29-07-2020, 04:57 PM
برای تحصیل در دانشگاه چگونه رشته تحصیلی مورد علاقه خود را پیدا کنیم ؟
اگر شما هم یکی از شرکت کنندگان کنکور پیش رو هستید حتماً از همین الان به این موضوع فکر می کنید که چگونه رشته تحصیلی مورد علاقه خود را پیدا کنیم ؟
به هر حال بحث [font=Times New Roman]انتخاب رشته[/font] برای یافتن شغلی مناسب در آینده اهمیت زیادی برای شما دوستان و عزیزان پشت کنکوری دارد.
پیدا کردن رشته تحصیلی مورد علاقه از طریق روش های مختلفی شما دوست عزیز داوطلب امکان پذیر است.
حتماً کنجکاو شده اید که بدانید این روش ها شامل چه مواردی می شوند.
در ادامه این نوشته، سعی در ارائه راهکارهایی را برای شما دوست عزیز داریم که به کمک آن ها بتوانید پاسخگوی این سؤال یعنی برای تحصیل در دانشگاه چگونه رشته تحصیلی مورد علاقه خود را پیدا کنیم ؟ باشید.
به چه رشتههای دانشگاهی علاقهمند هستید؟بیش از صدها رشته دانشگاهی وجود دارد که هر یک دارای شاخهها و زیرشاخههای مختلفی هستند که در نهایت به چند شغل خاصی منتهی خواهند شد. اما اگر بخواهیم یک دستهبندی درستتر برای انتخاب رشته مورد علاقه دانشگاه داشته باشیم، میتوانیم رشتهها را بر اساس مواردی مثل فنی، تئوری، محاسباتی، پزشکی و… دستهبندی کنیم. این دستهبندی بهتر میتواند روی شناخت استعدادها و ویژگیهای فردی شما در ارتباط با رشته مورد علاقه شما، توسط خود شما تأثیر بگذارد.
برخی افراد هستند که به رشتههایی که با کار جسمی و فنی همراه است وارد شغلی در همین زمینه شوند. یا برخی افراد دنبال پشت میز نشستن و شغل کارمندی و فعالیت در یک شرکت هستند که رشتههایی مثل حسابداری، مدیریت و… را انتخاب میکنند. پس میتوان نتیجه گرفت که ابتدا باید روی این موضوع فکر کنید که به چه رشتههایی علاقهمند هستید.
چه کاری را «واقعا» دوست دارید؟
این یک سؤال اساسی و بسیار مهم است. بایدها و نباید ها را کنار بگذارید. آنچه جامعه، والدین یا دوستان تان از شما میخواهند را کاملا فراموش کنید. چیزی که شما را زنده نگه داشته چیست؟ چه چیزی آتش درون تان را شعلهور میکند؟
- علاقه مهمتر است يا بازار کار آن رشته؟
براي ارزيابي علايق و رغبتها پرسشنامههاي استاندارد روانشناختي نيز وجود دارد. آگاهي از انواع مختلف علايق ميتوانند در انتخاب رشته تحصيلي کمککننده باشد. رغبتها و علايق را ميتوان به شيوه زير تقسيمبندي کرد:
1- رغبت علمي: نشاندهنده کشف حقايق و درک واقعيات جديد است. تحصيل در رشتههايي همچون علومپايه و علومپزشکي مستلزم داشتن علاقه علمي است.
2- رغبت هنري: اين نيرو بيشتر در افرادي يافت ميشود که به خلق آثار هنري ميپردازند و به رشتههاي گروه هنر و معماري روي ميآورند.
3- رغبت ادبي: رغبت فرد به نوشتن، نظم و نثر و بررسي ادبيات و شعر را بيان ميکند.
4- رغبت به خدمات اجتماعي: تمايل فرد به کمکرساني يا حل مشکلات مردم را بيان مينمايد همانند مددکاري اجتماعي، پرستاري، علومپزشکي، روانشناسي، مشاوره، حقوق و رشتههاي حوزه آموزش، بيشتر به اين تمايل برميگردد.
5- علاقه به محاسبات و کار با اعداد و ارقام: حضور موفق در گرايشهاي مختلف رشته رياضي، مهندسي، حسابداري، بانکداري و اقتصاد، بستگي به ميزان علاقه شما در کار کردن با اعداد و ارقام دارد.
6- رغبت به کار در فضاي باز: موفقيت در رشتههايي همانند تربيتبدني، نقشهبرداري، مهندسي کشاورزي و جنگلداري تا حدود زيادي به وجود اين نوع علاقه در فرد بستگي دارد.
7- رغبت مکانيکي-صنعتي: اين رغبت بيشتر از ويژگيهايي همچون صحت و دقت در حرکت، آگاهي از روش کار با ابزارها، مهارت و استدلال منطقي تشکيل شده است. از جمله رشتههايي که موفقيت در آنها به وجود اين نوع رغبت بستگي دارد، رشتههاي فني و مهندسي، دندانپزشکي، علوم آزمايشگاهي و… هستند.
Source: چگونه رشته مورد علاقه خود را پیدا کنیم