05-05-2019, 01:14 AM
آشنایی با تکنیکهای عکاسی در سفر و ادیتهای پایه
مهارت عکاسی در سفر من بعلت علاقهام به سفر و جستجوی عجایب دنیا ارتقاء یافت. در حالی که کنجکاوی، موتور محرک من برای بهترین عملکرد در زندگی بوده است، من از طریق عکاسی توانستم تا حد بسیاری احساس کنجکاوی خود و شعف آن را در خود راضی نگاه دارم؛ و دوربین تبدیل به روش گفتگوی من با جهان پیرامونم شد.
به همین دلیل در این مقاله قصد دارم تا شما را با چند تکنیکی که با استفاده از آنها به عکسهای بهتری دست یافتم، آشنا کنم :
1. قاببندی (Composition) همیشه مهمترین فاکتور است :
در پایان روز و وقتی از سفرعکاسی بازمیگردید؛ نه دوربین ، نه لنز و نه وضعیت نور دیگر هیچ اهمیتی ندارد. تنها چیزی که باقی مانده است، تصاویری است که باید گویای داستان شما باشد؛ و این مهمترین ویژگی عکاسی در سفر است. حتی کوچکترین تغییر زاویه دوربین، عکس نهایی را از تصویری که در ذهن داشتهاید، میتواند به یک تصویر اشتباه تبدیل کند. بعنوان یک آرتیست، چشم شما تصمیم گیرنده نهایی در ثبت یک تصویر فوقالعاده است. بطور مثال به دو تصویر زیر نگاهی بیاندازید. کدام یک از این دو تصویر توجه شما را جلب میکند؟
صعود یک تیم کوهنوردی به قله کوه سیلور استار در شمال غربی کاسکادِس. (عکس از ویلیام وودوارد – William Woodward)
2. دستیابی به نوردهی مناسب و کاربردی برای عکاسی در سفر :
اگر عکس نهایی شما در میزان خیلی اندکی دارای نور کمتر باشد، موجب میگردد که امکان بازسازی رنگها و همچنین جزئیات در بخشهای روشنتر تصویر به وسیله نرمافزار، آسانتر گردد. بطور خلاصه اگر از میزان نوردهی در یک تصویر خاص، اطمینان کافی ندارید، میزان نوردهی کمتر را امتحان کنید. نورسنج دوربین شما بصورت الکترونیکی، میزان نور در صحنه را میسنجد و با دستیابی به میانگین نور مورد نیاز، بهترین وضعیت را انتخاب خواهد کرد. در برخی از صحنهها میزان نور اندازهگیری شده توسط دوربین، میتواند منجر به روشن بودن بیش از اندازه تصویر در برخی از بخشهای فریم باشد. که برطرف کردن این موضوع در نرمافزار، تقریبا امکان پذیر نیست، اما نور کمتر را میتوان تا حد زیادی بدون آسیب زدن به جزئیات و رنگهای فریم بازسازی کرد. من این موضوع را در عکسهایی که با دوربین DSLR و حتی موبایلم گرفتهام، بخوبی تجربه کردهام. جزئیات و رنگ، در سایه بسیار واضحتر از نور زیاد است. بطور مثال در عکسهای زیر بخوبی، کم بودن نور در شفافیت رنگها و بیان جزئیات با نرمافزار رفع شده است. آگاهی به این موضوع میتواند یک ترفند کاربردی برای عکاسی در سفر باشد.
شکوفههای گلهای وحشی در پارک ملی زایون (عکس از ویلیام وودوارد – William Woodward)
3. تنظیم متغیر وایت بالانس (White Balance) برای عکاسی در سفر :
همچون میزان نوردهی، تنظیمات وایت بالانس نیز توسط دوربین بصورت اتوماتیک اتفاق میافتد. دوربین شما با توجه به دریافتی که از صحنه و میزان نور و رنگ آن دارد، یک تنظیم وایت بالانس اولیه به شما میدهد. اما در غالب مواقع همچون طلوع و غروب خورشید و یا صحنههایی که دارای سایههای عمیق است، این موضوع نیازمند توجه بیشتری است. دو ابزار (Temperature) و (Tint) در نرمافزار لایت روم نسخه دسکتاپ و موبایل، به شما امکان تنظیم نور و رنگ دلخواه صحنه را میدهد. متغیر Temperature تصویر شما را بین نور زرد و آبی و متغیر Tint تصویر شما را بین رنگ بنفش و سبز، بصورت دلخواهتان تنظیم میکند. با تغییر این متغیر شما براحتی میتوانید عکسهایی با ابراز رنگ کاملا متفاوت داشته باشید. این متغیرها براحتی میتوانند احساس شما را از یک تصویر، تغییر دهند.
درههای آریزونا (عکس از ویلیام وودوارد – William Woodward)
4. تنظیمات پایه و اولیه برای عکاسی در سفر :
گفتگوی ما در این مقاله در رابطه با تنظیمات پایه برای عکاسی در سفر است (در نرمافزار لایت روم نسخه دسکتاپ و موبایل نیز، این تنظیمات با عنوان Basic Adjustments تعریف شده است). این تنظیمات کاربردیترین و متداولترین ابزار نرمافزارهای ادیت تصویر است. پس از تنظیم دو ابزار کاربردی Temperature و Tint در ادامه شما را با چند ابزار و متغیر دیگر آشنا میکنیم. توجه داشته باشید گزینه ( + ) در تمامی این ابزارها به معنای نور بیشتر و گزینه ( – ) به منزله کاهش نور است. برای داشتن تصاویر استاندارد جهت عکاسی در سفر ، آگاهی به این متغیرها، ضروری است.
·[font=Times New Roman] [/font]نوردهی (Exposure) : این متغیر تمام تصویر شما را بصورت کامل کم نورتر یا پر نورتر میکند.
·[font=Times New Roman] [/font]کنتراست (Contrast) : ایجاد تمایز بین بخشهای تاریک و روشن تصویر.
·[font=Times New Roman] [/font]های لایت (HighLights) : این گزینه، بخشهای روشن تصویر شما را واضحتر و جزئیات آنها را مشخصتر میکند.
·[font=Times New Roman] [/font]سایه (Shadows) : این ابزار همچون، های لایت عمل کرده اما جزئیات بخشهای تاریک تصویر شما را بازنمایی و ارتقاء میدهد.
·[font=Times New Roman] [/font]سفید (Whites) : این متغیر بخشهای شفاف و پرنور عکس شما را یکدست کرده و یک رنگ خالص سفید به آن میدهد.
·[font=Times New Roman] [/font]سیاه (Blacks) : همچون متغیر Whites عمل کرده و تیرهترین بخشهای عکس شما را به رنگ یکدست و خالص سیاه تبدیل میکند.
·[font=Times New Roman] [/font]وضوح (Clarity) : با کم و زیاد کردن این متغیر شما تنالیته و کنتراست خود را برای دستیابی به یک تصویر شفاف، تغییر میدهید. این متغیر تا حد زیادی عملکردی شبیه به کنتراست دارد، اما بخشهای تاریک یا روشن تصویر شما را تغییر نمیدهد.
·[font=Times New Roman] [/font]وایبرانس (Vibrance) : این متغیر نیز همچون متغیرهای قبلی بصورت یک اسلایدر در نرمافزار وجود دارد که با کم و زیاد کردن آن شما، نحوهی ابراز و نمایش رنگها را تغییر میدهید.
سه تصویر زیر بخوبی تاثیرات استفاده از این متغیرها را نمایش میدهد. من بصورت عمومی برای تنظیمات عکاسی در سفر و استفاده از متغیرهای بالا، عمل ویرایش را به این ترتیب انجام میدهم : تنظیمات نوردهی – تنظیمات وایت – تنظیمات بلک – تنظیمات سایهها – تنظیمات های لایت – تنظیمات وضوح و در نهایت تنظیمات وایبرانس.
یک امکان فوقالعاده در استفاده از این تنظیمات، قابلیت استفاده گروهی از آنها و همچنین مشاهده تاثیرات لحظهای آنها بر روی تصویر میباشد. بطور مثال زمانی که متغیر سیاه را افزایش میدهید، همزمان باید در فاکتور بعدی میزان نوردهی را نیز افزایش دهید و رعایت این بالانس در میان متغیرهای مختلف میتواند تاثیری فوقالعاده همچون تصویر زیر داشته باشد.
تصویر قبل از ویرایش (عکس از ویلیام وودوارد – William Woodward)
تنظیمات تصویر در نرمافزار
تصویر نهایی پس از اعمال ویرایش
5. آگاهی و درک روشنایی، یکی دیگر از فاکتورهای اثرگذار است :
اساسا روشنایی یعنی، بازتاب تابش نور به سطح هر سوژهای و دریافت آن توسط چشم یا دوربین. با استفاده از متغیر (Luminance) شما بصورت مشخص در آسمانتان، شفافیت و جزئیات بیشتری خواهید داشت. با ورود به بخش (Tab) Color-B&W شما میتوانید میزان نور و روشنایی را در هر رنگ بصورت مجزا تعیین نمایید. با کاستن روشنایی از هر رنگی شما میزان نور آن را در تصویرتان کاهش خواهید داد. بطور مثال در دو عکس زیر شما براحتی میتوانید با تغییر متغیر رنگ آبی، شاهد آسمانی بمراتب جذابتر و طبیعیتر باشید.
کاهش روشنایی رنگ آبی باعث طبیعیتر شدن و شفافیت آسمان در عکس سمت راست شده است. با کشیدن اسلایدر رنگ آبی به چپ و راست شاهد این تغییر، بصورت واضح خواهید بود. (عکس از ویلیام وودوارد – William Woodward)
6. امکان کپی کردن تنظیمات جهت اعمال در چندین عکس بصورت یکسان :
یکی از ترفندهای مهم و کاربردی در تنظیمات اولیه و پایه برای عکاسی در سفر ، امکان (Copy & Paste) کردن این تنظیمات برای عکسهای مختلف است. عکاسی در سفر شما را در موقعیتهایی قرار میدهد که از یک صحنه در زوایای مخلتف عکاسی کردهاید. با این ترفند دیگر نیازی نیست بصورت دستی تمامی این متغیرها را در هر عکس تکرار کنید. تنها لازم است بوسیله ابزار (Copy & Paste) در نرمافزار لایت روم، تنظیمات ایدهآلتان را برای تمامی این عکسها اعمال نمایید. پس از ادیت کردن اولین تصویر با نگهداشتن انگشتتان بر روی تصویر و یا کلیک کردن و رها نکردن دکمهی ماوس، گزینهی کپی کردن تنظیمات نمایش داده میشود. در این بخش گزینه OK را انتخاب کنید تا تمامی تنظیمات انتخاب شده، کپی شوند. همین عمل را در عکسهای بعدی تکرار کرده و این بار گزینه (Paste Setting) را بزنید. این عمل را بر روی تمامی عکسهای مورد نظرتان، تکرار کنید. برای آشنایی بیشتر با این امکان، به سه تصویر زیر که توسط نرمافزار لایت روم موبایل انجام شده است، توجه کنید.
با استفاده از این ابزار خیلی سریع میتوانید تنظیمات مورد نظرتان را بر روی تصاویر متعدد اعمال نمایید. عکس قبل از اعمال تغییرات (عکس از ویلیام وودوار – William Woodward)
روش کپی کردن و انتقال تنظیمات انجام شده بر روی عکسهای جدید(عکس از ویلیام وودوارد – William Woodward)
تصویر نهایی پس از انتقال تنظیمات انجام شده (عکس از ویلیام وودوارد – William Woodward)
7. تمیز کردن و پاکسازی جزئیات تصویر :
عکاسی در سفر شما را در موقعیتهایی قرار میدهد که در یک فریم بینقص المانی وجود دارد که در هنگام عکاسی، امکان هیچ تغییری در آن را نخواهید داشت. این المان میتواند شاخهای مزاحم از یک درخت، لکهای بر روی لنز شما و یا همچون تصویر زیر علامتی واضح و مزاحم بر روی دیوار یک ساختمان باشد. با استفاده از (Photoshop Fix) شما میتوانید براحتی و خیلی سریع از شر این المان مزاحم خلاص شوید.
علامت مزاحم بر روی یک دیوار که میتواند تمام عکس را تحت تاثیر قرار دهد. (عکس از ویلیام وودوارد – William Woodward)
برای از بین بردن این المان مزاحم در نرمافزار لایت روم به ترتیب زیر عمل کنید :
·[font=Times New Roman] [/font]در نرمافزار لاین روم موبایل، گزینه (Open In) را انتخاب کرده ( در گوشه بالا سمت راست ). سپس بر روی گزینه (Edit In) کلیک کنید و ابزار (Healing in Photoshop Fix) را انتخاب نمایید.
·[font=Times New Roman] [/font]گزینه (Spot Heal) را انتخاب کنید.
·[font=Times New Roman] [/font]با انگشت بر روی بخشی که نیاز به ادیت دارد، ضربهای بزنید.
·[font=Times New Roman] [/font]به همین راحتی و با روشی بسیار هوشمندانه، لکهی روی دیوار از بین میرود.
·[font=Times New Roman] [/font]حالا تصویر خود را ذخیره کنید و از نرمافزار خارج شوید.
سه تصویر زیر بیانگر سادگی انجام این ویرایش است.
ابزار (Photoshop Fix) براحتی میتواند هر المان ناخواستهای را از تصویر شما حذف نماید. (عکس از ویلیام وودوارد – William Woodward)