29-10-2019, 03:56 AM
خرما مضافتی چیست؟
خرما مضافتی از مهم ترین انواع خرما صادراتی ایران است که رطب آن در ایران محبوبیت زیادی دارد. این نوع خرما به دلیل طعم فوق العاده ای که دارد به خوبی در بین مردم ایران شناخته شده است.
برای بسیاری از مردم خرما مضافتی با نام خرما بم شناخته شده است زیرا اغلب این خرما در استان کرمان و شهرستان بم برداشت می شود. در واقع بم را باید زادگاه و اصلی ترین مکان کاشت نخل خرما مضافتی دانست که در واقع بهترین نوع خرما مضافتی را نیز از این شهرستان برداشت می کنند اما با این وجود خرما مضافتی در سایر شهرستان های استان کرمان و بسیاری دیگر از شهرهای ایران نیز برداشت می شود که شاید کمی کیفیت متفاوت تری از خرما مضافتی بم دارند.
تنها در شهرستان بم حدود 28 هزار هکتار سطح زیر کشت خرما به خرما مضافتی تعلق دارد. هر چند هنوز حدود 5 هزار هکتار از این نخلستان ها جوان هستند و به بار ننشسته اند. این باعث شده که تولید خرما مضافتی در بم حدود 120 هزار تن سالیانه باشد که با توجه به کیفیت بالای خرما مضافتی بم بسیاری از این خرما به کشورهای دیگر صادر می شود.
خصوصیات اصلی خرما مضافتی رنگ مشکی تیره رطب خرما مضافتی است. که البته در رنگ قهوه ای تیره نیز دیده می شود. خرما مضافتی از خرماهای نیمه مرطوب است و بین 15 تا 35 درصد رطوبت دارد. شیرینی خرما مضافتی بسیار متعادل است که این امر باعث می شود گلو را اذیت نکند. به دلیل طبع گرم این خرما و گوشت زیادی که دارد اغلب در مراسم های عذا از این خرما استفاده می شود تا باعث تقویت بنیه و انرژی به عذادارانی شود که احتمالا با کمبود تغذیه مواجه بوده اند.
ضمن اینکه ظاهر خرما مضافتی بسیار شکیل است ، چسبندگی و شیره زیادی ندارد و خیلی خوب می تواند به عنوان یک شیرینی طبیعی برای مهمانان مورد استفاده باشد. خرما مضافتی کم شیره است اما با این حال برای تشخیص کیفیت این خرما از همین میزان شیره آن استفاده می شود.