عسل طبیعی، عسل تقلبی و عسل تغذیه ای
عسل به صورت کلی به سه دسته تقسیم میشود. عسل طبیعي به عسلی میگویند که زنبور برای تولید آن از شهد گلها و گیاهان مختلف استفاده کرده است. عسل بعدی، عسل تغذیهای است که بیشتر عسلهای موجود در بازار از این نوع عسل هستند. در این عسل، زنبوردار با گذاشتن محلول آب و شکر جلوی کندوی عسل به زنبور اجازه نمیدهد که به صورت طبیعی با استفاده از شهد گلها و گیاهان مختلف عسل تولید کند. در نتیجه زنبور به جای استفاده از شهد، از محلول دستساز زنبوردار تغذیه کرده و عسل تولید میکند. به همین علت نیز به این عسل، عسل تغذیهای میگویند.
اما نوع دیگر عسل، عسل تقلبی میباشد. این عسل اصلاً توسط زنبور تولید نشده است و با استفاده از گلوکوز تجاری و یا ترکیب کردن آب و شکر با رنگ به دست میآید.
عسل طبیعي را چگونه بشناسیم ؟
اگر کمی در سایتهای مختلف بگردید راههای زیادی برای اینکه بتوانید عسل طبیعی را در خانه تشخیص دهید وجود دارد. اما آیا واقعاً میتوان با آتش زدن عسل و یا ریختن در آب تشخیص داد که این عسل طبیعی است یا تغذیهای و یا تقلبی؟
برای پاسخ به این سؤال بهتر است اول کمی با مواد تشکیلدهنده عسل و فرآیند تولید عسل توسط زنبور آشنا شویم.
عسل از قند و آب تشکیل شده است. در حدود ۸۰ درصد عسل را قندهای ساکاروز، گلوکوز و فروکتوز تشکیل میدهند و ۲۰ درصد باقی عسل از آب و سایر مواد تشکیل شده است.
زنبور برای تولید عسل از شهد گلها و گیاهان تغذیه میکند. این شهد تا ۶۰ درصد حاوی ساکاروز است. زنبور سپس در راه برگشت به کندو بخشی از این ساکاروز را به گلوکوز و فروکتوز تبدیل میکند. برای همین درصد ساکاروز عسل طبیعی پایین است.
چه تفاوتی بین مشخصههای عسل طبیعی، تقلبی و تغذیهای وجود دارد؟
در عسلی که زنبور توسط زنبوردار به وسیله آب و شکر تغذیه شده و به صورت طبیعی به جمعآوری شهد اقدام نکرده است به خاطر اینکه شکر همان ساکاروز است و زنبور فاصله کمی با کندو دارد فرصتی برای تبدیل ساکاروز به فروکتوز و گلوکوز وجود ندارد و درصد ساکاروز در این نوع عسل زیاد است.
...
ادامه مطلب
عسل به صورت کلی به سه دسته تقسیم میشود. عسل طبیعي به عسلی میگویند که زنبور برای تولید آن از شهد گلها و گیاهان مختلف استفاده کرده است. عسل بعدی، عسل تغذیهای است که بیشتر عسلهای موجود در بازار از این نوع عسل هستند. در این عسل، زنبوردار با گذاشتن محلول آب و شکر جلوی کندوی عسل به زنبور اجازه نمیدهد که به صورت طبیعی با استفاده از شهد گلها و گیاهان مختلف عسل تولید کند. در نتیجه زنبور به جای استفاده از شهد، از محلول دستساز زنبوردار تغذیه کرده و عسل تولید میکند. به همین علت نیز به این عسل، عسل تغذیهای میگویند.
اما نوع دیگر عسل، عسل تقلبی میباشد. این عسل اصلاً توسط زنبور تولید نشده است و با استفاده از گلوکوز تجاری و یا ترکیب کردن آب و شکر با رنگ به دست میآید.
عسل طبیعي را چگونه بشناسیم ؟
اگر کمی در سایتهای مختلف بگردید راههای زیادی برای اینکه بتوانید عسل طبیعی را در خانه تشخیص دهید وجود دارد. اما آیا واقعاً میتوان با آتش زدن عسل و یا ریختن در آب تشخیص داد که این عسل طبیعی است یا تغذیهای و یا تقلبی؟
برای پاسخ به این سؤال بهتر است اول کمی با مواد تشکیلدهنده عسل و فرآیند تولید عسل توسط زنبور آشنا شویم.
عسل از قند و آب تشکیل شده است. در حدود ۸۰ درصد عسل را قندهای ساکاروز، گلوکوز و فروکتوز تشکیل میدهند و ۲۰ درصد باقی عسل از آب و سایر مواد تشکیل شده است.
زنبور برای تولید عسل از شهد گلها و گیاهان تغذیه میکند. این شهد تا ۶۰ درصد حاوی ساکاروز است. زنبور سپس در راه برگشت به کندو بخشی از این ساکاروز را به گلوکوز و فروکتوز تبدیل میکند. برای همین درصد ساکاروز عسل طبیعی پایین است.
چه تفاوتی بین مشخصههای عسل طبیعی، تقلبی و تغذیهای وجود دارد؟
در عسلی که زنبور توسط زنبوردار به وسیله آب و شکر تغذیه شده و به صورت طبیعی به جمعآوری شهد اقدام نکرده است به خاطر اینکه شکر همان ساکاروز است و زنبور فاصله کمی با کندو دارد فرصتی برای تبدیل ساکاروز به فروکتوز و گلوکوز وجود ندارد و درصد ساکاروز در این نوع عسل زیاد است.
...
ادامه مطلب