30-06-2020, 04:39 PM
[font=Times New Roman]ایران تحصیل > انتخاب رشته > [/font]بازارکار رشته میکروبیولوژی
از جمله رشته های پرطرفدار زیست شناسی ، رشته میکروبیولوژی است. قطعا یکی از دغدغه هایی این علاقه مندان، بازارکار رشته میکروبیولوژی می باشد. در ادامه قصد داریم تا در رابطه با اینکه درآمد میکروبیولوژی در ایران چقدر است؟ اطلاعاتی را به شما عزیزان ارائه نماییم. همچنین برای آن دسته از داوطلبانی که مایل به خروج از کشور می باشند، بازارکار رشته میکروبیولوژی در خارج یکی از سوالاتی است که برای آنان پیش خواهد آمد. در همین ابتدا باید بگوییم با توجه به گرایش های مختلف این رشته، درآمد و بازار کار آنان متفاوت خواهد بود
میکروبیولوژیست ها چه وظایفی دارند؟ میکروبیولوژیست ها وظایف گوناگونی را بر عهده دارند اما از جمله وظایف میکروبیولوژیست ها می توانیم به شناسایی انواع میکروب ها جهت کنترل بیماری های عفونی، کنترل کیفیت مواد غذایی و استفاده بهینه و مناسب از میکروارگانیسمها در تولید مواد غذایی جدید و بهینه کردن مواد غذایی موجود از طریق انجام آزمایش ها و پژوهش های مختلف، استفاده از میکروارگانیسم ها برای کنترل آلودگی های محیط زیست و شیوع مواد سمی از طریق انجام آزمایش های مختلف و … اشاره کنیم[font=wpyar-BYekan]. [/font]رشته میکروبیولوژی در مقطع کارشناسی در مجموع 135 واحد درسی را در بر می گیرد
دروس مقطع کارشناسی رشته میکروبیولوژی
دروس عمومی
مبانی نظری اسلام، اخلاق اسلامی، انقلاب اسلامی، تاریخ و تمدن اسلام، آشنایی با منابع اسلامی، ادبیات فارسی، زبان عمومی، تربیت بدنی 1 و 2.
دروس تخصصی
میکروبیولوژی محیطی و آزمایشگاه، باکتری شناسی 2 و آزمایشگاه، قارچ شناسی و آزمایشگاه، میکروبیولوژی صنعتی و آزمایشگاه، بیوشیمی فیزیک، مبانی فیزیولوژی گیاهی و آزمایشگاه، ایمونولوژی و آزمایشگاه، تکامل، ژنتیک 2 و آزمایشگاه، میکروبیولوژی 1 و آزمایشگاه، بیوفیزیک، شیمی عمومی و آزمایشگاه، زیست گیاهی و آزمایشگاه، فیزیک و آزمایشگاه، بیوشیمی 2 و آزمایشگاه، زیست شناسی جانوری و ازمایشگاه، زبان تخصصی، باکتری شناسی و آزمایشگاه، میکروبیولوژی غذایی و آزمایشگاه، پروتوزئولوژی، دروس اختیاری، زیست شناسی مولکولی، ویروس شناسی، زیست شناسی پرتوی، ژنتیک 1 و آزمایشگاه مبانی فیزیولوژی جانوری و آزمایشگاه، میکروبیولوژی 2 و آزمایشگاه، اکولوژی عمومی، ریاضی عمومی، شیمی آلی و آزمایشگاه، بیوشیمی 1 و آزمایشگاه، آمار زیستی، زیست شناسی سلولی و آزمایشگاه.
میکروبیولوژی بخش های مختلف دارد که عبارتند از :
·[font=Times New Roman] [/font]میکروبیولوژی پزشکی : این بخش به بررسی میکروب های بیماری زا برای انسان می پردازد. البته این حوزه بخش کوچکی از علم میکروبیولوژی است زیرا تعداد میکروب های بیماری زا در مقایسه با میکروب های مفید بسیار کم است.
·[font=Times New Roman] [/font]میکروبیولوژی غذایی : این بخش به تولید مواد غذایی به کمک میکروب ها می پردازد.
·[font=Times New Roman] [/font]میکروبیولوژی صنعتی : این بخش به استفاده از میکروب های مفید در تولید مواد صنعتی مانند اسیدها، کودها، در رفع آلودگی های محیط زیست، در شناسایی آفات گیاهی و راه های مقابله با آنها، در استخراج فلزات سنگین، در تصفیه نفت و ... مربوط می شود.
Source: رشته میکروبیولوژی