ساکارز را می توانیم به صورت های مختلفی تعریف کنیم:
1-به زبان ساده ساکارز در واقع همان شکری است که روی میز صبحانه خیلی از ما پیدا میشود و ما از آن برای شیرین کردن چای،کیک و ... استفاده میکنیم.
2-ساکارز یکی از معروفترین قندهای خوراکی است که به وفور در میوهها، سبزیجات و دانههای گیاهی پیدا میشود. این قند یکی از انواع کربوهیدرات هاست که وظیفه تامین انرژی مورد نیاز بدن را برعهده دارد.
3-ساکارز نوعی کربوهیدرات و از دسته ی دو قندی هاست؛ یعنی از دو مولکول گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است. گلوکز و فروکتوز مانند ساکارز در بسیاری از مواد غذایی طبیعی و صنعتی که ما به صورت روزانه مصرف میکنیم وجود دارند، ولی تأثیری که بر بدن میگذارند، متفاوت از ساکاروز است.
گلوکز و فروکتوز هر دو از ساکارز شیرینتر هستند بنابراین بدن با مصرف میزان کم تری از فروکتوز یا گلوکز، در مقایسه با ساکارز، میتواند قند مورد نیازش را به دست آورد. این مطلب برای افرادی که رژیم لاغری یا بیماری دیابت دارند اهمیت دارد و آن ها می توانند مقداری فروکتوز را به رژیم غذایی خود اضافه کنند چون فروکتوز شاخص قند خون کم تری دارد. شما می توانید نیاز بدن به فروکتوز را با خوردن عسل، میوههای شیرین مثل انگور و سبزیجاتی مثل کلم، گوجه، پیاز و بادمجان تأمین کنید.
ساکاروز عسل چقدر باید باشد؟
به طول کلی 15 درصد ترکیب عسل را آب و 80 درصد آن را سه نوع قند شامل گلوکز، فروکتوز و ساکارز تشکیل می دهند. از این 80 درصد، 75 درصد عسل شامل فروکتوز و گلوکز است؛ بنابراین درصد ساکارز عسل در حالت طبیعی باید کم تر از 5 باشد و همین امر میزان ساکارز عسل را به یکی از عوامل اصلی برای تشخیص عسل طبیعی و تعیین قیمت آن، تبدیل کرده است.
ساکارز عسل چگونه تولید می شود؟
در تولید عسل طبیعی که زنبورها از شهد گل ها و گیاهان مختلف تغذیه می کنند، در ابتدا درصد زیادی از این شهد را ساکارز تشکیل می دهد. سپس زمانی که زنبور به سمت کندو پرواز می کند، با فعالیت آنزیم های موجود در بدن زنبور، بیش تر این ساکارز به فروکتوز و گلوکز تبدیل می شود و زمانی که زنبور به کندو می رسد، ساکارز زیادی در بدن زنبور نمانده که بخواهد وارد عسل شود. برای همین هم اگر عسل واقعا طبیعی باشد، باید ساکارز آن زیر 5 درصد باشد.
در کل در عسل های مختلف، میزان ساکارز عسل متناسب با این که برای تولید آن زنبور از چه گیاهی تغذیه کرده، ممکن است متفاوت باشد که میزان آن را از طریق آزمایش عسل در آزمایشگاه تشخیص عسل می توان سنجید.
آیا می توان گفت عسل با ساکارز زیر 5 طبیعی نیست؟
در حالت کلی به جز در برخی از انواع عسل مثل عسل کنار که حتی در صورت طبیعی بودن ممکن است ساکارز آن بالای 5 باشد، در بقیه عسل ها اگر درصد ساکارز بیش تر از 5 درصد باشد، نشان دهنده ی این است که آن عسل به صورت طبیعی تولید نشده و تغذیه ای یا تقلبی است و مصرف آن به خصوص برای افرادی که دیابت دارند، مضر است.
آیا عسل با ساکارز زیر صفر وجود دارد؟
از نظر علمی این امر امکان پذیر نیست. هر عسلی از هر نوعی هم که باشد باز درصدی ساکارز در خود دارد.
آیا می توان میزان ساکارز عسل خریداری شده را کاهش داد؟
با نگهداری از عسل طبیعي در دمای عادی میتوانیم درصد ساکاروز موجود در آن را کاهش دهیم. عسل موجودی زنده است، این یعنی آنزیمهای موجود در آن حتی پس از برداشت عسل از کندو به زندگی خود ادامه میدهند و میتوانند ساکاروز را به مولکولهای گلوکز و فروکتوز تجزیه کنند. طبق مطالعات انجام شده، این شیوه نگهداری از عسل میتواند درصد ساکاروز را تا حدودی کاهش دهد اما نمیتواند آن را به صفر برساند.
در کل اگر به دنبال عسل طبیعی با ساکارز پایین هستید، باید از فروشگاه های معتبری خرید کنید که عسل های خود را به همراه برگه ی آزمایش به فروش می رسانند که با مشاهده ی آن بتوانید به درصد ساکارز عسل پی برده و عسل دلخواه خود را تهیه کنید. فروشگاه درکام یکی از این فروشگاه ها است که تمامی عسل های خود را قبل از فروش در آزمایشگاه تست می کند و آن ها را با برگه ی آزمایش ارائه می دهد. شما می توانید برای خرید انواع عسل طبیعی درکام اینجا کلیک کنید.
1-به زبان ساده ساکارز در واقع همان شکری است که روی میز صبحانه خیلی از ما پیدا میشود و ما از آن برای شیرین کردن چای،کیک و ... استفاده میکنیم.
2-ساکارز یکی از معروفترین قندهای خوراکی است که به وفور در میوهها، سبزیجات و دانههای گیاهی پیدا میشود. این قند یکی از انواع کربوهیدرات هاست که وظیفه تامین انرژی مورد نیاز بدن را برعهده دارد.
![[تصویر: honey-sucrose.jpg]](https://dorkam.com/wp-content/uploads/2019/11/honey-sucrose.jpg)
3-ساکارز نوعی کربوهیدرات و از دسته ی دو قندی هاست؛ یعنی از دو مولکول گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است. گلوکز و فروکتوز مانند ساکارز در بسیاری از مواد غذایی طبیعی و صنعتی که ما به صورت روزانه مصرف میکنیم وجود دارند، ولی تأثیری که بر بدن میگذارند، متفاوت از ساکاروز است.
گلوکز و فروکتوز هر دو از ساکارز شیرینتر هستند بنابراین بدن با مصرف میزان کم تری از فروکتوز یا گلوکز، در مقایسه با ساکارز، میتواند قند مورد نیازش را به دست آورد. این مطلب برای افرادی که رژیم لاغری یا بیماری دیابت دارند اهمیت دارد و آن ها می توانند مقداری فروکتوز را به رژیم غذایی خود اضافه کنند چون فروکتوز شاخص قند خون کم تری دارد. شما می توانید نیاز بدن به فروکتوز را با خوردن عسل، میوههای شیرین مثل انگور و سبزیجاتی مثل کلم، گوجه، پیاز و بادمجان تأمین کنید.
ساکاروز عسل چقدر باید باشد؟
به طول کلی 15 درصد ترکیب عسل را آب و 80 درصد آن را سه نوع قند شامل گلوکز، فروکتوز و ساکارز تشکیل می دهند. از این 80 درصد، 75 درصد عسل شامل فروکتوز و گلوکز است؛ بنابراین درصد ساکارز عسل در حالت طبیعی باید کم تر از 5 باشد و همین امر میزان ساکارز عسل را به یکی از عوامل اصلی برای تشخیص عسل طبیعی و تعیین قیمت آن، تبدیل کرده است.
ساکارز عسل چگونه تولید می شود؟
در تولید عسل طبیعی که زنبورها از شهد گل ها و گیاهان مختلف تغذیه می کنند، در ابتدا درصد زیادی از این شهد را ساکارز تشکیل می دهد. سپس زمانی که زنبور به سمت کندو پرواز می کند، با فعالیت آنزیم های موجود در بدن زنبور، بیش تر این ساکارز به فروکتوز و گلوکز تبدیل می شود و زمانی که زنبور به کندو می رسد، ساکارز زیادی در بدن زنبور نمانده که بخواهد وارد عسل شود. برای همین هم اگر عسل واقعا طبیعی باشد، باید ساکارز آن زیر 5 درصد باشد.
در کل در عسل های مختلف، میزان ساکارز عسل متناسب با این که برای تولید آن زنبور از چه گیاهی تغذیه کرده، ممکن است متفاوت باشد که میزان آن را از طریق آزمایش عسل در آزمایشگاه تشخیص عسل می توان سنجید.
آیا می توان گفت عسل با ساکارز زیر 5 طبیعی نیست؟
در حالت کلی به جز در برخی از انواع عسل مثل عسل کنار که حتی در صورت طبیعی بودن ممکن است ساکارز آن بالای 5 باشد، در بقیه عسل ها اگر درصد ساکارز بیش تر از 5 درصد باشد، نشان دهنده ی این است که آن عسل به صورت طبیعی تولید نشده و تغذیه ای یا تقلبی است و مصرف آن به خصوص برای افرادی که دیابت دارند، مضر است.
آیا عسل با ساکارز زیر صفر وجود دارد؟
از نظر علمی این امر امکان پذیر نیست. هر عسلی از هر نوعی هم که باشد باز درصدی ساکارز در خود دارد.
آیا می توان میزان ساکارز عسل خریداری شده را کاهش داد؟
با نگهداری از عسل طبیعي در دمای عادی میتوانیم درصد ساکاروز موجود در آن را کاهش دهیم. عسل موجودی زنده است، این یعنی آنزیمهای موجود در آن حتی پس از برداشت عسل از کندو به زندگی خود ادامه میدهند و میتوانند ساکاروز را به مولکولهای گلوکز و فروکتوز تجزیه کنند. طبق مطالعات انجام شده، این شیوه نگهداری از عسل میتواند درصد ساکاروز را تا حدودی کاهش دهد اما نمیتواند آن را به صفر برساند.
در کل اگر به دنبال عسل طبیعی با ساکارز پایین هستید، باید از فروشگاه های معتبری خرید کنید که عسل های خود را به همراه برگه ی آزمایش به فروش می رسانند که با مشاهده ی آن بتوانید به درصد ساکارز عسل پی برده و عسل دلخواه خود را تهیه کنید. فروشگاه درکام یکی از این فروشگاه ها است که تمامی عسل های خود را قبل از فروش در آزمایشگاه تست می کند و آن ها را با برگه ی آزمایش ارائه می دهد. شما می توانید برای خرید انواع عسل طبیعی درکام اینجا کلیک کنید.