24-12-2017, 02:29 PM
دیشب که پستهای جدید وبلاگهای مورد علاقهام را مرور میکردم مطلبی درباره کپیکاری چینیها در یک پزشک دیدم که توجهام را جلب کرد دیدم آنجا گفته شده بود که چینیها دارند هر چیز با ارزشی که وجود دارد را کپی میکنند تقریبا همه چیز از روستایی در سوییس گرفته تا گوشی جدید اپل را. انگار استعداد چینیها در کپی کردن تا جایی است که آنها را طراحان فتوشاپی هم مینامند.
حتما شما هم ایدههایی برای جلوگیری از کپی شدن مطالب وبلاگها میشناسید لطفا در بخش نظرات آن را بیان کنید.
خواندن این مطلب باعث شد تا بار دیگر موضوع کپی کاری را از بایگانی ذهنم بیرون بکشم و دوباره مشغول فکر کردن بر روی آن شوم. اما آن چه من فکر میکردم کپی کاری محتوای وبلاگها بود.
وقتی کپی کاری یا هر چیز دیگری برای چند روز هم که شده به دغدغه ذهنی انسان تبدیل میشود گویی ابر و باد و مه و خورشید و فلک دست به دست هم میدهند که نشانهها یا بهتر بگویم سرنخهایی را برای پرداختن به موضوع در اختیار تو قرار دهند.
در ارتباط با کپی برداری محتوای بلاگها، جرقه اول از پستی شروع شد که آقای بهراد جاود در وبلاگش با عنوان این وبلاگ مجهز به دوربین مدار بسته است، کپی نکنید منتشر کرد، راستش را بخواهید بعد از خواندن این پست احساس بدی داشتم چرا که بهراد با ناامیدی فراوان درباره کپی کاری محتوای وبلاگهای ایرانی مطلبش را نوشته بود.
این بود که برای مدتی مساله کپیکاری گسترده محتوای وبلاگها دغدغه ذهنی من بود. اما روزهای اول، خودم هم هر چه فکر میکردم نا امید میشدم و تقریبا داشتم موضوع کپی کاری وبلاگهای ایرانی را در ذهنم به فراموشی میسپردم که دیدن مطلبی در سایت ماهنامه شبکه با عنوان با این پنج روش جلوی کپیبرداری از کارتان را بکیرید دوباره بارقههای امید را در ذهنم زنده کرد.
آن پست را با دقت خواندم راهحلها ، راهحلهای بدی نبودند ، حتی بعضی از آنها مثل «روی کار خود نشانهگذاری کنید» راهحلهای هوشمندانهای به نظر میرسیدند.
با خواندن آن پست به این نتیجه رسیدم که شاید ایدههای هوشمندانهای وجود دارند که میتوانند جلوی کپی کاری بیرویه مطالب وبلاگهای فعال را بگیرند ،البته هنوز نمیتوانستم زیاد در این باره با جزییات صحبت کنم چون هنوز مساله برای خودم هم کمی دارای ابهام بود.
الان که این پست را نینویسم دو ایده به ذهنم رسید که آنها را با شما به اشتراک میگذارم
از انواع مختلف محتوا استفاده کنید
ایراد ما در وبلاگهای فارسی این است که کمتر از محتواهایی مانند عکس، ویدیو یا صوت استفاده میکنیم ،اگر شما محتوای پست خودتان را در قالب یک پادکست آنهم با صدای خودتان در وبلاگتان منتشر کنید ،یا یک ویدیوی کوتاه تهیه کنید احتمال کپی شدن آن را کاهش خواهید داد.منظورم چیزی مانند فایلهای رادیو مذاکره در وبلاگ آقای محمدرضا شعبانعلی است.
مطالب اختصاصی برای وبلاگتان تهیه کنید
وقتی مطلبی را به صورت اختصاصی در وبلاگتان منتشر کنید شانس کپی کردن آن را نزدیک به صفر میرسانید.به عنوان مثال وقتی رویداد مهمی در ارتباط با موضوع وبلاگتان در حال برگزاری است و شما با استفاده از وبلاگ نویسی زنده جزییات آن رویداد را در وبلاگتان پوشش میدهید و یا با انجام مصاحبههای اختصاصی محتوای با کیفیتی را در اختیار خوانندگانتان قرار میدهید شما به عنوان یک منبع مهم در حوزه کاریتان شناخته خواهید شد و به همان اندازه کپیکارها از کپی کردن محتوای شما نا امید خواهند شد.
نوبت شماست
حتما شما هم ایدههایی برای جلوگیری از کپی شدن مطالب وبلاگها میشناسید لطفا در بخش نظرات آن را بیان کنید.