08-06-2019, 01:33 PM
اجاق مایکروویو معمولا از انرژی کمتری در مقایسه با سایر روشهای پخت و پز استفاده میکند، اما گاهی اوقات این گونه نیست. یک اجاق مایکروویو نیاز به انرژی کمتری در مقایسه با یک اجاق معمولی دارد. اگرچه این ادعا به طور کلی درست است، اجاق مایکروویو همیشه کارآمدترین روش آشپزی نیست.
بنابراین شما بهتر است از چه دستگاهی برای گرم کردن یا طبخ غذای خود استفاده کنید: یک گاز شعله دار؟ یک گاز با مقاومت الکتریکی؟ یک اجاق گاز القایی؟ یک اجاق گاز آشپزخانه؟ یک اجاق گاز برقی یا یک اجاق مایکروویو؟
اگر تنها مورد حائز اهمیت برای شما بهره وری انرژی است، یک پاسخ محتمل برای این سوال وجود دارد، اما پاسخ این سوال به مقدار و نوع غذایی که قصد طبخ آن را دارید، بستگی دارد.
از طرفی، اگر تنها نگرانی شما طعم و مزه غذا است، احتمالا کارایی انرژی اهمیت بالایی برای شما ندارد. به عنوان مثال، اگر شما قصد طبخ پاییای سنتی (یک غذای اسپانیایی) را دارید، پاسخ سوال شما این است: “یک آتش در فضای باز درست کنید که با چوبهای یک تاکستان روشن شده است” و بهره وری انرژی اهمیتی در این مورد نخواهد داشت.
مقایسه اجاق مایکروویو با سایر روشهای پخت و پز
یک اجاق مایکروویو از انرژی بسیار کمتری استفاده میکند، معمولا بین 950 و 1720 وات، اما معمولا برای مدتی طولانی کارآیی نخواهد داشت. بر طبق یک مقاله چاپ شده در مجله Home Energy در سال 2001 ، “اجاق ماکروفر معمولی مسکونی حدود 110 کیلووات ساعت برق را در طول سال مصرف میکند.”
با توجه به راهنماهای مصرف کننده برای صرفه جویی در انرژی خانگی، یک مقاله منتشر شده در آمریکا برای مصرف کارآمد انرژی، پخت فلفل دلمهای هزینهای در حدود 16 دلار در صورت استفاده از یک اجاق الکتریکی معمولی خواهد داشت ؛ 8 دلار اگر شما از یک توستر استفاده کنید؛ 7 دلار اگر شما از یک اجاق گاز برقی استفاده کنید؛ 6 دلار اگر شما از یک اجاق الکتریکی استفاده کنید؛ و 3 دلار اگر شما از یک اجاق مایکروویو استفاده کنید.
با این حال، عوامل بسیاری وجود دارد که بر این نوع مقایسهها تأثیر میگذارد.
اجاقهای مایکروویو انرژی کمتری نسبت به اجاقهای معمولی مصرف میکنند، مگر این که شما مقدار زیادی از مواد غذایی را با این روش طبخ کنید. پخت چهار سیب زمینی در یک اجاق گاز معمولی 2.5 برابر انرژی بیشتری در مقایسه پخت چهار سیب زمینی در اجاق مایکروویو مصرف میکند. اما اگر قصد پخت یک وعده غذایی کامل برای یک خانواده پرجمعیت را دارید به عنوان مثال، یک وعده غذایی که توسط محققان سوئدی تحت عنوان “کاسه سوپ به همراه سبزیجات” شناخته میشود، اجاق گازهای معمولی از انرژی کمتری استفاده میکنند. احتمالا غذا طعم بهتری نیز خواهد داشت.
اگر شما فقط میخواهید یک فنجان آب یا چای را گرم کنید کدام یک گزینه بهتری است؟ کارآمدترین روش برای گرم کردن آب برای تهیه یک لیوان چای، قرار دادن آب در یک کتری چای و یا استفاده از یک اجاق گاز القایی یا یک اجاق گاز الکتریکی مقاومت دار است. بر طبق اندازه گیریهای انجام شده توسط جنیفر میچل جکسون در آزمایشگاه ملی لارنس برکلی، یک اجاق گاز الکتریکی مقاومت دار 25 درصد کمتر نسبت به گرم کردن آب در اجاقهای مایکروویو انرژی مصرف میکند. با این حال، مراقب باشید: اگر شما کتری چای را بیش از حد پر کنید، ممکن است میزان آب بیشتر از نیاز خود را گرم کنید که با صرفه جویی در مصرف انرژی در تضاد است. در حالی که اجاق گاز معمولی از انرژی بیشتری در مقایسه با یک اجاق مایکروویو برای این کار ممکن است استفاده کند، روش اجاق گاز احتمالا هزینه کمتری نسبت به اجاق گاز معمولی برای شما در پی خواهد داشت. (میچل جکسون از هیچ اجاق گاز الکتریکی القایی در آزمایش خود استفاده نکرده است که انرژی بیشتری را نسبت به اجاقهای الکتریکی مقاومت دار مصرف میکنند.)