24-06-2022, 02:30 AM
طراح داخلی کیست؟
طراح داخلی مهندس معماری است که وظیفه طراحی فضای داخلی ساختمان ها را بر عهده دارد.
[font=IRANSansX, sans-serif][font=IRANSans]درواقع یک طراح داخلی است که تعیین می کند در ساختمان های مختلف با کاربری های متفاوت لوله کشی ها ، نورپردازی ها ، وسایل گرمایشی و سرمایشی ، المان های ساختنی و سایر بخش های تزیینی به چه صورتی قرار می گیرند.[/font][/font]
با توجه به این موضوع لازم است که طراح داخلی اطلاعات وسیعی درباره اجرای فضا های داخلی ساختمان و طراحی آن ها داشته باشد. کیفیت کار این متخصصان است که شما را از ایجاد مشکلات بعدی مانند عدم انتقال درست آب به فضاهای مختلف در ساختمان ، تاریک شدن بخشی از آن یا نبود تهویه مطبوع راحت خواهد کرد.
[font=IRANSans, Helvetica, Arial, sans-serif]دکوراتور کیست؟[/font]
کار دکوراتور بعد از اتمام ساختمان و در زمان چیدن وسایل آغاز می شود. درواقع برای مقایسه طراح داخلی با دکوراسیون می توان گفت که زمانی که کار طراح داخلی ساختمان به اتمام رسید و لوله کشی ها و نورپردازی ها به خوبی اجرا شدند ، دکوراتور وارد می شود. این فرد تعیین می کند که وسایل مختلف مانند مبلمان ، فرش ها ، وسایل تزیینی ، تختخواب یا میز های کار و… چگونه انتخاب شوند ، رنگ های آن ها به چه صورت باشد و در کجا قرار بگیرند.
تفاوت طراح داخلی با دکوراتور از نظر وظایف
در زمان مقایسه طراح داخلی با دکوراتور مهم ترین تفاوت به وظایف آن ها برمی گردد. با توجه به تعریفی که از این دو متخصص ارائه دادیم ، احتمالا تا حدودی متوجه وظایف هریک شده اید.
[font=IRANSansX, sans-serif]از فواید مشاوره با طراح داخلی این است که با استفاده از هنر و استاندارد های طراحی و درک رفتار افراد فضاهای کاربردی در هر ساختمان را به گونه ای طراحی کند که استفاده از همه آن ها به میزان مطلوبی امکان پذیر باشد. این دسته از متخصصان با توجه به نوع کاربری ساختمان مانند مسکونی ، اداری ، انبار ، کارگاه و… باید محل قرارگیری اتاق ها را تعیین کنند و همچنین مسیر های مناسبی را برای لوله کشی ، عبور فاضلاب و نورپردازی در نظر بگیرند.[/font]
[font=IRANSans]در مقابل دکوراتور باید وسایل موجود را به گونه ای بچیند که علاوه بر زیبایی استفاده مطلوبی از کل فضا شده باشد. همچنین او می تواند با قرار دادن اکسسوری های مختلف در محیط یا انتخاب رنگ طرحی متفاوت به آن ببخشد و به شما خانه یا محل کاری زیبا و جذاب را هدیه دهد. دکوراتور ها حتی می توانند طرح های کاغذدیواری یا نحوه رنگ کردن فضا های مختلف ساختمان را تعیین کنند تا به محیط مسکونی آرامش ببخشند یا باعث شوند که طراحی محیط بر روی ناخودآگاه مشتریان تاثیر مثبتی بگذارد.[/font]
تحصیلات طراح داخلی و دکوراتور چه باید باشد؟
یکی دیگر از بخش های مقایسه طراحی داخلی با دکوراتور مربوط به رشته تحصیلی آن ها می شود. رشته دانشگاهی دکوراتور ها طراحی دکوراسیون داخلی است که از طریق کنکور ریاضی فیزیک می توان وارد آن شد. این رشته از پرطرفدارترین رشته های دانشگاهی در ایران و جهان است و البته نیاز به خلاقیت و درک بالایی از هنر دارد.
البته بسیاری از دکوراتور های حرفه ای که اکنون در حال کار در بزرگ ترین شرکت های طراحی دکوراسیون داخلی هستند تحصیلات آکادمیک ندارند و تنها با شرکت در دوره های مختلف اصول طراحی و چینش وسایل را آموخته اند و ازآن پس با اعتماد به سلیقه و خلاقیت خود به موفقیت رسیده اند.
طراحان داخلی اغلب در رشته معماری تحصیل کرده اند که در آن علاوه بر دروس تخصصی سازه های بتنی و فلزی ، مقاومت مصالح و… درس هایی هنری برای طراحی نورپردازی فضا یا شیوه پخش صوت نیز در نظر گرفته شده است. برای تحصیل در این رشته افراد می توانند از طریق ریاضی فیزیک یا رشته هنرستانی معماری اقدام کنند. طراحان داخلی مهندسان معماری هستند که بدون داشتن سابقه تحصیلی مرتبط نمی توانند در شرکت ها معتبر معماری استخدام شوند.
جایگاه طراح داخلی و دکوراتور در تیم معماری چیست؟
نکته مهمی که در بیان تفاوت طراح داخلی و دکوراتور باید در نظر گرفته شود این است که هردوی آن ها در یک محیط با هم کار می کنند و همکار هستند؛ دلیل اصلی یکی دانستن این رشته ها نیز همین مورد است. درهرحال باید بدانید که این تصور که این دو رشته یکی هستند و یک شخص می تواند از پس هردوی آن ها بربیاید کاملا اشتباه است؛ درنتیجه وجود طراح داخلی و دکوراتور در یک تیم حرفه ای ضروری است.
حال سوال اینجاست که هریک از این متخصصان در تیم معماری چه جایگاهی دارند و کجا از تخصص آن ها استفاده می شود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که حضور طراح داخلی از همان ابتدای نقشه کشی ساختمان ضروری است و این شخص باید به مهندسین ساختمان برای در نظر گرفتن فضای مربوط به اتاق ها ، سرویس بهداشتی و دیگر فضا های لازم در هر ساختمان مشاوره دهد.
ضمن اینکه لازم است فضاهایی که باید برای لوله کشی یا سیستم های تهویه در نظر گرفته شود را هم تعیین کند. بعد از اتمام سفت کاری ساختمان و شروع نازک کاری نیز حضور طراح داخلی الزامی است تا همه مراحل ساخت طبق اصول انجام شود.
دکوراتور در مرحله آخر وارد تیم معماری می شود؛ یعنی زمانی که کار همه به پایان رسیده و نوبت به استفاده ساکنان از ساختمان رسیده است. دکوراتور تعیین می کند که دیوار ها به چه صورت رنگ شوند یا کابینت ها و کمد ها چگونه طراحی شوند. علاوه بر این درباره نحوه چینش میز های کار یا وسایل داخل منازل مسکونی هم نظر می دهند تا از همه فضا استفاده ای بهینه شود.
یک نکته مهم در مقایسه طراح داخلی با دکوراتور این است که استفاده از خدمات دکوراتور اختیاری است و افراد می توانند با توجه به بودجه خود یا علاقه ای که به انتخاب و چینش اصولی وسایل منزل یا محیط کار خود دارند او را برای این کار استخدام کنند. این در حالی است که [font=IRANSans]طراح داخلی عضو اصلی تیم معماری است و نمی توان او را نادیده گرفت[/font]. البته توجه داشته باشید که در محیط های کاری و تجاری برای اینکه بر روی مراجعان و مشتریان تاثیر مثبتی بگذارید ، استفاده از دانش و تخصص دکوراتور ضروری است.