت. سرعت 10.5 پتافلاپس با 705,024 عدد هسته پردازشی Sparc به دست می آید. این ابر رایانه از اتصال های ماهیچه ای شش محوره نیز بهره می برد .

Sequoia ، لابراتوار ملی لاورنس لیورمور، امریکا



Sequoia که در ژوئن 2012 جایگاه اول این فهرست را داشت، در حال حاضر توسط سازمان امنیت ملی هسته ای امریکا برای شبیه سازی های بزرگ در زمینه افزایش طول عمر تسلیحات هسته ای به کار می رود. ظاهرا 1.6 میلیون هسته پردازشی و حداکثر سرعت 17.2 پتافلاپس، برای این ماموریت کافی هستند .

Titan ، لابراتوار ملی اوک ریج، امریکا




Titan که تا چندی پیش (یعنی دقیقا نوامبر گذشته) با سرعت 17.6 پتافلاپس سریع ترین ابرکامپیوتر دنیا بود، حالا دوم است. این سیستم از پردازنده های Cray مبتنی بر تکنولوژی AMD استفاده می کند و واحد های پردازش گرافیکی (GPU) آن هم بالغ بر 560,640 عدد هستند و با 8,209 کیلووات مصرف انرژی، سومین ابر رایانه بهینه دنیا به شمار می رود .

Tianhe-2 ، دانشگاه ملی تکنولوژی دفاعی، چین




پس از Tianhe-1A ، نوبت به این غول چینی رسید تا رکورد سرعت را با ثبت عدد 33.86 پتافلاپس بشکند . Tianhe-2 از پردازنده های Xeons و Xeon Phi اینتل از سری آیوی بریج استفاده می کند و در مجموع 3 میلیون و 120 هزار هسته پردازشی دارد. این ابر کامپیوتر که 17,808 کیلووات مصرف انرژی دارد، بر روی کاغذ قادر است به سرعت 54.9 پتافلاپس هم دست یابد. پس اگر لازم شد، شاید بتواند برای حفظ جایگاه خود، سرسختانه بجنگد
ارسال‌ها
پاسخ
SR.vojoudi آفلاین
عضو جوان
**
ارسال‌ها: 13
موضوع‌ها: 2
تاریخ عضویت: Mar 2017
اعتبار: 0
#13
06-05-2017, 11:58 AM
شماره 10: Stampede
ابررایانه Stampede در دانشگاه تگزاس قادر به انجام ۹.۶ کوادریلیون محاسبه در ثانیه است. این ابررایانه با همکاری شرکت دِل اسمبل شده و اگرچه اکنون در لیست ما رتبه دهم را کسب کرده، با این حال کماکان با بهره‌گیری از هسته‌های Xeon اینتل قادر به پردازش 5,186 ترافلاپس در ثانیه است. این یکی از بزرگ‌ترین سیستم‌های کامپیوتری جهان است که به پژوهش‌های آزاد علمی اختصاص یافته و هر محقق آمریکایی می‌تواند درخواست استفاده منابع آن را بدهد.
شماره 9: Shaheen II
نسل دوم ابرکامپیوتر Shaheen که اکنون به عنوان بخشی از سیستم Cray XC40 در دانشگاه علم و فناوری ملک عبدالله در عربستان سعودی فعالیت خود را آغاز کرده به عنوان برترین ابر کامپیوتر خاورمیانه با قدرت 5,537 ترافلاپس در ثانیه به کمک 196,608 پردازنده از نسل پنجم Xeon اینتل شناخته می‌شود.
شماره 8: Hazel Hen
Hazel Hen به عنوان تازه وارد این لیست شناخته می‌شود که به همت مرکز ابر رایانش Hazel Hen آلمان واقع در دانشگاه اشتوتگارت آلمان طراحی و ساخته شده است. این رایانه با قدرت 5,640 ترافلاپس اکنون جایگاه Juqueen به عنوان قدرتمندترین ابررایانه آلمان را تصاحب کرده است.
شماره 7: Piz Daint
ابررایانه آلپ موسوم به Piz Daint مبتنی بر سیستم Cray XC30 ساخته شده است و در مرکز ملی ابرکامپیوتری سوئیس (CSCS) مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه با بهره‌گیری از 73,808 هسته پردازش گرافیکی Nvidia Tesla قادر است توانی معادل 6,271 ترافلاپس را ارائه می‌دهد. این ابررایانه دارای بهینه‌ترین سیستم مصرف انرژی را در لیست ما داشته به طوری که به ازای هر وات مصرف انرژی 2697.2 مگافلاپ پردازش انجام می‌دهد.
شماره 6: Trinity
Trinity به عنوان دومین تازه وارد به لیست قدرتمندترین رایانه‌های جهان شناخته می‌شود که با قدرت 8,100 ترافلاپس در آزمایشگاه ملی لوس آلاموس در نیومکزیکو مورد استفاده قرار می‌گیرد.
شماره 5: Mira
Mira که توسط شرکت IBM اسمبل شده، از 786,432 هسته پردازشی بهره می‌برد و دارای توانی معادل 8,596 ترافلاپس است. این دستگاه بر پایه نسل قبل ابررایانه‌های IBM یعنی Blue Gene استوار بوده و توسط لابراتوار ملی آرگون متعلق به وزارت انرژی ایالات‌متحده کنترل می‌شود. از این ابر‌رایانه در پیشبرد اهداف تحقیقاتی وزارت انرژی امریکا در رابطه با باتری‌های بسیار کم‌مصرف خودروهای الکتریکی، تحلیل رشد اقتصادی و تحلیل تغییرات وضعیت آب و هوا استفاده می‌شود.
شماره 4: K Computer
K Computer حضور دیرین در لیست برترین ابررایانه‌های جهان را داشته به طوری که در سال 2011 در صدر این لیست قرار گرفته بود.K Computer توسط شرکت فوجیتسو ژاپن طراحی گردیده و دارای سرعت 10.5 ترافلاپس با 705,024 عدد هسته پردازشی Sparc است. در لیست ما این ابررایانه که در انستیتو پیشرفته ریکن برای علوم رایانه‌ای استفاده می‌شود در رده دوم کم‌مصرف‌ترین‌ها قرار خواهد گرفت.
شماره 3: Sequoia
در رده سوم این لیست ابررایانه Sequoia قرار دارد که اکنون توسط سازمان امنیت ملی هسته‌ای امریکا برای شبیه سازی‌های بزرگ در زمینه افزایش طول عمر تسلیحات هسته‌ای در آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور در کالیفرنیا به کار می‌رود. این مجموعه نیز بر پایه معماری Blue Gene/Q شکل گرفته و با 1,572,864 هسته پردازشی قادر است 17,173 ترافلاپس در ثانیه عملیات تحلیلی انجام دهد.
شمار 2: Titan
تیتان که مدت‌ها به عنوان قوی‌ترین ابررایانه جهان شناخته می‌شد، اکنون در رده دوم این جدل قرار دارد که در اختیار وزارت انرژی آمریکا قرار گرفته و مبتنی بر سیستم Cray XK7 طراحی گردیده است. این ابررایانه با قدرتی معادل 17,590 ترافلاپس پردازش در ثانیه در آزمایشگاه ملی اوک ریج در ایالت تنسی به کار گرفته می‌شود
شماره 1: Tianhe-2
Tianhe-2 برای ششمین دوره پیاپی به عنوان قدرتمندترین ابررایانه کره زمین شناخته شده و با نام اختصاری راه شیری دو نیز شناخته می‌شود. Tianhe-2 به عنوان ابرکامپیوتر دانشگاه ملی فناوری‌های دفاعی چین از پردازنده‌های Xeons و Xeon Phi اینتل از سری آیوی بریج استفاده می‌کند و در مجموع 3 میلیون و 120 هزار هسته پردازشی دارد. قدرت نهایی این ابررایانه حدود 33,862 ترافلاپس برآورد شده است.
"سیدرضا وجودی"
     SRV    
ارسال‌ها
پاسخ
oliyaee آفلاین
عضو جوان
**
ارسال‌ها: 14
موضوع‌ها: 1
تاریخ عضویت: Apr 2017
اعتبار: 0
#14
07-05-2017, 01:40 AM
ر راس این طبقه بندی، ابررایانه K محصول شرکت فوجیستو که در موسسه پیشرفته علوم رایانه ای ریکن در کوب ژاپن نصب شده است، قرار دارد از این رایانه برای تحقیقات علمی گسترده ای به ویژه فناوری نانو، هواشناسی و کیهان شناسی استفاده می شود//رتبه دوم متعلق به Tianhe-1A است که در مرکز ملی ابر رایانه ای "تیانجین" در چین قرار دارد. از این رایانه به ویژه در بخش شبیه سازی ایرودینامیک و اکتشافات نفتی استفاده می شود//مدال برنز به ابررایانه آمریکایی "جگوار" محصول Cray Inc تعلق گرفته که در لابراتوار ملی Oak Ridge تنسی نصب شده است. این رایانه در عرصه های مختلفی از علم مواد تا مطالعه بر روی تغییرات اقلیمی کاربرد دارد//رتبه چهارم به Nebulae ابررایانه چینی مرکز ملی ابررایانه ای در شنژن چین اختصاص یافته است. این ابررایانه در تحقیقات علمی شرکت دارد//ابررایانه ژاپنی TSUBAME 2.0 محصول NEC/HP که در موسسه تکنولوژی توکیو نصب است در رده پنجم این طبقه بندی قرار دارد//
رتبه ششم به ابررایانه محصول Cray Inc با عنوان Cielo اختصاص یافته است. "سی یلو" که در لابراتوار ملی آمریکا در لس آلاموس نصب است برای کاربردهای نظامی و شبیه سازی امنیت مواد رادیواکتیو استفاده می شود//رتبه هفتم متعلق به Pleiades (ثریا) ابررایانه محصول SGI است که در مرکز تحقیقات Ames ناسا در مانیتن ویوو کالیفرنیا نصب است. ماموریت این ماشین محاسباتی تحقیق در عرصه فضایی و هوانوردی است//
ابررایانه Hopper XE6 محصول Cray Inc که در مرکز ملی تحقیقات علمی محاسباتی انرژی در برکلی نصب است رتبه هشتم را از آن خود کرده است. این ابررایانه در عرصه های مختلفی به ویزه مطالعه بر روی تقسیم DNA و مدلسازی توفانهای گرمسیری کاربرد دارد//در رتبه نهم، پرقدرت ترین ابررایانه اروپا با عنوان Tera-100 جای گرفته است. این ابررایانه را شرکت Bull SA برای کمیسیون انرژی اتمی فرانسه ساخته است. از این رایانه نه تنها برای تحقیقات علمی استفاده می شود بلکه در مطالعات مربوط به نیروگاههای هسته ای و صنایع دفاعی نیز کاربرد دارد//در پایان طبقه بندی 10 ابررایانه برتر دنیا دستگاه Roadrunner محصول "آی. بی. ام." قرار گرفته است. این ابررایانه که در لابراتوار ملی "لس آلاموس" واقع شده گذشته درخشانی داشته است. به طوریکه این ابررایانه در سال 2008 توانست برای اولین بار از مرز 1 پتافلاپ در ثانیه بگذرد. درحال حاضر از Roadrunner برای تحقیقات مرتبط با امنیت ملی استفاده می شود.
ارسال‌ها
پاسخ
« قدیمی‌تر | جدیدتر »
صفحه‌ها (2): « قبلی 1 2


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  وضعیت ارگونومی در دهه اخیر در طراحی قطعات و لوازم جدید کامپیوتر در چه موضوعاتی بیشتر 221966638 1 1,412 17-12-2019, 11:02 AM
آخرین ارسال: hossein
  سئوال 1: کاربرد کامپیوتر در کشاورزی dramezani 2 1,700 15-10-2017, 01:37 PM
آخرین ارسال: hachemi
  بررسی کاربرد کامپیوتر در صنعت reza jozak 0 1,282 01-06-2017, 02:44 PM
آخرین ارسال: reza jozak
  حفظ اطلاعات در کامپیوتر و موبایل حسین جعفری رهقی 10 5,069 22-05-2017, 01:12 AM
آخرین ارسال: مرادي شمامي
  اهمیت صدا در کامپیوتر oliyaee 0 1,093 09-05-2017, 02:00 AM
آخرین ارسال: oliyaee
  بدافزارهای کامپیوتر جمال حاجی محمدی 8 4,347 06-05-2017, 12:42 PM
آخرین ارسال: SR.vojoudi
  خطرات کامپیوتر برای انسانها Saeedi 7 4,059 06-05-2017, 12:01 PM
آخرین ارسال: SR.vojoudi
  کاربرد کامپیوتر در سینما Omidgheshlaghi 0 1,547 05-05-2017, 04:22 PM
آخرین ارسال: Omidgheshlaghi
  کامپیوتر امیر معدنچیان 5 3,001 04-05-2017, 01:20 PM
آخرین ارسال: Hadimosavi93@gmail.com
  ارگونومی کار با کامپیوتر ABBAS.M 0 966 01-05-2017, 11:21 PM
آخرین ارسال: ABBAS.M

  • مشاهده‌ی نسخه‌ی قابل چاپ
پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
  • تیم انجمن
  • صفحه‌ی تماس
  • تالار کیش تک / kishtech forum
  • بازگشت به بالا
  • بایگانی
  • نشانه‌گذاری تمامی انجمن‌ها به عنوان خوانده شده
  • پیوند سایتی RSS
زمان کنونی: 18-07-2025، 01:19 PM Persian Translation by MyBBIran.com - Ver: 6.5
Powered by MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.