روغن نارگیل یک روغن نباتی است که از مغز نارگیل یا کوپرا (گوشت داخلی خشک شده نارگیل) به دست می آید. وجود روغن نارگیل می تواند به هزاران سال قبل بازگردد. نارگیل در مناطق جنوبی و آمریکای مرکزی، آفریقا، هند و در بیشتر کشورهای آسیایی به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است. کشورهایی مانند فیلیپین، مالزی، اندونزی و گینه نو نیز به شدت در کشت نارگیل قرار دارند. تأثیر کشت نارگیل در زندگی افراد کشورهای گرمسیری چنان برجسته شده است که برای آنها به عنوان یکی از پررونق ترین شغل ها به شمار می آید.
[font=IRANSans, roboto, Arial]روغن نارگیل چیست؟
[/font]
همینطور که در بالا اشاره شد روغن نارگیل از گوشت داخلی نارگیل یا حتی خشک شده آن (کوپرا) به دست می آید. این روغن به دلیل داشتن چربی اشباع شده مورد انتقاد قرار گرفته است اما اخیرا تحقیقات نشان می دهد که چربی های اشباع شده آن طبیعی است و برای سلامتی هیچ ضرری ندارد. روغن نارگیل مقادیر استثنایی فیبر، منیزیم و مس را فراهم می کند همچنین کلسترول بدن را نیز کاهش می دهد. این روغن می تواند به عنوان روغن پخت و پز و همچنین در محصولات آرایشی مورد استفاده قرار گیرد.
وقتی حالت جامد دارد سفید رنگ و در صورت ذوب شدن بی رنگ است. روغن نارگیل ۱۰۰٪ چربی است که حدود ۸۰ تا ۹۰٪ آن چربی اشباع شده است. در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد (۷۶ فارنهایت) ذوب می شود. بیشتر چربی های رژیم غذایی تری گلیسیرید با زنجیره بلند هستند اما چربی های موجود در روغن نارگیل به عنوان تری گلیسیرید های زنجیره متوسط شناخته شده است. این بدان معنی است که در دمای معمولی اتاق هم به صورت جامد باقی می ماند. این روغن به دو صورت تصفیه شده و تصفیه نشده وجود دارد:
روغن نارگیل تصفیه شده
روغن نارگیل تصفیه شده، به صورت ” آسیاب خشک ” است. به این معنی که نارگیل ها قبل از استخراج روغن پخته می شوند سپس روغن برای از بین بردن میکروب ها و هرگونه ذرات گرد و غبار و حشرات سفید می شود. این سفید کننده به معنای یک پاک کننده خانگی نیست، بلکه فرایندی است که روغن از یک خاک رس سفید کننده برای تصفیه عبور می کند در نتیجه آن روغن روشن و با طعم ملایم است.
این نوع روغن برای افرادی که طعم و بو روغن را نمی پسندند مناسب است. برای اینکه نقط ذوب روغن نارگیل را افزایش دهند آن را هیدروژنه می کنند که نقط ذوب آن از 24 درجه سانتی گراد به 36 تا 40 درجه سانتی گراد می رسد. اگر خوردن محصولات غذایی که تا حد ممکن به وضعیت طبیعی آنها نزدیک باشد برای شما مهم است، روغن نارگیل تصفیه شده انتخاب مناسبی برای شما نیست.
روغن نارگیل تصفیه نشده
روغن نارگیل تصفیه نشده تحت فرایندی به نام “آسیاب مرطوب” قرار دارد. روغن از نارگیل های تازه استخراج می شود، در سانتریفیوژ می چرخد و هیچگونه سفید کننده ای ندارد. این امر باعث می شود طعم نارگیل به علاوه مواد مغذی بیشتری نیز داشته باشد. با تصفیه کردن روغن نارگیل از طریق پخت و سفید کردن، باعث کاهش یافتن پلی فنول ها و اسید های چرب با زنجیره متوسط موجود در آن می شود. این ترکیبات همان چیزی است که فواید آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی ارائه می دهد. بنابراین روغن تصفیه نشده (خالص) برای تقویت سلامتی مفید است.
[font=IRANSans, roboto, Arial]روغن تصفیه شده عاری از این مواد مغذی نیست ولی نسبت به روغن خالص کمتر خاصیت دارد. روغن تصفیه نشده دارای نقطه دود 204 درجه سانتی گراد است به این معنی که برای سرخ کردن مناسب تر است اما دارای عطر و طعم نارگیل است و همچنین نسبت به روغن تصفیه شده ماندگاری کمتری دارد و کمی گران تر است.
خواص روغن نارگیل برای سلامتی
[/font]
روغن نارگیل بسیار محبوب است زیرا فواید زیادی برای سلامتی ارائه می دهد. طعم مطلوبی دارد و به طور گسترده ای در دسترس است. همچنین این روغن کاربرد های زیادی دارد که ممکن است از آنها بی خبر باشید. در ادامه به برخی از خواص روغن نارگیل اشاره خواهیم کرد:
1- محافظ پوست در برابر اشعه خورشید
اشعه ماوراء بنفش خورشید (UV) خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش داده و باعث ایجاد چین و چروک و لکه های قهوه ای می شود. مطالعات نشان داده که روغن نارگیل حدود 20% از تاثیر این پرتوها بر روی پوست را کاهش می دهد. بنابراین به خاطر داشته باشید این محافظ نمی تواند مانند یک ضد آفتاب معمولی (حدود 90%) از پوست در برابر اشعه های فرابنفش محافظت کند.
2- متابولیسم بدن را افزایش می دهد
انواع مختلف غذاهایی که می خوریم می تواند تأثیر به سزایی در هورمون ها و سلامت متابولیک ما داشته باشد. سوخت و ساز انواع مواد غذایی باهم متفاوت است. برخی از نظر متابولیکی کارایی بیشتری نسبت به سایر مواد غذایی دارند و برخی برای هضم و سوخت و ساز به انرژی بیشتری نیاز دارند. یکی از ویژگی های مهم روغن نارگیل ترموژنیک بودن آن است. خوردن آن باعث افزایش چربی سوزی در مقایسه با همان مقدار کالری موجود در سایر روغن ها می شود. در نتیجه برای کاهش وزن بسیار مناسب است.
3- برای سلامت دندان ها مفید است
روغن نارگیل می تواند یک سلاح قدرتمند در برابر باکتری ها از جمله استرپتوکوک موتانس که یکی از مهم ترین عامل پوسیدگی دندان، پلاک دندان و بیماری لثه است، باشد. شستشوی دندان ها با با این روغن به مدت 10 دقیقه می تواند به اندازه شستشو با دهان شویه ضد عفونی کننده و موثر باشد. حتی باعث کاهش چشمگیری از التهاب لثه و پلاک دندان می شود.
4- محافظ طبیعی مو
ویتامین ها و اسیدهای چرب که به طور طبیعی در روغن نارگیل وجود دارد پوست سر را تغذیه می کند و باعث می شود مو ضخیم تر و رشد آن بیشتر شود. این روغن ریشه مو را قوی تر می کند و از ریزش مو جلوگیری می کند همچنین از آنجا که این روغن سرشار از اسید لوریک است به راحتی در داخل ساقه مو نفوذ می کند و به آن رطوبت می بخشد و نرم می کند.
5- مفید برای سیستم ایمنی بدن
روغن نارگیل دارای فواید اسید لوریک و اسید کاپریلیک می باشد که برای سیستم ایمنی بدن، یک ارگانیسم بسیار ضروری است. این اسید ها به راحتی می توانند با باکتری ها و ویروس هایی که باعث بیماری های مضر می شوند مقابله کنند. روغن نارگیل مزایای مختلفی دارد زیرا این ماده دارای خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد قارچ، ضد باکتری و ضد میکروبی است که به شما در حفظ سلامت و ایمنی بدن کمک می کند. روغن نارگیل دارای خواص ضدباکتریایی است که می تواند به درمان عفونت کمک کند. تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد که می تواند باکتری های روده مانند کلستریدیوم دیفیسیل (C.diff) که باعث اسهال شدید می شود را متوقف کند.
6- تقویت سلامت استخوان
روغن نارگیل حاوی آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب است که به حفظ سلامت استخوان ها کمک می کند و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد. این روغن باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد می شود که این رادیکال ها توسط پوکی استخوان ها تولید شده و نقش عمده ای در تخریب استخوان ها دارند. پوکی استخوان بیماری است که به سن مربوط می شود و در آن استخوان ها ضعیف، شکننده و متراکم تر خواهند شد که ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در روغن نارگیل باعث حفظ ساختار استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان به دلیل تغییرات هورمونی می شوند.
7- موجب بهبود عملکرد مغز می شود
تری گلیسرید های زنجیره متوسط روغن نارگیل توسط کبد تجزیه و به موادی به نام کتون تبدیل می شوند که می توان به عنوان جایگزین منبع انرژی برای مغز عمل کنند و محققان بر این باورند که برای اختلالات مغزی چون آلزایمر بسیار مفید است. بیماری آلزایمر شایع ترین علت زوال عقل در سراسر جهان است و در درجه اول در افراد مسن مشاهده می شود. بدن ما در شرایط عادی از گلوکز برای انرژی سلول های مغزی استفاده می کند. اگر گلوکز موجود نباشد، بدن ما چربی هایی را تولید می کند که باعث ایجاد کتون ها می شوند.
اما در صورت وجود آلزایمر و زوال عقل سلول های مغزی تمایل دارند در برابر گلوکز مقاومت کنند و به طور مؤثر عمل نخواهند کرد. اسکن PET نشان داده است مناطقی از مغز که در برابر گلوکز مقاومت کرده، از کتون ها به عنوان منبع جایگزین انرژی استفاده می کنند که روغن نارگیل می تواند این انرژی لازم را برای سلول های مغزی بیماران آلزایمر فراهم کند و علائم را تسکین دهد.
8- درمان بیماری قلب عروق
[font=IRANSans, roboto, Arial]مطالعات متعددی وجود دارد که نشان می دهد روغن نارگیل یکی از مفیدترین چربی ها برای سلامت قلب است. یک بررسی در سال 2016 که در مجله پزشکی غنا منتشر شد نشان داد که 50 درصد چربی های موجود در روغن نارگیل تری گلیسیریدهای با زنجیره متوسط (MCT) مانند اسید لوریک هستند. این اسیدها به راحتی توسط روده جذب می شوند و می توانند توسط بدن برای تولید انرژی استفاده شوند. تحقیقی بر روی 116 بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونر انجام شد که نشان داد یک رژیم غذایی غنی از روغن نارگیل بکر منجر به افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) و کاهش سطح کلسترول بد (LDL) می شود.
[/font]
روغن لیمو قسمت معطر میوه لیمو است و در پوست آن ذخیره می شود و فواید زیادی را برای سلامتی فراهم می کند. از روغن لیمو معمولاً برای رفع استرس، مقابله با خستگی، بی خوابی و برخی مشکلات دیگر مانند: آکنه، افسردگی و واریس استفاده می کنند. علاوه بر این، سیستم ایمنی بدن را قوی می کند، درد را تسکین می دهد و باعث کاهش وزن نیز می شود. اغلب این روغن را با روغن های دیگری مانند: روغن بادام شیرین یا روغن آووکادو رقیق می کنند.
شما می توانید یک یا دو قطره از این روغن را بر روی پوست خود استعمال کنید یا آن را به آب وان حمام خود اضافه کنید اما لازم به ذکر است که روغن لیمو خالص نباید مستقیماً روی پوست قرار گیرد یا در مقادیر بیشتر از حد توصیه شده استفاده شود، زیرا پوست می تواند چربی موجود در آن را جذب کند که این برای پوست مضر می باشد.
مصریان باستان، هندی ها و رومی ها از لیمو در درمان بیماری های عفونی استفاده می کردند، زیرا این میوه منبع عالی ویتامین C یا اسید اسکوربیک می باشد که یک آنتی اکسیدان قوی است و لیمو به دلیل داشتن مقدار زیادی از آن یکی از پرمصرف ترین میوه های گرمسیری در جهان محسوب می شود. ویتامین C نه تنها در میوه لیمو بلکه در روغن لیمو نیز موجود است که دارای فواید زیادی برای سلامتی می باشد.
خواص روغن لیمو برای سلامتی
1- حالت تهوع را برطرف می کند
روغن لیمو راهی برای درمان حالت تهوع است به خصوص برای خانم های باردار که صبح ها این حالت را تجربه می کنند. مخلوط کردن چند قطره روغن لیمو در یک لیوان آب می تواند یک روش ساده و موثر برای از بین بردن حالت تهوع باشد. اگرچه ترکیبات معطر به تنهایی اغلب برای تسکین معده کافی هستند. شما می توانید با استنشاق این روغن به راحتی حالت تهوع خود را تسکین دهید.
2- هضم را بهبود می بخشد
این روغن به عنوان یک آرامبخش برای مشکلات گوارشی مانند ورم معده و یبوست عمل می کند. در یک مطالعه حیوانی که در سال 2009 در مجلات شیمیایی و بیولوژیکی منتشر شد، به موش ها روغن لیمو داده شد که در آن متوجه شدند علائم ورم معده را کاهش می دهد و با کاهش فرسایش مخاط معده (گاستریت) یک عامل محافظتی برای معده است. از طرف دیگر، محققان مطالعه ای 10 روزه بر روی تأثیر روغن لیمو، رزماری و نعناع برای درمان یبوست در افراد مسن انجام دادند. افرادی که طی این 10 روز از این روغن استفاده کرده بودند نسبت به گروه های دیگر زودتر درمان شدند.
3- پوست را تغذیه می کند
یکی دیگر از فواید روغن لیمو این است که حاوی ترکیبات ضد میکروبی است که می تواند در درمان برخی بیماری های پوستی نقش داشته باشد. طبق یک بررسی علمی، اثبات شده که روغن لیمو در درمان برخی از مشکلات پوستی مانند جوش، زخم، سلولیت، رزاسه و عفونت بسیار مؤثر می باشد. از طرف دیگر، ویروس های پوستی مانند زگیل را بهبود می بخشد، به مرطوب سازی و درمان پوست آسیب دیده کمک می کند. لازم به ذکر است که فعالیت آنتی اکسیدانی قوی در این روغن وجود دارد که دارای اثر ضد پیری نیز می باشد، در نتیجه آسیب سلول های پوست و مشکلات ناشی از رادیکال های آزاد کاهش می یابد.
4- به کاهش وزن کمک می کند
روغن لیمو حاوی ماده ای به نام لیمونن می باشد که از متابولیسم پشتیبانی کرده که این باعث کاهش وزن می شود. مکمل های پلی فنولی موجود در روغن لیمو باعث می شود افزایش وزن را به حداقل برساند، قند خون بالا را کنترل کند و چربی خون را کاهش دهد. همچنین بر اساس مطالعه 2003 که در زیست شناسی و پزشکی منتشر شد، استنشاق رایحه روغن لیمو فعالیت سیستم عصبی را تغییر می دهد.
5- سلامت دهان و دندان را ارتقا می دهد
این روغن خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی دارد، بنابراین یک درمان طبیعی برای بسیاری از مشکلات دهان مانند برفک و یا بد بو بودن دهان است. از مهمترین مزایای روغن لیمو نقش آن در سفید شدن دندان ها و کاهش پوسیدگی آن می باشد. همچنین تحقیقات نشان داده اند که روغن لیمو برای درمان زخم های دهانی که در بیماران مبتلا به ایدز ظاهر می شوند نیز مناسب می باشد. اگر چه اگر تکه مرکبات بر روی دندان بماند به دلیل اسیدی بودن آن دندان را پوسیده می کند اما این امر برای روغن لیمو صدق نمی کند.
[font=IRANSans, roboto, Arial]روغن نارگیل چیست؟
[/font]
همینطور که در بالا اشاره شد روغن نارگیل از گوشت داخلی نارگیل یا حتی خشک شده آن (کوپرا) به دست می آید. این روغن به دلیل داشتن چربی اشباع شده مورد انتقاد قرار گرفته است اما اخیرا تحقیقات نشان می دهد که چربی های اشباع شده آن طبیعی است و برای سلامتی هیچ ضرری ندارد. روغن نارگیل مقادیر استثنایی فیبر، منیزیم و مس را فراهم می کند همچنین کلسترول بدن را نیز کاهش می دهد. این روغن می تواند به عنوان روغن پخت و پز و همچنین در محصولات آرایشی مورد استفاده قرار گیرد.
وقتی حالت جامد دارد سفید رنگ و در صورت ذوب شدن بی رنگ است. روغن نارگیل ۱۰۰٪ چربی است که حدود ۸۰ تا ۹۰٪ آن چربی اشباع شده است. در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد (۷۶ فارنهایت) ذوب می شود. بیشتر چربی های رژیم غذایی تری گلیسیرید با زنجیره بلند هستند اما چربی های موجود در روغن نارگیل به عنوان تری گلیسیرید های زنجیره متوسط شناخته شده است. این بدان معنی است که در دمای معمولی اتاق هم به صورت جامد باقی می ماند. این روغن به دو صورت تصفیه شده و تصفیه نشده وجود دارد:
روغن نارگیل تصفیه شده
روغن نارگیل تصفیه شده، به صورت ” آسیاب خشک ” است. به این معنی که نارگیل ها قبل از استخراج روغن پخته می شوند سپس روغن برای از بین بردن میکروب ها و هرگونه ذرات گرد و غبار و حشرات سفید می شود. این سفید کننده به معنای یک پاک کننده خانگی نیست، بلکه فرایندی است که روغن از یک خاک رس سفید کننده برای تصفیه عبور می کند در نتیجه آن روغن روشن و با طعم ملایم است.
این نوع روغن برای افرادی که طعم و بو روغن را نمی پسندند مناسب است. برای اینکه نقط ذوب روغن نارگیل را افزایش دهند آن را هیدروژنه می کنند که نقط ذوب آن از 24 درجه سانتی گراد به 36 تا 40 درجه سانتی گراد می رسد. اگر خوردن محصولات غذایی که تا حد ممکن به وضعیت طبیعی آنها نزدیک باشد برای شما مهم است، روغن نارگیل تصفیه شده انتخاب مناسبی برای شما نیست.
روغن نارگیل تصفیه نشده
روغن نارگیل تصفیه نشده تحت فرایندی به نام “آسیاب مرطوب” قرار دارد. روغن از نارگیل های تازه استخراج می شود، در سانتریفیوژ می چرخد و هیچگونه سفید کننده ای ندارد. این امر باعث می شود طعم نارگیل به علاوه مواد مغذی بیشتری نیز داشته باشد. با تصفیه کردن روغن نارگیل از طریق پخت و سفید کردن، باعث کاهش یافتن پلی فنول ها و اسید های چرب با زنجیره متوسط موجود در آن می شود. این ترکیبات همان چیزی است که فواید آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی ارائه می دهد. بنابراین روغن تصفیه نشده (خالص) برای تقویت سلامتی مفید است.
[font=IRANSans, roboto, Arial]روغن تصفیه شده عاری از این مواد مغذی نیست ولی نسبت به روغن خالص کمتر خاصیت دارد. روغن تصفیه نشده دارای نقطه دود 204 درجه سانتی گراد است به این معنی که برای سرخ کردن مناسب تر است اما دارای عطر و طعم نارگیل است و همچنین نسبت به روغن تصفیه شده ماندگاری کمتری دارد و کمی گران تر است.
خواص روغن نارگیل برای سلامتی
[/font]
روغن نارگیل بسیار محبوب است زیرا فواید زیادی برای سلامتی ارائه می دهد. طعم مطلوبی دارد و به طور گسترده ای در دسترس است. همچنین این روغن کاربرد های زیادی دارد که ممکن است از آنها بی خبر باشید. در ادامه به برخی از خواص روغن نارگیل اشاره خواهیم کرد:
1- محافظ پوست در برابر اشعه خورشید
اشعه ماوراء بنفش خورشید (UV) خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش داده و باعث ایجاد چین و چروک و لکه های قهوه ای می شود. مطالعات نشان داده که روغن نارگیل حدود 20% از تاثیر این پرتوها بر روی پوست را کاهش می دهد. بنابراین به خاطر داشته باشید این محافظ نمی تواند مانند یک ضد آفتاب معمولی (حدود 90%) از پوست در برابر اشعه های فرابنفش محافظت کند.
2- متابولیسم بدن را افزایش می دهد
انواع مختلف غذاهایی که می خوریم می تواند تأثیر به سزایی در هورمون ها و سلامت متابولیک ما داشته باشد. سوخت و ساز انواع مواد غذایی باهم متفاوت است. برخی از نظر متابولیکی کارایی بیشتری نسبت به سایر مواد غذایی دارند و برخی برای هضم و سوخت و ساز به انرژی بیشتری نیاز دارند. یکی از ویژگی های مهم روغن نارگیل ترموژنیک بودن آن است. خوردن آن باعث افزایش چربی سوزی در مقایسه با همان مقدار کالری موجود در سایر روغن ها می شود. در نتیجه برای کاهش وزن بسیار مناسب است.
3- برای سلامت دندان ها مفید است
روغن نارگیل می تواند یک سلاح قدرتمند در برابر باکتری ها از جمله استرپتوکوک موتانس که یکی از مهم ترین عامل پوسیدگی دندان، پلاک دندان و بیماری لثه است، باشد. شستشوی دندان ها با با این روغن به مدت 10 دقیقه می تواند به اندازه شستشو با دهان شویه ضد عفونی کننده و موثر باشد. حتی باعث کاهش چشمگیری از التهاب لثه و پلاک دندان می شود.
4- محافظ طبیعی مو
ویتامین ها و اسیدهای چرب که به طور طبیعی در روغن نارگیل وجود دارد پوست سر را تغذیه می کند و باعث می شود مو ضخیم تر و رشد آن بیشتر شود. این روغن ریشه مو را قوی تر می کند و از ریزش مو جلوگیری می کند همچنین از آنجا که این روغن سرشار از اسید لوریک است به راحتی در داخل ساقه مو نفوذ می کند و به آن رطوبت می بخشد و نرم می کند.
5- مفید برای سیستم ایمنی بدن
روغن نارگیل دارای فواید اسید لوریک و اسید کاپریلیک می باشد که برای سیستم ایمنی بدن، یک ارگانیسم بسیار ضروری است. این اسید ها به راحتی می توانند با باکتری ها و ویروس هایی که باعث بیماری های مضر می شوند مقابله کنند. روغن نارگیل مزایای مختلفی دارد زیرا این ماده دارای خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد قارچ، ضد باکتری و ضد میکروبی است که به شما در حفظ سلامت و ایمنی بدن کمک می کند. روغن نارگیل دارای خواص ضدباکتریایی است که می تواند به درمان عفونت کمک کند. تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد که می تواند باکتری های روده مانند کلستریدیوم دیفیسیل (C.diff) که باعث اسهال شدید می شود را متوقف کند.
6- تقویت سلامت استخوان
روغن نارگیل حاوی آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب است که به حفظ سلامت استخوان ها کمک می کند و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد. این روغن باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد می شود که این رادیکال ها توسط پوکی استخوان ها تولید شده و نقش عمده ای در تخریب استخوان ها دارند. پوکی استخوان بیماری است که به سن مربوط می شود و در آن استخوان ها ضعیف، شکننده و متراکم تر خواهند شد که ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در روغن نارگیل باعث حفظ ساختار استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان به دلیل تغییرات هورمونی می شوند.
7- موجب بهبود عملکرد مغز می شود
تری گلیسرید های زنجیره متوسط روغن نارگیل توسط کبد تجزیه و به موادی به نام کتون تبدیل می شوند که می توان به عنوان جایگزین منبع انرژی برای مغز عمل کنند و محققان بر این باورند که برای اختلالات مغزی چون آلزایمر بسیار مفید است. بیماری آلزایمر شایع ترین علت زوال عقل در سراسر جهان است و در درجه اول در افراد مسن مشاهده می شود. بدن ما در شرایط عادی از گلوکز برای انرژی سلول های مغزی استفاده می کند. اگر گلوکز موجود نباشد، بدن ما چربی هایی را تولید می کند که باعث ایجاد کتون ها می شوند.
اما در صورت وجود آلزایمر و زوال عقل سلول های مغزی تمایل دارند در برابر گلوکز مقاومت کنند و به طور مؤثر عمل نخواهند کرد. اسکن PET نشان داده است مناطقی از مغز که در برابر گلوکز مقاومت کرده، از کتون ها به عنوان منبع جایگزین انرژی استفاده می کنند که روغن نارگیل می تواند این انرژی لازم را برای سلول های مغزی بیماران آلزایمر فراهم کند و علائم را تسکین دهد.
8- درمان بیماری قلب عروق
[font=IRANSans, roboto, Arial]مطالعات متعددی وجود دارد که نشان می دهد روغن نارگیل یکی از مفیدترین چربی ها برای سلامت قلب است. یک بررسی در سال 2016 که در مجله پزشکی غنا منتشر شد نشان داد که 50 درصد چربی های موجود در روغن نارگیل تری گلیسیریدهای با زنجیره متوسط (MCT) مانند اسید لوریک هستند. این اسیدها به راحتی توسط روده جذب می شوند و می توانند توسط بدن برای تولید انرژی استفاده شوند. تحقیقی بر روی 116 بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونر انجام شد که نشان داد یک رژیم غذایی غنی از روغن نارگیل بکر منجر به افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) و کاهش سطح کلسترول بد (LDL) می شود.
[/font]
روغن لیمو قسمت معطر میوه لیمو است و در پوست آن ذخیره می شود و فواید زیادی را برای سلامتی فراهم می کند. از روغن لیمو معمولاً برای رفع استرس، مقابله با خستگی، بی خوابی و برخی مشکلات دیگر مانند: آکنه، افسردگی و واریس استفاده می کنند. علاوه بر این، سیستم ایمنی بدن را قوی می کند، درد را تسکین می دهد و باعث کاهش وزن نیز می شود. اغلب این روغن را با روغن های دیگری مانند: روغن بادام شیرین یا روغن آووکادو رقیق می کنند.
شما می توانید یک یا دو قطره از این روغن را بر روی پوست خود استعمال کنید یا آن را به آب وان حمام خود اضافه کنید اما لازم به ذکر است که روغن لیمو خالص نباید مستقیماً روی پوست قرار گیرد یا در مقادیر بیشتر از حد توصیه شده استفاده شود، زیرا پوست می تواند چربی موجود در آن را جذب کند که این برای پوست مضر می باشد.
مصریان باستان، هندی ها و رومی ها از لیمو در درمان بیماری های عفونی استفاده می کردند، زیرا این میوه منبع عالی ویتامین C یا اسید اسکوربیک می باشد که یک آنتی اکسیدان قوی است و لیمو به دلیل داشتن مقدار زیادی از آن یکی از پرمصرف ترین میوه های گرمسیری در جهان محسوب می شود. ویتامین C نه تنها در میوه لیمو بلکه در روغن لیمو نیز موجود است که دارای فواید زیادی برای سلامتی می باشد.
خواص روغن لیمو برای سلامتی
1- حالت تهوع را برطرف می کند
روغن لیمو راهی برای درمان حالت تهوع است به خصوص برای خانم های باردار که صبح ها این حالت را تجربه می کنند. مخلوط کردن چند قطره روغن لیمو در یک لیوان آب می تواند یک روش ساده و موثر برای از بین بردن حالت تهوع باشد. اگرچه ترکیبات معطر به تنهایی اغلب برای تسکین معده کافی هستند. شما می توانید با استنشاق این روغن به راحتی حالت تهوع خود را تسکین دهید.
2- هضم را بهبود می بخشد
این روغن به عنوان یک آرامبخش برای مشکلات گوارشی مانند ورم معده و یبوست عمل می کند. در یک مطالعه حیوانی که در سال 2009 در مجلات شیمیایی و بیولوژیکی منتشر شد، به موش ها روغن لیمو داده شد که در آن متوجه شدند علائم ورم معده را کاهش می دهد و با کاهش فرسایش مخاط معده (گاستریت) یک عامل محافظتی برای معده است. از طرف دیگر، محققان مطالعه ای 10 روزه بر روی تأثیر روغن لیمو، رزماری و نعناع برای درمان یبوست در افراد مسن انجام دادند. افرادی که طی این 10 روز از این روغن استفاده کرده بودند نسبت به گروه های دیگر زودتر درمان شدند.
3- پوست را تغذیه می کند
یکی دیگر از فواید روغن لیمو این است که حاوی ترکیبات ضد میکروبی است که می تواند در درمان برخی بیماری های پوستی نقش داشته باشد. طبق یک بررسی علمی، اثبات شده که روغن لیمو در درمان برخی از مشکلات پوستی مانند جوش، زخم، سلولیت، رزاسه و عفونت بسیار مؤثر می باشد. از طرف دیگر، ویروس های پوستی مانند زگیل را بهبود می بخشد، به مرطوب سازی و درمان پوست آسیب دیده کمک می کند. لازم به ذکر است که فعالیت آنتی اکسیدانی قوی در این روغن وجود دارد که دارای اثر ضد پیری نیز می باشد، در نتیجه آسیب سلول های پوست و مشکلات ناشی از رادیکال های آزاد کاهش می یابد.
4- به کاهش وزن کمک می کند
روغن لیمو حاوی ماده ای به نام لیمونن می باشد که از متابولیسم پشتیبانی کرده که این باعث کاهش وزن می شود. مکمل های پلی فنولی موجود در روغن لیمو باعث می شود افزایش وزن را به حداقل برساند، قند خون بالا را کنترل کند و چربی خون را کاهش دهد. همچنین بر اساس مطالعه 2003 که در زیست شناسی و پزشکی منتشر شد، استنشاق رایحه روغن لیمو فعالیت سیستم عصبی را تغییر می دهد.
5- سلامت دهان و دندان را ارتقا می دهد
این روغن خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی دارد، بنابراین یک درمان طبیعی برای بسیاری از مشکلات دهان مانند برفک و یا بد بو بودن دهان است. از مهمترین مزایای روغن لیمو نقش آن در سفید شدن دندان ها و کاهش پوسیدگی آن می باشد. همچنین تحقیقات نشان داده اند که روغن لیمو برای درمان زخم های دهانی که در بیماران مبتلا به ایدز ظاهر می شوند نیز مناسب می باشد. اگر چه اگر تکه مرکبات بر روی دندان بماند به دلیل اسیدی بودن آن دندان را پوسیده می کند اما این امر برای روغن لیمو صدق نمی کند.